Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Myzus

562 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Latinovits Zoltán levele Ruttkai Évához... (részlet)"...Nincs nyugalom. Én is várok. Várlak, hogy elmondhassam: légy nyugodt, vagyok és leszek Neked. Elvégeztetett. Ne hajtson hallgatásom és szomorúságom zajos helyekre, ne hajtson el gyötrődésem, várakozásom,…..
 A mondás: "Ez a vesszőparipája, állandóan ezen lovagol!" Akkor mondjuk, amikor egy ember állandóan "ugyanazt hajtogatja", rendszeresen viszatér valamilyen beszédtémához és gyakran ugyanazt a témát fejtegeti.Talán abból az időkből származhat a mondás,…..
 Az almaecet tisztítja a szervezetet és törődik az egészséggel Ismert, hogy az alma igen értékes táplálék, amelyet a szakirodalom az ideális táplálékok közé sorol. Az alma „bioenergia" bombának számít, mert olyan tápanyagokat tartalmaz, mint a: vitaminok,…..
 Úgy szeretném...Szabó Győző Gyula Csókom ne kérd, elvárni nem szabad,Vagy lesz, vagy nem, hogy múlik napra nap,Azt akarom, hogy én akarjalak!Más városban, hol este csíp a fagy,Erdő mélyén, hol vadkan rajtakap,Azt akarom, hogy én akarjalak!Nappal, ha egymást ismerni sem…..
Válogatott levelek Szeretlek 2010.08.27 12:26:00
 SzeretlekBenyó Judit Szeretlek, ahogy szeretem az esőt, a hóesést,a vihart, a táncot és az utazást,ahogy jó álmaimat, reményeimet,ahogy a folyókat, patakokat, tengereket, óceánokat szeretem,ahogy a titokzatos hegyeket, dombokat, végetnemérő utakat,szeretlek, ahogy ősszel…..
 A könnyek asszonyaAdy Endre Bús arcát érzem szívemenA könnyek asszonyának,Rózsás, remegő ujjaiMost a szivembe vájnak.Érzem az illatát is ámA rózsás, gyilkos ujjnakS véres szívemre szomorúnA könnyek hullnak, hullnak. Az ajka itt mar édesen,A haja ide lebben,Az egész…..
Tudtad ? Tudod e a fogkrémről?... 2010.08.25 18:57:00
  A fogkrémet nem csak fogmosásra használhatjuk! 1. Könnyedén eltávolíthatjuk a hajfestéketAz otthoni hajfestés során előfordul, hogy a homlokunkra, a fülünkre, sőt még a tarkónkra is kerül egy kis festék, s ez bizony csúnya nyomot hagy. Dörzsölgetjük szappannal vagy…..
 A világ legszebb mondata  Őri István Amikor a tengerparton vagyok, néha eljátszom a gondolattal, hogy ha beleteszem a kezemet a vízbe, lehet, hogy egy cseppjét valaki szintén megérintette valahol Japánban, több tízezer kilóméterre innen. Vajon ki lehetett az, hol van…..
Burgonya = sucsorka, földi alma, kartifli, kolompér, krumpér, krumpli, kutyatök pityóka, sváb-tök (Solanum tuberosum L.), A róla nevezett Solanaceák faja és változéka kitelelő gumókkal, melyekből a burgonyának 60-150 cm. magas bokra növekedik.Husos, elágazó szára s ágas,…..
 Senki se értse...Csabai Andrea  Úgy írom meg, hogy senki se értse,ráhajol az ég a tó vizére,fák bújnak össze messzi távol,csended mindig hallat magáról.Úgy írom meg, hogy senki se értse,ne legyen benned több világvége,s mikor a szél újra földhöz ér,virágát…..
Civilizációs betegségek  Korkórok, mit hozott a 21. század?Az elmúlt évszázadban, különösen az utóbbi 2-3 évtizedben egyes betegségek előfordulása elsősorban a városi lakosság körében jelentősen megnőtt. Ezeket a kórokat civilizációs betegségeknek nevezzük,…..
 VirághalálKamarás Klára    Elmenni tudni kell.Nézd a virágot,mit a kertész mohón,sietve vágott...Ki gondol a halálra,ha ránéz e csodásvágott-virágra?Áll büszkén,vörösen,merészen,mindenre készen!-Soha ily szépet!-Maga az élet!De néha, ha senki se…..
Válogatott levelek Szerelem 2010.08.20 13:06:00
 SzerelemKálmán Eszter"Maradjunk együtt szerelmem.Szerelmem: maradjunk együtt."- Virágot hozok neked minden harmatos reggelen.- Üldögélünk a csillagneszes kertbenminden harmatos éjjelen.- Vágjunk át együtt a hegyeken,patakok mentén, utak során, réteken.- Ahányszor…..
Tudtad ? Tudod e a spenótról?... 2010.08.20 13:00:00
 Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy…..
Tudtad ? Tudod e mi a bulgur?... 2010.08.18 13:44:00
   török rizsnek is nevezett tört búza     A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a…..
 Krudy Gyula levele feleségéhez Rózsa Zsuzsannához“Kedves Zsuzsikám, én szeretlek téged. Ha éjszaka elmaradok, mindig lyukas a szívem, a könnyeimmel pedig alig bírok. Bocsáss meg nekem, ha nem jövök rendes időben haza. Jobban fáj ez nekem, mint Neked” – vallja…..
Tudtad ? Tudod e a nevetésről?... 2010.08.17 12:22:00
Negyven éve ismert, hogy egy jóízű nevetés enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit – ahogyan azt egy Norman Cousins nevű kutató megfigyelte. Ez a kutatás folytatódott a ’80-as években is, amikor dr. Lee S. Berk leírta, hogy a nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét…..
 Tudom én, kedves...Székely JánosTudom én, kedves, hogy sosem leszel Törvényben sem és bűnben sem a társam. Tudom, hogy nincs, és már nem is lehet Jogom, hogy magam életedbe ártsam. Tudom én, kedves, hogy virágaid Énnekem már csak bánatot teremtenek. És mégis boldog és…..
   Veszprém     Veszprém, a királynék városa Az 59 000 lakosú Veszprém a Dunántúl közepén a Bakony és a Balaton-felvidék találkozásánál fekszik.A város történelmi múltja a honfoglalás idejéig vezethető vissza, amikor Veszprém a fejedelmi család…..
 Kosztolányi Dezső levele Radákovich Máriához1935.augusztus 18. vasárnap reggel 10 óra  Máriám,az első belklinikán fekszem az Üllői úton.[…] Hát látja, ide jutottam a visegrádi álom után. Vízszintesen, mozdulatlanul fekszem és magára gondolok. Arra gondolok,…..
A paradicsom (Solanum lycopersicum) a burgonyafélék családjába tartozó növény, Dél- és Közép-Amerikában őshonos. Népies neve: paradicska, tomata, tomató.Származása, elterjedése Őshazája Közép- és Dél-Amerika. Európában a 16. sz. végén ismerték meg: Spanyolországon,…..
 Szeretnélek még egyszer látniGyulai PálSzeretnélek még egyszer látniA kertben, ott a fák alatt,Hallgatni édes csevegésed,Mint gyermek, úgy örülni véled,Szakítva a virágokat.Szeretnélek még egyszer látniHomályos őszi délután,Kandallódnál a karosszéken,Ha mintegy…..
 Visszhang = (echo), a keletkezési helyre visszavert és itt ismét észrevett hang. Ha valamely faltól, erdőszéltől bizonyos távolban hangosan kiáltunk, azon idő mulva, amely szükséges, hogy a hang a falhoz érjen és onnan visszatérjen, a hang újra hallatszik.Egytagu visszhang…..
 Kosztolányi Dezső levele Radákovich Máriához  (3. )1935.augusztus 13., este    Máriám, mi történnék akkor, ha a sors valami szeszélyes véletlenéből nem írhatnék magának, nem kaphatna felőlem semmi hírt? Elég erős-e ahhoz, hogy megharcolja a harcát?…..
Tudtad ? Tudod e a koaláról,... 2010.08.11 19:25:00
 A koala (Phascolarctos cinereus) Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat.A koala szó a katang benszülött nép nyelvéből származik, jelentése „nem ivó”. A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A „koalamedve” megnevezés…..