Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tower13

0 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis A folyosón kellett szülnie 2012.04.09 09:15:00
Tisztelt Praxis blog!   Ne haragudjon senki, hogy hozzaszolok de en Angliaban elek es mindenkit kerek ne szidja a magyar egeszsegugyet(biztos van olyan orszag ahol jobb)de ha valaki szidni akarja akkor jojjon Angliaba es nezze meg itt mi folyik. Sokan elkepednenek. Tenyleg nem minden orvos…..
Tower13 2012.04.10 14:59:02
Mosolygok is meg nem is.
1. nem érdekel hogy angliában milyen az ellátás. Engem csak az érdekel, hogy itt milyen. De ha már példálózunk akkor, itt megtapinttotta a doki kézzel a sérült részt, közölte gyulladás. tesség egy bogyó. lelohadt tőle? akkor jó. Biztos nem jön elő többet.
Előjött. külföldön. Az "elmaradott" lengyeleknél. Ahol teljes vizsgálotot tartottak, vérvétellel, ultrahanggal. Miután kezeltek, közölték azt is, hogy a gyulladás vissza fog már térni, mert elsőre tovább kellett volna kezelni, illetve egy ultrahanggal a begyulladást okozó csomót ki lehett volna venni, de sajnos már máshol is van. már csak egyébb részekkel együtt lehetne...
2. Fizetem a tb, a munkáltató is fizeti a tb. Még szalagszakadással is türelmesen várok, mert van aki nyílttöréssel, vagy súlyosabb szakadással van a sebészeten. Meg már hova rohanjak. De az hogy olyan választ kapjak, hogy "Fiatal, még nem érdemes kezelni, mert rendbejön magától" nem igazán van ínyemre. Pláne hogy mellettem meg azt mondták valakinek, aki 50 éves, "Ezt már nem kezeljük, ilyen korban inkább mondjon le a sportról, vagy ússzon" na most akkor fiatal vagy idős? :D A lényeg az, idehaza van jó orvos is, meg szar is. Van normális beteg meg nem is. A fizetés nincs, de nekem se adnak. igaz én most nem is dolgozom halálra magam. végre. De a nővéreknek üzenem: azon ővéreket üvöltsék előszőr le, akik munkaidejük alatt órákat beszélgetnek a már müszakkal végzett társukkal, ahelyett hogy a betegekkel törődnének. Ezek nélkül őket is jobban megbecsülnénk.
Nincs azzal baj, ha valaki sportosan vezet, mint teszi és vallja ezt Gab is, bizonyos határok között szerintem is belefér. De ez utóbbi ilyenkor a legfontosabb, tudni kell, hol van az igazi határ. Mert mások veszélyeztetése már túl van ezen és valahol átérzem a posztíró indulatát.…..
Tisztelt blog és olvasók!   Sajnos több alkalommal is szükségem volt már kórházi ellátásra, sőt a családom valamennyi tagja a Gróf Tisza István Kórházban kezelteti magát. Szomorúan konstatálom, hogy az ellátás színvonala évről-évre rosszabbodik. Még mielőtt valaki…..
Tower13 2011.12.28 12:19:58
@rikitiki: a 16 milliárddal tévedsz... Mert kicsit több megy focistadionokra.. Na jó egy stadionra.
Talán mégis jobb lenne, ha gyorsan csődbe menne a BKV, akkor a kabáttépő trollokra se lenne pénz: Két jegyem volt, egyiket az Örsön kilukasztottam, rögtön szemrevételezte az ott álló ellenőr. Bólintott és tovább engedett a metróra. Leszálltam az Astorián, ott elém állt egy…..
Tower13 2011.12.22 10:25:01
@karosszékely: Elmúltak azok az idők. Meg azok is, hogy a bkv-n én aki fizetek érte, nyugodtan utazhassak, mert a mindent összehugyozó, hangos, hányós részeg barmoktól nem kér senki semmit. Ha meg már átléptem a fehér vonalat kifelé menet, akkor max köszönhet nekem, de már nem kérhet semmit és pláne nem nyúlhat hozzám. (igaz én nem is 40kg-os leányzó vagyok)
Tower13 2011.12.22 10:28:34
@Szarazkoro: Válaszoltál is kérdésedre.
augusztus utolsó hétvégéjén történt, amit most el fogok mesélni.két felnőtt fiam elhívta a kis öccsüket egy medence partira. Misi 12 éves, kamaszodik. örültem, hogy végre „beveszik” maguk közé a nagyok.     19:22–kor megcsörrent a telefonom:…..
Tower13 2011.12.16 10:08:19
@Dr.laikus PhD:
Illetve, felvetném, hogy ha egyik helyen gyanús lehet az, hogy agyalapi törés van (azzal még mászkált?), akkor eleinte miért nem merült fel senkiben? Persze ha nem a szakterületről van ott valaki, akkor meg hoy merülhetne fel. Nem baj, jövőre már csak a haldoklókat látják el, mert nem lesz pénz, így orvos sem. Ha máshol is eljutnak ide, akkor túlnépesedés megoldva. Szép jövő nem?
Két hete én is vitába keveredtem egy bevásárlóközpont parkolójában egy sráccal, aki úgy rámparkolt, hogy nem tudtam volna kiállni, ha nem jön vissza az autójához. Pedig előtte talán fél perccel és néhány kormánymozdulattal tovább tartott volna rendesen beállni. Nem egyedi…..
Tower13 2011.12.13 12:39:32
@...::: Flúgos Kamionos :::...:
Hát... normálisan. Mert attól hogy ő árut szállít nem lehet közlekedni a járdán, de kisebb utca esetén az úttesten sem. Pedig gyalogként azért legalább a járdán lehetne helyem...
Plussz áruszállítók meg a boltokkal intéztessék el, hogy legyen mód parkolni, vagy 50 méterrel odébról szállítani. És pl nem eltekergetni a gyalogátkelő lámpályát, mert útban van.

a poszt további részéhez meg.. Haladjunk már...
Régen sok cikket olvashattunk arról, hogy mozgássérült engedéllyel rendelkezőket büntettek meg a parkolóőrök. Miután értelmetlen próbálkozás az egész, mintha csökkent volna ez a jelenség. Ám ezúttal törzsolvasónk,  Ganyager számára okozott meglepetést és nem tervezett…..
Tower13 2011.12.13 11:56:57
@xaba99: az idézet részek tetszenek.. Csak így tovább :D
Tower13 2011.12.13 12:20:56
@figyusz !: Hát kedves figyusz. Pár infóÉ
Nem lépünk ki a lakásból igazolvány és tb kártya nélkül. Ha más kártyára is szükségünk van és azt is vinni kell. Nem utólag bemutatni. A mozgássérült kártya okirat tűnik. Ha azt nem rakod ki, vagy nem látható helyre rakod, és kerékbilincset kapsz, akkor jogos a díj. Munkát okoztál, fölöslegesen. Ha nincs személyid, vagy más megfelelő igazolványod, akkor joggal büntetnek, mert lehetsz akárki, és nem fognak net alapján kiengedni az országból, ha kell útlevél.
Persze, ha látnám, mint ellenőr, hogy mozgássérült vagy, amikor kiszálsz, akkor nem keresek kártyát. Minek.
Éva egy felháborodott hangvételű levelet küldött, amiben arról panaszkodik, hogy nem elég, hogy hányásszagú, hideg vonaton kellett utaznia, a Déli pályaudvaron még a kapuknál bunkó ellenőrök várták őket. A tözskommentelőinket kérdezzük, hogy mi ez a rendszer? Várható,…..
Tower13 2011.12.09 14:57:21
@Darkosia: Én azt nem értem, miért a kapunál kérik. Mert ha több csomaggal utazom, akkor feltart ő engem, meg én mindenki mást, mert ott le kell pakolnom és előrángatnom a jegyet. Nincs fűtés? Legalább nem égett ki a vagon. Hányás szagú a vonat? Egy kedves utastársad tette, valószínűleg az út közben.
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
Tower13 2011.12.09 14:52:21
@Darkosia:
Rendben. nem skatulyázom be. De eddig majd mind megkérdezte kérek-e számlát. Arról nem is beszélve, hogy talán ha 2 volt ami rendes munkát végzett, többnyire kontár volt. ezt összeszámolva 17-kkv-alapján mondhatom. Nem túl jó arány. Viszont tény az is, hogy egy volt, ami nem is drágán dolgozott, és nem kérdezte kérek-e, leült, és írta a számlát.@Rui Blaaz: Nem hiszem. Inkább azzal lehet összefüggésben, hogy ezek kevéssé jól eleresztett országok általában, és szar adótörvényekkel. Meg szar törvényekkel, melyeket még rendesen be se tartatnak. Na azt meg sejthetjük, hogy ennyi szarból milyen várat lehet építeni. (bocs a büdösért)
Amikor tegnap olvastam, hogy megszűnik a 4 napos matrica, már meg sem lepődtem igazán, újabb lehúzás a burzsuj autósokról, róluk még mindig van mit. Nem is értem, mit tökölnek ezen ennyit az okosok a kupolás házban, miért nem csak éveset lehet kapni? És legyen kötelező is…..
Tower13 2011.12.09 10:55:39
@Leadfoot: Speciel ha ott van földem én is elküldök az anyjába mindenkit, mert egy, költöznöm kell, elveszik a földem, és annyit adnak érte amennyiért máshol mondjuk épp nem tudok venni. Plusz a költözés költsége, meg az új megvásárlásának az állambácsi által rányomott többlet költsége. Persze voltak spekulánsok, de a kisajátítás elég furcsa dolog. Elsősorban mindig, kívétel nélkül visszás.
Tisztelt Blog, és Tisztelt olvasók! Gondoltam egy kicsit aktuálisabb infókat is felvetek mint a 10 éves történetek.Nem teljesen orvosi történet, hiszen nem kórház. Málta szeretet szolgálat Idősgondozó otthona.Itt sok sok pénzért elvállalják idős hozzátartozó elhelyezését.Mi…..
Tower13 2011.12.08 13:56:13
@IrishOak:
Mi is sokat kérdeztünk, próbáltunk tudakozódni, de rájuk mondta mindenki, hogy megbízhatóak. Meg rend volt benn náluk. Nagyapó meg volt ugyan néha durcis, de az új dolgok mindig érdekelték, és csak akkor lett ellenálló, ha durván türelmetlenül bántak vele. Gondolom, ilyenkor megsértődött.
Tower13 2011.12.09 10:42:33
@Babette_: Nagypapás volt :D
De ha ilyenek vannak :D
A Discovery Channel műsorán Állítólag... címmel látható Mythbusters egy alapvetően egyszerű, de zseniális ötletre épít: tudományos módszerekkel vizsgálnak meg mindenféle városi legendát, és beküldött sztorit, aztán majd kiderül, mennyi alapja van a biztos forrásból…..
Tower13 2011.12.08 16:03:24
@Titus Pullo Urbino: Inkább a forgassanak itt. mutatnám nekik az irányt :D

Komolyra fordítva a szót, én kedvelem a műsorukat, de azért ez durva malőr:S
A motoros szabálysértőket nehezebb elkapni, nemcsak gyorsaságuk miatt, hanem mert csak hátul van rendszám és egyesek annak vízszintesbe hajtásával érik el, hogy még azt sem lehet beazonosítani. Utóbbi időkben olyat is láttam (főleg choppereken), hogy a rendszám 90 fokkal…..
Tower13 2011.12.08 14:40:38
@horex: Nem senyvedek. Ha álló sorok mellett mész el akkor nincs is veled baj.
De amikor menet közben teszed és anyázol mert én nem rántom félre a kormányt miattad, mert különben beleakadsz a visszapillantómba, lehetőleg egy busz felé, vagy nem satufékezek, rántom a kormányt ismét, mert ott egy gödör és te mellettem vagy az én sávomban... Hát az neked pech. Ahol meg mások veszélyeztetése nélkül mehetsz, ott menny. Csak nem menj a kocsinak.
Tower13 2011.12.08 15:26:15
@mifolyikittgyöngyösön??: A buszsávban haladásról két dolog. Egy tényleg sajnálatos, hogy nem tudják a változást.
A másik, hogy legalább enyire sajnálatos a kivételezés.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Tower13 2011.12.08 10:04:00
@Fapuma: hát akkor, ha már szél meg vihar...

Előre közlöm, nem vagyo szegény, és nem kérek mást alanyi jogon, mint ami az adómért járna.
A családról annyit, hogy dolgoztunk, dolgozunk. Nem vagyunk gazdagok, de rengeteg tudásunk van, csak nem gázoltunk át senkin. Reggel 8-tól este 9-ig dolgozni, gondolom szerinted lustaság. Cserélnék veled. Egyébként elárulom, te sem vagy gazdag. A gazdag nem jár puccos étterembe, mert ő már azt is megengedheti magának, hogy ne tegye. Olyan autóval jár amilyennel akar, rendszerint nem nagyfogyasztásúval, mert a gazdag tud spórolni.
Költözni más városba? Menny csak. Én nem váltottam várost, nem váltok hazát sem, mert nekem vannak barátaim, akikkel nem évente kétszer akarok találkozni, mert szerintem nem az arckönyvön (gy.k. facebook) van az élet. Máshol nincs lakásom, így nincs is hova menni. albérlet meg a kormány szavával ellentétben nem megoldás. Tudom, mi magyarok nem vagyunk elég mozgékonyak, nem költözünk a munkalehetőséghez. Nem tényleg nem tesszük. Mi nem hiszünk abban, hogy az a barátság, hogy mindig új emberrel iszunk, vagy sétálunk. Nálunk még sok idő a barátság, és szoros kapcsolatot is jelent.
Te csak hiszed, hogy a szegényebb nem dolgozik hétvégén, mert sajna dolgozik. De nem csal a számlákkal, mert ő nem teheti. Nem tervez új projektet? Megint tévedsz. Ezer és ezer dolgot tervez meg már ahhoz is, hogy fagyit vehessen a gyereknek. Egy virágot annak akit szeret. És sajna veled szemben vállalkozókám, van egy dolog ami sok sok emberben még több is mint benned: Emberség.
Vannak akik nem dolgoznak, követelnek, de tőlük félned sem kell, mert ők mindent megtesznek, hogy szegények és gyengék legyenek, a kormány meg nem mutat nekik helyes utat.
Tower13 2011.12.08 14:57:02
@Fapuma: Csak gondoltam kezdeti vihar :D :D
Tower13 2011.12.08 15:16:17
@Silvestris:
A jó helyre kerülnével még egyet is értek. De nekem ez nem azt jelenti sajna, hogy aki nem tesz semmit az kapjon még, aki meg annyit tesz, hogy még koszolja is, rongálja is a környezetét, annak plusz jogokat adunk. Nevelni tanítani lehetne őket, mert van olyan munka, amihez nem hatalmas IQ, vagy végtelen tanultság kell. Betanított munkás, utcaseprő. De cserébe lakhatást kaphatna a hajléktalan. Mert rengeteg elhagyott ház van, ami mégsem igényel bontást.
De egyébként Tibor sértegessen valaki mást.
A T-Mobile az NMHH-nak ugyan megígérte, hogy az új előfizetőknél nem lesz automatikusan bekapcsolva a szipolynet, de különleges alkalmakkor azért csak megjutalmazzák vele kiemelt ügyfeleiket: Azért írok nektek, mert a T-mobile-tól az alábbi sms-t kaptam mikulásra. A tárgya a -…..
Tower13 2011.12.08 09:45:21
@ColT: okostelefonnak net nélkül értelme? Háát.. nem sok. De ne a t-csop döntse már el, nekem milyen netem lesz.
Továbbá, sajnos az inteligencs telefon megpróbál kapcsolódni, a nethez.
Biztonságos érzés tudni, hogy mindig van lejjebb.  Attila egy teljesen elképesztő óvodai rajzpályázattal találkozott. A CIB Bank 2000 (!) forint értékű nyereményét csak akkor lehetett volna átvenni, ha a már korábban nálunk is megfordult Szimba-megtakarítási számlát nyit…..
Tower13 2011.12.06 13:52:16
@batgirl: Csak személyesen lehet, a pénzmosási meg, egyéb pszáfos törvények miatt.

A pályázat kiírásában szerepelt, hogz kell lennie számlának? Ha igen, akkor kuss van. Ha nem akkor meg a CIB-nek van kuss. Az összeg meg... Ennyire szarul megy.
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
Tisztelt Praxis blog! Egy régi történet. Családunk egy Budapest környéki településen lakott, de volt Kecskemét mellet egy kis tanyánk, ahol nyaranta disznót, csirkét neveltünk saját ellátásunkra. Egy 1991 júliusi napon édesapám a tanyán rosszul lett. Bevitték a Kecskeméti…..
Tower13 2011.12.06 10:44:54
@Laliath: most én szemem is kerek. A történet viszont nem az... és most, hozzak elő egy 50éves történetet? nagyon tanúlságos lenne :D
Tower13 2011.12.06 10:47:46
@Dr.laikus PhD: Inkább azért megy az összeírás, hogy kik tudnának hatékonyan verekedni szerintük az utcán. Azokat összeír és elvisz :D
átnevel
Praxis Öreg, mit várunk mégis? 2011.12.05 06:00:00
Tisztelt blog! Az előbbi levelem elszállt valamiért, megpróbálom újra. Bár nem tudom, van-e értelme, mivel eltelt 10 év a történtek óta. De úgy érzem tartozom édesanyánknak ezzel. Mert nem kellett volna így történnie.   Tehát: egy májusi napon mama összeesett a kertben,…..
Tower13 2011.12.05 15:08:26
@Dr.laikus PhD:
Sajnos néha a tünetek ismertetése sem segít. Igaz ezzel én csak egyszer találkoztam, azzal a megjegyzéssel, hogy fiatal, biztos rendbejön gyorsan. (nem jött :S)
Bár megértem a reményét, mert nem nagyon akart 5 másik vizsgálatra elküldeni. Nekem viszont gondom van belőle. (nem, nem írom le, mi, talán egy posztban)

Viszont @toki:
Ha azt mondom egy orvosnak, fáj a lábam, ne várd, hogy vérvételre, röntgenre, ultrahangra, reumatológiára elküldjenek, kiegészítve akár még toxikológiával és egyebekkel. Mert megkérdi, mibe rúgott bele. A hátfájásra meg, jó-e az ágya. Ennél többet kéne mondani. Mióta fáj, lüktet? szúr? hasogat? van egyéb tünet??
Mert ha van, akkor esetleg már van mi alapján keresni.
Tower13 2011.12.05 15:29:43
@Irkutszk: +1
És még makacs is. De az enyém legalább nyagató is, meg néha következetlen. De az Anyám..
Én következetesen vagyok makacs cserébe. :D
Tower13 2011.12.05 15:32:38
@Irkutszk: Nem nem az. nem kötelessége,
de ha eltesz érte pénzt, akkor nem ártana. Csak mondom, mert Nagyapámhoz kimentek. Igaz, alkalmanként kétezer forintért.
Tisztelt blogolók, A fülfájós egyetemista esete kapcsán jutott eszembe, hogy leírom a saját történetünket. Ott ugye mindenki azt tanácsolta, hogy jelentkezzen be a városba, ahol tanul, és akkor el fogják látni. Csakhogy mi a helyzet akkor, ha valaki csak pár napra érkezik egy…..
Tower13 2011.12.01 13:14:24
@Dr.laikus PhD:
Sokszor értek veled egyet. Most a végkonklúzióval nem.
Ugyanis mi sem lehettünk ott Nagyapám mellett, mivel ő miskolcon lakik, mi meg BP-en. Dolgozunk. És még ki is zavarnak a kórházból, mert a beteglátogatási időnek vége, és most ők dolgoznak. De csak mi mosdattuk, vittünk be ételt (mert arra nem volt pénz, amit még értek is..) Persze lekötözték az ágyhoz, mert éjjel el akart menni Wc-re és elesett. Tudom az ő érdekében. Ahogy az ő érdekében tv-tek az ügyeletes nővérkék. Kénytelenek vagyunk otthagyni. Jogomat tudom, kötelezettségemet teljesítem. Jogomat viszont nem mindig kapom meg. Akkor miért teljesítek?
Tower13 2011.12.01 15:16:08
@Dr.laikus PhD: 2008-ban történt.
Igazából te mondhatod, hogy nincs megszabott látogatási idő, de pl estére nem lehet maradni. (valamiért mint a temetőben, sötétedésig el kellet hagyni a helyet.

Az emberséges megoldást meg talán egyszer megírom. Azóta sem értjük, de nem akarunk foglalkozni már a dologgal.
Az adott helyzetben, én is mentem volna a papa után, de mint mondtam a konklúzió általános mivolta zavart.
Tower13 2011.12.01 15:19:53
@Tower13: Ja igen. Miskolci kórházról volt szó. Írásos dokumentumot nem láttunk, csak kizavartak. Viszont 2001-ben meg bármeddig maradhattunk, ugyanazon kórházban. Akkor Nagymama mellett. Csak más osztály.
...avagy hogyan dolgoztassunk ingyen, legálisan?     Hozzávalók: 5 gyanútlan, kényszerhelyzetben lévő, munkanélküli jóbarát, egy jó hírű vállalkozás, egy szimpatikus cégvezető, jó nagy adag kapzsiság, valamint egy csipet pofátlanság. Mindezt megkutyulva és jól…..
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
Tower13 2011.11.30 14:32:43
@Kőmíves Kelemen:
is.
Bár némi koki sajnos járna. mert jelenleg semilyen fegyelmezési lehetőség nincs. mert a gyereket ha rosszul viselkedik nem vághatod ki a suliból, még ha senki nem tud tanulni miatta. Ne mondja senki, hogy azt a gyereket szóval meg lehet fegyelmezni, aki pl kezet emelne a tanárára. De én nem felpofozásra, fejbetörésre gondolok. A pofon már a legeslegvégső utáni eset, amikor már tényleg életveszélyesen briganti a csöpp kis gyerek. De eltanácsolható legyen. Mert az én gyerekem ne szenvedjen hátrányt egy félmajom agresszív gyerek miatt. Mert mondjuk megveri egy 3 évvel idősebb a gyermekem, akkor esetleg bemegyek, kap az is egyet, meg az összes felmenője, de az már fa testápolóval. és nem érdekel a bőrszíne, családi állapota, és esetlegesen vásárolt betegsége sem.
Saját bőrömön már én is megtapasztaltam hasonlót, igaz akkor én sérülés nélkül szálltam ki a totálkáros autóból. Persze ez és kazanhaz esete is már olyan volt, amikor már nem lehetett elkerülni az ütközést. Ugyanakkor meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy az…..