Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilvi82

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011.05.10.A bencések által működtetett szállás nem volt túl színpatikus. Ismét összefutottunk magyar zarándoktársainkkal, Gabival és Péterrel. Éjszaka az egyik hálótársunk nagyon rosszul volt. Hányt, nagyon fájhatott a hasa, mert hangosan jajgatott. A WC-ből pedig…..
2011.05.06. (péntek) A végeláthatatlan rónaságoknak köszönhetően a zarándokútnak ez a szakasza a legkeményebbek közé tartozik. Ne hagyjuk, hogy a táj és a gyaloglás monotóniája elvegye a kedvünket. (részlet az útikönyvből) Az éjjel elég rosszul aludtam, sokat…..
2011.05.05. (csütörtök)A romos kapu mögött egy fantasztikus hangulatú szállás volt. Végre nem fáztunk. Még egy kicsit napoztam is, de az udvaron levő fürdőmedencét azért még nem próbálta ki senki.  Az éjszaka végre nagyon jól aludtam. Még a 8 órás harangszót…..
 Omodos egy helyes kis hegyi falu a Troodos hegységben, 80km-re található Nicosiától. Olvastunk róla az útikönyvben és úgy döntöttünk a családdal együtt - akkor itt nyaraltak éppen  a szüleim - hogy megnézzük magunknak. Az oda felé vezető útom egyszer csak elfogyott…..
 Még csak második hónapja leszünk Cipruson, de a grillezés már-már hagyománnyá válik. Mindent meggrillezünk, ami a kezünk ügyébe akad. Kóstoltunk különböző módon elkészített szuvlakikat, de nekem az itthon készített ízlik a legjobban. Gábor a tűzgyújtó mester és a…..
2011. 04. 30. (szombat) Beneveztünk a jótékonysági ebédre, bár nem tudtuk, kit támogattunk azzal, hogy egy jót ettünk. Lelkesen tapsoltuk a szónokokat, pedig egy kukkot sem értettünk a beszédükből. Az ebéd finom és kiadós volt, de így Ernő cipelheti tovább a vacsorának…..
 Hogyan is született a Ciprusra költözés terve? Nos már régóta játszottunk a gondolattal, hogy délre költözünk. 7 ír nyár meggyőzött minket arról, hogy útnak induljunk. Előzetes úticéljaink között szerepelt Spanyolország, Gibraltár, Mallorca, de Ciprusra sohasem…..
 Jól utaztunk, az éjszaka Párizsban nagyon kalandos volt. 9,9 kg lett a hátizsákom. Tegnap este mindent összecsomagoltam. Reggelre csak a szendvicskészítés maradt. Négy összeborított nagy kenyérszeletet csomagoltam az útra. Ne kelljen rögtön Párizsban ennivalót…..
2011.05.17.Az utolsó nagyon nehéz terepet tettük meg a mai nap. Borzasztóan elfáradtunk. Galíciában jártunk, 142 km a hátralévő táv. Csak menni kellett rendületlenül. Már úgy néztem ki, mint egy aratómunkás.Az éjszaka most sem volt eseménytelen. Sokan voltunk egy szobában,…..
 2011.05.15.Átléptük a 600 km-t, már csak 192 van hátra.Mielőtt a mai napról írnék, még az éjszakát kell megemlítenem. Borzasztó volt. Nem elég, hogy egy lepra szállásunk volt, nem lehetett aludni a horkolóktól. Ponferradaban csak 1 egyházi zarándokszállás volt, így nem…..
2011.05.14.A mai nap fantasztikus volt. Ismét hegyekben járunk, 1500 m magasról ereszkedtünk 1150 m-t. Hihetetlen még mindig az egész. Ma voltunk a Vaskeresztnél. Leraktuk a nemzetiszínű szalaggal átkötött követ, elmondtuk az imát és én a Himnuszt is elénekeltem. Hát nyeldestem…..
És ha az üveg, mint anyag, nem fôszereplô? Ott van, de mint Jay mellett némaBob. Átlátszósság-fíling megtart, struktúra elôretol, be a hassal ki a mellel, gyáva ember aki nem mer. Kait Rhoads az üvegben rejlô potenciált vászonként kezeli, és pointilista beütéssel szövi…..
Szilvi82 2010.04.09 09:51:06
Az a személyes tapasztalatom, hogy az üvegasztalt sokkal többen szeretik, mint azt az ember gondolná.   ...pedig hideg, amikor evés közben ráteszed a könyököd... könnyen sérülhet... meg mintha vonzaná a port, mint a mágnes, és ha 2-3 naponta nem törlöd le, már egész…..
Kezdő kép láttán megvan valamelyik érzés a következők közül? Szívdobogás-csinálás? Tenyérizzadás-elkezdés? Vérnyomás-felmenés?Húz a mélység-érzés? Szédülés? ...vagy mindez együtt?   Ma gonosz kedvemben vagyok, így mielőtt belecsapnánk a téma kifejtésébe,…..
A blog egyik kedves olvasója, Szilvi emlékeztetett egy, már tavaly a könyvjelzők közé berejtett, de azóta ott megbúvó témára, ami most aktualitása miatt jó, hogy újra előkerült. Köszi!   Ötletes vendégváró-süti vagy dísz a karácsonyfára, ablakba: ez az…..
Szilvi82 2009.12.20 21:16:25
Cím: Wellcome Trust Gibbs Épület 215 Euston Road London NW1 2BE   Itt látható Thomas Heatherwick nyolc emelet magas, lenyűgöző irodaházi installációja. A "szobor" címe Bleigiessen, ami a német Bleigießen szóból származik, és ami ólomöntést jelent...…..
Hogy tetézzem a gyönyörű időt, ami odakinn vénasszonyok nyara címen tombol, nesztek, nesztek: a Zongoraház.   Kína An Hui tartományában áll ez a kis remekbeszabott hangszerpáros - ofkorsz a hegedűben tán lift is van.   Létezik olyan ember, akinek nem gyöngyözik fel…..
Apád nem volt üveges! Love hurts 2009.09.25 11:08:00
Hogy mennyien lehetnek, ki tudja... mert ők egy titkos történet szereplői... ...az (otthonukban) bántalmazott nők élete nehéz érzelmi lakatokkal lezárt ajtók mögött zajlik.   Remény és ki nem mondott szavak... rettegés és függés... tanácstalanság és színjáték...…..
Szilvi82 2009.09.25 13:36:55