Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ananaszkonzerv12

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Jó honpolgárhoz híven engem érdekel, hogy kormányunk szűkebben és tágabban értelmezett tagjai milyen képesítésekkel rendelkeznek, ennek folyományaként pedig mennyire szakemberek a saját területükön. Éppen ezért szoktam alkalomadtán beletúrni az életrajzaikba, úgy…..
ananaszkonzerv12 2013.03.02 22:24:34
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Na, másik okos. Legalább azt megtanulhattad volna, hogy a mondatok nagybetűvel kezdődnek, meg írásjel a végük.
Ahogy elnézem 8 általános is sok volt neked, így az íráskép alapján.
Próbálj meg elvégezni bármilyen nyelvszakos Phd-t te csicska. Az elméleti nyelvészeten vért izzadnak.
ananaszkonzerv12 2013.03.02 22:26:35
@Panther_V:
Az iskola nem csak a közgázon volt, hanem politológia tanszéken is. Közös doktori iskola volt. Annak a tanszéknek nincsenek fenn a végzős abszolutóriumot szerzett hallgatói.
ananaszkonzerv12 2013.03.02 22:27:38
@ananaszkonzerv12:
Amit te idézel, csak a közgázoséké.
„A történelmet a győztesek írják. A mondákat a nép költi. Az írók képzelegnek. Bizonyos csak a halál.” (Danilo Kiš) Azt hinné az ember, hogy a szellem dolgai, lévén anyagtalanok és légiesek, könnyen és gyorsan képesek változni; míg az anyagi világ dolgai –…..
ananaszkonzerv12 2013.02.25 14:04:42
11 millió civil halt meg a SZU-ban a németek háborúja következtében. Gondolom a németek és szövetségeseik minden orosz és egyéb nemzetiségű gyilkolás esetén betartották azt a fránya hadijogot, és néha ugyan áthágták a szabályokat, de nem olyan gyakran mint az ázsiai hordák. Ők kotonba erőszakoltak, és még a bajonetett és letpucolták ha öltek vele! Bezzeg a ruszkik! Na hagyjá' má.
Német civil 1,6 millió halt meg a 2. vh-ban, és ebben benne van Drezda meg a többiek. Még lakosságarányban is több orosz halt meg, a szovjet civil áldozatok aránya a teljes lakossághoz képest 7,3 %, a német meg 2,5 %. És ebben benne van a nyugati front civil német áldozati, az angolszász légihadjáratok és a német holokauszt számai is, amit nehéz lenne ruszkik számlájára írni. Azaz ha csak a számokat nézzük, bizony a németek és a szövetségeseik nagyobb számú civillel végeztek, mint a ruszkik a return jegy felhasználása folyamán. Nem csak szám szerint, hanem lakosság számaránya szerint is. Szerintem a fentiek alapján azt állítani, hogy ". A különbség abban van, amit talán a hadsereg szellemének nevezhetünk. A magyar, sőt olykor a német hadseregben is érvényes szabályok tiltották a civilekkel szembeni erőszakot. " - minimum RÖHELYES. Ezt akkor beszéld a fenti számokkal kedves posztoló.

Én nem vagyok objektív. Rühellem a ruszkikat azért amit tettek 1944-45-ben meg utána vidéken, és azért mert 12 év alatt 2x lőtték szarrá Pestet. ('56 ugye) Nem tartom őket civilizált "európai népnek" bármit is jelentsen ez. Fél európai, nem tagadva az egyetem kultúrához hozzáadott dolgaikat. Meg főleg nem plurális demokráciának. Általában ha orosz csapatok jöttek ide, nekünk az jót sose jelentett. (49, 44, 56)

DE!
Segítettünk a németeknek egy támadó háborúban. Ellenük pont mi kezdtük, ami mondjuk a finnekre és a lengyelekre nem igaz. De spec a ruszkikat bizony mi támadtuk meg, meg üzentük hadat az USÁ-nak, briteknek.
Mit vártunk, hogy majd virággal jön erre az NKVD meg Iván amikor visszafelé jön 20 millió (!) hullával a háta mögött? Majd udvarias lesz és lelkileg kiegyensúlyozott? Ugyan már. Semmivel nem voltunk különbek mint ők. Ettől még utálhatjuk őket, de a fenti cikk nettó szerecsenmozsdatás.
ananaszkonzerv12 2013.02.25 14:15:45
@aristo:
Na menj a fenébe. Látom magam előtt, ahogy a lelőtt-megerőszakolt-megvert stb. (megfelelő kiválasztandó) ruszki (ukrán, stb.) civil elkezd válogatni, hogy ja, engem nem a Wermacht, hanem az SS erőszakolt meg, ja de nem a becsületes Waffen SS hanem a csúnya Alga SS. És akkor már így az rendben is van.
Ne röhögtess már. Ezek mind német fegyveres erők voltak, tök mindegy az oroszok szemszögéből, hogy azon belül milyen része. Ilyen alapon a ruszkiknál se a gárdahadseregek erőszakoskodtak, mert ott meg ők voltak az elit magas egységek. Aztán meg a horda átvonult, jött az NKVD és elkezdte a megszállás gyakorlati megrendezését.
Kissé túlírt téma, de egy politikai blog egyszerűen nem hagyhatja ki. Az LMP kongresszusa a hét végén úgy döntött, nem csatlakozik a párt az Együtt 2014 Mozgalomhoz. A nyomás a kis párton óriási volt (és maradt), ilyen helyzetben pedig kutya nehéz megfontolt és bölcs döntést…..
A index.hu, Magyarország legolvasottabb, egyben legízléstelenebb hírportálja ma a következő mókás, mondhatni bohém képriporttal örvendeztette meg olvasóit, íme: "Fiatal katonák a frontvonalon is az Instagramot, a Hipstamaticot és más közösségi fotószolgáltatásokat…..
Tessék elképzelni a következőt: felkérünk egy közepesnél tehetségesebb festőt, hogy fesse meg nekünk kedvenc politikusunk (elképzelt) aktját, ehhez biztosítunk egy majdnem minden igényt kielégítő, de kissé szűkös műtermet, stabil állványt, kiváló minőségű vásznat és…..
Elöljáróban Bevallom férfiasan, rettenetesen nem szeretem az Apple dolgait. Sem a cégfilozófiáját, sem a termékeit. iPhone-om sose lesz, ha rajtam múlik, MacBook-kal csak egyszer volt dolgom, és nem volt kellemes az élmény. Valaha még billenytűzetet is ragadtam, a jó öreg…..
ananaszkonzerv12 2012.07.16 23:22:24
@igazságos:
Ahhoz mi a fasznak Iphone? Felhivom a taxitársaságot bármelyik nyomorék telefonnal.
Nevet az ember egy darabig, de most már egyre kevésbé vicces ez a "hungarian fairytale". Gondolom a teljesítménykényszer miatt Matolcsy napról napra egyre nagyobb adagban kapkodja be a tündérport, úgy pedig már könnyen képzeli, hogy csillámló szárnyakon száll egyre magasabbra a…..
Egy utolsó felvonás van még hátra a 2011-es X-faktorból, a „zene jövőjét” képviselő 12 döntős a Budapest Sportarénában koncertezett, én meg megnéztem őket, hogy még egy utolsó búcsúhogyvoltot rittyenthessek nektek, mert így teljes a kép, és így nem maradtok le…..
hogyvolt X-faktor 2x17 - 9. döntő 2011.12.12 04:00:00
9. döntő az X-faktorban, és a Top4, amiből Top3 lesz az est végére, hova halad az idő ilyen gyorsan? El sem hiszem, hogy ez már a 9. hétvégém a show-jegyzetelés-hogyvoltozás rutin jegyében, már úgy hozzám nőtt ez a dolog, a végére meg tisztára szentimentális leszek, ha nem…..
Rövid időn belül Matolcsy és Debreczeni könyve után ez már a harmadik könyv, ami a poszt témájául szolgál, de ez a történet is csodálatos - a maga módján. Megjelent Gereben Ágnes ízléses borítóval megáldott könyve: Mong Attila azonban nem átallott kitenni egy…..
Amikor Ördög Nóra Grace Jones-jelmezben jelent meg az X-Faktor színpadán szombat este, már tudtam, hogy kiváló kis műsor elé nézünk, hát még akkor milyen gyermeki öröm töltötte el szívemet, amikor a narancssárga úszósapkára (ő mondta, nem én) hajazó, testhezálló ruhában…..
hogyvolt X-faktor 2x11 - 3. döntő 2011.10.31 09:00:00
Harmadik döntő, és rockest az előzetes ígéretek szerint, ez utóbbit fenntartásokkal kezelem a múlt heti „szerelmes dalok” után. DevilNóri mai külseje egyenesen sokkolja a teljes stúdióközönséget, zavart összesúgásokat és „húbazdmeg”-tekinteteket látok…..
ananaszkonzerv12 2011.10.31 15:11:08
@nyugoggyale:
Szerintem ez hülyeség. Tarány elég jó énekes, és előadóként is fejlődött. Kocsis és Enikő se rossz. Kováts Vera a korához képest kifejezetten jó, csak ne ACDC-t énekeltessenek vele, mert nem szól rosszul, csak kicsit hiteltelen.
A Vastagbőr olvasói már azelőtt megismerkedhettek a  2009-es? 2010-es választás legvalószínűbb MSZP-s miniszterelnökjelöltjével, mielőtt az az országos média figyelmét felkeltette. Botka úr újra aktivizálta magát, pár hónappal ezelőtt ugyanis nagy vihart kavart Szeged…..
ananaszkonzerv12 2009.07.06 13:46:18
Ha már Botka:

Kiszerkesztették Gyurcsányt Botka mellől


| 2009. július 3., péntek 15:48 | Frissítve: 2009. július 3.

Eltűnt Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök fotója a szegedi önkormányzat árvizes könyvének második kiadásából, pedig Botka László polgármesterrel együtt szerepelt rajta. A hiányra Mester Ákos figyelt fel a 168 órában, Ideje van az árulásnak című cikkében. Botka azt mondta, nem tudott a változtatásról, de amúgy is csak egy más célú kiadásról van szó.

A 168 óra szerint kiretusálták Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök fotóit A szegedi nagyárvíz képeskönyve című kiadványból. Mester Ákos a hetilapban írta meg, hogy a polgármesteri hivatal gondozásában megjelent könyv javított és bővített kiadásából kivették a kormányfő és a szegedi polgármester közös képe, amely a 2006-os árvíz idején készült.

Az emlékkönyv első verziója még Gyurcsány miniszterelnöksége idején jelent meg.

A főszerkesztő szerint nem lehetett véletlen, hogy a fotót kihagyták, hiszen az újabban a miniszterelnök-jelöltségre esélyesként emlegetett Botka környezetében Gyurcsányt már átengednék a feledésnek. Az eljárás emlékeztet a klasszikus bolsevik módszerre, amikor "a kínossá vált elvtársakat" kiretusálták a történelmi fotókról – állította 168 óra cikke, amit a Népszabadság is átvett.

Botka László, aki eddig még nem nyilatkozott az árulás vádjáról, azt mondta az Indexnek, ha Mesternek ilyen szörnyű hiánya támadt Gyurcsány Ferenc miatt, küldhet neki pár közös képet azok közül, amiket otthon őriz.

Évente több tucat könyvet ad ki az önkormányzat, a Mester Ákos által kiszúrt darab is egyike volt ezeknek – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy sem ezt, sem a többit nem láttamozza publikálás előtt. A könyvek gondozása már több mint egy évtizede Kerek Attila városházi PR-tanácsadó feladata.

Botka elmondta, hogy a szegedi árviz évfordulójára korábban kiadott emlékkönyvet egy más közönség, iskolás gyerek számára szerkesztették át Kerek Attiláék. Miután a 168 óra cikke megjelent, utána nézett, és kiderült, hogy a két kiadvány nemcsak a Gyurcsány-képben, hanem számos más ponton is eltér egymástól, az egyik például kemény, a másik puha fedeles.

index.hu/belfold/2009/07/03/kiszerkesztettek_gyurcsanyt_botka_mellol/

Ez annyira kisstílű, pitiáner dolog, hogy csak na. Ilyen ember legyen a következő ME?
Lófaszt. Lassan jóúton vagyok én is arrafelé, hogy "szebb jövőt" köszönjek. Még nem, de ha így haladunk...