Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rfz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
rfz 2021.09.04 12:30:11
Kiváló írás, köszönöm. Én is régóta szeretnék már megszólalni balaton ügyben, mert ami ott történik az dráma. Én utoljára kb. 3 éve voltam az egyik "legmenőbbnek" tartott füredi flamingo nevű intézményben. Gyerekkel voltam, meg a komplett családdal. Ennek a helynek van saját vízkapcsolata a balatonnal. 3 napra mentünk, a 2. nap reggel visszamenekültünk a kis falusi házunkba. Én embert a vízbe 0 db-ot láttam. Ha kinyitotod az ablakot, akkor nem megy a klíma. Csodás. Nincs redőny, reggel 4 kor már ébren voltunk, mert a sötétítő nem ér semmit. A vízgépészetet olyan okosan csinálták meg, hogy amikor éjjel kiülnél beszélgetni, akkor indul a víztisztítás. A balaton vize olyan zöld volt az algától, hogy én abba a lábamat sem tenném bele. És nincs szó urizálásról esetemben. Falusi parasztgyerek vagyok. És akkor még a számok: egy éjszaka - teljes ellátással - 96500 Ft. Igen nem gépeltem el 0-val. Méretre jó volt a szoba, elfértünk, de nagyon 80-as évek hangulata. És akkor még: oda is meg vissza is rendőr az bezzeg volt bőven. Traffipax minden sarkon, 3x igazoltattak. Elmondom mi volt az élmény: az amikor hazaértünk, leengedtük a redőnyt, aztán aludtunk egy normálisat. Az adriát sokan emlegették, teljes joggal. Munkámból adódóan (nem nyaralásból) kb. 15 éve dolgozom ott. Mákom van, mert pont tengerparti helyen. Teljesen egyetértek azokkal, akik ebbe a szerencsétlen pocsolyába nem mennek bele. A szálláshelyünk ahová mi járunk, 2m-re van a tengertől. Aki egyszer lát majd teliholdat a teraszról a tengeren, megérti miről beszélek. Kívánom mindenkinek akinek nem volt meg, hogy menjen oda és próbálja ki. Jah, és az árak: ez egy nagyon fullos villa ahová mi be szoktunk cuccolni. 60nm-es saját erkéllyel, 80nm-es 3 szobás lakással. Ezért fizetek éjszakánként 250EUR-t. A kaja filléres tétel, és ott előtted csinálja a grill cuccot. A borszekrényt éjjelre nyitva hagyja, csak reggel kell szólni, hogy írja a listámra. Ott van jetski, meg hajó is. (engedélyt sem kértek, de mondták ha megdöglök az az én bajom, mondjuk el is tévedtem az első utamon :-))). Más világ az na. Szóval az én személyes véleményem, hogy ezt a szart engedni kell sorsára. Az egyetlen valamire való tihanyi rész úgyis túléli, ott van a tihanyi kút, ott lesz víz. Kb. úgy látom a balatont, mint egy medencét. Töltögetni kell, és ez nekünk Nektek pénzbe kerül. Aki idáig eljutott annak köszönöm. Szevasztok.
rfz 2021.09.04 19:49:22
@arandanos: Nem azt mondtam, hogy dráma, de 96,5 ezerbe / éj esetleg beleférhetne, hogy nem korlátoznak alapvető dolgokban, ami még itt az én falusi házamba is működik. Mert nem légtechnika volt ott, hanem klíma. Ami azt jelenti, hogy friss levegőről nem gondoskodik, csak hűt. Reggelre elfogy a levegő, emiatt nem alszol jól, ennyi. Abban is teljesen igazad van, hogy az hogy felkapott nem jelent semmit. Azért abban viszont egyetérthetünk, hogy borzasztóan túl van árazva az egész, és nincs színvonal. Voltam a tisza tavon, egy családi házban béreltünk egy emeletet, csodás volt. fillérekből megvolt, még a csónakját is kölcsönadta a csávó, egész nap horgásztam, jah és nem volt ám ilyen, hogy nem lehet benzinmotoros. meg pálinkát is kaptunk este. szóval ott valami a balatonon nagyon félresikerült.
Az utóbbi években nyaranta rendszeresen jönnek a hírek arról, hogy micsoda munkaerőhiány van a Balatonon, nincsen szakember, mert aki volt vagy lenne, az Nyugatra ment dolgozni. Ami persze sok szempontból igaz is, ám a helyzet ennél kicsit bonyolultabb, mint az Feketerigó (aki maga is…..
Ma már csak márciusra ígérik az új reptéri minibusz-szolgáltatás elindulását, folyamatosan csúszik az időpont, eredetileg januárról volt szó. Fapados logika alapján működő, az eddiginél magasabb színvonalú, de olcsóbb szolgáltatást ígérnek, kíváncsian várjuk, ez mit takar majd. Vajon a minibuszon is…..
Nem tudom, mi az öt legnépszerűbb Dubajjal kapcsolatos téma, de az itt pihenő magyar modellek után biztos nagyon hamar következnek az elhagyott luxusautók. Évek óta kering a neten egy sorozat mindenféle drága, és különleges gépről, ahogy leeresztett kerekeiken szívja őket a…..
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
A minap bekövetkezett. Igen, a számláló átlépte a 150 ezret, ami igazából nem sok egy tizennégy éves kocsitól. Ebből úgy 57 ezret nyomtam bele én, mert hát nem vagyunk nagy menőkések. A nagy pillanat: megvan a 150 ezer! Bocs, hogy poros a műszer, spontán fotó, nem…..
2011. szeptember 04. (vasárnap), Veresegyház, Jehova Tanúi Királyság-terme [katt a képre a nagyításhoz!] Neked milyen Őrtorony cikk és/vagy bibliavers jutott eszedbe? Kommentekben várjuk válaszaitokat!Nekem ez jutott az…..
  A Mazda egy ideje már ott kavar a hot-hatch-ek között. Az előző Mazda 3 MPS-nek azonban még nem sikerült betörnie a belső körbe. Most itt az új, és nem ismer tréfát. Vélemények az azonos című írásunkról...
rfz 2010.03.25 09:17:53
@BMW ///: Jaja :-)! Azért döbbenetes hogy lesz aki megveszi.Ennyi pénzért nagyon sok szép autót lehet venni, amik sokkal inkább minőségi termékek. Ezeket a soklóerős kaparó vackokat nem lehet kihasználni, játékautónak meg szar + drága.
Belsőség A turbólyuk él! 2009.07.11 23:00:00
Képzeljék el a sokat emlegetett paraszthajszálat. Ha megvan, vágják ketté és képük lesz arról, mennyivel marad le az Insignia OPC a 300 lóerő feletti, összkerekes, sportos limuzinok dobogójáról. Mai cikkünk blogposztja...