Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mocsoklibsi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zene nélkül mit érek én? Kiáltott fel bennem egy hang. Magyarország szereti az új kormányát, melyet az Úr 2010. éve adott neki ajándékba. Egy kicsit pironkodva nézzük az édes kisded első kis ártatlan csetlés botlásait… Azt, hogy képtelen volt, kezelni a frank forint…..
Értem én, hogy mínusz négy foktól az ország három legnagyobb pályaudvarából kettő teljesen meghal, egy meg csak majdnem. Jó, elfogadni nem tudom persze, de az tény, hogy a vasút kommunikációval és utaskapcsolatokkal foglalkozó nagyemberei ezen nem tudnak segíteni. Viszont…..
Sziasztok, Megismerkedtem a barátommal, akibe nagyon szerelemes voltam. Sokáig kerülgettük egymást, aztán összejöttünk. Én olyan voltam mint akit elvarázsoltak. Mi össze is költöztünk kb. 1 hónap után. Persze aztán jöttek a problémák, olyannak éreztem, mintha ez a férfi…..
mocsoklibsi 2009.07.18 17:02:08
A szerző nem hülye. Ez egy jelenség, amit úgy hívnak a pszichiátriában, hogy dependens személyiségzavar.

"Dependens személyiségzavar

A "félember". Gyenge akaraterő, szorongás az egyedülléttől, a döntésektől, a felelősségtől, ragaszkodó, passzív, önfeláldozó. Szüksége van egy erős másikra. Megtévesztő, mert a felszínen nagyon passzívnak és erőtlennek tűnő egyén a felszín alatt erős agresszív késztetéseket hordoz. Nőknél gyakoribb, de ilyenek a "papucsférjek" is. "

Az e fajta személyiségzavarban szenvedők nem úgy élik meg a kapcsolat elmúlását, a szakítást mint egészséges embertársaik. Görcsösen ragaszkodnak a kapcsolathoz, a szeretett párjukhoz. Úgy érzik, ha a kapcsolatnak vége, akkor vége mindennek, már nem érdemes élni sem, céltalannak érzik puszta létüket is. Ez a fajta személyiségzavar nagyobb arányban alakul ki nőkben, de férfiaknál is előfordul. Ki ne hallott már olyanról, hogy egy asszony évtizedekig él olyan házasságban ahol rendszeresen bántalmazza a férje, mégsem vet véget az együttélésnek. Sőt, megözvegyülve még siratja is az őt állandóan bántalmazó "urát".
Ráadásul a dependensek vonzzák az ilyen csapongó léhűtőket, mert azok újra és újra megbocsátanak nekik, visszafogadják őket.

Ez a fajta személyiségzavar viszonylag könnyen gyógyítható, csak az a baj, hogy az ebben szenvedőknek nincs betegségtudatuk.

Én személyesen is átéltem hasonlót, 7 évet vett el az életemből, de szerencsére ki tudtam lépni a kapcsolatból. Utána még egy év kellett ahhoz, hogy "normális" legyek, visszatérjen az önbizalmam, a döntésképességem, az optimizmusom.

Úgy, hogy csak óvatosan a lehülyézéssel, mert bonyolultabbak a dolgok sajnos, mint elsőre látszanak.

A szerzőnek pedig azt tanácsolnám, ha még mindig nem állt talpra keressen fel egy szakembert (beutaló sem kell), mert egy kis segítséggel megváltozik az élete.
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
mocsoklibsi 2009.07.14 01:06:17
@hebab: Tévedsz. 19 éve vagyok az SZDSZ tagja. Nem vagyok zsidó és nem vagyok cigány. Nem vagyok meleg és drogos sem. Liberális vagyok tini korom óta, amikor még azt sem tudtam, mit jelent ez a szó. Ezért csatlakoztam az SZDSZ-hez. És most azt kell látnom, hogy néhány karrierpolitikus tönkretette az egyetlen magyar liberális pártot. Ki fogja képviselni ezután azokat az értékeket, amik nekem fontosak? Erre az SZDSZ-re már akkor sem fogok szavazni, ha egyáltalán el tud indulni a választásokon. Lehet, hogy megfogadom a "jó tanácsokat" és elköltözöm ebből az országból. Elegem van abból, hogy vasárnap délután hallgatnom kell ahogy a szomszéd és haverjai tökrészegen üvöltik: Sieg Heil! Elegem van a zsidózásból, a cigányozásból, a randalírozásokból, a hazaárulózásból. Nem akarom itt megélni a fasiszta bunkók hatalomra kerülését. Soha nem gondoltam volna, hogy idáig jut ez az ország...