Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Székely Alkibiadész

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
Székely Alkibiadész 2009.07.05 21:56:00
TótaW cikkét kimondottan élveztem, ameddig szkeptikus és ironikus maradt. A patetikus pedagógiája azért ennél sekélyesebb. Elmondom, miért:

A liberális kultúra semlegesség párti, szkeptikus és önmagával szemben is felismerte, hogy nem univerzális metafizika, hanem egy partikuláris politikai (szub)kultúra (lásd. Locke Tolerancialevelét, Rawls nem-metafizikai igazságosság tanát, John Gray Posztliberalizmusát). Ebből kifolyólag nincs mód egy liberális jogállamba arra, hogy a szubkulturák tematikáját ellenezve betiltsuk némeéyiket. Nincs egyszerűen lehetőség jó és rossz megkülönböztetésére, ameddig mások szabadsága és az államrend épsége nincs veszélyben. Márpedig én nem hiszem, hogy ezek az értékek komolyan veszélybe kerültek volna a MG ténykedése folytán. A MG-t, bármennyire idióták is a tagjai, jogtechnikailag megilleti az egyenlő/hasonló elbánás a Kendermag Egyesülettel. Az elvek szintjén ennyi - a többi jogi csűrés-csavarás és jogpolitika. Valahol valakik döntést hoztak a MG felszámolásáról. Az esténként Dworkint és más jogelméletet olvasgató magányos és elfogulatlan bíróban én nem hiszek... Mindenesetre egy liberális és korrekt bíróságnak ( a közvetlen ok-okozatiságot pontosan kellene bizonyítanit.i. milyen fenyegetésről beszélünk), illetve azt is, hogy mennyire mosható össze a futballhuliganok spontán romboló csoportja, a magáemberek spontán véleménnyilvánítási joga a MG-val mint jogi személlyel!!! Valami hasonlót mond Szikinger és a TASZ is, nemcsak Gaudi NT. Aki liberalizmusával kérkedik, de közben gyülöli a "másik" szubkultúrát, az önmagát szarja le.