Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olajoslajos

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország országgyűlése 2010. május 26-án fogadta el a külhoni magyarok könnyített honosítását lehetővé tevő törvényt. Hét év telt el a kettős állampolgárság bevezetése óta, pár nappal a június 4-ei nemzeti összetartozás napja után, érdemes megvizsgálnunk, hogyan hatott a külhoni magyar…..
olajoslajos 2017.06.12 20:05:46
@olajoslajos: Ugy ertem hogy ez a cikk azz ostoba, de nagyon. A cikk irojanak szerintem halvany lila dunsztja nincsen hogy milyen lehet ott elni, de le merem fogadni hogy o is menekulne onnan ahogy tud es magasrol tenne a patoszos nemzetisegi terkepekre.
Orbán Viktor szerint "azzal a reménnyel lépünk át 2013-ba, hogy a bérek nőnek, a rezsiköltségek pedig csökkennek. Joggal mondhatjuk, hogy ez az év jól kezdődik". És mindezzel a nép akarata is teljesül, hiszen a nemzeti konzultáción résztvevők 83%-a, azaz 559 ezer ember…..
olajoslajos 2012.12.20 20:46:16
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem téves, csak bizonyos esetekben. Mihelyst nagyobb a munkaerő kereslet mint a kinálat, a munkáltató nem tudja kizsákmányolni az alkalmazottat mert ha nem tetszik, elmegy máshová dolgozni. De ránk nem ez a jellemző jelenleg. "Ha nem tetszik, lehet keresni másik munkahelyet, (úgysem találsz)". Amint ez igazzá válik, a munkáltatót már csak a törvények korlátozhatják meg abban hogy ne tehessen meg bármit az alkalmazottjaival. Na igazából jelenleg ez van itthon.
Tipikusnak mondható karrier a masszázs területén az olyan, amikor a frissen végzett masszőr, vagy a hirtelen betanított lelkes amatőr pénz, tapasztalat, hozzáértés hiányában elhelyezkedik valahol.Amikor már van rálátása a masszázstitkokra és egy kicsit anyagilag is jobban áll,…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
olajoslajos 2011.08.11 10:10:24
@nemisúgyvanaz: 1 éve nézegetek külföldi állásajánlatokat a szakmámban. Rengeteg van, de egy kezemen meg tudom számolni hogy hány olyat látttam ahova nem seniort meg leadert keresnek. A pályakezdők problémája nem csak magyarországon súlyos. A világ HR-esei úgy döntöttek hogy a betanítás feleslegesen hosszú idő, inkább olyan kell akit valaki már betanított.
Ezért lesz 5-10 éven belül generációs szakadék a mérnököknél például. Mert egy generáció nyugdíjba megy, a fiatalok meg eközben ahelyett hogy tőlük lesnék el a szakma fortélyait, felszolgálnak a mekiben. Meg hasznavehetetlen dolgokat árulnak telefonon. Gratulálok annak aki ezt kitalálta...
olajoslajos 2011.08.11 10:26:10
@Elemer: Egy tesco árufeltöltő álláson még véletlenül sem szabad például a kommunikáció-média /komédia :)/ szakos diplomát megemlíteni, mert tudni fogják belőle hogy az első adandó alkalommal lelépsz ha van rá lehetőséged, ezért nem téged választanak. Az mondjuk szerintem nem baj ha egy létező diplomát nem említesz meg egy önéletrajzban. Fordítva viszont.. Lehetsz orvos, mérnök, tűzoltó és rendőr. Csak hamar kiderül. :)
Gréczyblog A legszomorúbb barakk 2011.06.24 08:09:00
Magyarország bezárkózik. Magára csukja a vasfüggönyt, csak most nem nagyhatalmak alkuja kényszeríti, hanem önszántából teszi. Igaz, polgárai egyre  nagyobb elégedetlenségétől övezve. Mi leszünk a legszomorúbb barakk.Most már nem kétséges, hogy Orbán Viktor tönkre teszi…..
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
olajoslajos 2011.06.14 15:56:45
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem ezt azért mondta mert majdnem bármilyen szavazást meg lehet nyerni azzal a trükkel hogy bekamuzom hogy emelem a nyugdíjakat meg a segélyeket.
A szociknak ez csak takaró, magasról tennének a szegényekre ha nem lenne ilyen hálás, könnyen ugráltatható és megvehető szavazóbázis belőlük.
Valahol valaki felvetette az alábbi ötletet:
-adjunk szavazáskor minden szavazópolgárnak X ezer forintot.
-ha szeretné érvényesíteni a szavazatát, akkor ezt a pénzt vissza kell adnia szavazáskor.
-dönthet úgy is hogy megtartja a pénzt, de akkor nem szavazhat.
-így csak azok az emberek adnák le a szavazatukat akiknek többet ér a következő 4 év párezer forintnál. Mondjuk akinek valóban fontos az hogy a következő idényben a "jobbik" nyerjen. (nem úgy jobbik..) Akinek meg nem fontos, az igya el a kocsmában és menjen szépen haza.
Ez a rendszer egy jól megválasztott összeggel sokkal kevesebb kárt csinálna mint amennyit felhalmoztak az elmúlt évtizedekben.
-továbbá kellene egy rubrika a szavazólapon "egyik sem" opcióval. Mert így lenne hiteles a válasz.
olajoslajos 2011.06.14 19:41:25
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem kéne. Akinek hányingere van az egésztől, nos az is egy vélemény. Ha ki akarja fejezni, fizessen. Ez a világ már csak ilyen. :) Kiváncsi lennék egy ilyen szavazás részvételi arányaira és eredményére.
Az Eduline idén is elkészítette a felsőoktatási felvételi összesítését, érdemes megnézni.Mire vágyik egy mai fiatal, mi szeretne lenni?Tapasztalható is némi javulás, meg nem is a hamburgersütőként vagy szalagmunkásként dolgozó alibivégzettségűek részlegén: tavalyhoz…..
olajoslajos 2011.04.06 13:26:31
@Seduxen: Jogos, a feltételek kissé röhejesek. Nade az is hogy valaki ingyen elvégzi az egyetemet (orvos, mérnök, mindegy) majd utána köszöni szépen és lelép.
Bár amennyiben hazatér pár év után, akkor még jó is lehet. Hozhat haza nagyon tapasztalatot.
Itthon meg megvárja a túrórudi :)
olajoslajos 2011.04.07 11:14:45
@zrobasé: például hol? Nem egyet ismerek akik hónapok óta próbálnak itthon/külföldön munkát találni sikertelenül. Ha tud valami konkrétat, kérném ossza meg velem és tovább adom. :)
Munkát keresek. Az egyik hirdetésre jelentkezvén, ami a "csak főállásban végezhető" kitétellel jelent meg, örömmel láttam, hogy várnak interjúra. A hely Észak-Buda, a hangulat exkluzív, hamar kiderül, hogy a cégvezető-intrjúztató német. Ez megnyugtató, hisz a német…..
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
olajoslajos 2010.09.02 16:53:49
@gonosztojás: nem kellett őket hívni és nem két hétig maradtak. Törvényesen nem lehetett őket kiüldözni. A szomolyai romákról van szó egyébként. Még a híradóban is benne volt csak már nem emlékszem mikor.
A cikkírónak pedig azt kívánom hogy minden reggel köszönjön neki egy romafemili úgy hogy "jóreggelt szomszéd".
Mielőtt felháborodna a tisztelt olvasó, nem káromkodtam. Blasztrakolásnak hívják ugyanis azt a felülettisztítási technológiát, melyet a Margit híd új acéllemezein alkalmaztak. Eredményeként pormentes, tiszta felület lehet kapni, ami feltétlenül szükséges a jó…..
olajoslajos 2010.05.11 11:18:10
@isti77: Ha azokra a szerencsétlenekre gondolsz akik mérnökként cirka 150 nettóért 12óráztak heteken keresztül hogy kész legyenek a tervek időre, akkor már példát is vettünk a kínaiakról szerintem...
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   2007 elején elhelyezkedtem, egy (akkor…..
Zuschlag nem értette, hogy egy büntetőügyben mások a szabályok, mint a politikában. Ő úgy viselkedett, ahogy a politikában kell: a legkényesebb témákban egyszerűen megtagadta a vallomást. Ez elég buta taktika, amikor minden bizonyíték ellene szól. (Fotó: szegedma.hu)…..
  Kerestem a Fidesz programjában, hogy mik a terveik a haderővel, de hiába: egyetlen szó sem esik benne a honvédelemről, a honvédségről. A programfüzetben Lázár János jegyzi az Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban! című fejezetet, ami az…..
olajoslajos 2010.03.28 14:08:48
@kékszemű...33: Éppen az a baj hogy az állam által mesterségesen kreált munkahelyek csak tovább rontják a helyzetet. Az állam fizeti a munkanélküli segélyt is meg a csendőrbért is. Ha a munkanélküli segélyt alig bírja akkor szerinted a csendőr elvileg magasabb bérét hogyan fogja? Mellesleg azt hiszem ugyanezért ingynes a felsőoktatás is. Addig sem munkanélküli a sok semmiológus. Hülyeségekre taníttatni olcsóbb őket mint etetni.
PoPe jól megszívta, akkreditált nyelvvizsgát akart a főiskolai felvételije előtt, de végül nem vizsgázhatott, a főiskoláról is lemaradt, és egy csomó pénzt követelnek rajta. A 2f nyelviskola győri tanfolyamának oktatóitól a diákok arról értesültek, hogy a kurzus végén csak…..
Tegnap hazafelé bementem a  közértbe a sarkon, venni ezt-azt vacsorára meg a hétvégére. Péntek délután sok erre a bevásárló nyugdíjas, akik teszetoszaságukkal néha engem is bosszantanak. De amit néhány magáról megfeledkezett suhanc csinált velük attól leszabályzott az…..
olajoslajos 2010.03.06 09:59:55
A kezdeti őrjöngések után nem túl sok szó esett a nyugdíjasokról a kampányban, még - igazán ütős - elszólásokat sem tudtam ezen a téren elcsípni, egészen a mai napig, amikor is egy szemkidüllesztős megszólalásra lettem figyelmes. Az MTI örvendeztetett meg egy nem hétköznapi…..
olajoslajos 2010.02.19 16:21:53
@William w.: hát Kun Béla??? :)
olajoslajos 2010.02.19 16:33:51
@SzaGyu: ne vádoljuk őket. Ha mindenki szó nélkül tűrné a rosszabbodó körülményeket, már a halak sem másztak volna ki a szárazföldre. Az tény hogy észtosztaniuk éppen nem kéne.
Én is szerettem mikor a nagypapámnak magyarázta a kanadai testvére hogy milyen nyomorúságos az élet...
Már hatodik napja tartanak a tiltakozások Budapesten a Kossuth téren és a Margitszigeten, valamint az ország tucatnyi nagyvárosában a kormány által beterjesztett új választójogi törvény tervezete ellen. A tüntetők nyugdíjasapartheidről, nyugdíjasdiktatúráról beszélnek,…..
olajoslajos 2010.01.25 13:18:11
@3.14159265: Azután a káosz után nem mi találnánk ki a rendszert magunknak, szíves örömest segítenének a szomszédaink...