Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kotyesz

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban Kacsinecz Krisztián posztját olvashatjátok: Samo romantikus ábrázolásaA legelfogadottabb nézet szerint a szlávok őshazája valahol a Dnyeper és a Visztula folyók között terült el. Innen vándoroltak a különböző szláv törzsek…..
kotyesz 2019.11.04 15:43:17
@Kacsinecz K.: Hát igen azok a hős morvák! Itt egy epizód a árpád vezérünk idejéből: Szinte egész Európa arra törekedett, hogy hódítás vagy védekezés céljából Árpád törzseivel lépjen szövetségre. A szerződő német és szláv felek viszont kétszínűek voltak, össze-vissza hazudoztak. Leveleikben egymást vádolták és feketítették be IX. János pápánál. Arnulf császár a katonáskodásra kész magyarokat pénzért bérelte fel Itália ellen: A császár ugyanis féltékeny volt az egész Itáliára igényt tartó Berengár királyra, és a maga gesztenyéjét a magyarokkal akarta kikapartatni a tűzből. Theotmár salzburgi érsek 900 körül egy levelet írt a pápának, és elismerte benne, a németek pénzt fizettek Árpád népének azért, hogy Itáliába menjenek. Bevallotta azonban azt is, hogy becsapták Árpádékat: csak semmit sem érő pénzt adtunk nekik és csupán lenből való ruháinkat, hogy valamelyest megszelídítsük vadságukat, és hogy üldözésüktől nyugton maradhassunk. Valóban, a honfoglalás kor sírjaiban gyakorta talált ezüstpénzek jelentős részében az ezüsttartalom nagyon alacsony: a szerződtetett lovasokat olcsó pénzen fizették ki. Honfoglalóink lassan rájöttek, hány pénzt is ér a német meg a morva.

A morvák, folytatódik Theotmár levele, szívük gonoszsága szerint mindezeket a szemünkre vetették. Ők azonban ugyanazt a bűnt, amit hamisan ránk fogtak, sok éven át elkövették, és a magyarokat a mi keresztényeinkre rászabadították. Majd maguk a szlávok is megjelentek Pannoniában, egyeseket fogságba hurcoltak, másokat megöltek, ismét másokat a börtönök mélyén éhséggel és szomjúsággal pusztítottak el, számtalan embert számkivetésbe küldtek. Az Isten egyházait felgyújtották, és minden épületet úgy elpusztítottak, hogy egész Pannóniában egyetlen templom sem található.

Tehát nem az Olaszhonból 900-ban visszatérő Árpád-vitézek hoztak pusztítást a Dunántúlra, hanem elvégezték azt már évekkel korábban a morvák. Ők égették fel azokat a keresztény templomokat, amelyek a frank uralom alatt épültek. Sőt azokat is, amelyek Pécsett, Szombathelyen és Sopronban a római kor vége, a 4. század óta állottak.
kotyesz 2019.11.04 15:55:27
@Kacsinecz K.: @FunkTazmagora: Nyilvánvaló tehát, hogy Árpád népe a kazár birodalom kötelékében élve ismerte a zsidó fogalmát, sőt saját soraikban is kellett lenniük zsidó vallást követőknek. 1150 nyarán Szerbiában, amikor II. Géza király háborúzott Mánuel bizánci császárral, a magyar seregben olyan alán csapatok is voltak, akiknek egy része még mindig a nem is tiszta mózesi törvényeket használta. Tehát karaita zsidó valláson voltak. Ennek ellenére a magyar nyelv zsidó szava nem ebből a 896 előtti, kazárokkal-kavarokkal való együttélés világából származik, hanem a iudaeus, tehát júdeai férfi jelentésű latin szóból. Ebből a korai szlávok ajkán a dalmát tengerparton alakult ki a szláv zsid, többes számban zsidov, ‘zsidók’ jelentésű szó, és azt vette át a magyar. Hallgassuk csak meg, mit mond ennek az átvételnek az idejéről Bárczi Géza: igen régi, esetleg honfoglalás előtti átvétel a horvátból vagy szlovénból. Tehát a Balkán nyugati feléről. Az esetleg azért van ott, mert a törvényre emelt tudós elmélet szerint 896 előtt nem lehettek volna magyarok a Dunántúlon, a Szerémségben vagy a Bácska déli részén, hogy a latin (és nem kazár!) eredetű zsidó szót balkáni szlávoktól átvehessék.

A Bácska déli részét nem véletlenül említem. Az 1929-ben kiadott Zsidó Lexikon szerint a 9. század második felében, amikor dunai bolgárok tartották megszállva az egész Tisza-völgyet, a régi Magyarország déli részeiben zsidó vallásúak is éltek. Vallásuk gyakorlása ügyében I. Borisz bolgár cár egyenesen a pápához fordult állásfoglalásért. Nem nagyon lepődhetünk tehát meg azokon a régészeti leleteken, amelyek a hetvenes évek elején a régi magyar Bácska déli részén, a Duna bal partján Dunacséb község téglavetőjében kerültek elő. Késő avar koriak temetőjét tárták itt fel. A temetéseket végzők valamilyen okból gyakran a közelben talált római kori tetőfedő cserepeket is tettek a sírokba. Hetvenkét esetben jellegzetes zsidó menórák, hét-, ritkán kilencágú gyertyatartók figuráját karcolták be ezekbe a téglákba. Semmi kétség, zsidó vallású késő avar kori embereket is szép számmal temettek ebbe a késő avar kori temetőbe. Ráadásul a ma legtudományosabb eljárásnak számító radiokarbon keltezés szerint vannak benne olyan sírok is, amelyeket jóval Árpád honfoglalása után, 960 körül ástak. Ideálisabb hely aligha volt tehát Dunacsébnél arra, hogy késő avar kori magyarok balkáni szlávok jelenlétében megismerkedjenek a zsidó vallással és a zsidó szóval. 896 után pedig átadják a szót az Árpáddal érkező honfoglalóknak is. Akik erre csakhamar elfelejtik a zsidókat jelentő régi, kazár szavukat. Ami talán úgy hangzott, hogy csufud. Történt mindez két, igen régi alapítású püspökségünk, a bácsi és a kalocsai közvetlen közelében.
kotyesz 2024.03.13 17:50:32
@Kacsinecz K.: Mondod :Tény, hogy a török hódítás után csökkent le radikálisan a magyarság számaránya, de azért ez a 80% nekem kicsit soknak tűnik. Az pedig, hogy "MTény, hogy a török hódítás után csökkent le radikálisan a magyarság számaránya, de azért ez a 80% nekem kicsit soknak tűnik. Az pedig, hogy "Magyarország döntő többségében a magyarok országa volt", tévedés, akármekkora volt a számarány. Magyarország a középkorban az éppen regnáló király meg a nemesség (natio hungarica) országa volt. A natio hungaricá-ba a Magyarország területén élő horvát, román stb. nemes beletartozhatott, de pl. a magyarajkú városi polgár NEM.,,,,,. Magyarország a középkorban az éppen regnáló király meg a nemesség (natio hungarica) országa volt. A natio hungaricá-ba a Magyarország területén élő horvát, román stb. nemes beletartozhatott, de pl. a magyarajkú városi polgár NEM. "
Igy fogalmazott az akkori hatalom az akkori európába illeszkedve, ahogy az ortodox ruméliaiakat is nagyon valószínű , hogy a vallásuk miatt "nem vették be" erdély nemzetei közé!(ahogy a szerbek is inkább sokan távoztak , nem katolizáltak)
Ugyanakkor figyelmeztető legyen német eredetű polgár-bürger szavunk , a nagy tömegű jobbágyi réteg alacsony jogállású volt de senki sem kérdőjelezte meg , hogy nem csak része hanem meghatározó eleme a Királyság lakosságának!
Oligarcháink a költők vádjai szerint közel voltak az elnémetesedéshez!
A szláv elem kiemelése a 19.sz.ban a nyomasztó német dominancia kiegyensúlyozását segítette!
Fenyegetésként csak később érzékelték az orosz es balkáni pánszláv törekvéseket (sztálin ezért bocsájtott meg a szlovákoknak4) .
Az úzok az oguz törzsszövetség tagjai voltak. Ez így valószínűleg nem túl sok információ az átlagolvasó számára, hacsak nem maga is sztyeppei nép rajongó (én egyébként nem vagyok az, csak érdekelt a téma hajdanán. Bizánc szerintem sokkal izgalmasabb, vagy éppen az ókor :).…..
kotyesz 2023.10.30 00:02:32
@azVégek: (@prukker és @mindenki): Ahogy tanultuk az árpádkori névképzést, hagyományosan a török -d képzővel, amit a magyar névadás is alkalmazott az oguz-d -> ózd !! Kérdésem lenne a törökhöz jobban értőkhöz : a törökök "oglu" szócskája -fi leszármazotti jelentésű, de nem ejtik ki ahogy mi tennénk - mit hallunk 'ojlu-ohlu' az ojuzd érthetően válik ózd-dá (ami több is van a keleti kárpátoktól somogyig)! Megjegyzem a névadáshoz kötődően, közismert Kapolcs faluja és a feljegyzés a keletkezéséről hogy az elfogott kun vezér és emberei letelepítéséhez kijelölt hely kapta róla a nevet, később Kapolcs persze megszökött de a név ma is fennmaradt!
Ugyanez Dormánd a legenda szerint besenyő király letelepitésére jelölt volt a hely , mondjuk itt elgondolkodtató a lefordított jelentés:
elentése
' A Dormánd férfinév a török eredetű régi magyar Dormán név kicsinyítőképzős alakváltozata. Pontos jelentése nem ismert (ha van vagy volt), de egy (meg)áll jelentésű ótörök szót tartalmaz."
Csak kapkodom a fejem. Ilyen pénzszórást már régen láttam. Összeszámolni is nehéz. Csak ami hirtelen eszembe jut:  3 millió forintig felújítási visszatérítés, 13. havi nyugdíj, 6 havi fegyverpénz a fegyveres testületeknél, 10-30 %-os béremelések bizonyos területeken, fiatalok…..
Egészen csodálatos világba kalauzol P Eliott írása. Egy templom által működtetett közösségi kertbe, ahol egészen nagyszerű figurákkal ismerkedhetünk meg. Igazi élmény a poszt, nem is beszélve a fényképekről!..
A Magyarországot és Lengyelországot irányító keményvonalas konzervatívok számára ma már a kommunizmusba a liberális demokráciába való átmenet csupán délibáb volt. Makacsul hisznek abban, hogy ezzel a múlttal még határozottabban szakítani kell a „nemzeti felszabadítás” érdekében és ennek egyik fontos…..
kotyesz 2021.09.24 19:07:47
Négyes 4 bánat 2021.02.15 00:13:56
Negatív érzéseknek is van listája, azoknak a dolgoknak, melyek leginkább elszomorítanak bennünket. Az én esetemben a 4 legnagyobb bánatot okozó dolog, a következő: családtag halála válás / szerelmi bánat gyermekek távolléte saját halál előre tudása Nem jó érzés ilyen dolgokról beszélni…..
kotyesz 2021.05.18 14:46:55
Noha a Covid az elmúlt egy évben szinte minden témát felülírt (érthető módon) felhívta a figyelmet arra is, milyen állapotban van a közép- és kelet-európai országok egészségügye – leginkább az agyelszívás miatt...
kotyesz 2021.04.26 07:17:09
@Hórukk: a rezsim EÜ. romboló munkáját már 2011-ben megkezdte amikor sokan menekültek nyugdíjba v. akárhová a kezdődő átalakítások miatt! Én egy idősotthon szakembergárdáját (demens-gondozó) láttam távozni szinte felére csökkent a létszám etetés gyógyszerelés (félóra múlva bambán ültek és csorgott a nyáluk), erről ennyit! Nyugat-európában egyébként hatalmas tömeg az idős emberek rétegei, olyanok akik nálunk ma már alig vannak a 80-90(+)-os emberek ! Példa: Valamely tüntetés (talán a Sándor M féle?) közvetítésében szót kapott egy rezidens orvos aki a kivándorlásról úgy beszélt , " ha " gyógyíthatna akkor nem menne sehová , de nincs esélye hogy ez bekövetkezzen! Példa vége : Attól félek, ahogy kiépül a magánbiztosítós eü. lesz két sz@r intézményrendszerünk ugyanazokkal az emberekkel!,
kotyesz 2021.04.27 06:53:04
@Arthamyr: A mágus minden csoportra tartogat valamit amitől pillanatok alatt kitűzheti a céltáblára , és akit tegnap alázott meg az holnap boldogan fog a szemed közé célozni , miközben remegnek a zsigerei mert még benne van a tegnapi rettegés!
Ott van a romák iskolai kárpótlása !
Az improduktív nyugdíjasok!
A sok határátkelő aki nem akar 1/4 pénzért nekik dolgozni!
A rendőrök tűzoltók és mások szolgálati idő kedvezménye miatt több éves cirkusz! A libernyákok!
a soha nem szült hazaáruló nők!
Végig kellene nézni a 11 évben mely csoportok voltak az ellenség kategóriába sorolva!
Egyedül a bátor (mégis álruhás troll) szavazótábor soha nem került sorra!
Nem szeretnék sem lelombozni, sem a tovább olvasástól eltántorítani senkit (sőt), de az azért elég nyilvánvaló, hogy mióta szabad a munkaerőáramlás az Európai Unión belül, azóta a fenti kérdésre pontos választ senki sem tud adni. Viszont nem is biztos, hogy kell, merthogy a tendenciák talán még…..
kotyesz 2021.04.26 07:17:29
@Boycie: Van egész kisváros is török vendégmunkásokból Tiszaújváros (TVK-MOL) beruházás pl 5.000 főleg török de vannak románok olaszok szerbek is , 2.500 Euros fizetésért dolgoznak 1999. nyarától , konténerekből hatalmas tömegszállást hoztak létre, persze a környék magán és céges szállásaiban is laknak az 5000 fő csak a melós! 2000 év elején még a lezárások előtt sok környékbeli magyar gépész hegesztő stb pár hónapot itthon maradt, hátha befér a német fővállalkozó nemzetközi csapatába! De nem kellettek , holott a magyar vegyipar vagy pl Tengiz épitéséhez a helyi munkás megfelelő szintű volt!
Legalábbis az irigy prolibunkók szerint.   Tegyük egy kicsit tisztába az ő ügyét! Bármikor Balázs neve szóba kerül az internetes fórumokon, akkor előjön, hogy elcseszte a karrierjét és pénzéhes, meg mit tudom én milyen negatív dolgok. Fel nem foghatom, hogy miért van ez, de azért ötletem van.…..
A Szent Jakab út, azaz a Camino de Santiago már középiskolás korom óta vonzott. Spanyol kéttannyelvűbe jártam, így a Camino többször is említésre került a tananyagban, s én mindig tátott szájjal hallgattam az erre vonatkozó utalásokat. Komolyan, többszáz kilométeren, napokon, heteken át egy szál…..
kotyesz 2020.06.03 20:37:16
Ez a bejegyzés a félelemről szól. A félelem gyötrelmesen randa egy érzés tud lenni, alattomosan kúszik be a tudatba. Úristen mi lesz, ha... persze ez egy teljesen normális emberi reakció, félünk az ismeretlentől, s elménk felkészít minket az összes lehetséges kimenetelre. Na de ennyire? Ha a félelem…..
Szorgosan gépelgettem egy ideje a Caminon íródott útinapló sorait, hogy fejezetenként publikáljam az átváltozás történetét, de az élet, (pontosabban az elmúlt évek számomra legbizarrabb két és fél hónapja David Lynch és Alfred Hitchcock rendezésében) közbeszólt. Ígérem, lesz portugál Caminon…..
Zöld szempontokból is nagyon fontos.   1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi…..
kotyesz 2020.06.01 22:22:09
A mai, modern, XXI. századi ember és a középkorban élt polgár, paraszt vagy nemes tekintetében, elképesztően más fogalmi kört jelent a "szórakozás" mint szabadidős tevékenység meghatározása. Napjainkban a munka után a szórakozásnak próbálunk élni és ennek ezernyi válfaját ismerjük. De hogyan volt ez…..
Valós román őstörténet: a vándorlási elmélet.És akkor a végkifejlet. Ha a románok nem a dákok leszármazottai és nem éltek mindig a mai románia területén, akkor kik ők és honnan származnak? Két kiindulási alapunk van: az egyik a román nyelv maga, a másik pedig az írott…..
kotyesz 2019.11.04 13:48:51
@ireg85: A keleti országrészt 803-804 után uraló dunai bolgárok Árpád honfoglalásának idejére elszlávosodtak, és a 860-as évektől már keresztények voltak. Az elfoglalt területet a Bölgrad-nak nevezett Gyulafehérvárról irányították, melynek főnöke a hajdani bolgár kagáni-káni család, a gyulák tagja, mondjuk Gyula kapitány volt. A bolgárok csak kis létszámú saját népet – parancsnokokat – küldtek ide, az avaroktól elfoglalt területeikre. Egyik alvezérük Árpád érkezésekor Salán/Szalán volt, Titeltől felfelé a Bácska ura. Egy másik Glad/Galád, a Bánát főnöke a Marostól Orsováig. Ő volt a 100 évvel későbbi Ajtony fejedelemnek, Marosvár hercegének az őse. Részesültek a hatalomban a rokon késő avar kori vezetők is. Azok, akik túlélték a század eleji háborúkat, és székely-magyar katonáikkal, Csaba királyfi népével délre, majd keletre menekültek. Ők a 810-es években Krum és Omurtag bolgár kánok hadaihoz csatlakoztak, segíteni őket a frankok és Bizánc elleni háborúkban. A Dunántúlon maradt késő avar földbirtokosok pedig egészen Árpád érkezéséig szorgalmasan adóztak a frankok császárának. A bolgárok uralma alatt az Alföld déli részén morvák is éltek. Róluk a bizánci források megírták, hogy lakhelyeik egy másik Fehérvár, Nándorfehérvár közelében voltak. Szláv (bolgár uralom alá került morva) vezér volt az a Ménmarót is, aki oly erősen és sokáig ellenállott Árpád vitézeinek. Ő a Marostól a Szamosig uralkodott, és leányát Zoltához adta feleségül. Aki tehát minden Árpád-házi királyunk ősanyja volt.

Hogy jönnek ide azonban a blakok?

Anonymus ezt a rejtélyes erdélyi népet kivétel nélkül, öt alkalommal is blaknak nevezi. Kézai is határozottan blakokról ír, amikor a rovásírás betűinek átvételét említi. A vlachokról – Ulahis – akkor ír, amikor a Dunántúlról van szó: miután pedig Attilafiai Krimhild csatájában a szkíta néppel együtt csaknem mind elpusztultak, Pannonia tíz évig király nélkül maradt, csak a szláv, görög, német, morva és oláh jövevények maradtak ott, akik Attila életében közönséges szolgálattal tartoztak neki. Szlávok, görögök, németek, morvák! Az Attila népének tartott kései avarok idejében valóban mind éltek a Dunántúlon. Oláhok azonban nem! A dunántúlivlachok – Ulahis – ősrégi kelták réges-rég nyelvüket vesztett leszármazottai voltak, és nem oláhok. A zavar elkerülésére célszerű őket a nyugati vlachoknak nevezni.

Rásonyi László, egy haláláig mellőzött kiváló kutató eredményei alapján ma már tudjuk, hogy Anonymus és Kézai blakjai nem azonosak a román/oláh vlachokkal! Sem a balkániakkal, sem a dunántúliakkal! A dunántúli vlachok a volcus nevű, már említett kelta nép maradványai. A hajdani nyugat-római birodalom északkeleti (balkáni) végvidékein a 4. század után minden romanizált idegen népet, sőt lassan-lassan magukat a latinokat és olaszokat is így nevezték. (Nyelvünk olasz szava is a volcusok nevéből származik, de eredetileg a Balkánon élő késői latinságot jelentette.) Akár kelták voltak egykoron, akár germánok, illírek, pannónok utódai, vagy éppen a mai románok elődei. A dunántúli volcusok (volcae tektosages) az eraviscus kelta néppel együtt megélték a római uralom évszázadait, és a baranyai háromszögben, meg a Drávától délre Valkó megyében átvészelték a népvándorlás viharait is. De akkor már valachoknak-vlachoknak hívták őket is. Róluk írt történeti pontossággal Kézai, amikor a frank–avar háborúkról van nála szó. Az avarok oldalán tehát nemcsak szkíták, azaz alánok, hanem kelták késői utódai, valachok is részt vettek a harcokban. Maga a Valkó név is eredetileg valach-ot, vlach-ot jelentett.

Valkó váráról van szó, castrum Vlcou (ma Vukovár) az Alsó-Drávánál a Duna jobb partján. A név régi formájában csak egy 1150 körüli oklevélben és Anonymusnál maradt fenn. Egy római korai mocsárnév őrizte meg a hajdani kelta nyelvű lakosság – a volcae tektosages – emlékét: Volcae paludes. Mint azt egy művelt, roppant tájékozott és nyelveket tudó történetíró, Dio Cassius (Kr. u. 163-235) görög nyelven feljegyezte: Ulkaiois elesi. Ennek a vidéknek „sok évszázadot átélő nevét a magyarok – [és közöttük Anonymus már igen korán] – még csaknem hibátlanul vették át, és … egészen a törökkor végéig, sőt a 18. század elejéig megőrizték”, állapította meg Bóna István. Számomra ez a csaknem hibátlanul jelentős mértékben erősíti a sokat bírált Anonymus hitelét és megbízhatóságát.

Anonymus tehát vlachokról-blachokról, valachokról, románokról, hasonlókról egyetlen szót sem írt. Viszont a legrégibb magyar forrásként pontosan megőrizte annak a hajdani kelta törzsnek a latinizálódott nevét, amelyből a valachicus > valach > vlach is kialakult. Roppant egyszerű az egész, csupán nem kell állandóan ócsárolni Anonymust, hanem alkalmanként el kell fogadni azt, amit írt.

A vlach, magyar oláh ‘vlach, valach, román’ tehát sem Anonymusnál, sem másnál nem lehet azonos a blak-kal.
A magyar gazdaság határai már a rendszerváltással megnyíltak, aztán az EU-csatlakozás rátett még egy lapáttal. A modern magyar gazdaság első találkozása volt ez a globalizmussal, amitől azonnal egy lefelé vezető spirálba csapott. Így utólag visszanézve nem nehéz átlátni a helyzetet, szerintem a…..
kotyesz 2019.10.13 23:06:38
@Deansdale: 2008 a válság kezdete után Bajnai vette át a válságkezelést, orbán 2010 tavaszán kezdte meg forintellenes hadjáratát (válság: Ha a jövedelmek növekedését vesszük figyelembe, akkor az USA-ban 2009 júniusában lett vége, míg ha a munkahelyek számának növekedését tekintjük, akkor 2010 márciusában fejeződött be a recesszió. A kettő közti kilenc hónapos eltérés fájdalmas volt, de rövidebb volt, mint amit a korábbi recessziók idején (1991, 2001) megfigyelhettünk, írja Jeff Frankels blogjában. index-cikkből).
Nem azt mondom, hogy mentes volt orbán előtt a közélet a korrupciótól közszájon forgott , hogy a beruházásokon pl az útépítéseknél az alvállalkozók 60% mszp-40% fidesz arányban osztoztak! Ami botrányos , mármint a korrupció! Célozhatok a balkáni vagy török testvéreink gyakorlatára alkudozz vesztegess baksis ide baksis oda és már megy is a szekér, persze ennél is rosszabb a helyzet , szerintem!
A főni azért tud valamit mégiscak egy orákulum, tőle ered az a megállapítás, "egyre jobban gyűlölnek minket" híveit figyelmeztette igy, és arra értette, hogy megvezetett és csalódott régi drukkerek gyűlöletét fogják megtapasztalni! Jelentkezem , én egy vagyok azok közül akik 2012-ig orbán szekerét tolták , mentsem magam azzal, hogy a vén kádárista gárda nem gondoskodott normális utódokról Horváth István akkori belügyminiszter a 3/3-as ügynök lévai vejét nézte és nevelte ki, az mszmp 2.-ik 3.-ik vonalbeli gárdájának , mert ők
inkább megtartották volna a hatalmat és a titkaikat. Tévedés ne essék Gyurcsányt ma is alkalmatlannak tartom a kormányfői posztra! De igazán ránk férne egy igazi rendszerváltás!

Nem hittem amíg nem láttam, tényleg valaki ezt leirta közzétette, gondoltam viccel, de nem.

Jolán Szabóné Karsai
2018. június 28.
SIVALKOTNAK A LIPSIK ,MERT A FORINT 262-RŐL 328-RA ERŐSÖDÖTT ORBÁN ALATT!!!!! ILYET A GYÚRCSÁNY SOSEM TUDOTT
kotyesz 2019.10.14 20:38:01
@csi szi: Igaz, nem néztem meg jobban, sokan válaszoltak neki +200 ismerős köztük jose arcadio buendia azért az valami!
Úgy tűnik egy kétfarkú alkotott.
"Ez csak egy ballibes troll, aki direkt eljátssza az agyhalott fideszest "

331 FROINT AZ EURÓ!!!! TAVAJ AMIKOR TARTÓS VOLT A FŐPOLGÁRMESTERR AKKOR 320 ALATT VOLT!!!!!!!! EGY NAP ALATT TÖNKRETETTE A TESZETOSZA KARÁCSONY!!!!

itt kevesen ismerik az "irónia", "szatíra", "szarkazmus" kifejezések jelentését. :D
·
Na mind1 ,bejelöltem ne kelljen keresgélnem ha lazulnék kicsit!

medium.com/the-billfold/the-cost-of-things-when-your-grandma-suddenly-dies-378d603efe87
kotyesz 2019.10.15 04:14:11
@Sipi81: Ez komoly? Irónia? Ez olyan mint magyar meg a német gazdaság összehasonlítása, hurrá mi %-osan jobbAn növekszünk, a csemetének csak az őszi lombmennyisége (amiből humusz lehet) mennyivel kevesebb egy 20-40 éves fáénál és ez áll a törzsre és az összes gallyra is!
A szlovákok eredete a románokéhoz hasonlóan érdekes és összetett, de teljesen más szempontok miatt. Itt a problémát, vagy az érdekességet nem az képezi, hogy egy hamis, dicső múltat kreáltak volna maguknak, hanem az, hogy a szlovákok kialakulása és története nehezen…..
kotyesz 2019.06.24 02:14:14
"A Honfoglalás, és a magyarok letelepedése a Kárpát-medencében széttördelte a helyi szláv törzsek viszonyait, a szláv népesség nagy része beolvadt a magyarul beszélők közé. Nem mindenhol azonban, főleg azokon a helyeken, ahol a magyarok nem telepedtek meg, ilyen lehetett a Pozsony-Nyitra-Losonc-Kassa vonal környéke " -------------------- Írja cikkírónk , az utóbbi években viszont találtam új kérdéseket és válaszokat , ami meglepő ha 1400 évvel ezelőtti eseményekről van szó! pl. a kárpát-medencei szláv jelenlét , avarjaink belakták a területet a szlávokat NEM engedték idetelepedni, mégis sűrűn lakott volt , mostanában teszik fel a kérdést ,hová lettek az avarok, ha üres volt a medence? napjainkban egyre több bizonyíték van az avar túlélésre, és arra hogy a tények ismeretében jogosan feltételezhető , hogy az avarok köznépét örökölte az árpádi bevonuló nép akikkel semmiféle összecsapásról nincs tudomásunk. Nyugat-felvidéki szláv jelenlét a frank fennhatóság alatt megjelent de korántsem tömeges és az egész medencére kiterjedő, tehát hibás feltevés , hogy árpád türk és kabar hadinépe szlovákokra települt és őket kényszerítette magyarul beszélni! Szórványban persze akár szarmaták, jászok, gepidák, bárki élhetett itt de nagy tömegben avarok onogurok (ungrik) éltek a medencében, a frank és bolgár terjeszkedés is tény! Ruszin (ukrán) betelepítés történetével sem rég találkoztam miszerint , kun kenézek 300 falut vlach (oláh) népeikkel lakattak be (tatárjáráskor elpusztult), de ők a katolizálás helyett északkelet felé elhagyták az országot, nos ide engedték be a ruszinokat.
• A magyar rendszer a nacionalista populizmus állatorvosi lova - mondja Jan-Werner Müller  • Orbán Viktor biztosan nem mérte fel, milyen hatást vált ki a családtámogatási csomag Nyugaton, ahol a nők nem beszélő szerszámnak számítanak, közben Kovács Zoltán folyamatosan bizonyítja, hogy bizony,…..
kotyesz 2019.06.12 13:42:14
@VT Man: akár a bankokkal akár a multikkal, akár brüsszellel vív szabadságharcot a végén neki is jut a predabol, úgy pedig már nem is annyira fontos a keményen dolgozó kisember!
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
Orbán Viktor miniszterelnök Kirgizisztánban részt vett a "török nyelvű államok együttműködési tanácsának" VI. ülésén, ahol kijelentette, hogy a magyarok Attila (vagyis a hunok) leszármazottai és a türk népekkel nyelvrokonságban állnak. Pont. Túllépve azon, hogy mindezt nem egy történész vagy…..
kotyesz 2018.09.05 23:42:02
@midnightcoder2: Bizonyítottnak tudom, a 3 csatlakozott kabar (türk) törzset, sőt nagy számban csatlakoztak oroszok is (skandinávok) szlávok kelet-közép európa réseiben mindenhol megjelentek , talán a tótok mint (germán) gepidák szintén a KM-ben talált kincsünk, később jöttek még besenyőink , kunok (kumánok, kazahok) is , miattuk már tényleg minimum testvérként kell néznünk a kazahokra ugye? A bolgárok/bulgárok-hoz mit szólsz ők türkök? Voltak az biztos, de ma udvarolnak a szomszédnak? Nem tudok róla.
kotyesz 2018.09.05 23:47:33
@kotyesz: Ja és így a románok is türk rokonokká váltak, mert ők a magyar királyok segítségével romanizálták Kumániát (kunországot), abból alkottak fejedelemségeiket, a Hires Basarab is nagy valőszinúséggel kun volt, tehát a román jórészt testvérnép csak nyelvileg eltévedtek az akolból.
kotyesz 2018.11.21 22:14:10
@Attilajukkaja: Kiegészíteném annyival, hogy a bolgárok a török nyelvcsalád tagjai voltak de a balkáni országuk 800 körül nyelvet cserélt így lett szláv, állítólag a 13-14.-ik sz.ban kicsin mulott hogy nem lettek románok.
Komoly kihívás elé állította a magyar nemzet az EU népeit az idiótasági versenyben, de úgy tűnik, a németek még minket is képesek voltak beelőzni...
Sikerült egy kis vitát kavarnom azzal a ravasz kérdésemmel, hogy mi legyen a fideszes oligarchák által összeharácsolt vagyonnal, ha egyszer megbukik az Orbán-rezsim. Ugyanis szerintem meg fog, talán a nem is olyan távoli jövőben, de erről alig-alig beszéltünk még. Persze messze nem…..
A hit lényege nem a tiltás: a tökéletlen hitben élő azért nem tesz valamit, mert vallási előírások tiltják, a tökéletes hitben lévő viszont azért nem, mert fölismeri az isteni parancsban, hogy tettével megbántja a Teremtőjét. Amikor az Egyház erkölcsi szabályokat fogalmaz…..
kotyesz 2017.11.10 11:34:26