Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Publius Decius Mus

0 bejegyzést írt és 1216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
„Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban”, „angyalfejű hipstereket égve az éjszaka gépezetében” – üvöltötte világgá Allen Ginsberg „üres tekintetű, intelligens pofájú cigarettázásokat” emlegetve – ez villant át az agyamon, amikor a Van valami furcsa…..
Afroamerikai tinédzserek kalapácsokkal verték agyon a 32 éves Zemir Begićet vasárnap hajnalban. A fiatalember még gyermekként, 1996-ban települt le Saint Louis Bevo Mill nevű városrészében. Saint Louisban található a világ legnagyobb bosnyák diaszpórája, mintegy hetvenezres. A…..
Publius Decius Mus 2014.12.03 10:57:22
A kattintásvadász cím következménye a gyors pontosítás kényszere: valójában arról lesz szó, hogy miért jó olyan helyen élni, ahol a melegek merik vállalni másságukat.  Fél éve Berlinben élek, és itt rendszeresen látni olyan párokat, akik nyugodt, félelem nélküli gyengéd…..
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
Nem ismerek olyan tanulmányt, amely a vagyonok egymást követő átrendezése kapcsán tekintette volna át Magyarország utóbbi százéves történetét: Trianont, a zsidóságnak a vagyonának konfiskálásában végződő jogfosztását, a kitelepítéseket és az államosítási hullámot, a…..
Publius Decius Mus 2014.07.25 12:35:00
@MEDVE1978: "Orbán és versenytársai is XX. századi témákkal foglalkoznak (szobor, ügynök stb.)."

Ez így igaz. Másrészt szerintem a baloldal egy időben hangoztatta, hogy ne foglalkozzunk a múlttal, de nem lehetett. A szörnyűséges 20-ik századot még nem tudtuk feldolgozni (megjegyzem még a szerencsésebb népek sem teljesen). A szoborügy elő is hozta a két alapkérdést:
1. Kollektív bűnösök e a magyarok?
2. Kinek a halottai érnek többet?
A vita eleve mutatja, hogy ez még nincs tisztázva.

A főtémához: Nagyon jó a cikk, a megállapítások és a vita, így fogunk lassan előrébb jutni. De pont a fő megállapítással csak részben értek egyet, a törzsi háború MO-n. Angliában, Amerikában és sok nyugati országban is durva a két oldal ellentéte. Az USA-ban már a társkeresőkbe is beírják az emberek, hogy a másik oldal szimpatizánsa nem jöhet szóba, szóval ez nem magyar jelenség. Csak annyit mutat, hogy a politika ezt élezi és ahol a világ változik ott természetesen érzik úgy az emberek, hogy nagy a tét.
Publius Decius Mus 2014.07.25 13:18:25
@HaFr: "Igen, csak nem párosul etatizmussal és ilyen mérvű forrásvesztéssel."

Ebben is igazad van, de az ördög a részletekben rejlik. Az őskapitalizmus hasonló volt mindenhol. Másrészt mi még KKK Európához képest is többet vesztettünk a korrupcióban, én 3 okot látok:
1. A 80-as évek gulyáskommunizmusában a félkapitalista kisvállalkozóit (taxis, lángosos) az állam "félrenézéssel" segíette, nem kellett szabályokat betartani, számlát adni. Ezzel a hozzáállással indítottuk az új rendszert is.
2. A kótyavetyélős rablóprivatizáció, amit Bokros tömegek előnyugdíjazásával kompenzált, dupla veszteség.
3. A giganitus önkormányzati rendszer óriási költési (lopási) lehetőségekkel. Ennyi önnálló költségvetéssel bíró önkormányzati politikusi testület sehol a világon nincs mint nálunk.
A bizarrnál szalonképesebb szót nem sikerült találnom nekem sem a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervére, amelynek nyilvánosságra hozatala idején már feltettem magamban a kérdést: vajon mennyi idő telik el addig, amíg a kormány ráharap, érdekesnek és…..
Publius Decius Mus 2014.07.04 12:03:39
@Szelid sunmalac: Ez közgazdasági egy félreértés, hogy önmagában a félretett pénzek fedezik az öregkort.

Megmagyarázom egy extrém példával. Mondjuk ezer embernek lesz egy gyereke, de egy rakás lóvét félretesznek. Utána sorban állnak nála, hogy vágja le a hajukat, vezesse el a nyugdíjas buszt a parkba, vágja fel a szalámit a boltban, stb. Pillanatok alatt milliókat fog kérni a szolgáltatásokért, tehát a pénz nem fog sokat segíteni.

Persze mivel nyitott rendszerről beszélünk az áruk jöhetnek külföldről is, ahol vannak munkaképes tömegek. De amint már tömegesen embereket is kell importálni a szolgáltatásokhoz, az egész rendszer borul és sokkok tömege éri minimum, vagyis szar lesz az élet több okból.
Publius Decius Mus 2014.07.04 12:05:42
@Publius Decius Mus: Még annyit, hogy gazdag, világnyelvet beszélő országokban egy kicsit jobban lehet pótolni a hiányzó fiatalokat, de még nekik is fáj ez.
A kormány a lehető legrosszabb ellenséget szerezte magának a médiaadóval: hatalmas, gazdag és befolyásos. Az RTL Klub pedig felvette a kesztyűt, és a legveszélyesebb fegyverrel vágott vissza: a tömegek tájékoztatásával. Mindig is ezt tették, vagy csak most lettek kritikusak a…..
Helyből berosálok, micsoda jófejség már az RTL-től, hogy elkezdte szénné szopatni a gulyásgergőféle felfuvalkodott narancsos senkiket, meg amúgy normális híradóval rukkol elő. Olyannal, amelyet mindig is kellett volna neki: bulvárfos helyett kőkemény valóság és rendszerkritika.…..
Publius Decius Mus 2014.06.13 16:32:16
@CJKrisz: Külföldi csatornát is simán lehet bűntetni, van is ilyen.

A románok már megvágták a magyar RTL-t jópárszor pornográf és egyéb dolgokért.
A magyar internet tapsikolva ünnepli, hogy az RTL Klub tegnap páros lábbal beleszállt a miniszterelnök strómanjába, Mészáros Lőrincbe és az esti híradóban előadták róla mindazt, amit már évekkel korábban kellett volna. A fellelkesült ellenállók most azt emlegetik, hogy ha…..
Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára valamit adó médium rengeteg…..
Smoking Barrels Fehér isten (2014) 2014.06.05 06:00:00
Nekünk, magyaroknak valami elképesztő tehetségünk lehet, mert olyan egyszerűen nem történik meg véletlenül, hogy A nagy füzet Oscar-jelölése után egy ilyen borzalmas filmmel Cannes-ban nyerjünk díjat. Az már nem tudható be az égi szerencsének, hogy hiába száműzzük A berni…..
Atzél Mária írása Van az úgy, hogy az ember nem választ: megtörténnek vele dolgok. Engem nem érdekelt, mit él át egy olyan ember, aki rádöbben arra, hogy azonos nemű emberbe szeretett bele. De kétszer is akaratlan tanúja lettem. Két, teljesen átlagos emberről van szó.…..
  A Malév (Magyar Légiközlekedési Vállalat) közép-európai légi fuvarozó vállalat volt, Magyarország nemzeti légitársasága 1946–2012 között. 2012 elején 22 lízingelt repülőgéppel rendelkezett. Szomorú, de így van. Orbán és Budai Gyula megint csak arra képes, hogy a szekrényből kihulló újabb…..
Egyik barátom ajánlotta figyelmembe az InfoRádió Aréna című műsorát. Állítólag Wéber Attila érdekes dolgokat mondott a választás utáni helyzetről. A világhálón meghallgattam az eredetileg hétfőn este sugárzott adást, és értelmezési gondom van vele. Mielőtt azonban…..
DopeManTV Célpontban a Hír TV! 2014.05.01 16:17:36
Na, így néz ki egy vágatlan Hír tévés interjú, amit az imént készítettek velem a városligeti MSZP majálison. A Fidesz csatornán úgyis csak rommá vágva nézheted...;) ..
A választási vereség tény! A következtetéseket muszáj levonni, viszont kapkodásra és átgondolatlan lépésekre nincs szükség. Az tény, hogy a nyolc évi kormányzás után hatalmas adósággal érkezett az MSZP az ellenzéki létbe. Konkrétan 2,3 milliárd forinttal, kiéhezett és…..
Publius Decius Mus 2014.04.22 21:35:44
Mindenki a vereség okait keresi. Ki a népet hibáztatja, ki a rivális/irigyelt/gyűlölt értelmiségiekben találta meg a bűnbakot. Ez mind butaság. Amikor mi PM-esek eljöttünk az LMP-ből, abból indultunk ki, hogy kiélezett versenyt hoz majd a választás: egyfelől a Fidesz, annak…..
Publius Decius Mus 2014.04.22 17:13:58
@e_gabor: Én az írásodból látom milyen a gondolkodásod. És igen, ez annál megdöbbentőbb, hogy hemzsegnek köztetek a szociológusok, filozófusok, pszichológusok és pszichiáterek. De magas az aránya a designereknek, íróknak, színészeknek és rendezőknek is. Csupa olyan ember, akiknek igen, értenie és megértenie kellene a társadalom többi rétegeit. Mellesleg nem csak nálunk, máshol Európában is ez a helyzet. De tele vagytok prekoncepciókkal. A szociológusok a polkorrektség miatt tagadják a koldusmaffiák és az üzletszerű szülések tényét. A színpadon egy paraszt csak buta, vagy alkoholista lehet. A filmek hemzsegnek az elvakult náciktól, holott az a korszak olyan összetett volt, hogy leegyszerűsítéssel meg sem lehet érteni.

Nem, nem akarjátok megérteni a társadalmat. Le is írtad, hogy stokholm szindrómának tekinted a közmunka szeretetét. Én reggel látom, ahogy vidáman mennek söpörni a 18 éves cigány srác és a 60-as alkoholista néni. Te nem is fogod érteni, mert elitista vagy. Nyugodtan töröld amit írtam.
Önbevallású liberálisként mindig is komoly identitás-zavarban szenvedtem: egyrészt tinédzser korom közepén történő politikai ébredésem óta egyértelmű volt számomra, hogy a politikában és a gazdaságban a (konzervatív-)liberális értékek állnak hozzám legközelebb.…..
Publius Decius Mus 2014.04.11 10:43:17
@nemecsek ernő áruló: Még sokat kell tanulnod, ha szerinted a nacionalizmus hülyeség. Ne azt nézd amit a média pakol rá.

A kommunizmus pl azért volt mindig is hülyeség, mert nem számol az emberi ösztönökkel. Az ember hierarchikus lény, nem lehet egyenlő, nem akar az lenni. Aki többet dolgozik többet akar érte. Soha semmi nem lesz tökéletes.

Másrészt társadalmi lény, csoportban akar élni, más csoportokkal szemben is definiálja magát, tesz a csoportért és a csoport is teszen érte.

A legkisebb csoportegység a család. Aztán környék, város, ország, nemzet (több kevesebb mint az ország). Efölött is van valami (rassz /sajnos mindig számítani fog, mert feltünő, pl cigány a cigánnyal közösséget érez/, vagy kultúrkör, de elég gyenge)

A csoportban mindenkit ismert az a fölötti kategóriák a "pszeudo-csoporthoz" tartoznak. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, aki megteszi, olyan mintha vak lenne és a rövidebbet fogja húzni.
E blog ugyan nem szokott belpolitikai témákkal, de még áthallásosakkal sem foglalkozni, ám a törvényhozási választások mégis felhívták három jelenségre a figyelmünket, amit nem hagyunk szó nélkül. Az alábbiakat egyszerre az empíria diktálta, mégsem reprezentatívak, és…..
Ars Fori rovatunk következő témájaként a választójoggal foglalkozunk. Ennek keretében arra kértük a téma szakértőit, hogy az általunk felsorolt rengeteg kérdés közül legalább öt megválaszolásával járuljanak hozzá az új választójogi rendszer jobb megértéséhez, illetve…..
A melegekhez, LMBT emberekhez szóló elképzeléseikről vitatkoztak csütörtök este a demokratikus ellenzéki pártok. A Fideszt és külön a KDNP-t is hívták, de ők nem akartak részt venni. Ezzel több százezer szavazónak üzenték meg, hogy nem kívánnak nekik egyenlő jogokat…..