Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makkörlö

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Elhunyt Csupics Mária 2012.04.10 09:00:00
Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Csupics Mária, a Magyar Rádió bemondója. 28 évig dolgozott, hangját a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió hallgatói is ismerhették. Évekig dolgozott a Magyar Televízió híradójában is. 59 éves volt...
Bringáznál a buszsávon, netán behajtanál szemben az egyirányúba? Lerohadtál, és vontatjátok a kocsit az autópályán? Ne tedd, tilos, ahogy sok más dolog is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
makkörlö 2012.04.07 02:40:38
@jelentéktelen alak: egyszerü és nagyszerü az US szisztéma(?) olyan, mint amikor az autopályák ott (pld. Németosrszágban) városokon keresztül haladnak és 3 kék nyil mutatja: párhuzamos közlekedés. Tehát itt szerte az országban párhuzamos közlekedés van.
Mondjuk szolhat mellett, hogy elég nagy nemzet és autos nemzet, meg müködik is rendesen, euoroai cirkuszok és villogok nélkül. Az már valami.
makkörlö 2012.04.07 02:48:07
@jelentéktelen alak: hát nem tudom hagyma melyik államban tapasztalta ezt, de bejártam az államokat egy párszor keresztül kasul, én ilyent nem tapasztaltam. Vannak táblák: keep right. de nem kötelezö. És amikor tele van a jobb sáv, bárki mehet a baésávban is. 500 km-es 3 sávos pályák végig tele, ki a fenét érdekel, ki melyik sávban megy. Los Angeles-Las Vegas... 435 km végig 3 sáv.
makkörlö 2012.04.07 02:52:48
@hagyma: az interneten megvan mind az 50 állam DMV driving book, nézzél bele. Ilyesmiket sehol senki nem ir. ltem Floridéban is pár évet, csak az van kiirva keep right. De nem kötelezö, ezzel együtt ha üres a jobbsáv, mindenki ott megy, minek maradna a belsöben. Jobbra elözni nem tilos sehol, ez nincs benne semelyik könyvben sem.
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  A dobos, a szakács, a cukrász meg a hidegburkoló   Tódor János írása    Nagycsécsen gyilkoltak először. A média és a hatóságok reakciójából - pontosabban annak hiányából - igazolva látták tettüket: csak ölni kell, és közelebb kerülhetnek…..
makkörlö 2011.03.25 10:33:05
@Etniez: nekem is ez a véleményem. A cigánysági probléma - magyar probléma. Ahogy nost áll a dolog, annak a magyar nép saját maga az oka. A törvények,. rendeletek, a szaporodás dotálása, és a választások idejére a cigány többség felhasználása stb... ez mind mind sok aprobb nagyobb körülmény aminek a vége az hogy csaknem egymillio cigány van és nagy részük alkalmatlan a jelenkori civilizált életre.

Ezt nem lövöldözéssel és jajveszékelésekkel kell megoldani, hanem céltudatos svájci törvényekkel.
PTinfo Fura egy üléselrendezés 2011.01.09 08:46:00
December 28-án Szöulban az egyik SMRT telephelyen egy új jármű sajtóbemutatóját ejtették meg. Az SMRT, a Seoul Metropolitan Rapid Transit Corporation a szöuli metróhálózat üzemeltetőinek egyike, kezelésében áll a dél-koreai főváros metróvonalai közül az ötöstől nyolcasig…..
Szeptember 1-én megérkezett a korábban rendelt 37 darab Citadis első példánya Isztambulba. A járműnek nem volt épp rövid útja: a Franciaország északi részén, Valenciennesben gyártott kocsi közúton jutott el Triesztbe, ahol behajózták. A villamos a gyárat augusztus 25-én hagyta…..
Ugyan ma is a hajon voltam, de nem sok dolgom leven, frissitem egy kicsit a blogot. Visszakanyarodom egy kicsit a dontes probahoz. A proba celja, hogy segitsegevel kiszamitsak a hajo bizonyos parametereit (sajat suly, metacentrikus magassag stb.), melyeknek majd a hajo aktiv elete soran lesz…..
Ma is a kontener tesztet felugyeltem. Szorit az ido mivel a tengeri futoproba utan majd atallunk egy masik rakpartra ahol daru hianyaban, ezt mar nem lesz mod elvegezni. Utalom a meglepeteseket (karacsonyit, szuletesnapit is beleertve), s nem szeretnem, ha a hajo aktiv szolgalatba allitasa…..
16.-an reggel 9-kor intettem bucsut a csaladomnak es 30+ ora repules utan vegre ma (17. 05.10) este nyolckor megerkeztem Pusanba. Egeszen pontosan Geoje do szigetere a Samsung hajogyarba. A szallas elfogadhato, (http://geojeoasis.co.kr/web/002/?s=12) bar a reggelibol az mar latszik, hogy nem…..
(frissítve 2010.04.27 17:06) Hány politikus-bűnözőnk került be a Parlamentbe képviselőként 2010-ben? Kik ők? (Potenciális) csapataink 4 évre (ismét) megfogyatkoztak, jelenlegi listáink alapján másfél csapatnyi taggal, azaz 18 fővel :-(  Miután megszaggattuk szakállunkat,…..
makkörlö 2010.04.26 16:03:29
@macilaci:az adocirkusz egy magyar alkotmányos baromság. Az adot -jobb helyen- akkor kell kifizetni, amikor megkaptad a kiszámlázott összeget. Mi másrol lehet itt szó? És a lényeg, hogy hivatalos kifizetések - csekken - történjenek. Ha ez nem igy van, akkor káosz és adocsalások tömege.
Elég lenne kinézni a más -jol müködö- nyugati országba és lemásolni az adorendszert. De nem a magyarnak saját van, saját maga találta ki és minden amit kitalált, az egyéni, -amolyan spéci magyar. Ö megmutatja, vele nem lehet packázni, ö nem követi a másikat (szerinte buta és tusko) külföldet. Nem, a magyar kitalálja a spanyol viaszt, és a tojásban a fehérséget: látjátok kispajtások igy kell ezt csinálni "nálunk" stb....
Aztán vállát vonogatja: -- nálunk ez rossz, nálunk az rossz, mert mi egy kis ország vagyunk, minket elnyomott a Szovjetunio, elvesztettük Erdélyt stb...
Miközben nem tilos külföldi bankokba menekiteni a lopott pénzt, nem tilos stroman-okkal offshore cégeket csinálni adoelönyök miatt stb....
A pénzügyminisztérium szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását, a kormány mégis odaítélte, az MFB pedig kifizeti a milliárdokat.Az Index birtokába került újabb belső feljegyzés…..
makkörlö 2010.03.03 08:07:48
@kepe: igazad van, de a dolog csaknem akkora baromság, mint akkoriban a Forma 1 volt. Megépitették - a másik oldalon és a külföldi (nyugati ) turisták.nézök át kellett battyogjanak Budapesten megbénult a forgalom.Elöbb autopályákat kell épiteni, a nullást és utána ringezni...

Az egész Balatonring egy üzleti vállakozás, amiböl a magyarok csak ahirnevet kapják meg. A Forma 1 is ciki, miközben az ország a bányász béka valaga alatt van, a magyarok a nyomorusáh közben arrol beszélgetnek, hogy melyik rajtrol ki indul... Hát mi a turo ez, ha nem sznobriado..

Egy tuti, Sávoly-on nem lesz nagy dörrenés és Moto GP, hiszen az europai motorozás is hanyatláson van, nincs lové már sehol és kevesen remegnek a motorozásért ahhoz, hogy ott bevételek legyenek. A kormány pénze nem térül meg, csak többen jol keresnek az egészen. A margitszigeti teniszstadiont nézdd meg, olyan lesz a sávolyi pálya hamarosan
Pesti Központi Kerületi Bíróság1055 Budapest, Markó u. 25. postacím: 1887 Budapest, Pf. 28. Tisztelt Bíróság! Alulírott Dr. Bodolai László ügyvéd ezennel feljelentést teszek Kovács Bence János ellen a Btk. 179. § (rágalmazás) és 180. § (becsületsértés) alapján…..
makkörlö 2010.02.26 22:01:39
@csisi: pont ez a lényeg, miközben az ország a bányász béka valaga alatt van, motogp-et finansziroz, amire semmi garancia nincs, mert maholnap nem lesz divat és ugy fog ott uresen megrohadni, mint a margitszigeti tesniszstadion. a kérdés viszont az lenne: ki keres itt ezen pénzt? Ha az önkörmányzat, vagy ha az államnak megtrülhet valami, akkor tessék, csinélják. De ha a külföldön élö magyar ügyeskedö keres többet, akkor vállalja ö a rizikot. Magyar rszröl benne vannak, megengedik, adtak helyet stb... a többi az ö gondja.
Belsőség Váltóolajat a motorba! 2010.02.07 07:42:00
Nem, nem valami új túlélőtechnikát akarok most bemutatni a kopott, öreg autómotorral küzdő, szimpatikus, ám kispénzű olvasóknak. Hanem azt, hogy mekkora barom vagyok én valójában. Aki olvasta pár héttel ezelőtt, talán emlékszik, hogy kedvenc kombi Mercim (lévén az egyetlen…..
makkörlö 2010.02.07 09:20:54
@merkadam: az egész szerelési hozzáálláshoz majdnem passzolt is ez a kis tulzása. Azzal együtt egy kevés sebválto olaj utánatöltve egyáltalán nem drámai, volt benne 5-6 liter bejáratott olaj is.
Ez különösen nem gond annál a mercinél, annak mindegy.
(Bizonyítva, hogy milyen baszott plurális társaság vagyunk, vitába szállunk önmagunkkal. Egyébként meg mint látható, a nácik nem tudnak németül*)   Állítva volt e blogon, hogy a Jobbik – mint minden más radikális, szélsőjobboldali, fasiszta, náci (mivel magunk sem…..
  Darwin-díjas ügyfelek, vagy műszaki hiba? A világon hatmillió, itthon akár húszezer Toyotát hívnak vissza a gázpedálok miatt. Elmondjuk a titkot, hogyan ússza meg, ha önnél is beragad. Vélemények azonos című írásunkról...
Nagyon sokszor írt már az Index és a Kötött pálya is az új Traxx mozdonyokról, amelyekből 25-öt vásárol a MÁV (ugyanekkora mennyiségre van még opciója). A gazdasági válság miatt ugyanis nehezen jött össze a járművek finanszírozása, az erről szóló tender egy évvel…..
Akinek volt jobb dolga annál, mint hogy a médiatörténeti éjfélt várja, az most meghallgathatja, hogyan búcsúztak felvételről a Slágeren, és hogyan fulladt be a Danubius. Basszatok bele, rock and roll! ..