Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kabalco

2 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Merengő Chappie meg a kritikusok 2017.08.05 22:31:30
Megnéztem a Chappie-t és rögtön utána elolvastam fél tucat kritikát is. Na nem azért, hogy megtudjam, mit kellene gondolnom a filmről. Pont azért néztem meg előbb. Inkább arra voltam kíváncsi, hogy mennyire tér el az ízlésem az ún. szakértőkétől. Az eredmény: nem kicsit, nagyon...
Madárjós Inspirációk 2015.08.12 09:37:14
A festményt látni és megérinteni… ahol elmosódnak a határok a festmények és a szobrok között,.. Justin Gaffrey technikája a szobrászat festékkel, minden képe egy a színek és a textúra közötti impresszionista kapcsolatot…..
és tessék, hogy hendrixez egy eservológus, de hogy, szeretném bemutatni: Mato Nanji ..
Kabalco 2014.06.19 19:00:33
Rövid, de velőtlen Vendégszerző 2014.03.02 22:20:59
Vendégszerző érkezett a Rövid, de velőtlen blogra!  Vendégszerző érkezett a Rövid, de velőtlen blogra!  A következő néhány poszt az ő írásait fogja tartalmazni, a jövőben ezeket a jegyzeteket ez az ikon fogja kísérni:Első bejegyzését máris olvashatjátok itt.....
Ezeket a zenéket hallgattam agyon 2013-ban, némelyiket újra-s-újra órákon át: Safiatou (feat. Santana & Angélique Kidjo) by Herbie Hancock on Grooveshark Dil Karate Teen Darojare by Noor Alam on Grooveshark</o Symphonie de psaumes (Symphony of Psalms): I. Exaudi oratori…..
Olvasom, hogy Matolcsy György volt nemzetgarázdálkodási miniszter, mostani független jegybankelnök lemondásra szólította föl Olli Rehnt, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős alelnökét, mert szakmailag gyönge teljesítményt nyújtott, rosszul kezelte…..
Kabalco 2013.12.24 22:51:26
Rejtőzködők Megfizetnek a nők 2013.11.27 17:16:49
"Szájbaverte már valaki a kis buzit?" (egy a durvább kommentek közül) Egy egyetemista a közelmúltban beadvánnyal támadta meg azt a gyakorlatot, hogy a szórakozóhelyekre a nők ingyen mehetnek be, a férfiaknak pedig fizetniük kell. Beadványa sikeres volt, és meg kell ezt a gyakorlatot…..
Kabalco 2013.11.30 22:48:07
@Perceval:
A beadványt elbíráló hatóság szempontjából az egyik sem fontos, márpedig csak az ő véleményük/döntésük számít. A többi csak show-elem.
Adva van ugyanis egy rendszer, ami az egyetemista nézőpontjából talán nem tűnik igazságosnak, viszont mindenki más benne megtalálja a számítását. Ugyan miért kéne ezen változtatni? Minek egy újabb kis-egyenlőségjelet biggyeszteni két olyan teljesen különböző dolog közé, mint férfi és nő, ha ezt különösebben senki nem akarja? Mert ha erre akkora igény lenne, már megvalósult volna. A beadvány jóváhagyása végeredményben nem jogegyenlőséget szülne, csupán sutba vágnák a józanészt.
Kabalco 2013.12.02 09:21:30
@Perceval:
A klubtulajdonosok tudják, hogy valamiképp ösztönözni kell a hölgyeket, hogy bejöjjenek, és bevonzzák a fogyasztó férfinépet. A fogyasztás megnövekedik, mert vagy a nőkre költenek, vagy ha nem jön össze semmi, isznak magukban. Ily módon a nő jelenlétével átvitt értelemben egyfajta szolgálatot tesz.
A többit már leírtad feketén-fehéren: kapitalizmusban semmi sincs ingyen, tehát valahol be kell hajtani, de az a feltételezhetően kisebb összeg, ami a kimaradt belépők miatt elúszik, a fogyasztáson bőven megtérül.
Az ősi elv még nem feltétlenül sérülne, hiszen normális körülmények közt a hölgyek így is, úgy is az őket megillető bánásmódban részesülnek, az elengedett belépti díj csupán egy kis plusz. Ezzel az összeggel az üzemeltetőnek éppúgy fizetnie kell a nőért, az ő hajlandóságáért, csak nem önmaga miatt, hanem a "segítségével" megnövelt profit érdekében.
Jóllehet, a módszer tisztán üzleti húzás, mégis van egy gesztusértéke, mintha egyenesen felszólítana, hogy: "Hölgyeim, csak tessék csak tessék! Szíveskedjenek beljebb fáradni! Már csak magukra várunk!" - stb. Ez amolyan csali, és hát mikor kellett a beetetésért fizetni? Az mindig ingyenes.
Nagyjából így tudnám körülírni, mire is gondolok. Nem ragoznám tovább, mert még belebonyolódok.
Aki 7 évadon keresztül nézte Dexter tevékenységét, a 8. évad első epizódja (A Beautiful Day) után is meghökkenhet. A 7. évad meglepetésekkel teli befejezése után, egy kiérlelt 8/1. epizódot kaptunk. Most, hogy a sorozat utolsó évada következik, drukkolok egy jó befejezésért. Egy sorozat befejezése,…..
Rövid, de velőtlen Magyaros 2013.07.09 02:18:27
Hallom, új légitársasága lesz a kietlen Pannóniának.Hát, ez már kellett, mint egy falat zsemlye. Mert, ha péel a Malévet rázták volna kicsit gatyába, akkor most nem lennének olyan problémáink (imét péel), hogy mi legyen a neve. Sólyom. Szép név. Sólyom, ragadozó madár,…..
Kabalco 2013.07.09 22:11:00
pica pica párbeszéd 2012.11.22 15:46:25
- Én végképp nem tudom, mit lehetne itt még tenni! - Én is tanácstalan vagyok. - Add ide, kérlek, legalább a Szentírást! - Ne haragudj, édes, de tegnap kidobtam. - De hát miért? - Csótány volt benne...
pica pica kétkedés 2012.10.08 08:13:45
 A kétkedés csodálatos dolog; akárha egy mindent feloldó sav, s túl az első és a második lelkesedésen, a velük kapcsolatos nehézségek is egyképűek. Mert lett legyen bármilyen lenyűgöző a dolog természete, előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy ha mindent felold, akkor…..
Kabalco 2012.10.10 18:37:23
@látjátok feleim szümtükkel: Istenhit? Pompás példa.

Nekem például minden jóindulatom ellenére erős kételyeim támadnak sok jó keresztény igaz hitét illetően.
Kabalco 2012.10.11 21:05:43
@látjátok feleim szümtükkel:

E pillanatban sajnos, amúgy szerencsére egyáltalán nem ismerem a kommunizmus lélektanát, így azt sem tudom, hogy a rendszer szeretete, és a keresztény hit miért zárja ki egymást.

Megboldogult nagyapád esete nem a legjobb példa. A halálos ágyon a legtöbb ember elméje - mondjuk ki - már nem teljesen tiszta. Az ilyen fajta megtérésekben is kételkedni szoktam.

Továbbá mindenben, amit valakik mások nevében tudni vélnek, értve ez alatt a mások gondolatait, érzéseit, szándékait, hiedelmeit.
Sőt, lassan mindenben, amit képernyőn látok, olvasok.
Kabalco 2012.10.12 22:51:55
@látjátok feleim szümtükkel: Azért ettől még nem kell tartanom. A felsorolás csupán egy apró szeletet képvisel. Vannak az életemnek más vetületei is.
Azt ugyan nem merném egy az egyben kijelenteni, hogy korábban mindent megkérdőjeleztem volna, amit ma elfogadok valóságnak, de nehezen tudom felidézni azt a pár dolgot, amiben mindig is rendíthetetlenül hittem.
pica pica gyémánt 2012.09.18 07:22:09
 Hát bizony, kemény fickó vagyok. Hogy a hideget? Azt kifejezetten jól tűröm. Mármint ez a pokróc? Ezt csakis azért viselem, mert tudom, hogy remekül áll nekem a skót kockás pléd...
Kabalco 2012.09.21 21:44:11
Kabalco 2012.09.26 20:08:51
@vészmadár (pica pica): Az jó. Tiéd a jövő, meg az opportunistáké.
Rövid, de velőtlen Az alma 2012.08.09 16:56:03
Forrás: e-mail. Alma Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogyerjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is…..
Hála a Tervezőnek, vgre van Facebook ahol a világegyetem összes bölcsessége becsorog a lakásba, egynapi adagokban, hogy könnyen fogyasztható legyen. Fogyasszunk hát egy kis tantrát... Mióta megszülettek a gyermekeink, nagyon gyorsan pörögnek a napok, most érzem igazán hogy…..
Előrebocsájtom, hogy Mark'yhennon nem orvos, midenesetre a dobozból ivást a szénsav és foszforsav hatására feloldódó nehézfémek miatt egyébként sem javasolja.Más részről pedig... (Ez az információ nincs megvizsgálva, így lehet, hogy téves vagy félrevezető, de az is lehet,…..
Ezt az alapigazságot nem én találtam ki. Emlékezetem szerint a „magyar-magyar” szótárt  szerkesztő-író bloggertársunk nyelvi leleménye. Persze eredetileg nem szó szerinti értelemben használta. De változnak az idők. A mondat a napokban denotatív, naturalisztikus jelentésében…..
A szórólapozó fiatal lányt az utcán támadta meg a kutya. A tenyésztés csodája, harcra nemesített génállománya, tömör izomzata nem sok esélyt adott a másik félnek, azonnali operációt igényeltek a sebesülései, talán örökre magán viseli a nyomait a támadásnak. A kutya…..
Kabalco 2012.06.16 23:34:31
@Hella B.: Alapjában véve egyetlen kutya sem megbízható, mivel ösztönlények. Az idők során megtanultak ezt-azt, de a tudósok szerint ugyanolyan fenevadak, mint amilyenek évezredekkel ezelőtt voltak.
Kabalco 2012.06.17 23:26:31
@B. Hella: Nyilván. A kutya, meg a gazdája nem később idomulnak egymáshoz, már a hasonlóság már a kiválasztásnál is szerepet játszik. Széplelkek békés természetű kutyust választanak. Bár nem kizárt, hogy valaki csak a harci típusokban leli meg örömét, inkább arra hajlok, hogy az ilyen kutyákkal a gazdáiknak a szeretgetésen túl, vagy azzal éppen ellentétben egészen konkrét céljaik vannak, vagy valami státusszimbólum a számukra (vagy kompenzálás).
A kutya attól harci mert olyan külső, és belső tulajdonságokkal rendelkezik, amik esélyessé teszik az eredményes harcolásra ugyanúgy, mint az embereknél. A zömök, izmos testű fajták eleve jobb eséllyel indulnának egy nyurga dalmata ellen. Az idők során lassan kialakult, hogy nagyjából melyik kutya mire jó, és ettől eltérni nem is igen célra vezető.
Visszakanyarodva a konkrét esethez én nem is azon kaptam fel a fejem, hogy harci-e, vagy sem, hanem, hogy hogyan került közterületre, ahol támadhatott? Ha veszélyes kutyát tartok, akkor kötelességem gondoskodni róla, hogy az mindig elzárva legyen, vagy vállaljam érte a felelősséget. Az embernek kéne gondolkodnia, a kutya nem fogja megtenni helyette, ő a saját dolgával van elfoglalva. Ha van egy kecském, és én úgy kötöm ki, hogy kényelmesen eléri a rózsabokrot, akkor nehogy már agyonüssem, amiért lelegelte azt!

@ascorbinus: Tök jó, amit írsz, de akkor meg úgy lenne logikus, ha az áldozatot figyelmen kívül hagyva a maradék pénzt mondjuk más kutyák megmentésére ajánlanák fel. Igen, talán még így lenne okosabb megoldani, mert ez így igencsak felemás és óhatatlanul is megosztja a közvéleményt.
Barátnőm pár kollégájával tüntetésen vett részt, az ok és a megmozdulás nevesítése most lényegtelen a történet szempontjából. Én nem mentem vele, mert egyetértek azzal a megállapítással, ha bármi értelme volna tüntetni, már rég betiltották volna a tiltakozásnak ezt a…..
Előre is elnézést kérek azoktól a kedves olvasóktól, akik a könnyed hangvétel és a nőcis / pasis cikkek miatt járnak hozzánk. Megint túlkomoly leszek, de ígérem, hamarosan kibuknak  feladataik  halmai alól a társzerzők, és 1-2 héten belül visszatér a tréfa és a…..
Kabalco 2012.06.03 00:58:40
@Hella B.: Idegennek sokat. Szerintem.
Igazából nem tudom, mi zajlik le egy ilyen óra után. Az illető ír egy szakvéleményt (jelentést), aztán viszlát, vagy odahívja a tanárt és felvázolja neki miben, és hogyan lehetne javítani, amennyiben persze szakmai szemmel hiányosságokat vél fölfedezni. Tehát, hogy ez az egész valami építő, segítő jellgű valami, vagy csupán ellenőrző szerepe van?
 Az evolúció törvénye a mindenség leginkább tautologikus törvénye. Lényegében nem több és nem kevesebb, mint annak felismerése, hogy ami túlél, az túlél. Ennek az egyszerű szabálynak a következménye a hóvirág, a csokoládé és Belgium is. A miként - mint a legtöbb…..
Hölgyek Öröme Pánikszoba 2012.05.18 07:40:00
Tegnap benéztem az adminfelületbe, és mit látok, visszaszámlálás. Bár alapvetően optimista vagyok, inkább a franciák laza vagy olaszok könnyed, derűs életszemlélete áll hozzám közel, (bár a franciák néha kitakaríthatnának) nem a németek poroszos merevsége, az ilyen…..
Kabalco 2012.05.19 23:02:16
@magyar-magyar szótár: @B. Hella: Értem.

Általában véve lenyűgöz a hozzáértésetek, de nekem sajnos a fenti kifejezések döntő része semmit sem mond, például még az életben nem láttam az index címlapot.
Felőlem a szolgáltató úgy alakítja a felületet, ahogy akarja, nem vezetek hiper-szuper blogot, aminek esetleg odapörkölhetne egy elfuserált innováció. A kattogásmarketing sem érdekel. Szépen homokba dugom a fejem azt képzelve, hogy pusztán a két szép szememért kapok ingyen blogot.
Nem tudom, ti a klasszikus blogolás (posztírás/kommentelés) mellett mi egyéb funkciót használtok még, hogy tartani kéne bármiféle átállástól?
Kabalco 2012.05.20 14:01:36
@vészmadár (pica pica): Mérnökemberként nyilván otthonosan mozogsz a technika világában, számodra nem jelent problémát belátni a felszín alá. De nem is ez a gond.
Nem tudom, Hella pontosan mi célból írta a posztot, gyanítom, témafelvetés gyanánt, de én azt érzem ki a szavaiból, hogy inkább érzelmi oldalról közelíti meg a problémát. Mi lesz ugyanis? Kapunk egy valamit, ami nem kizárt, hogy ugyanolyan praktikus és kezelhető lesz, mint a régi, csak hát azt már megszoktuk, hozzá idomultunk, megszerettük. Az ember nehezen válik meg attól, amit megszeretett. Én is így vagyok a Windows 7-tel. Mások az egekig magasztalják, lehet, jobb is, de egyszerűen nem tetszik, és tudom, hogy addig fogom nyúzni az XP-t, amíg bírja szusszal.
Még nem vagyok harminc, de túl vagyok azon a határon, amikortól az ember tart az újításoktól. Számítógéppel nőttem fel. Ha szükségem van rá, nem okoz gondot megtanulni új dolgokat, mivel ismerem az alapokat.
Nem arról szól ez a történet, hogy ezután valami használhatatlanul bonyolult lesz, hanem, hogy önkényesen elvesznek tőlünk valamit, amit szerettünk.
Kabalco 2012.05.20 17:45:43
@B. Hella: Upsz! Ezt hívják melléfogásnak. Részemről. Úgy látszik, megint nem olvastam elég figyelmesen.
De legalább tanultam belőle.