Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ulysse

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alacsony fogyasztást ígérő öt különböző autó, egy útvonal, 10 eredmény. Melyik éri be a legkevesebbel?  Vélemények az azonos című írásunkról...
ulysse 2009.07.09 09:35:07
Nos eddig bírtam.
Kedves ujságíró urak! Anno a Totalcar azért volt népszerű, mert Winkler és Karotta urak egyéni stílusban és hozzá állásal teszteltek autókat és szórakoztató stílusban adták azt elő. Senki nem is várt tőlük komoly szakmaiságot.
Ennél csak az nagyobb hiba, amikor megszületik egy ilyen cikk, ami annyi sebből vérzik, hogy rohammentő kell hozzá.
Először is, elemezhetnénk, hogy milyen elvek alapján választjuk ki a tesztautókat.
Mi a célunk? Azt akarjuk bebizonyítani, hogy az Insight a fogyasztás bajnoka?
Akkor legyen fogyasztási verseny! Tegyünk mellé olyan autókat, amelyek hasonlóan képesek elvinni 5 embert és a csomagjaikat. Legyen ott egy Corolla D4D, egy Jetta Tdi, estleg egy Prius. I30 hány db fogy egy évben? Vagy közel 7 milliós 308-as? (ez külön megérne egy misét) A Daciáról nem beszélve. Megveszi azt valaki, hogy lesütött szemmel kelljen járnia a Swiftes szomszéd előtt?
Már többen leírták, hogy ha fogyasztást akarunk mérni, akkor egzaktul kellene mérni a betöltött mennyiséget. Ez borzasztó dilettantizmus urak! Ha a Daciába tankolt volna a kutas, és az jön ki 4 literre, akkor most az lenne az Isten? (Itt jegyzem meg, hogy elég meredek szivárgó üzemanyagú autóval tovább közlekedni, különösen egy autós ujságíró szégyellhetné emiatt magát!
De az nekem a bajom, hogy egy dilettáns "tesztet" dilettáns módon is írt meg a tisztelt ujságíró Úr... Talán ez a nagyobb baj! Aki a totalcarnál dolgozik annak AUTÓS UJSÁGÍRÓnak kellene lennie. Itt csúnyán megbuktak az urak! Mindkettőből.