Regisztráció Blogot indítok
Adatok
répamarha (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
répamarha (törölt) 2009.11.25 21:50:23
Olyan jó hogy a lényeg elsikkad itten a sok okos konzervativ között (vagy azok nem itt vannak). Lehet, hogy off topic lesz a hozzászólásom? Mindenesetre, a jelenlegi magyar alkotmányos normák (ez nem csak az 1949. évi XX tv, hanem elsősorban az alkotmánybírósági gyakorlat is), olyan normarendszert alkotnak, aminél jobbat szerintem egy rendes konzervatív nem tud elképzelni. Az Alk. mint törvény szövege lényegtelen, ami fontos, hogy jogi normaként ez egy bírói testület egyedi döntéseiben jön múködik. (az, hogy milyen az Ab. az egy másik kérdés, nem olyan vészes összességében. Annak idején a kommonizmus alatt mindenki szigorúan normativista volt, a jogtól (ideértve az Alkotmányt is) azt vártuk, hogy jog legyen, kikényszeríthető norma. Akkor mostan már tessék aztat efelejteni, hogy majd az Alkotmány szöveg, amit ottan a Házban elfogadnak, az fogja megteremteni a nemzetnek az alapértékeit azzal, hogy üje preambulumokat fogad el az aktuális 2/3-os többség. Ennél sokkal jobb, ami most van. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de, amennyire lehet, organikusan fejlődik.

Aztán meg különösen ne beszéljünk az amerikaikról ebben a kontextusban. Mert azoknak a világon majdnem a legrégebbi alkotmányuk van. És akárki akármit mondd, az egész működik. Nyilván azért tudják elnyomni a világ szegény, nyomorult népeit. Mert az ő rendszerük 230 éve mindig elősegítette az ő nemzetük számára a legjobb megoldást. És mindenféle nácik, kommunisták és balos (ja meg jobbos) európaia) legalább 100 éve folyamatosan temetik az USA-t és a rendszerüket. Csakhogy azóta ezek a "kritikusok" eltűntek. Az USA rendszere meg müxik. És tán 20 módosítás se volt annyi idő alatt.

Új Alkotmányt forradalom után szokás hozni. Az meg komcsiknak és a náciknak való. Ja, esetleg lehetne új Alkotmány, amikor egy hosszű békés idő után a nép bölcs képviselői összejönnek, hogy okos vita után meghatározzáak a nemzet közös értékeit tükröző jogi alapnormák összességét. Tényleg ennek van most itt az ideje?
Sziasztok!Csak nemrég találtam rá az oldalra, nem tudom volt-e már hasonló történet, mint az enyém, de mindenképp szerettem volna elmesélni nagyobb nyilvánosság előtt az engem ért megaláztatásokat.Pályakezdő, 23 éves lány vagyok, szociális munkásként végeztem a Pécsi…..
Tanácstalan vagyok, mit kell mondani az állami cégvezetők nyilvánosságra hozott fizetési listájára. Biztos vagyok abban, hogy mindenki sejtette, kb. milyen számokat olvashatunk majd, de abban is biztos vagyok, hogy ép észű tanulságot ebből levonni nem tudunk. Tulajdonképpen ezek a…..
répamarha (törölt) 2009.09.17 14:59:58
@Fedor: Nem tudom. Személyes tapasztalatom, hogy állami cégek vezetőivel (és vezető közigazgatási szakemberekkel) bőven a "törzsmunkaidő" után tárgyalok, én szakmailag felkészült emberekkel találkoztam (soha nem voltam kapcsolatban a BKV-val :)).
A problema amúgy rém egyszerű: egyik oldalon van közpénzek kezelése átláthatóságának igénye, a másik oldalon az, hogy ugye menedzsmentet meg kell fizetni, mint a magánszférában (ráadásul ott a fizetés az egyik legérzékenyebb terület). Ugyanakkor valóban az állami szférában nincsen, vagy nem olyan erős a tulajdonosi kontroll és a teljesítmény-követelmény. Ez a három szempont van az ügyben. De, ebből nem következik, hogy ezeknek a menedzsereknek kevesebbet kell keresniük, sőt, akár még az sem, hogy a zsebeikben kell turkálni. Legalábbis ideális helyzetben nem kellene. Most mondjuk nincs ideális helyzet.
 Egy időben lenyűgözően szép volt, csúnya lett, most megint jól néz ki. Nem tudja azt, amit egy német luxusautó, mert puhább, szűkebb, igénytelenebb, de van egyfajta hangulata, kultúrája. Igaz, baj is akad vele.Mai tesztünk blogposztja...
Megint egy olyan téma került elő Ádámnak köszönhetően, ami az egyébként többnyire rövid memóriám szerint még nem nagyon került elő, ki tudja miért. Érdekes módon mostanában kevesebb stoppost látok, mint gyerekkoromban, talán azért, mert azóta tejjel-mézzel folyó Kánaán…..