Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WhiteFalcon

0 bejegyzést írt és 1257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MTVA Mozgóképarchívuma megint nagyot gurított! Ha Ti is az átlagosnál többet vagytok manapság a négy fal között bizonyára örültök a mai különleges csemegének amit ajánlok! Retró magyar sci-fi a legjobbakból!..
Szóval, most jöttem rá, mekkora nagy bajba hoztam magam azzal, hogy a Tisza-tó tíz legszebb helyét szeretném megmutatni Nektek! Nincs 10 legszebb hely itt, a tónál, mert ha nyitott szemmel járunk, annyi szépséget látunk, hogy nehéz tíznél abbahagyni. Igazából nem is tudom, hol kezdjem, ezért aztán…..
Az általunk ma ismert, híres, különleges épületek, emlékművek pályázatainak elbírálásakor mindig voltak második helyezettek és több olyan terv is készült, ami így vagy úgy de nem jutott el a megvalósulásig. Ma ezekből mutatok be néhányat. Érdekes lesz eljátszani a gondolattal, hogy mi lett volna,…..
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
1872. Hill End, Ausztrália az aranyláz idején. Korabeli, kézzel színezett kép..
WhiteFalcon 2019.04.29 09:26:40
@Ha nem írok ne válaszolj!: jaja, láttam a filmet, bár mondatokra, jelenetekre nem emlékszem, csak arra, hogy elég nyomasztó hangulata van.
Mik az esélyei annak a katonának, aki a döntő csata előtt nosztalgiázik? A kutya mindig túléli? Az a fránya autó pedig pont akkor nem akar indulni a horrorokban, amikor közeledik a baltás gyilkos. A tejössz blog összeszedte a legnagyobb filmes közhelyeket, avagy ami felrobbanhat, az fel is…..
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
Nagyon téved az, aki azt hiszi, a Disney taszította át a Sötét Oldalra a Csillagok háborúja franchise-t! Már George Lucas is minden marhaságra engedélyt adott 1977 és 2012 között, és boldog-boldogtalannak odaadta a Star Wars-logót, ha két cent hasznot remélhetett az üzletből. Nemrég ismét a…..
WhiteFalcon 2019.01.22 12:42:15
Évekkel ezelőtt kezdtem meg ezt a sorozatot, amelyben autós hirdetéseket hoztam jellemzően az ötvenes évektől a nyolcvanas évek végéig. Sok kritika éri a mai autós felhozatalt és ha a "régen minden jobb volt" azért nem is mindenben állja meg a helyét, azért nagyjából tudjuk hogy a környezetvédelmi…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból, 1962-ből. 1962. július 3. A balatoni kompra felhajtó Ikarus autóbuszt nézik az emberek a tihanyi kikötőben. MTI Fotó: Sziklai Dezső..
Az 1948-ban született japán fotográfus Hiroshi Sugimoto eredetileg politológiát és szociológiát tanult a tokiói egyetemen. Már első munkái is különleges gondolkodásmódját idézték; 22 évesen Audrey Hepburn filmeket fényképezett mozikban. 1974-ben tanulmányait a Fine Arts at the…..
WhiteFalcon 2018.07.12 22:19:35
@Mai Manó Ház: valóban nem győztetek meg, de én nem is értek a művészethez...
Egészen a mai napig biztos voltam benne, hogy egy bank csak örül az ügyfelének, hiszen az ügyfél pénzt jelent, és mi mást akarna egy bank, ha nem abból jó sokat, így aztán - hacsak nem szeg folyamatosan szerződést az illető -  nem szüntetnek meg csak úgy számlákat. Erre jött Gabi és egy sztori, ami…..
WhiteFalcon 2018.07.11 16:19:45
@bocc: hát, nem tudom, de nekem kb. 15 éve van folyószámlám a bb-nél és 2013-ban egy tv vásárlása során, a vásárlási limitet ott helyben, a pénztárnál, a netbankon keresztül (az app akkor még gondolatban sem létezett!) állítottam át - a mögöttem várakozók legnagyobb örömére.
Már a kezdetektől fejlett képzelőerővel (és valószínűleg tudományos igényű jóslási technikával) próbálták a filmalkotók megkomponálni a jövő kommunikációs eszközeit és irányait - méghozzá egészen lenyűgöző pontossággal. Ezeket gyűjtöttük össze, a hiába várt találmányokkal együtt.  ..
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
WhiteFalcon 2018.05.01 07:48:05
@camell: kreatívan! :) Végül is, a ZIL is Chevy volt előző életében... ;)
Egy sötét teremben egy hatalmas feszület, alatta apácák imádkoznak. A sötétségben valami megmozdul... Napokkal később mentőt hívnak, de a keresztre feszített lányon már nem tudnak segíteni. A kórházba vezető úton életét veszti. Miért feszítették keresztre a fiatal, 23 éves…..
Az 1949. augusztus 6-án Panamában született Richard Prince amerikai képzőművész a „kisajátító művészet" (appropriation art) egyik hírhedt mestere. Az 1970-es évek közepén Prince feltörekvő festőként a Time Inc. egyik részlegén dolgozott, ahol feladata a magazinokban…..
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
A DIC Australia tonereit szinte mindenhol használják a világon. Csupán néhány héttel karácsony előtt szörnyű tragédia rázta meg a cég  auburni tintagyárát, aminek a körülményeit még mindig vizsgálják...