Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emittertunes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orvosok szerint csupán az történhetett, hogy túl hideg volt az uszoda vize, amelyben a nemzetgazdasági miniszter úszott ma reggel. A Nemzetközi Valutalap (IMF) közleményben adott hangot aggodalmának és arra volt kíváncsi, hogy Magyarország így is igényt tart-e a készenléti…..
emittertunes 2012.10.10 10:11:10
Hétköznapi Győzelem
__________________

A Pöttöm Forradalmár szívélyesen kiigazította a Férfi kezét, majd utóbbi a pódiumra lépett, hogy bejelentse azt, amit be kell jelentenie.
Az évek alatt megedződött. Gerincén – ilyen-olyan okokból – nem futottak versenyt hideg izzadságcseppek. Tekintete mégis zavart volt. Amíg beszélt, szemeit hol a papírjára, hol hallgatóságra, hol mindkettőre szegezte. Bosszantotta, hogy kezdésig nem sikerült feloldania magában az ellentmondást, ami még reggel, az igazodása elleni harc közben ötlött eszébe: hogy lehet, hogy egy bejelentés csupa kijelentésből áll? Na mindegy. Koncentráljunk!
A performansz rövid és tartalmas volt, bár monológját nehezen lehetett érteni, mivel a mikrofontól állandóan egy kicsit jobbra… csakis jobbra beszélt. De nem baj. Már vége. Jöhetnek a kérdések.
A Nő felállt:
– Bárhogy is nézem, a bejelentett intézkedések alapján a csomag leginkább kiigazításokat tartalmaz – vetette fel. – Miért kell helyette a "kiigazítás" szót használni?
A Férfi érezte, hogy ütőerét egyre jobban igazgatja narancssárga-arany csíkos nyakkendője.
– Nem, ezek nem kiigazítások – válaszolta automatikusan. – Ez inkább csak amolyan kiigazító csomag. Különben is, igazodjunk a tényekre! A Pöttöm Forradalmár is megmondta, hogy jobban ki kell igazítani a nadrágszíjat, ha túl akarjuk élni ezt az évet. Közben megtörténhet, hogy ismét a Valutaalap segítségére kell igazodnunk. Nagytőkések, bankárok igazításában senyvedünk, de már nem sok van hátra. Csak másfél év. Utána négy bőséges esztendő jöhet... persze csak ha az Ország, Istenadta... Magyar... Hazánk (itt elragadta a hév) ismét jól dönt. Egyébként is elmúlt nyolc év. Vagy inkább huszonkettő. Viszont kettőnél feltétlenül több. De csak türelem, mert három még nem. Az ötöst szádra ne vedd!
A Nő üveges tekintettel ült le. Tudta, hogy hiába is kérdezne, nem hallaná a választ, hisz a mikrofon még mindig rosszul van pozícionálva. A Férfit mások is válogatott okfejtésekkel próbálták kiigazítani, ám az – szerencsés adottságainak köszönhetően – úgy manőverezett a kérdések között, ahogy a szikláknál lavírozó angolnák teszik a balatoni strandok hullámtörőinél. Az unortodxia, ami reggel óta kikívánkozott belőle, végre elhagyhatta testét.
Miután végzett, a Férfi a Pöttöm Forradalmárhoz lépett, hogy ismét kezet igazítsanak. Ezalatt a Nő gondolataiban már rég messze járt. A hazafelé vezető útra gondolt. Kéne bérlet. Csak ne kelljen sorban állni... Bár mi szerencsére még mindig nem felejtettük el, hogy kell nap, mint nap türelmesen állni, és bambán egymás mögé igazodni abban a bizonyos sorban.
Hisz amíg a NAV nem kopog, és a pina igazít, nagy baj úgysem lehet.