Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klaudiaanyu

45 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2022.10.30. azóta is jól vagyok, nem volt szükség műtétre... :)  FESS-műtét helyett sok esetben lenne megoldás, csak nem tud róla a beteg. Ezzel a ténnyel most szembesültem, mikor is a 4. műtétre jegyeztek elő az elmúlt 10 év alatt. A műtét elmaradt! :) Hogyan lehetséges ez? Elmesélem.  2006: első…..
Klaudiaanyu 2018.10.27 20:24:53
@Anziksz: Kedves Anziksz, szerintem önmagában az orrspray nem segít, az orrmosás elhagyhatatlan része az otthoni kezelésnek, öngyógyításnak.
Azt tapasztaltam, ha kihagyom egy ideig az orrmosást vagy a spray-t, akkor már kissé "hisztis" lesz az orrom.

Engem is kiírtak műtétre 2015-ben, amikor ez a blogbejegyzés született, és 3 hét alatt a Proetz-kezelés, a Rhinocort Aqua orrspray, 1 hétig tartó, kisebb dózisú szteroid kezelés, valamint a kiegészítő vitaminok, napi többszöri orrmosás kiváltotta magát a műtétet. Nekem ez áldás volt, és a mai napig hálás vagyok érte a Doktornőnek, illetve annak a hölgynek, aki azt a hozzászólást írta, amely elvezetett a Proetz-kezeléshez. Mivel átestél Te is már ilyen műtéten, tudod, hogy nem egy kellemes dolog, én a napi orrmosásra és spray-re voksolok.... Mielőbbi jobbulást kívánok Neked!
Klaudiaanyu 2018.10.27 20:30:57
@Ugodi Tibor: Kedves Tibor! Végül én is a pharmaexpressz révén jutottam hozzá az új orrspay adaghoz. 3 darabot vettem, összesen kb. 20.000Ft volt, de úgy vagyok vele, nem ezen fogok spórolni.
Szívesen. Örülök, ha tudok segíteni azzal, ha megosztom a tapasztalataim... Rögös és hosszú út volt, más ne menjen ezen keresztül, ha nem muszáj. Jobbulást! Leginkább tünetmentességet! :)
Klaudiaanyu 2022.10.30 13:18:29
@Ne légy balek!:
Kedves Csaba, 2022.10.30-án válaszolok, elnézést, ritkán nézem a blogot... De igen, minden rendben, azóta sem volt szükség műtétre. :) A szteroidos orrcseppet heti néhány alkalommal használnom csak, amikor úgy érzem, szükséges, mert jobban folyik az orrom. Igen kis mennyűségű szteroidot jelent ez, kismamák is hazsnálhatják az orrcseppet (Rhinocort Aqua 64 mg)

Volt, hogy kicsit megfáztam, olyankor megyek a rendelőbe egy Proetz-kezelésre, bár volt, hogy a doktornő mondta, hogy nem kellett volna, mert minden rendben. :) De néha jólesik meggyőződni arról, hogy rendben van az arcüregem. :)

Örülök, ha hasznos információkat adhatok át a bloggal, nekem 3 műtétet megspórolhattak volna az orvosok, ha a Proetz-kezelésről tudnak, és alkalmazzák.

Jut eszembe, tavaly nyáron egy horvátországi szálláson koszos klíma miatt csúnyán folyt az orrom, (én erre érzékeny vagyok, mert más nem lett beteg a klímától, csak én), így hazaérve kellett néhány Proetz-kezelés és a doktornő által felírt kevert orrcsepp, de hamar jobban lettem. :) A kulcs a Proetz-kezelés, az itthoni orrmosás, és az orrcsepp, amit külföldről hozok be a patika express segítségével, nem olcsó - hála a forint gyengesülésének...)

Jobbulást kívánok mindenkinek. :)

Igyekszem gyakrabban benézni ide...
Április végén elhatároztuk, dönteni kell, hova megyünk nyaralni. Mi a fontos? Végig kalandtúra legyen vagy inkább strandolás és  nem feltétlenül aktív pihenés. Felmerült Olaszország, Spanyolország... Görögország valahogy nem volt vonzó számunkra. Majd miután egy fél vasárnapot a booking.com…..
...hogy milyen remek döntés volt a szemműtét. :) A hétköznapokban már ritkán gondolok rá, milyen volt szemüveggel, és most milyen jól látok, ám az ilyen gyönyörű helyeken eszembe jut, hogy milyen…..
...remekül látok. :) Két éve nem írtam, így most bejelentkezem. Jó, már nem annyira tökéletes a látásom, mint volt, a műtét utáni 110% már csökkent, de a minap átestem egy szemvizsgálaton, és még mindig nem kell szemüveget hordanom. Pedig a szemem nem kímélem, sajnos. Nagyon…..
...ezúttal az iskolapadból: még mindig remekül látok. :) Beiratkoztam még egy egyetemi képzésre, a terem itt jóval nagyobb, és így távolabb is ülök sokszor, mint a másik suliban. Itt döbbentem rá, hogy egészen távolról is remekül látom a táblára írt szöveget.…..
Klaudiaanyu 2012.09.25 07:50:36
@Mia25: Szia! Én különbséget nem tapasztaltam.
A műtét előtt is kicsit érzékenyebb volt a szemem, műkönnyet rendszeresen használok, mert kiszárad a szemem, de ez a műtét előtt is így volt. Sőt a kontaktlencsét egyáltalán nem bírta a szemem az utolsó években...
Ha valaki, akkor én tényleg igénybe veszem a szemem: irodai munka monitor előtt, munka mellett egyetemre járok és még egy szakmai képzésre, ami azt jelenti, hogy munka után és egész szombaton olvasok, tanulok, monitor előtt ülök. Szóval nem annyira kímélem a szemem... ezért próbálok odafigyelni rá.
Ajánlom a napi 8 óra alvást, ami nekem még csak 6.5 óra, de ha mégis sikerül 8 órát aludnom, lényegesen jobban bírja a szemem a napi megpróbáltatásokat... :)
Egyik este teszteltem a szemem: füstös helyre mentünk kikapcsolódni a barátaimmal. Megnyugtatásul: a szemem egyáltalán nem lett érzékenyebb a műtét után. Tehát a tévhit, hogy műtét után érzékenyebb a szem: nem igaz. Legalábbis a LASIK műtét után.Sőt, ma a munkahelyemen…..
Klaudiaanyu 2010.04.13 22:35:42
@ivcsu: Szia Ivcsu! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél! :) Az eredményeknek meg pláne!Emlékszem, nem volt egyszerű a műtétet összehozni, de Te kitartó voltál, és meg is lett a gyümölcse! :) Nagyon örülök Neked!
Azt hiszem, mostantól az a fontos, hogy megtartsuk a szuper látásunkat, és megpróbáljuk csökkenteni annak esélyét, hogy a sok olvasástól, monitor bámulástól a szemünk látása esetleg rosszabb legyen idővel.
Köszönöm, hogy írtál! :) Derűs napot! klau
http://optimuminfo.hu/hu/kapcsolat/hirek/miujsag/content.php?news_id=537&utm_source=Sajat_adatbazis&utm_medium=eDM&utm_content=reszletek&utm_campaign=2012nyar Épp most kaptam egy hírlevelet az Optimumtól: most nagy kedvezménnyel lehet hozzájutni a lézeres látásjavításhoz!…..
..., hogy megműtöttek az Optimumban! Gondoltam, bejelentkezem, hogy tudassam, remekül látok!!!:) Reggel és este műkönnyet használok, mert a szemem elég száraz, de ez a műtét előtt is így volt. Valószínűleg a szemszárazságot a monitor előtt végzett napi 8 óra munka okozza, és…..
Klaudiaanyu 2012.07.10 22:35:41
@ÚjLány: Szia! :) Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad a blogot, köszönöm szépen, hogy írtál. Annak is örülök, hogy másnak is tudok segíteni tapasztaltaimmal. Az Optimum tényleg erről a páciens-centrikus hozzáállásának is köszönheti hírnevét. És persze annak is, hogy a legjobb szakemberekkel dolgoznak.
Ha esetleg később van kedved megosztani tapasztalataid, kérlek, írj, mert jó lenne, ha másoktól is érkeznének beszámolók.
Derűs napsütéses, szemüvegmentes napokat! :) Üdv, Klau
Klaudiaanyu 2012.07.10 22:38:03
@svabin: Szia! Érdemes rászánni az időt! :) Kontrollon nem voltam, időhiány miatt -de igyekszem eljutni szemorvoshoz is. Általános szemvizsgálaton részt vettem, ahol csak a tábláról kell leolvasni a számokat, betűket, és még mindig látom azt, amit az átlag ember -az én koromban :)- már nem minden esetben. :) Kitartást! Remek érzés lesz! Üdv, Klau
Érdemes a szemükre odafigyelni a műtét után is. A szemünkkel is "jógázhatunk": tenyerezéssel, a távolba nézéssel pihentethetjük a szemizmainkat munka közben is (erről korábbi bejegyzésben írtam már). Ennek segítségével tehetünk a szemizmainkért, megelőzhetjük,…..
...vállalkoznék a műtétre. 30% kedvezményre van lehetőség a hírlevél szerint az Optimumnál. És még újabb technológia! A leírást elolvasva, már nem nagyon lehet hova fokozni, az eljárás biztonságos mivoltát tekintve. Most már a testvérem is gondolkodik rajta, pedig ha valaki,…..
Klaudiaanyu 2011.10.23 12:36:36
@msagi: Szia! Ez remek hír! :) Majd írd meg, milyen érzés volt túlesni a műtéten. Mikor kinyitod először a szemed, és élesen látod az óra számlapját, na, az a legjobb rész. :) A műtőben hűvös lesz, érdemes felöltözni (igaz, én nyáron voltam, jobban éreztem a különbséget.) Hajrá! :) Jó kezekben leszel. A lényeg, hogy ne aggódj! Azért az a kis Xanax jól jön majd a műtét előtt, amit az asszisztens ad. :) És humorérzékkel lehet oldani a feszültséget. (Azóta nekem két arcüregműtétem is volt, egyik altatás nélkül, azt is úgy éltem túl, hogy végig próbáltam elütni az idegességem poénokkal. Persze, mondanom sem kell, inkább 50 lézeres szemműtét, mint egy arcüregműtét. :)
Dóri szemébe takarítás közben Domestos került, véletlenül belecseppent a szemébe. Mit kell ilyenkor tenni? Gyorsan töltsünk tele egy poharat vízzel csordultig, és sokáig pislogjunk bele a folyadékba. Nem baj, ha kifolyik, ha már látunk újra, majd feltakarítjuk...Egyszer…..
Filmdroid Buried 2010.12.25 16:17:00
 A sötétség fekete ködében Zippo lángja villan, Paul Conroy (Ryan Reynolds) csapzott, kissé véres, kétségbeesett arcát pillantjuk meg. Hamarosan kiderül, hogy a szerencsétlen férfi nagyobb szószban van, mint gondolná. A derék Conroy Irakban sofőrködött, azonban konvoját…..
Klaudiaanyu 2011.04.29 14:37:47
Tegnap néztem meg. Szerintem mint ötlet nagyon jó: bátorság egy pszico-monodrámát egy koporsóban összehozni! Szerintem a maga nemében jól sikerült. Kicsit olyan Fűrészes-24-es kombináció... És persze lehet vadászni a gyenge pontokra: a kígyó,az anyukával történő beszélgetés, esetleg a "munkáltatóm kirúg miközben fekszem a koporsómban és mindezt hagyom" epizód. Miért nem próbál kimászni, miután beszakad a koporsó teteje? A talaj laza, mert a kígyó nem tudott volna máskülönben bemászni. Térerő van, amely max. a föld alatt egy-két méterrel képzelhető el. legalább megpróbálhatta volna. Az "élve koporsóba zárnak" szitu reális, megtörténhet, azonban az, hogy egy pénzt akaró terrorista koporsóba zárja túszát, és úgy vegye rá, hogy küldjön videóüzenetet: badarság. Nem szolgálja célt. Mi van, ha nem tudja használni a telefont, mert bepánikol, elájul, megfullad, ozt' oda a terv. (Vagy esetleg kezdő terroristáról volt szó, aki konkrétan nem tudna egy embert kínozni "face to face", így inkább így oldotta meg? Profi nem csinál ilyet. Másrészt ott volt a ellentét/párhuzam (kinek, hogy...): két apáról van szó. Az amerikai a pénzért ment oda dolgozni, hogy a családjának jobb jövőt tudjon biztosítani. A "terrorista" 5 gyermeke közül négyet elveszített a háborúban, valszeg ez az elkeseredés és a pénztelenség hajtja. Nincs köze politikához, nincs mögötte ideológia. Nincs mentség a terrorizmusra, természetesen, de a forgatókönyvíró eléri néhány gondolat erejéig, hogy azonosuljunk a terroristával is, mikor a telefonben elmondja, nincs köze 9/11-hez, előtte volt munkája és 5 gyereke, most meg se munka, se gyerekek... itt megsajnáljuk. Kvázi a két rendszer egy-egy áldozatáról/bábjáról van szó, akik közt a konfliktus feszül (mögötte meg egy még nagyobb konfliktus...)És valójában egyik sem akar belekerülni; kényszerítő körülmények hatására kerülnek oda, ahova. No, és a társadalomkritika, a bürokrácia kritikája, és ad egy fricskát Amerikának.
A  legszebb ajándék Karácsonyra! (Meg bármikor.) Szerintem. Épp tavaly vetettem fel valamely megjegyzésben, milyen remek ajándék is egy lézeres szemműtét karácsonyra. :)http://www.optimuminfo.hu/hu/index.phpElőnyei: tuti örül neki a megajándékozott + szó szerint életre…..
Klaudiaanyu 2011.03.14 21:31:59
@dóribarátné: Dóri! Nagyon örülök, hogy Te is átélheted ezt a remek érzést: jól látni szemüveg nélkül! Tudtam, hogy nem fogsz csalódni: azért a barátaimnak nem ajánlhatok akármit, pláne, hogy nap mint nap találkozom Veled, kockázatos lenne... :) Amúgy kis apróság, de pl. anno szemüveg mellé nem vehettem fel nagyobb fülbevalót, szerintem a kettő együtt már sok. A szemüveg már magában is öltöztet, éppen ezért továbbra is szeretem, de már csak a monitorvédő szemüveg és napszemüveg formájában. :)
Sőt, a smink is jobban érvényesül. :)
A helyzet változatlan: remekül látok. A jobb szememen a vizsgálat szerint van -0.25, ez a műtét után is volt,  de azt hiszem, ezzel lehet még boldogan élni. :) Még így is jobban látok az átlagnál.  A Doktornő ismét megjegyezte, hogy nem látszik még réslámpával sem…..
 A repulon egy amerikai triatlon versenyzo mellett ultem. Lattam hogy kikapja a kontaktlencsejet, igy nem hagyhattam ki, hogy rakerdezzek, miert nem muteti meg a szemet. Hat, kitalalhattam volna: bevallotta, hogy fel! Mondtam neki, hogy ne hulyitsen, menjen, csinaltassa meg. Erre…..
Porlasztóbeállítás az Old Motors műhelyében. A Pannónia mögött egy felújításra váró Riga kukucskál ki "Piktorkám, azért azt tudnod kell, hogy a Pannónia egy szar motor." - Ez a vészt jósló, sötét, és nyers szókimondásával mellbe taszító mondat annak az…..
Klaudiaanyu 2010.10.25 15:29:05
@janos pannonias: Egy történet az "Értő Kézről", Csabai Béláról:
www.szocformula.hu/?q=node/123
...volt a szemműtétem. Gondoltam, bejelentkezem: még mindig remekül vagyok. És még mindig életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy rászántam magam. Sem edzésen, sem a szaunában nem jelent gondot többet a szemüveg/kontaktlencse. :)Épp most költözködöm, és hirtelen belém…..
A naív néni nem tudta, milyennek kell lennie egy kicserélt gázórának, ezért simán aláírta, hogy átvette és minden oké, holott a TIGÁZ emberei valamiért lehagyták róla a plombát. A szolgáltató szerint meg a néni piszkált, úgyhogy fizessen. Egy "kedves" történetet…..
Klaudiaanyu 2010.07.07 13:05:25
Nagyszüleimmel hasonló eset történt. Nagyjából a történet a következő: A gázórát kicserélte a Tigáz, ők aláírták, átvették. Egy év múlva kijöttek a "gázosok", "kiderült", hogy a Nagypapám megpiszkálta a gázórát, büntetést kell fizetni. Az a nagypapám, aki akkor már egy ceruzát sem tudott megfogni a kezével, és a kertnek azon felére sem ment már, ahol a gázóra állt. A gyanúsítás után meghallgatás a Központban. Nagyapa felkészülten érkezik, 5 évre visszamenőleg be tudja mutatni a fogyasztást, "kockás" füzetbe vezette, és az összes számlát is vitte magával. Eltérés nincs a cég által regisztrált fogyasztás és az általuk dokumenttáltak közt. De mindegy, fizetni kell x-százezer forintot, mert mintha megkarcolták volna a gázóra egyes részeit csavarhúzóval. Majd a meghallgatás után az egyik férfi utánuk ment a folyosón, hogy adjanak neki 80.000 ft-ot nagyapámék, és eltussolja az ügyet. Papám, aki a világ legbecsületesebb embere volt -valszeg ezért nem vitte többre a nagy tudása ellenére-,közölte, zsarolókkal nem áll szóba... Majd várták a számlát otthon, de nem érkezett meg. Viszont bekukkantott hozzájuk ez a bizonyos "zsaroló", és közölte a kertkapuban, nem kell fizetniük semmit, ő "jó fej" volt, és eltussolta a dolgot. Nagypapám időközben kórházba került, később meghalt. Most pedig érkezett egy levél a Tigáztól, hogy fizetni kell büntetést, mert még az előzőt sem fizették be a nagyszülők.
Édesanyámnak sem kellett több, kinyomozta az ügyintézőket. Kiderült, jelenleg előzetes letartóztatásban van már az a férfi, aki zsarolta a nagyszülőket.
Egyelőre a hírekből összerakva arra jutottam, hogy ez a férfi, aki megzsarolta a nagyszülőket, azonos azzal, aki anno úgy szerepelt a hírekben, hogy a "tigázt meglopó" fogyasztók után nyomozó csoport tagja... Nos, a gázórák megrongálását ő idézte elő, vagy legalábbis benne volt elég erősen... (Jelzem, ez vélemény!)
Nem tudom, mi lesz a vége, de most fogalmazzuk a levelet a miniszternek, lesz jogász, ha kell, hírverés.
Akivel hasonló eset történt, tegyen feljelentést, kérjen jogorvoslatot, nem lehet hagyni, hogy jogtalanul kisemmizzenek idős, naiv embereket.
Múlt héten viszketett, szúrt a szemem, elmentem szemorvoshoz. Megállapította, hogy csak sima szemszárazságról van szó, fokozottabban kell ügyelnem a csepegtetésre. (Bevallom, mostanában megint ritkábban jut eszembe, és eléggé megterheltem az elmúlt hónapokban.) Gondoltam, ha már…..
Klaudiaanyu 2010.03.17 22:56:38
@kiscica2: Szia! Nagyon-nagyon örülök! :) Annak meg pláne, hogy a 6. naptól jól látsz PRK után. Egy kedves kolléganőm nemrég esett át PRK műtéten, de még szellemképesen lát, dolgozni nem tud igazán... És a feje is megfájdul estére. De reméljük, a cseppek majd hatnak, és csak napok kérdése a tökéletes látás.
Én mindenesetre ismét csak annak örülök, hogy a Lasiket választottam anno.
Örülök, hogy ennyire hasznosnak találtad a leírtakat. Írtad, ugyanazok a dolgok érdekelnek. Van egy smink tippem is, bár ez csak részben kötődik a szemhez. :) Fekete szemceruza helyett vizes ceruzaszivaccsal viszek fel fekete szemhéjpúdert, és sokkal szebb a smink, sokkal jobb mint a ceruza. (Igaz, ha munka után konditerembe megy az ember, ott azért elmosódik, de ugye, lemossuk elvileg előtte... -Én általában elfelejtem..:)Plusz enyhén benedvesítem a szivacsecsetet, és a szemhéjpúdert úgy viszem fel a szemhéjra: tartós és szebb is. Viszont kicsit kiszáradhat a szemhéj finom bőre, így fokozottabban kell hidratálni. (Hajtipp: sokkal szebb lesz a haj és látványosan tovább tart a szalonképes állaga, ha NIVEA bársony fényű babasampont használ az ember, plusz, szed hajerősítő tablettát, a kettő együtt bevált... :) De ez csak zárójeles, mert nem tartozik a blog témájához.:) Örülök és köszönöm, hogy itt vagy! :) Klau
Klaudiaanyu 2010.03.17 22:58:02
@kiscica2: Uh, ez PRK után remek-remek! :) El is mondom a kolléganőmnek, biztos, örülni fog, hogy neki is jobb lesz hamarosan... :)Köszönöm, hogy megosztottad velünk. :)
Klaudiaanyu 2010.03.17 23:07:11
@sikusz: Szia! Valóban, a műtét legkellemetlenebb része a szemterpesz, bár szerintem azért az nem fáj, de nem vagyunk egyformák. Mondjuk én a fájdalmat nem nagyon viselem jól, de nekem nem tűnt fájdalamasnak akkor sem... (Igen, a férfiak...ebben is lehet valami...:) Nekem is volt fénykör, és még most is van, ha fáradt a szemem, ha nem csepegtetek eleget. Márpedig elfelejtem: napi 5 helyett kb. kétszer, ha csepegtetek. Ráadásul én meg is erőltetem (napi 8-9 óra monitor előtt végzett munka+tanulás+nem sok alvás). De hallottam olyat is, hogy Lasik után egy évvel múlt el valakinek a fénykörösdi, de elmúlt... Szerintem meg kell szokni az agynak a látást is, lehet, ez is közrejátszik. Szóval, szerintem nem kell elkeseredni... Bár tény, hogy ha fáradt a szemem, nekem is előjönnek a fénykörök, és a lámpák körül van fénykör rendesen... Mondjuk, ha nem száguldozik az ember a kocsival, akkor nem olyan zavaró, mert időben meglát mindent.. :) Szóval szerintem jobb lesz! Kitartás. Én megint ugyanezt választanám: Lasik, Zyoptix.
Ja, mellesleg a jobb szememmel én kicsit dupla kontúrokat látok... mert az a szemem nem tökéletes... de nem zavaró, ha két szemmel nézek... egy szemmel meg, ugye, nem szoktam... :) Kérlek, írj nekünk, hogy alakul a férjed látása, ha van időd. Üdv, Klau
Tegnap itt volt két barátnőm. Mikor az árnyékos, "napsütés arra sosem járt" folyosón vártam őket, egyszerre mondták, hogy "jaaaj, napszemüveget vegyél fel!" Aranyos, hogy így aggódnak... :) DE! A Lasik műtét után nem kell napszemüveget viselni úgy, mint PRK…..
A héten végre eljutottam a 3. havi kontrollra (egy kis csúszással). A szemem remek, a lebeny pereme még réslámpával sem látszik! :) Ennek nagyon örülök. A doktornő nagyon be volt táblázva, mégis nagyon türelmes volt, kedves, és válaszolt minden kérdésemre.Az egy hetes kontrollon…..
Többen kérdezték tőlem a műtét után, hogy vannak-e fénykörök a fényforrások körül. Igen, még vannak! Változó mértékben, ugyan, de vannak. Reggelente még szárazabb a szemem, kb. minden 3. éjszaka újra használok Vidisic szemgélt, de nekem nem jön…..
Klaudiaanyu 2009.11.28 15:44:23
@megváltó: Szia! Most voltam kontrollon (elvileg ez volt a 3. havi, de egy hónap csúszással jelentkeztem csak be), a doktornő továbbra is javasolja a műkönny használatát. Sokszor elfelejtem munka közben, amire azt mondta a doktornő, hogy az már egy jó jel, mert ezek szerint nem szárad ki a szemem vészesen nap közben. Reggel az első dolgom, hogy csepegtessek a szemembe, mert tényleg érzem, hogy száraz. Én úgy tudom, hogy az első évben kell használni minél gyakrabban (napi 5 alkalommal kb.) műkönnyet. Szerintem ez a legkevesebb... :)
A szándék megszületett, szemműtét lesz. De milyen? Első lépés: fel a netre... PRK, LASEK, LASIK. Szépen utána olvastam mindegyiknek. Ez több hetet vett igénybe...Egyik héten a PRK-ra szavaztam, néhány hét múlva a LASEK volt szimpatikus, majd a LASIK, aztán a Zyoptix, majd…..
Egyik nap egy igen sznob bárba keveredtem: itt már nagyon nagy volt a füst, a szemem ki is száradt. Másnap reggel többször is csepegtetni kellett, mert a bal szememmel reggel kicsit homályosabban láttam, mivel igen elfáradt, de csepegtetés után jobb lett. Természetesen, egy…..
Tegnap egész nap úgy tevékenykedtem a kertben, hogy nem volt rajtam napszemüveg... PRK után ezt nem tehettem volna meg. Szóval így a műtét után 2 és fél hónappal olyan, mintha sosem lettem volna szemüveges. :) De azért a műkönny használata még mindig szükséges, napi 5-ször, de…..