Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seraphin

0 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux a függetlenedés napja 2019.07.04 17:30:00
Minden, aminek kezdete van, véget is ér – fogalmazta meg mélyenszántó gondolatait a Mátrix: Forradalmak plakátja, de bármily bárgyúnak is tűnt ez a szlogen tizensok évvel ezelőtt, igazabbat nem szólottak filmmarketingesek, forgatókönyvírók. Az aeonfluxra 2005-ben vésődtek az első sorok, akkor még…..
Lassan-lassan 25 évesek lesznek azok a filmek, amik először szerepeltek e "rég volt, de igaz is volt" topfilmes visszatekintő-sorozatban, hiszen immáron negyedjére sorakozik fel húsz két évtizedes film, amik méltán készültek el. Nem oly erős merítés, mint három vagy egy éve, de a két évvel…..
Teljes erővel, de egyelőre sikertelenül tombol a kultúrharc a Magyar Nemzeti Filmalap és Andy Vajna ellen. Szomorúan kell látnunk, hogy milyen lagymatag kísérletekkel találkozni a nemzeti-igazmagyar sajtóorgánumok hasábjain - ugyanakkor egyértelmű, hogy mindez azért van így, mert még nem látják a…..
Seraphin 2018.11.29 18:42:38
A múlt heti Earthless/Pallbearer koncert kapcsán már elmélkedtem arról, hogy a kirakat fesztivál ideje alatt milyen prominens rock-metál felhozatal zúdult ránk. A korona ékköve meg ezen belül is a Cudi Purci által életre hívott Purci Dance Party második csapása volt. Ez a dzsembori simán beillett…..
A közönség kezd alaposan rászokni a piára: A Viszkis szenzációs második hétvégét jegyez, ölre menve a Kincsemmel az év legsikeresebb hazai produkciója címéért. A premierek szolidabb sikerek folytatásai voltak, ám mind a Paddington 2., mind a Harmadnaposok 2. inkább a szolidabb szóra helyezte a…..
Seraphin 2017.12.04 21:15:50
Mozikban a Transformers: Az utolsó lovag, ami nem törte meg a széria kedvezőtlen kritikai fogadtatását - ha nem az alakváltós filmek közül kerül ki, akkor vajon melyik lehet Michael Bay legjobb filmje rendezőként? Megmutatják a statisztikák, de te is megszavazhatod...
Seraphin 2017.06.25 12:04:43
Talán csak a sajtó ragadtatta el magát, jó szokásához híven, de 1997-ben bőséggel terjengett, hogy az amerikai nép jelentős hányada szívesen látná Harrison Fordot az elnöki székben. Ha azt vesszük, hogy nem egy pojáca követte az akkor regnáló Bill Clintont, nos, távolról sem olyan vad ötlet egy…..
Temérdek új film árasztotta el a hazai mozikat, de hellyel-közzel képes volt mind boldogulni, miközben a korábbi produkciók java nagyokat ugrott lefelé a megcsappanó vetítésszám okán. A premierek vezetőjeként a Pofoncsata kielégítő számokat jegyzett, miközben az Arany és Az egészség ellenszere is…..
Seraphin 2017.02.20 19:35:34
Seraphin 2017.02.21 08:05:25
@Takács Máté:
- Kong
- Testről és lélekről
- Némaság
- Régi város
- T2
ennyi :(
Tartozom egy vallomással. Rájöttem, hogy utálom a toplistákat :D Fárasztó írni, mert nem egy filmre kell fókuszálni, hanem tízre, és mennyi mindenre, miközben alig írok róluk értelmes dolgokat. Paradox módon szeretem őket mégis, de valahányszor elkészülök eggyel, megfogadom, hogy az volt az utolsó.…..
Filmbook B.Ú.É.K. - 2017! 2016.12.29 06:00:00
Nída, nída, nídaaaaaa, megmondtam, hogy képet vált idén Sanyi! Most megmondtam, vagy nem megmondtam?! (Kussoljál már bazdmeg!) Úristen, ötödik éve írom ezeket az évzáró listákat. Belegondolni is sok, nemhogy megírni. Tradicionálisan 31.-re szoktam időzíteni ezt, de most úgy voltam vele, előrébb…..
Több mint egy év telt el azóta, hogy 1995 húsz legjobb filmje felsorakozott a blog hasábjain, és ez csak egyet jelenthet: egy újabb esztendőnyi film vált 20 évessé. Ezek közül választottam ki a 20 legtutibbat, és a konklúziót is levontam: míg '95-ben a stúdiótermékek közül kerültek ki a nagy…..
Húrok gyerekeknek, hurkák felnőtteknek, ingázók a vasúton, bevándorlók a tengeren, diktátorok a jelenben és egy kis könnyű viseletes esti összejövetel. Heti bemutatók...
Mozikban az új A hét mesterlövész, ami hosszú idők óta a legnagyobb közönségsikerre számot tartó klasszikus tematikájú, vadnyugatos western a magyar mozikban. A tengerentúlon a kasszarobbantás biztosított, hiszen a manapság ritkán képviselt műfaj könnyen talál közönséget ott, ahonnét -javarészt-…..
Seraphin 2016.09.25 12:01:55
Florence Foster Jenkins-ről filmet készíteni nem egy hálás feladat, hiszen nem teljesen világos ki volt ő még ennyi év távlatából sem. Egy szervezőzseni, akitől akár a mai marketingesek is sokat tanulhatnának, vagy csupán egy olyan ember, akinek elég pénze volt ahhoz, hogy saját…..
Ahogy hívni volt szokás, az olasz csődör ma töltötte be a 70-et, és ennél jobb alkalmunk aligha akad szemügyre venni, mely filmjei voltak leginkább a magyar mozinézők ínyére. Leginkább? Hiszen a '90-es évek végéig minden megmozdulására tódultunk. Rambótól ugyan megkíméltek minket, de számos korai…..
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Seraphin 2016.06.21 15:35:26
@CyberPunK: Bron hogy lenne már warrior? Az egy rouge vagy thief karakter!
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
A naptári nyár első hétvégéje az újdonságoknak nem kedvezett: az Alice Tükörországban nálunk is nagyot bukott, miközben a Pénzes cápa csak a kötelezőt tudta hozni, már ha tudni véljük, mi is a kötelező egy ilyen régiféle filmnél. Második hete a Warcraft: A kezdetek és a Rendes fickók áll az élen,…..
Épp tegnap volt 20 éve, hogy Rachel menyasszonyi ruhában berontott a Central Perk kávézójába, és nem csupán Ross, de tévénézők millióinak életét változtatta meg örökre. Szerintem kevesen vagyunk, akik ne daráltuk volna be legalább 3x az összes részt (egyszer magyarul,…..
Seraphin 2016.04.20 18:28:52
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
A Deadpool tán még szédítőbb iramban tör előre Magyarországon, mint Amerikában, miközben a top 10-be egyetlen premier tudott beférkőzni: a Spotlight - Egy nyomozás részletei kielégítő bemutatkozáson van túl. A Hókirálynő 2. című rajzfilm elődjéhez sem tudott felérni, a tessék-lássék módra mozikba…..
Seraphin 2016.02.25 19:14:02
Rövidesen meglátjuk, bejön-e Ryan Reynolds-nak a mindent vagy semmit taktikája...
Seraphin 2016.01.29 15:15:28
Az októberi turbó végül kifújt: az utolsó hétvége fő premierjére, a Libabőrre nem volt különösebben kíváncsi az ifjúság, ami nem is csoda, ha egyszer Vin Dieselt is nézheti vadászat közben. Míg Jack Black komédiázása gyenge közepes eredménnyel a negyedik helyig vitte, a többi premier a top 10-en…..