Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerozingozos

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap is sikerült egy pofonosztós sztorit kirakni, hát ne szakítsuk meg a sort, jöjjön ma is egy, ahol a szabálytalanságon kívül, kiosztanak egy maflást a biztonság kedvéért. A történet annyiban más, hogy nem férfi a férfival küzd, hanem a gyengébbik(?) nem két képviselője.…..
Pár napja is Szeged szerepelt, megvallom, egyik kedvencem. Azon túl, hogy kedves, szép város, nekem élhetőbbnek tűnik Budapestnél. A fővároshoz képest sokkal jobban fejlesztik a tömegközlekedést. Kerékpárút is aránylag jóval több áll rendelkezésre és tényleg sokan járnak…..
kerozingozos 2011.06.22 11:33:04
@Tower13: jókat mondasz, de a KRESZ azt is kimondja, hogy kerékpárral a járdán közlekedni tilos. Ergo ha nincs kerékpárút, marad az úttest. Én pl. nem azért rakom autósok között mert derogál a járda/bringaút, hanem mert így szabályos. :)
Mivel ez egy autós blog, szép számmal kerülnek be az autó kontra kerékpár ellentétet az előbbi szemszögéből leíró posztok. Legtöbben közülünk talán elfogultságból is úgy látjuk, hogy a biciklisek szabálytalanabbak. Van mind a két félből bőven ilyen és olyan is, bár míg…..
kerozingozos 2011.06.15 10:00:57
@xaba99: :DDD Minden nap lengetem a kezem szorgalmasan, irányjelzés céljából. Sajnos annyira kevesen teszik ezt, hogy az autósok lassan tényleg azt hiszik, valami ismerősnek akarok köszönni.
kerozingozos 2011.06.15 15:08:24
@idelle: "a tapasztalatom röviden annyi, hogy bringásként ugyanúgy kell figyelni a többi ember faszságára, mint autósként vagy gyalogosként.

én ugyanúgy (ugyanabban a felfogásban) "vezetem" a bringát is, mint az autót és - gyorsan lekopogom -, de pozitívak a tapasztalataim.

ja, és két dologra is használom a kezemet: irányt jelzek és megköszönök vele. ez utóbbit akkor is, ha "csak" annyi történt, hogy a kolléga - legyen autós, bicajos vagy gyalogos - a szabályok szerint viselkedett."

...itt az igazság. :)
Az április 4-26. közti 3 hétben tartott fokozott közúti ellenőrzések végrehajtásában 11 878 rendőr és 617 polgárőr vett részt, ők összesen 26 142 biciklist ellenőriztek. A rendőrök feladata volt a közlekedési szabályok betartásának, a láthatóságnak és a kötelező…..
kerozingozos 2011.05.03 17:35:41
kerozingozos 2011.05.03 18:02:14
@Icarus_: én a csengőből nem csinálok ekkora gondot. :) Egyrészt azért van fent a bringán, mert nem akarom hogy büntessenek, másrészt kismilliószor előfordul, hogy gyalogosok vagy lassabb bringások bandukolnak előttem. Ilyenkor egy finom ping, majd egy "köszi", és mindenkinek jobb. Nem? :) Amúgy alig észrevehető a kormányon, nem rondítja el a bringát, és vészes 600 forint körül áldoztam rá.
A parkolás a Homár-olvasók egyik kedvenc témája, ami nem is csoda egy Centrum Parkoló nevű pénzbányász céggel és kevés szabad hellyel megvert országban. Amikor először hallottunk róluk, azt hittük, hogy az EMPAMO, vagyis az Emberibb Parkolásért Mozgalom az egyik új kedvencünk…..
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
kerozingozos 2009.12.19 23:46:57
@hozé bubó: oké, van igazság abban amit mondasz. Én csupán jól érzem magam így, imádom a havat (kocsival, montival, mindennel). Amíg úgy érzem, nem tartok fel másokat, nem veszélyeztetem a többieket, nálam biztos marad így a gumikérdés. :) Fiatalság, bohóság - lehet. :)
kerozingozos 2009.12.19 23:48:33
@teljesenertelmetlen: ...azért egy hangyányi különbség akad az Alpok és Karakószörcsög között... ;)
kerozingozos 2009.12.20 00:07:55
@csintapala: erre nekem eddig tökéletesen bevált módszer az útviszonyoknak megfelelő tempó és vezetési stílus megválasztása. Nem arról van szó, hogy ellenzem a téli gumit, csupán valahogy teljesen jól érzem magam a nyárival. Érzem, hol a határ, meddig lehet adagolni a gázt/féket. Nem kell vagánykodni, ész nélkül tolni, nekem tökéletesen működik. Van akinek a téli gumi működik, ennyi az egész.

@Adamfark: ez igaz, csupán az emelkedők/lejtők/szerpentinek mennyiségében és méretében van különbség. De a nézeteim amúgy is leírtam pár sorral feljebb.
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..
Kayama Az ELSŐ... 2009.11.15 22:56:40
Megtörtént az első... Az első, hivatalos, Orion hívójellel történő repülés, ráadásul IFR, ráadásul csoportosan, ráadásul idegen terepen, ráadásul igencsak alig ismert géppel... ORI019 tényleg aktív pilótaként megkezte pályafutását az Orion Virtuális Légitársaságnál.…..
kerozingozos 2009.11.20 07:38:19
Brazil nap a kerékagyon. Sao Paolo után kihagyhatatlan a riói kerékpározási lehetőségek bemutatása. Azaz, hogy hogyan lehet lezúgni olyan helyen, amit a legkevésbé sem biciklizésre terveztek.  800 méteres szintkülönbség sikátorokban két perces szintidővel. Október 5-én…..
Ez sem lesz rövid olvasmány, de mindenkinek forrón ajánlom, ugyanis még a Homár is ritkán kap ilyen erős, mondhatni letaglózó levelet. A Magyarországon befogadott, állítólag rasszista görögöktől eljutunk a Homéroszt tanító szkíta mágusig, közben olvasónkat egyszerűen…..
kerozingozos 2009.10.06 08:09:26
Kayama L-határoztam... 2009.09.24 13:51:00
..., hogy nagyrészt reppenéssel és repülő-szimulátorral kapcsolatos gondolatokat, élményeket, nyűgöket, érdekességeket fogok ide ... Na, mit is fogok csinálni? Akkor tehát fogalmazzuk újra a mondatot :DSzóval (és tettvel), itt fogom lejegyezni, virtuális papírra vetni a…..
„Az elmúlt években jelentős számú - sajnos gyakran szabálytalanul közlekedő - kerékpárossal a belváros közlekedése mára kaotikussá vált” – írja Verók István VI. kerületi polgármester a belvárosi közlekedés megújításáról szóló közleményében. A…..
kerozingozos 2009.09.18 16:11:39
Mindenki ezzel példálózik, ezzel dobálózik, "buzi kerósok, átmennek a piroson..." Holott az igazi jó magyar virtus beszél a legtöbb emberből. Az irigység, a "nekem sz@r ezért neked se legyen jobb" érzés, mert zavarja, hogy a köcsög bringás nem ácsingózik a dugóban, amelyet részben az autós maga is okoz.

Én a magam részéről simán cikázok az autók között, rámegyek a felezőre ha ott gyorsabb, kiharcolom hogy felfigyeljenek rám. Nincs tiltva a bringázás a körúton, a Rákóczin, a Bajcsyn - akkor miért ne mennék ott? Ugyanolyan közlekedési eszköz, mint az autó vagy a lovaskocsi vagy a traktor, mely némely autósnak való inkább a kúhét helyett.

Akkor most én is köcsög bringás vagyok? Ha megállok a pirosnál, akkor is?
Egyre gyakoribb jelenség, hogy biciklisek és motorosok a villamossínt választják a forgalmas úttestek helyett. A villamosvezetőket rettegésben tartják, ráadásul szabálytalan is a sínen kerékpározni. Senki nem azért indul biciklizni, hogy elüssék, hogy öngyilkos legyen. Miért…..
kerozingozos 2009.07.20 10:24:50
@zoli_: "Ha a bringás a lánchídon teker, és akadályozza a forgalmat, akkor a jqa."

Tekernék én gyorsabban az autósok között, ha nem tartanának fel... :)
kerozingozos 2009.07.20 11:34:46
@papuse: "Én a nagyvárosokban inkább a tömegközlekedésre szavazok olykor még gyorsabb mint ha autóval mennék... :)"

Naponta megteszem az Örs-Bocskai út távot, ez kb. 14km.

BKV, három átszállás: ~50 perc konstans.
Autó, reggel ~35 perc, délután minimum 1 óra, de inkább több.
Bringával max 35 perc, most már egy hónapja ugyanennyi minden nap. És még jól is esik. :)