Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Víursirtók

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tisztelt Pályázók!   A Védd meg a mamát! iskola pályázat eredményei megszülettek.   Összesen a két kategóriában több mint 90 pályamunka érkezett rajz, festmény, novella, elbeszélés, prezentáció, plakát, kisfilm, kisplasztika, zene, honlap formában.  …..
Az új típusú (H1N1) influenza vírus okozta világjárványt (pandémia) és a hazánkban kialakult influenza elleni védőoltást körül vevő vitáról nekem, mint epidemiológusnak sajnos nem a megszokott szakmai viták jutnak eszembe, hanem a kommunikációról - a szakmai tevékenységem…..
 Világméretű járványoktól, illetve rohamosan terjedő vírusoktól és betegségektől az államnak, amennyiben az információ birtokába jut, kötelessége megvédeni állampolgárait. Az állam és annak szervezetei vannak abban a pozícióban, hogy első kézből kapjanak fontos…..
Az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend továbbfejlesztésének lehetőségei napjainkban Az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend előnyeiről és eredményeiről megírt hozzászólásomat megközelítőleg az alábbi szavakkal fejeztem be: „ A magyar…..
Van-e hatékonyabb módja a fertőző betegségek megelőzésének a kötelező védőoltási rend következetes végrehajtásánál?A „vírusirtók” blogon megjelent eddigi cikkek alapján gondoltam arra, hogy a Magyarországon érvényes kötelező védőoltási renddel, illetve annak…..
Korábbi cikkeimben utaltam arra, hogy az ajánlott, választható védőoltások bevezetésekor, a szülők, és a szakma részéről egyaránt tapasztaltam pozitív, de sajnos negatív reakciókat is. Meggyőződésem, hogy az oltások elfogadtatásában a házi gyermekorvosoknak és a…..
 A mai kor társadalma egyre inkább igényli, hogy védett legyen a különböző külső vírusok ellen. Különösen nagy az igény erre manapság, amikor nap mint nap világméretű járványokról lehet hallani, és ez a tendencia inkább növekedni látszik, semhogy csökkenne. Ugyanakkor…..
Orvosként, főleg kisgyermekek gyógyításával foglalkozva eleve nem tartom jó kérdésnek, hogy a védőoltás-e éri meg jobban….? Évekkel ezelőtt, szakvizsgára készülve hallottam azt a mondatot Dr. Mészner Zsófia főorvos asszonytól, hogy a mai egészségügynek vétek…..
 Három gyermekes édesanya vagyok. Mindhárom gyermekem volt már bárányhimlős. Első két gyermekemnél szövődménymentesen lezajlott két hét alatt.  Harmadik gyermekemnél a második napon kiütései csúnyák, vörösek lettek, melyre Háziorvosunk napi ötszöri szedéssel…..
 Legfőbb érték az egészség! Ezt az alaptétélt igazán akkor tudjuk átérezni, ha megromlik az egészségünk, vagy a szeretteink közül, esetleg családunkban betegszik meg valaki. Még nehezebb feldolgozni, ha egy gyermek betegszik meg. Mindannyian, akiknek van gyermekünk,…..
Szomorúan olvastam a blogon  megjelent előző kommentet. Az előző években személyesen is tapasztaltam, hogy az ajánlott védőoltások ismertetése, népszerűsítése nem csupán a szülők körében nehéz feladat, de még a szakma körében is okoz nehézségeket. Az…..
A gyermek pszichés fejlődése szempontjából nem mindegy, hogy hány éves korban, milyen életszakaszban és milyen körülmények között marad ki egy közösségből. Az is előfordulhat, hogy a jelenség fordítottan mutatkozik, és egy gyermeknek éppen az a szükséglete, hogy egy adott…..
 Csecsemő- és gyermekkorban egyértelműen a szülő felelőssége, hogy beadatja-e a kötelező oltásokat szeme fényének, illetve él-e az ingyenes védőoltások beadásának lehetőségével. Ez még akkor is így van, ha Magyarországon kötelező védőoltások vannak, és a hazai…..
Hazánkban a fekete himlő elleni oltást 1980-ban törölték el. Ez a dátum mérföldkőnek számít, hisz ez az első bizonyíték arra, hogy az átgondolt, következetesen és fegyelemmel kivitelezett kötelező védőoltásoknak köszönhetően bizonyos vírusok teljesen…..
Vírusirtók Megdöbbentő adatok 2009.08.07 13:40:05
Sokba kerül, ezért a szülők egyharmada nem oltatja be gyermekét a pénzbe kerülő vakcinákkal   (2009.08.06 12:30) A szülők 31 százaléka nem adatja be az ajánlott védőoltást gyermekének, mivel nincs pénze rá - derül ki a debreceni egyetem, az ÁNTSZ Észak-Alföldi…..
Vírusirtók A beteg gyermek 2009.08.07 09:30:28
A gyermeknek nem mindig és nem minden társadalomban képviselt értéket. Az ókori spártaiak a Taigetosz hegyéről dobták le az életképtelennek ítélt kis súlyú, nem kívánatos vagy beteg gyerekeket. A középkorban a gyermekeket inkább kicsinyített felnőttként kezelték, de nem is…..
Vírusirtók A modern kor vírusai 2009.08.03 10:44:00
A vírusok évszázadát éljük. Egyre több, eddig ismeretlen vírussal ismerkedik a szakma és a közvélemény egyaránt. Ismereteink folyamatosan bővülnek, számos vírustörzsről igazolódott, hogy jelenlétük szervezetünkben különféle daganatok kialakulásához vezethet. Ezzel egy…..
 A mai kor emberének viszonylag sok időt kell töltenie a létfenntartással. Manapság már nem igazán jellemző a nagycsalád, ahol szülő, nagyszülő együtt él, és amikor a gyermek beteg, a nagyszülő át tudja venni az anyától, a közösségtől a gyermek gondozását. Sajnos…..
Vírusirtók Magyar oltási rend 2009.07.25 11:35:00
 Méltán lehetünk büszkék hazánk kötelező oltásainak rendjére, és arra a fegyelemre, mely lehetővé teszi gyermekeink igen magas arányú átoltottságát. Kötelező oltásainknak köszönhető, hogy korábban súlyos, akár halálos kimenetelű betegségek, és a klasszikus…..
Vírusirtók Ha beteg a gyerek 2009.07.24 11:19:00
 Ma már legtöbb gyerekkori fertőző betegség ellen (bárányhimlő, rózsahimlő, mumpsz, kanyaró, torokgyík, fertőző agyhártyagyulladás) létezik védőoltás. Ám a gyerekek mégis nagyon gyakran betegeskednek: felső légúti betegségtől szenvednek, gyomor-hasi bántalmakkal…..
A védőoltásoknak köszönhetően számos betegség ellen védettséget szerezhetünk. De a harc a kórokozókkal szemben nem állhat le, hiszen az orvosok, és szülők nap-mint-nap tapasztaljuk, hogy önmagunk és gyermekeink egészsége nagyon gyenge alapokon áll.Életmódunkon változtatni…..
 A környezeti ártalmak felismerése, a baktériumok és vírusok felfedezése, majd az oltások megjelenése és elterjedése döntően megváltoztatta a mindennapi életünket. Csökkent a gyermekhalandóság és a gyermekbetegségek következtében fellépő maradandó…..
 A napokban, július elsején emlékezett az orvostársadalom Semmelweis Ignácz munkásságára. Tevékenysége óta mérhetetlenül sok információ gyűlt össze betegségeket kiváltó baktériumokról, és vírusokról. Egy dolog fontossága azóta is állandó: a betegségek elleni…..