Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klick

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy közelmúltban lezajlott állásintejúról számolnék be...ez utóbbi is azt erősítette meg bennem, hogy a kis hazánkbn a multinacionális cégei is nagyon „magyar módon” válogatnak. Multinacionális cégnél akkor van esélyed objektív, elfogulatlan állásinterjúre, ha…..
Klick 2010.09.10 13:27:31
Sziasztok!

Kb. 5 éve dolgozom, és én is a lét abszurditásának részeként éltem-élem meg azt, hogy pályakezdőként egy multinál helyezkedtem el, és azóta nem szabadulok tőlük.
Tele voltam előítéletekkel a poszt írójához hasonlóan, bár már a harmadik multit ízlelgetve más a véleményem.
Sok hozzám hasonló "lúzerrel" találkoztam munkahelyeimen, akik számára a multinál való elhelyezkedés korántsem a kurvás megjelenésről vagy bármi ilyesmiről szól, hanem egyfajta kényszerhelyzetről, ami adott esetben még jól is sülhet el, legfőképpen az emberi kapcsolatok viszonylatában. Szerintem szakmai kihívásokra nem kell számítani, szaktudásra sem, és egetrengetően jó nyelvtudás sem szükséges - szerintem. Mindenhol leginkább a hozzáállás számít, illetve az, hogy mennyire passzol a személyiséged az adott csapat többi tagjához.
A poszt írójával ellentétben külföldön is dolgoztam multinál hosszabb ideig. Szerintem ott is számít a kulturált megjelenés és az alkalmazkadókészség és ez elől nem lehet elmenekülni sehová sem. Viszont ott a munka kevésbé gagyi, mert hát nem shared service centerekről beszélünk, több a tanulási és fejlődési lehetőség, fejlettebb a munkahelyi kultúrájuk, jobban megbecsülnek mindenféle szinten...
Tehát nem kell berágni a gonosz multikra, ott is emberek dolgoznak, méghozzá jófejek is, csak éppen senkit nem érdekel, hogy az egyetemen hanyas voltál, milyen okos vagy és upper intermediate vagy proficiency nyelvvizsgád van...
Mindenestre sok sikert!