Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ego1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A déja-vu egy nagyon misztikus dolog. A déja-vu az az érzés, amikor úgy érzi az ember, hogy az ami éppen az adott pillanatban történik vele, az mintha emlékeztetné egy pontosan ugyanolyan pillanatra, tehát mintha már egyszer átélte volta az adott pillanatot pontosan ugyanolyan…..
ego1 2009.07.11 13:20:23
de régen is jártam itt... egyébként tényleg, az eredeti azonosítóm "ego ..." volt ^^ - csak elfelejtettem a regisztráló e-mailcímet... persze most nem ezért írtam.

Nemrég találkoztam egy velem egyidős (most 17, ha lényeges) emberrel akivel pontosan az történt, ami velem, -ezt fentebb leírtam- és azóta neki is lényegesen lecsökkentek a deja-vu élményei száma, és az "intenzitássa" is.

Reagálva néhány feltevésre:
.először is szerintem a reinkarnáció egy csöppet sem irreális, de az okát most inkább nem fejteném ki^^
.DDávid - a memóriazavar biztos több dologra is magyarázatot adhat, de ha a többiek, és akár az én leírt élményemre egyáltalán nem
(a többi is reakció, de inkább nem szedném pontokba^^)
többen említették, hogy még nem tudják megmagyarázni, és valaki még azt is, hogy nem is akarja.. egyébként szerintem a kvantumfizika elméleteinek nagyon is sok haszna lehet, ha ezt a jelenséget át szeretnénk látni, az alábbiakban kifejtem, hogy mi is az én elképzelésem(több tudományos elmélet, feltevés is közrejátszott persze)

Az előbbi bejegyzésemben már pár "odavetett" mondatban felvázoltam, de akkor most egy kissé bővebb kifejtés: Szerintem a deja vu jelensége azzal magyarázható, hogy a tudatunk, valamilyen indokkal más idősíkba is betekintést nyer, ezt többnyire azért lehet álom közben, mivel akkor nem figyelünk annyira a "jelenlegi" idősíkunkra.
Exa írta, hogy kissé "leblokkol" amikor deja vu -je történik, szerény véleményem szerint, azért mert túl sok információt kaphat egyszerre az agya, úgymond a "jelenből, és a jövőből". Gondolom többen rájöttek, és halottak is róla már, hogy az idő eléggé viszonylagos, pl: tegnap/holnap, vagy hogy az űrben, mintha lassabban telne(és lassabban is öregednek ott az emberek), egy elmélet szerinte, minden a világon valaha megtörtént, vagy megtörténő dolog egyszerre történik, és az idő igazából, csak azért kell, hogy fel tudjuk dolgozni a körülöttünk történő eseményeket, és így az időt felfoghatjuk, a filmekhez hasonló módon(sok egymást követő állókép,és mégis mozgónak látjuk), egymás "után" helyezett információszeleteknek.
Így, akár azt is kijelenthetjük, hogy mi, ebben az állapotban csak egy "pillanatig" létezünk, és ugyan azt éljük át mindig..ebbe a részébe inkább nem mennék bele jobban XD .. azt hiszem.
Inkább, befejezve az előző gondolatmenetet, a deja vu során csupán annyi történik, hogy valami -sorsdöntő- okból egy későbbi idősíkba is betekintést nyerhetünk... viszont ez -ahogy többen is említették- megterhelő lehet a szervezetünk, és az agyunk, de főként a tudatunk számára.

Remélem, most reagál valaki erre, jobban kifejtettem.
Szívesen megvitatnám ezt egy okos emberkével. ^^