Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZzZZzZ

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár hazánk növény- és állatvilágát védelmező, felfegyverzett természetőröket, rangereket ígért, akik hathatósan képesek fellépén a terepjárós és vadászbűnözőkkel szemben. Akik nemcsak a védett növény- és állatfajokat, de adott…..
no emisszió Biodízelt Foktőről 2011.09.07 07:49:00
Elnézést, most hosszú leszek. Viszont részletes. Pontosabban nem is én, hanem a kedves olvasók közül néhányan, akik megtiszteltek azzal, hogy részletesen leírták nekem, mi a helyzet Foktőn. Miért pont Foktőn? Azért, mert ott épül Magyarország legnagyobb biodízel-üzeme.A…..
Egy macskakiállítás, ahol még az árva cicák is sztárok voltak: öt örökbefogadott macska, több ezer látogató, több tízezer forintnyi macskaeledel-adomány a Macskavilág Alapítványnak és a Cicamentőknek. A résztvevők között ott volt Mádai Vivien, az RTL Klub műsorvezetője,…..
Decemberben írtam ki egy pályázatot a Ford Máté segítségével, A macskák jobb életéért címmel. A pályázat nyertesével, aki az ötvenezer forint értékű macskaajándék-csomagot kapta, és a százezer forint értékű szervizdíjat, később egy bővebb posztban ismertetem meg a…..
ZzZZzZ 2011.03.05 19:11:03
@Goompah: Sok mindenben igazad van. Én nem vagyok az etetés ellen, ha ez egy felelős gondolkodás része. Viszont ha belegondolsz, ezek az etetőnénik általában gond nélkül meg tudnák fogni azokat az állatokat, akiket nekünk csapdáznunk kell. Amikor segíteni akarunk, nem működnek együtt, sőt, legtöbb esetben rosszat feltételeznek rólunk és gátolják a munkánkat. Amikor baj van és már annyi macska van körülöttük, hogy mérgezik, bántalmazzák őket, akkor persze hozzánk fordulnak segítségért. Pedig ha az első 1-2 macskát megfognák és bevinnék az orvoshoz, utána ugyanúgy etethetnék őket tovább, nem kapnának el betegségeket, nem lennének 50-en a 2 helyett és azt a 2-t anyagilag is olcsóbb lenne etetni. Én is mondok egy példát: XI. ker. jó nevű bevásárló központ melletti utca, néhány etetőnéni, akik folyamatosan a kocsik mellé, járda szélére pakolják ki a macskakaját, a szemetet nem szedik össze, stb... Mi 1-2 kivétellel az összes macskát ivartalanítottuk ott (a maradék most van folyamatban). Itt sem a macskákra haragszanak az emberek, hanem arra a rengeteg szemétre, amit maguk után hagynak a nénik. Ráadásul közülük sajnos még mindig nagyon sokan gondolják azt, hogy az ivartalanítás az valami rossz dolog a macskának és szükségtelen. De amikor megtalálják az elütött kismacskákat az úton, akkor ők siratják a legjobban. A legtöbb ember nem is ismeri azokat a macskabetegségeket, melyek halálos kimenetelűek és elsősorban nemi úton és verekedés útján terjednek (nyállal, vérrel), ami szintén főleg az ivarzás következménye. Ami az általad leírt kandúr történetét illeti, most hallom először, sajnos nekünk nem szólt a néni, én biztos nem hagytam volna annyiban. Mi csapdáztunk a Bem téren is, az összes cicát elhoztuk onnan (egy már gazdis is lett), az utolsó eltűnt, de nem adtuk fel, elintéztük, hogy bejussunk az egyik ház pincéjébe, megtaláltuk ott rettenetes állapotban, végül ott sikerült becsapdázni. Az egyik füle leszakadt, az egyik hátsó lába el volt törve. Ha nem keressük, ott pusztult volna éhen. Megműttettük, ivartalanítottuk, most szelídül és gazdit keres.
De mielőtt elkezdtük a csapdázást a környéken, ez a cica is szült még, a kölykei nem kerültek elő, kivéve egyet, akit autó ütött el a szomszédos utcában. És miért? Mert az etetőnénik több helyre is kitették az ennivalót, az út mindkét oldalára és ez a cica nem volt elég rutinos az átkeléskor...
December 15-én pályázatot hirdettünk A macskák jobb életéért címmel, amit a Ford Máté támogatott.  Állat- és főként macskaszeretetüket több alkalommal is bebizonyították, a jelenlegi felajánlással pedig remélik, hogy valóban jobb lesz az élete a macskáknak, emellett…..
Az állatvédők is próbálnak fellépni az oldalainkon is szereplő állatkínzókkal szemben. Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt napokban több közösségi portálon találtak olyan tagokat, akik más szélsőségek mellett állatokat kínoztak és öltek meg, majd erről…..
ZzZZzZ 2010.07.19 21:30:43
@Liquid_Night: Azért ez nem egészen így van! Egy gyerek nevelésének a része, hogy megtanulja szeretni az állatokat, tisztelni a környezetét és arra vigyázni, óvni. Ezt már kicsi korban el kell kezdeni. Ahogy azt is, hogy nem szemetelünk, nem ártunk másoknak (sem embernek, sem állatnak), ezek erkölcsi normák. Aki ezt nem tartja be, az büntetendő! 17 évesen is, 102 évesen is! Sajnos nagyon sok lelki szegény ember van köztünk, de ez még nem mentesíti őket a tetteik alól. Remélem visszahozzák a halálbüntetést is, régen nem volt ennyi "meg nem értett" ember, aki kegyetlen tettét a kirekesztettségéből fakadóan követte el. Szerintem is megérdemelték a csavarkulcsot. Valószínűleg emlékezni fognak rá (legalábbis remélem...)
Macskapcsolat Az agyonvert macska 2010.07.13 06:52:00
Igazából én szép történeteket szeretek a cicákról írni, de mostanában folyamatosan csak állatkínzókról kapok híreket, leveleket. Számomra csak az a kérdés, hogy bizonyos emberek honnan veszik a bátorságot, elvetemültséget arra, hogy kioltsák egy védtelen állat…..
ZzZZzZ 2010.07.13 14:10:25
Elképesztő némelyik hozzászóló! Aki utálja a macskákat, az mit keres itt? Azért, hogy csak fröcsögjön, ne látogassa ezt az oldalt! Az állatvédelem nem divat kérdése, hanem egy felelősségteljes ember alapvető feladata, amit végre ez a még mindig balkáni ország néhány intelligensebb tagja kezd felismerni. Nem azért nincsenek a nyugatabbra lévő nagyvárosokban kóbor macskák az utcákon, mert sörétessel lövik őket, hanem mert nem teszik kartonszám az utcára, meg nem eresztik szélnek őket, megunva, mint egy játékot. Mondjuk ott kicsit komolyabban is veszik ezt a kérdést, ott ennek súlyosabb következményei is vannak. Nem tudom miért olyan érthetetlen néhány ember számára, hogy igenis meg lehet állítani a fölösleges szaporulatot az ivartalanítással és utána visszahelyezéssel (ugyanis örökbe adni ennyi állatot valóban nem lehet, főleg vadakat...). A macska természetéből fakadóan kötődik a helyéhez. Ezért ha már nem ivaros, nem kalandozik el, nem rohangál át az úton ész nélkül, elkergeti az újonnan érkező kóbor állatokat, így egy viszonylag állandó, oltható, ellenőrizhető állomány alakulhat ki, amitől még hangulata is lehet egy-egy kertnek. A kutyásoknak meg üzenem, hogy van egy ún. "élni és élni hagyni" elv, nem ők élnek itt egyedül, végre megtanulhatnák, hogy ami nekik préda, az valaki másnak fontos is lehet. És ők is a kutyájuktól tanult acsarkodás helyett inkább szedjék össze a kutyaszart maguk után, mert a macska legalább elássa (itt elnézést a normális kutyatulajoktól...). Egyébként néhány hozzászóló kicsit elfelejtette figyelembe venni, hogy a környéken megkezdődött a cicák befogása, ivartalanítása, amit inkább segíteni kellene és nem a kényelmes fotelből véleményezni vagy a hülye, vad kutyával nehezíteni. Én ma elmentem oda és beszéltem néhány környékbelivel és ígérhetem, hogy a kutyás ember tettének lesznek következményei... Remélem előbb-utóbb kötelező lesz az utcai szájkosár, hogy megtanulják a kutyások tiszteletben tartani a többi embert is maguk körül. Előbb-utóbb talán eljutunk oda is, hogy mindenhol lesznek térfigyelő kamerák és akkor kicsit könnyebb lesz ezeket a szemétládákat megfogni.
ZzZZzZ 2010.07.14 22:17:36
@I3renda: Én is egyetértek. Ha minden egyes háztömbben csak egy felelős, állatszerető ember lenne, akkor az első 1-2 macska ivartalanítása megoldaná a helyzetet. Ahol én lakom (Buda) kidobtak egy kandúr cicát öt éve. Én alig több mint egy éve lakom ott, már korábban is elvittem onnan cicákat gazdához (egy kivétellel a mai napig mind él és virul), most elvittem ezt a kandúrkát ivartalanítani, oltani, rendszeresen bolhairtózom, féreghajtom, azóta nincs erre több kóbor macska, ő ott él a kiskertben, hálás minden jó szóért, simogatásért, még a kocsimat is megismeri. Azóta legalább tíz ember fogott velem kezet, hogy milyen rendes ember vagyok, de egy nem mondta, hogy adok bele egy ezrest, illetve korábban egy embernek nem jutott eszébe, hogy ezt megtegye. Sajnos ez a baj, az emberek ennél sokkal kényelmesebbek és önzőbbek, mint hogy egy ilyen kis apró dologgal hozzájárulnának a környezetük védelméhez. Sajnos ezt gyerekkortól kellene tanítani, és én attól félek, hogy a jövő nemzedéke egyre szarabb lesz, egyre több az anyagias, kőbunkó újgazdag, akiknek a gyerekei ezt szívják magukba, ők is ilyen emberekké fognak válni sajnos... Úgyhogy kemény menet ez az állatvédelem!
Macskapcsolat Kormi hazatért 2010.07.06 06:09:00
Pár napja találtam egy fekete cicust, és próbáltam neki rendes gazdit találni. Sokan érdeklődtek a cica állapotáról, de sajnos igazán befogadni senki sem akarta. Nehéz egy felnőtt állatot elhelyezni, ha valaki macskát akar, akkor inkább kölyökben gondolkozik. Persze tudom, hogy…..
ZzZZzZ 2010.07.08 15:00:44
@Rékuc: Kedves Rékuc! Jó gondolatokat írtál, de a piaci örökbe adáshoz azért lenne 1-2 szavam: sajnos pont ez a baj, hogy vidéken (és sajnos nem csak vidéken) még mindig bio egérfogók a macskák, észre sem veszik, ha hullanak, kutya tépi szét, autó üti el, nem számít, úgyis mindig van friss alom. Ez a legnagyobb baj, hogy a macskatartás kultúrája még mindig nem "európai" nálunk. Az ivartalanítás fontosságát még mindig nem ismerik fel az emberek. Pedig még anyagilag is megéri, mert két cicából 1 éven belül 10 cica lesz, utána pillanatok alatt 50-100, aminek mindig ugyanaz a vége: mérgezés, balesetek (kutya, autó) + macskabetegségek. Egy macska normál esetben több mint 10 évet élne, ilyen körülmények között jó, ha 3 évet. Akkor tényleg ez a jó? A macska tényeg fogyóeszköz nem egy érző élőlény, aki többet érdemelne?
Ami a menhelyeket illeti, ez egy nehéz kérdés. Ha mindent megszigorítanának, az anyagi keretek miatt az összes menhely bezárhatna Mo-on. Itt kormányszinten kellene már végre lépni: szigorítani az állatvédelmi törvényt, létrehozni az állatrendőrséget és az állattartást is szigorúbb keretek közé helyezni: pl. aki egyszer megfordul egy orvosi rendelőben és regisztrálnak állatot a neve alatt, annak kötelezővé tenném az adott állat ivartalanítását és oltását. Ha elmulasztja, bírságolnám. Mellesleg a tenyésztést vagy betiltanám, vagy nagyon komolyan leszabályoznám, mert amíg ennyi kóbor állat hal meg ártatlanul, addig bosszantó, hogy mások akár 100e forintokat fizetnek egy-egy állatért.
ZzZZzZ 2010.07.09 10:13:40
@Goompah: Igen, igazad van, lehet, hogy kissé elhamarkodottan írtam, de mindig felkapom a vizet, ha ilyeneket olvasok, mert sajnos mást se hallani mostanában, mint kartondobozokban kirakott pár hetes macskákról, akiket utána az önkéntesek próbálnak valahogy életben tartani (meg jónéhány megunt korábbi szobakedvencről, aki nem érti, hogy pár év jólét után most miért kell az utcán kóborolnia). Amúgy én is jobban kedvelem a macskákat (van néhány utcáról befogadott sajátom), már csak azért is, mert nálunk az állattartás és állatvédelem kimerül a kutyák jogaiban. A kutyatartók 90%-ának sajnos természetes, hogy a kutyája széttépi a macskát, az hidegen hagyja őket, hogy az a macsek esetleg valakinek a szeretett állata volt. Az utcai kutyapiszok mennyiségről nem is beszélve... Ennyit a kutyákról és kutyásokról, ez egy másik téma, amiről sajnos órákig lehetne írni és talán valamikor érdemes is. Amúgy igazad van, a macska téma nehéz ügy, első körben az lenne a megoldás, ha államilag támogatottak lennének (olyasféleképpen mint a TB) az állatorvosi kezelések is, mert szerintem a legnagyobb probléma jelenleg, hogy eszméletlenül drága a kezelés, oltás nálunk. Sajnos akik nem szeretik olyan "őrült" módon az állatukat mint mi, azok nem fogják kifizetni ezeket a költségeket. A legtöbb nyugati nagyvárosban meg tudták oldani ezt a kérdést, ott nincsenek kóbor állatok az utcán. Sajnos addig, amíg nem szigorítják a törvényt és pár tízezer forinttal megússza egy állatkínzó, addig itt semmi nem fog történni, az önkéntesek fogják vívni a szélmalomharcukat, az egyszerű emberek agyonütik a születő kölyköket, stb... A legnagyobb baj az is, hogy egy chip ára 900 Ft, mire megkapod és bekerül, kb. 4-5e Ft. Ha ezt pl. államilag támogatnák és kötelezővé tennék, már sokat segítene a cicákon. Pár állatvédő szervezettel és civil magánszemély közreműködésével próbálunk lépni az ügyben, vannak már kisebb eredmények, természetesen várjuk minden kedves további támogató közreműködését (aki kedvet érez ehhez, írjon a zoszep@freemail.hu címre.
Az előbb már hangosan felröhögtem, amikor olvastam Tiberius levelét. Konfliktus itt is volt, mint a néhány nappal ezelőtti, azóta több érintett által kiegészített verekedős sztoriban, a rosszfió viszont ezúttal egy Porsche büszke vezetője volt - ez a márka sem először tűnik…..
ZzZZzZ 2010.05.14 14:51:38
Nekem is van egy jó sztorim, nemrég történt:
Buda, Győri út (elmondanám, hogy 3 fekvőrendőr van betéve a száguldozó barmok ellen, sajnos ez sem segít, itt is rendszeresen nyomja egy Porsche-s barom, az irodaházban dolgozik). A történet: Márvány utca felől bekanyarodok, szemből kisebb sor, az én sávomban pedig velem szembe jön egy L-es rendszámú, sportos fazonú Audi, benne alig 20 éves, agyonzselézett hülyegyerek. Integet, hogy tolassak ki, mert ő kétsávost csinált az utcából. Erre én megálltam, kb. 1 centire a kocsijától és mutattam, hogy lehet visszamenni a saját sávodba, hülyegyerek. Egy darabig mutogatás, kiabálás (szerencsére nem hallottam, csak a szájmozgásból észleltem, hogy a család van terítéken). A szemközti sávból egy megértő 5-ös Bömös vezetője beengedte a kisköcsögöt, aki mellém érve lehúzta az ablakát és komoly fenyegetőzésbe kezdett. Miután ijesztőnek egyáltalán nem volt mondható, elkezdtem röhögni rajta. Erre közölte, hogy mindjárt kiszáll, majd rájött, hogy nem tudja az én kocsimtól kinyitni az ajtaját, erre köpött egyet, nem túl nagy sikerrel. Erre még jobban kiröhögtem, szánalmasnak neveztem, ez betette a kaput, láttam, hogy majdnem infarktust kap. Ezzel véget is ért a sztori, sajna a rendszámra nem emlékszem, de szívesen leközölném, hátha olvassa apuci, aki vette vagy kölcsönadta neki a zsírverdát, amivel menőzhet. Csak annyit kívántam neki mosolyogva, hogy mielőbb törje össze a szép autóját vagy őt valaki. Ennyi...
Ha növekszik a bringások száma, több lesz az ellopható bicikli is. A kerékagy is érzékelte a bringások nagy közösségét folyamatosan sújtó csapásokat, ezért egy hamarosan induló, lopás bejelentő rovattal szándékozik csatasorba lépni a tulajdonosok és a tolvajok országos…..
A Zugügyvéd az alábbi üggyel elköszön egy hétre, szabadság miatt:  Kedves Zugüdvégy!Szeretném kérni mihamarabb a segítségét. Az történt ugyanis, hogy a szomszédom megelégelte a kertjébe űrítő macskákat.Végső elhatározásában úgy döntött, hogy patkánymérget…..
ZzZZzZ 2009.07.24 09:06:14
@kicsitomi: Neked is hasonló jókat kívánok mint j311-nek!
ZzZZzZ 2009.07.27 07:51:03
@kicsitomi: O.K., neked nem szántam ilyen durvát, de a partvisnyelet nem kellett volna. Olvasd el Trollteso írását, egyetértek!
ZzZZzZ 2009.07.28 13:48:35
@btanarur: én nem tartom jó ötletnek... Ha elviszed egy idegen helyre, ami nem az ő megszokott élettere, vagy pánikszerűen menekülni fog, amiből baleset lesz valószínűleg, vagy bemegy egy olyan ember kertjébe mint "kolbászoszsömle", aki szemét módon kinyírja, vagy egy kutya kapja el. Egyszerűen nem értem az embereket. Kultúrált helyeken (szerencsére már néhány kórház területén is működik a dolog) befogják, ivartalanítják, beoltják, stb..., utána visszahelyezik az eredeti helyére, így ott fog élni, nem szaporodik tovább, megfogja az egereket, stb... és elkergeti a többi kóbor macskát. Ezzel szemben mit csinál a hülye ember? Mérget rak ki (ami több pénzébe van mint egy műtét), de ezzel a barom semmit nem old meg, mert jön a következő macska, azután az újabb macska, közben 5x szül is, a macskakérdést nem oldja meg, mert mindig lesz másik, csak egy csomó ártatlan állatot megöl (talán néhány gazdásat is) és mindez egy csomó pénzébe is kerül, ahelyett, hogy intelligensen megoldaná a kérdést úgy,hogy közben nem öl meg ártatlan állatokat. De hát sajnos (többek között) ezért nem vagyunk mi még Európa, hanem balkáni ország millió bunkó emberrel... Sajnos... Ezért nincs sajnos állatrendőrségünk se, pedig ránk férne!