Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darkside

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
Darkside 2014.08.12 10:40:14
@kluttyogó kutya: http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3_reggelt,_Vietnam!
Más Tészta A vega lasagne 2014.06.26 11:39:17
Nyáron a nagy melegekben nemigen van kedvem húst enni.  A cseresznyét, meggyet, sárgabarackot viszont kívánom reggelire, ebédre és vacsorára is. Ha sós ízekre vágyom, akkor is a salátáknál, zöldségeknél és halaknál kötök ki. Ez egy ilyen időszak. De ki az, aki ne használná…..
Darkside 2014.06.27 09:10:30
@Étteremkritikus: Én otthon készítem a lasagne-t. Nem egy nagy cucc. De nem megégett, száraz!!!!, nyers!!! tésztalapokat kell szétropogtatni lasagne-evés ürügyén.
Úgy látszik, tálalás ügyben meg iszonyat konzervatív vagyok :)
(és csak kb. pár éve főzök/tálalok.. úgy 30 évről mesélek :)) )
Darkside 2014.06.27 15:30:59
@Étteremkritikus: Nagyjából van sejtésem, milyen lehet az igazi lasagne.(Bár mit nevezünk igazinak? :)) )Egy biztosan tűnik: amit a fenti képen látok, az nem lasagne. Az valahol számomra a konyha szégyene, bár ez csak az én véleményem :)

Adja Isten fenti bloggernek is, hogy egyszer jusson egy igazi, jó lasagne a tányérjára, tisztességesen megterített asztalon tálalva :)
Extra friss. Extra gyors. Extra finom. Ez megint egy amolyan kabáthoz a gombot főzelék. Akadt egy darab avokádóm (mostanában rengeteget eszem) és arra gondoltam, hogy jól menne ehhez a citromos krumplifőzelékhez. Nincs benne túl sok extra, korábban már készült hasonló, de ettől az…..
Darkside 2014.04.03 13:47:36
@szatmariferi: Egy másodpercet sem vitattam az összeillőségüket :) Elég régen vezetek (szerintem) hagyományos konyhát, de - mint írtam is - ez a páros valahogy nem ugrott volna be :) Bár.. olvasgatlak bőszen... és a sárgaborsós ételeid... (bármennyire is igyekeztem eddig, trükköztem pár dolgot a sárgaborsóval, szolidarítottam a párommal, valahogy nem talált utat sem a szívemhez, sem a gyomromhoz ez a növényféle)... szóval próbára sarkallnak. Szóval abban a témában is feladtad a fantáziámnak a leckét :)
Bolognai cannelloni répával, gombával Tortellini, ravioli, spagetti, lasagne - ezek mind nagy népszerűségnek örvendenek nálunk. Most szintén egy olasz tésztafélével próbálkozunk, ez a nagy méretű, tölthető tészta henger - a cannelloni. Hogyan készül? Eleve venni kell vagy…..
Hol volt, hol nem volt, egy alkalommal a felvidéken tértünk be valami út menti csárdába. Mit együnk? Sztrapacskát! Persze, hol máshol, mint a felvidéken! Naná, hogy volt egy kis zavar az űrben, mert arra felé a sztrapacska hagymás, káposztás nokedlit jelent (párdon: galuskát -miket…..
Legyen már végre valami férfiasabb kaja is? Tessék! Ez egy régi, bevált receptem, aminek sokáig nem szívesen árultam el a titkát, de szerintem mostanában már nem akkora titok, mitől lesz igazán finom a csilis bab. Persze ez messze nem autentikus, azt elvileg nem is darált húsból…..
Darkside 2013.12.06 12:09:09
@motoroskonyhaja: Na, az van, hogy őt olvasom, de úgy látom, téged is kell :)
Köszönöm.
Mit gondolsz arról az emberről, aki nem tud helyesen írni? Igen, nagyjából mindenki azt gondolja. Persze vannak akiknek felmentésük van helyesírásból - ők a diszlexiások - de őket leszámítva, mindenkinél alap elvárás, hogy ismerje a szabályokat, különösen ha az önéletrajzról…..
Darkside 2013.10.29 18:06:23
@Fue: Óóó... köszönöm. Megjegyeztem. :)
Persze, kétségem nincs afelől, hogy a nyelv változik. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy minden esetben jó-e az irány. De ez magánvélemény és az én problémám.
Darkside 2013.10.30 13:22:59
@Fue: Olykor iszonytatóan és eszement módon háklis vagyok a helyes beszédre és helyes írásra (helyesírásra) :))) Na, nem baj, majdcsak egyszer megbarátkozom az új dolgokkal is :))
Darkside 2013.10.30 13:26:28
@HgGina: Gina, lassan már én magam sem tudom,hogy érdemes-e visszaemlékezni arra, hogy annak idején mit és hogyan tanultunk, és azt a mai beszédben/írásban jól használjuk-e?

Na, arról beszéltem, amit utóbb írtál: amien, oan, muszály.... és :((((
Makula György őrnagy úrnak, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjének hobbija lehet a bírósági ítéletek olvasása, értelmezése, másként nem tudom értelmezni a tegnapi produkcióját ... Makula a március elején lett a rendőrség szóvivője, amikor az öreg Garamvölgyit…..
"Mit hozott ma a postás?" nyitotta ki az egyik kedves olvasónk a postaládáját... És valami egészen furcsa dolog eset ki ... AdóManó, az Apeh új figurája ugrott elő, az Adókalauz aktuális számának részeként... "Az adóval kapcsolatos ismerkedést nem lehet elég…..
 Sziasztok! Az én történetem elég nevetséges. Én 38, gyerekét egyedül nevelő apa, ő 22. Munkahelyet váltottam, ott ismertem meg. Kb. 3 hónapig kerülgetett, bennem az ösztön a (bocs) tinik ellen Mosolygó arc:) Aztán egyszer a városban véletlen -?- találkoztunk, nagy…..
Darkside 2009.07.06 11:35:08
@Stupidella: gond? Az nincs :) max. értetlenség... a fiatalabb pasik tovább bírják vagy nagyobb nekik? (Ja, amúgy az én értelmezésemben 30 körül azért egy pasi jó, ha nem zárkózik el attól,hogy apuka legyen. De pont egy negyven- vagy ötvenközépes nővel? Mind1, biztos csak az én hülyeségem.)
Darkside 2009.07.06 11:42:30
@Stupidella: OK, hagyjuk, csak felcsesztem az agyam... meleg van, pedig műxik a légkondi
Darkside 2009.07.06 13:29:07
@Stupidella: közvetve.
Úgy tűnik, -közvetett esetemben - mentül fiatalabb a pasi, az (idősebb) nő annál agyatlanabb liba.
(nem bír előremozdulni egy igencsak fontos ügy, mert nem bocsátkozom szellemi párbajba fegyvertelenekkel)

"Annyi minden szarral kell még megküzdenem..."