Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grönland

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A balesetet szenvedett biciklis, ha bizonyíthatóan vétlen az ütközésben, vagyoni és nem vagyoni kártérítésre jogosult. A kerékpáros jogi ügyekre specializálódott ügyvéd, Nagy Péter szerint a biztosítók újabban akár milliós összegeket is hajlanók fizetni, hogy elkerüljék a…..
Grönland 2009.07.06 13:04:57
@nahát-nahát:
Nem utópia, csak itt a Balkánon. Ha jártatok már Münchenben vagy Hollandiában, akkor láthattátok ott teljesen más a morál és a gyakorlat.. Müchenben szinte minden utcában van kerékpár út vagy sáv. A szabályokat kőkeményeb betartják. Gyalogosok nem sétálgatnak a bicikliúton. Biciklisek úgy mennek, ahogy kell, a helyükön, de ott nagyon határozottan. Isten mentsen meg autós, ha elnézed a kanyarodáskor a bicikliutat vagy véletlenül ráparkolsz! Elég nagy város, elég kultúrált is, mégis lehet közlekedni. A jelenlegi Budapesten ma ez tényleg elképzelhetetlen, mert minden mindennel összefügg. Gyakorlatilag mindenki csak azt a szabályt és törvényt tarja be, ami neki kedvező. Ami nem, azt figyelmen kívül hagyja. Naponta látható az utcán és a TV-ben, ha nem vagy elfogult valamelyik irányba. Talán majd kb. 40 év múlva, amikorra elfogy az olaj és már nem bírjátok megfizetni az autózást, akkor megoldódik ez a probléma is idővel.
Grönland 2009.07.06 13:37:52
Kártérítés? Éppen most készülök legalább 2 milliót behajtani a biztosítótól. Az orvosszakértő szerint legalább ennyi a nem vagyoni károm. Még márciusban mentem szabályosan a kerékpárúton. Ott állt egy autó, várt arra hogy kikanyarodhasson. Neki volt egy nyolszögűje. Nekem elsőbbségem. Kicsit rá is állt a bicikliútra. Kihajtani a sűrű forgalom miatt esélye sem volt. Hogyan kerüljem ki? Hátulról nem tudtam, mert nem volt hely. Elölről nem biztonságos, mert soha sem lehet tudni... Tele volt a sáv, ezért joggal feltételeztem, hogy nem fog tudni kijönni. Így tovább haladtam a kerékpárúton az autó előtt elhaladva. Ő balra nézett, jobbra nem, (talán látott egy kis rést vagy be akart "vágni") majd anélkül elindult, hogy előre is nézett volna. Pont előtte voltam, egy nagy esés lett a vége. Szerencsémre nem az éppen közeledő busz alá lökött, hanem átestem és az ő bal oldalán vállal 2 méterről leesve "feltörtem" a betont. A kulcscsontom porrá ment, de szerencsére a Balesetiben 2 órás műtéttel össze tudták csavarozgatni. Most van egy nagy sín a vállamban még egy darabig, de úgy tűnik hosszabb távon meggyógyul, de ezt csak biztosan egy év távlatából lehet kijelenteni. Azért nem olyan, mint előtte volt. A fájdalmakat nem részletezem, majd meg tudjátok ti is, ha ott lesz az ideje. Jótanács autósoknak. Soha ne induljatok el úgy, hogy nem néztek előre és ne is tolassatok úgy, hogy tuti nem vagytok biztosak benne, hogy nincs mögöttetek egy gyerekkocsis anyuka. 8 napon túl gyógyulónak (törés) automatikusan büntetőeljárás az eredménye. Biciklisták, gyalogosok, motorosok: mindegy kinek van elsőbbsége, ti töritek szarrá magatokat! Én ha választhatok 2 millió forint és a bénaság vagy a teljes egészség között, akkor inkább az utóbbit választom. Naponta találkozom az utcán oda nem való emberekkel, nem érdemlik meg, hogy miattuk megrokkanjak, bárkinek is van valós vagy vélt igaza. Már többször előfordult, hogy megállt nekem az autós a zebránál és átengedett, a mögötte lévő pedig elkezdett dudálni, hogy én egyáltalán át merek menni az utcán. Volt olyan is, hogy beszólt a mögötte lévő. Több sávos úton hiába áll meg az egyik sáv, a másik figyelembe sem veszi. A szemközti oldalról nem is beszélve. Egy négysávos útnál, ahol csak zebra van és lámpa nincs, életveszély átkelni. Pedig egyértelműek a szabályok. Ezt a kultúrát kellene levetkőzni kedves autósok, azzal együtt hogy én is vezetek és rengeteg szabálytalan gyalogossal meg sok szabálytalan biciklistával volt már nekem is afférom. Megjegyzem utólag figyelgetem, hogy az említett kihajtónál az autósok minimum egyharmada, de inkább fele csak balra néz, jobbra nem és meg sem áll a stoptáblánál, pedig ott a kerékpárút, amin jobbról is jöhetnek.