Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derry

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akinek nem lenne elég, hogy minden képregény-adaptációkról és szuperhősökről szól manapság, azoknak újabb remek hír, hogy Marvel-sorozat indul majd a Foxon The Gifted címmel, írja a Variety (Nem összekeverendő a szintén Gifted című, idei filmmel.) A sorozatot a 2017/18-as idényben láthatjuk majd,…..
A 444.hu szúrta ki, hogy milyen lelkesen foglalkozott azzal az április elsejei álhírrel a közmédia úgynevezett V4 Híradója, miszerint a minden tengertől és óceántól elég távol található Csehország kétszáz méteres repülőgép-anyahajót építtetett Kínával. Amiben nemcsak az alaphír abszurditása…..
derry 2017.04.06 06:15:22
@helyén találta a szöget:
Megjelölsz forrásként egy oldalt, majd csak a neked tetsző részt veszed át? Jár a taps. :D

"1868 A magyar–horvát kiegyezés biztosítja Horvát-Szlavónország autonómiáját a Magyar Királyságon belül, a horvátot politikai nemzetként ismeri el. Fiume Magyarország részévé válik."
Ha minden igaz, szarban van a Class FM Morning Show című műsora, illetve a műsor miatt a három műsorvezető, illetve a műsor és a műsorvezetők miatt a Class FM. Az NMHH ugyanis valamiért kinézte magának Simicska Lajos rádióját, pontosabban a Morning Show december 30-i és január 4-i adását, és…..
Az amerikai Drag Times szerkesztősége volt olyan piszok szerencsés, hogy kitolhatták az új Tesla P85D szemét. Ami persze így, ebben a formában súlyos képzavar, láthatóan a Tesla préselte a bent ülők szemgolyóit egészen mélyen a gödreikbe. Csak úgy repkednek a Holy shit!-ek, nekem…..
derry 2015.01.30 15:35:22
@Shadowbull: Ennyi erővel a belső égésű autók katalógus adatai bűvészkedés kategóriába esnek...
A médiahekk és a vicc között a legfontosabb különbség, hogy az előbbi akkor éri el a kívánt hatást, ha nem esik le senkinek. Magyarországon és tágabb Európában éppen ez történik Conchita Wurst kapcsán. Ha talán nem is teljesen érthetetlen, de mindenféleképpen érdekes,…..
derry 2014.05.16 14:46:08
@kovi1970:
Ööö... minek az áldozata?
Conchita Wurst egy kitalált női előadő, egy szerep, amit Thomas Neuwirth eljátszik.
Thomas Neuwirth férfi, aki alkalmanként női ruhába öltözik és így lép fel, vagyis szimplán transzvesztita énekes.
Nem értem mitől kéne megmenteni őt.
2010-ben Londonban egy fiatalembernek, Alex Shirley-Smithnek egy remek ötlete támadt: keresztezni kellene a sátrat a függőággyal. 2012-ben elkészítette az első prototípusát a Tentsile fantázianevű termékcsaládnak, a Tentsile Giant függősátrat. E XXI. századi újítást…..
derry 2014.05.07 09:35:31
@L.A.: De, az csak egy kiegészítő ponyva. Alap szövegértelmezési feladat lenne angol érettségin. :)
A köztévé idén is rászánt pár száz millió forintot arra, hogy bebizonyítsa: a mai magyar popzenéből igenis ki lehet választani harminc olyan dalt, amiből a közönség és a szakmai zsűri majd kiszedi azt az egyet, ami megfelelően képviselheti a Nemzetet, így csupa nagy betűvel,…..
derry 2014.01.26 13:16:36
@KopaszMercis: Azért egy 30 éve létező amerikai zenekar népszerűségét összemérni egy 10 milliós kis ország bármelyik előadójával... Tudod a Coca-Cola is népszerűbb, mint a Traubi.
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta…..
derry 2012.12.16 11:33:39
@valaki senki:
Elvileg választott tisztségviselőkről, akik számos juttatást kapnak, illetve milliós-milliárdos összegek sorsát befolyásolják. Szerintem ilyen pozícióban nem kérdés, hogy nyilvános adat a képzési idő, sőt szerintem vagyonnyilatkozat sem lenne túlzás.
Engem, mint adófizetőt, igenis érdekel, hogy valaki azért jár-e egyetemre, mert ténylegesen tanul, vagy "csupán" azért, mert így fér hozzá a zsíros bödönhöz.
Aki 37 éves, és 12 éve végzi az orvosi egyemet, az kétlem, hogy szakmai elkötelezettségből teszi ezt.

Megjegyzem, pár évvel ezelőtt még általános iskolai tanárok esetében is felmerült a vagyonnyilatkozat szükségessége abban az iskolában, ahol édesanyám tanított...
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
  Napjainkban a legfőbb természetvédelmi téma a globális felmelegedés. Szinte minden héten hallani vagy olvasni lehet valamilyen hírt ezzel kapcsolatban. Mégis úgy tűnik, hogy az emberek nem veszik elég komolyan. Olyan érzés, mintha csak rémisztgetni akarnának minket, de…..
derry 2010.09.21 08:59:45
A idézett IPCC előrejelzés mára teljesen elavult.
www.origo.hu/tudomany/20090918-a-feltetelezettnel-gyorsabban-olvad-a-gronlandi-jegtakaro.html

A grönlandi és antarktiszi, szárazföldi jég olvadása okozza-okozhatja elsősorban a tengerszint emelkedést. És nem 59 centiméternyit, hanem ennél jóval többet, Grönland esetében kb. 7 méternyit.
Ezek jégtakarók a 2-3 kilométer vastagságot is meghaladják, pl. az Antarktiszon 4775 méter a legnagyobb vastagság.
derry 2010.09.21 23:19:53
@méhi: Ahogy citoplazma is írta, én nem azt állítottam, hogy Grönlandnál lesz 7 méterrel magasabb a vízszint, hanem azt, ha a Grönlandon lévő kb. 1,8 millió négyzetkilométernyi, 2 km vastag jég elolvad, akkor a világon a tengerek vízszintje 7 méterrel emelkedik meg.
Mellesleg a tengerszint emelkedés mindenhol közel egységes lesz...

Értékelem a szándékod, de sajnos minden igyekezeted ellenére a nem egészen olyan ez az írás, amilyennek lennie kéne.
Kerékagy Bringázz a munkába! 2010.06.16 12:44:00
..
derry 2010.06.18 18:49:05
@igazi hős: Szerintem túlságosan sarkítasz, soseleszekelső inkább arra céloz, hogy egy épelméjű gyalogos miért nem lép le kellő óvatósság nélkül a zebrára egy forgalmas úton. Ma például fél percig álltam egy 2*1 sávos út egyik sávjában, mert 10 autóból egy sem volt hajlandó még csak lassítani sem.
Másik jó példa egy jobbkezes kereszteződés, lassítok és bár jobbra figyelek jobban, de én balra is benézek, sosem lehet tudni. Pár éve láttam, hogy miért kell így tenni: szebályosan közlekedő Suzukiba jobbkezeseben balról beleszállt egy motoros. Mondanom sem kell az autó eleje teljesen lebontva, a motoros 20 méterrel a kereszteződés után feküdt az árokban, a sisakja, ami nem volt beszíjazva meg úgy még 30 méterrel távolabb. A Suzuki sofőrje és utasa meg sérülés nélkül, de sokkos állapotban a kocsi mellet.

Igenis defenzíven kell közlekedni, és itt nem a lámpával szabályozott kereszteződésekről van elsősorban szó (bár sárgánál ott sem érdemes kilőni), hanem az olyan szituációkról, amikor bár elsőbbséged van, de a másik fél figyelmetlensége és felelőtlensége miatt baleset alakulhat ki.
Ha jártál KRESZ tanfolyamon, akkor biztos vagyok benne, hogy hallanod kellett arról, hogy defenzíven kell közlekedni.

Az általad említett bizalmi elv jó dolog, de ehhez az is kell, hogy téged is lássanak. Ha mondjuk jobbra jól ellátsz egy jobbkezes kereszteződésben, de balra egy 2 méteres téglakerítés van, akkor inkább dobd suttba a bizalmi elvet, és lassíts le kicsit, ne a megengedhető maximummal menj át.
Persze a balról jövő kötelessége lenne megállni és benézni, de jobb inkább pár másodpercet veszíteni, mint ütközni.
Hamilton Alonso előtt állt a depóba, egész meggyőző volt az előnye, ahhoz mindenképp elég, hogy hamarabb is jöjjön ki a spanyolnál.A Ferrari viszont nagyon összekapta magát, jóval hamarabb engedte el Alonsót, a két kocsi egymás mellett ment végig a boxutcán, majd gyorsított a…..
derry 2010.06.14 17:21:26
@Maurice74: Ez addig igaz, amíg nem hivatásból teszi. Nekem kutya sem fizetne, ha írnék egy belpolitikai "elemzést".
Olyan ne írjon egy témáról, aki nem is nézi a versenyt, vagy épp alszik alatta, vagy tudom is én mit csinál, de hogy nem figyel, az biztos.
Figyelmeztették Robert Kubicát a Kanadai Nagydíj után, mert Adrian Sutilt is veszélyeztetve állt ki egyik kerékcseréjére. A német támadta a lengyelt a depókijárat előtti egyenesben, kívülről meg is előzte. Kubica viszont a boxba tartott, így jóval később kellett fékeznie,…..
derry 2010.06.14 16:57:38
@ostván: Az a baj, hogy ez nem kifejezetten előzés volt, hiszen a két autó nem ugyanarra ment tovább. Kubica csak fékezés nélkül elzúgott az épp kanyarodó Sutil előtt, miután a szélárnyékából kivágva belekóstolt a hátsógumijába.
Erre bármelyik másik ott lévő pilóta is képes, még egy Lotusban ülő is. Fékező autót nem kunszt lehagyni.
Nézegetem Stohl András honlapját, amelyikről a készítői azt közlik a nagyérdeművel, hogy „Egyelőre még csak részleges feltöltöttséggel működünk, de a szerkesztők dolgoznak az anyagokon, és próbálják a lehetőségekhez képest teljessé tenni az oldalt.”…..
Vettelnek nagyon kell a találmány, a Ferrari próbálkozik, a Mercedesnek már lehet, hogy megvan.A Kínai GP szabadedzésein a Merci állítólag végig használta a csatornarendszert Schumacher kocsijában, bár ez sem a gépen, sem a német köridőin nem látszott – Nico…..
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
derry 2010.04.08 15:20:26
B listája az MSZP-nek is van, még kopogtatócédulát gyűjteni sem csöngettek be hozzám. Pedig akkor még kint sem volt a nemzeti ünnepre a zászló.

@dark future: Már miért ne lehetne beszédtéma, hogy ki hová szavaz? Nehogy már titkolni kelljen, hogy mit gondolok.
Nem azt mondom, hogy mindenki verje a mellét, de egyáltalán nem tartom normális dolognak, ha nem lehet nyíltan kimondani, hogy én ide rakom az x-et, ő meg oda. Ettől még lehetünk jóban.
Új rovatunk címe magáért beszél: kedvenc filmes (sorozatos) jeleneteinket ajánljuk a nagyközönség figyelmébe egy-egy beillesztett videó szemléltetésével. A jelenetet persze azért meg fogja előzni egy rövidebb kis felvezető is. Elsőként lássunk mindjárt egy klasszikus, bár…..
derry 2010.02.27 12:56:18
A fenti, Adam Baldwintól vett idézettel karcsú lenne lefesteni az egész játékot, ám tény, hogy egyik domináns oldala a Mass Effect 2-nek. Persze nyilvánvaló, hogy senki sem akar randizgatós űrSimset játszani - aki mégis annak pedig a „get a real life” idézetet…..
derry 2010.02.12 11:37:50
@aribeth:
Igen, én ezek közé tartozom, tényleg nem sok kedvem van egy pasas seggét bámulni órákon át. :)
Lehet ez egyesek számára furcsának tűnik, de én sosem úgy tekintettem egy játékban irányított karakterre, mintha az én lennék.

Most látom, hogy elírtam, azok persze az angol nyelvi fájlok, de látom nem sikerült átvernem.
Amúgy szerintem egyáltalán nem vészes a gépigénye a játéknak, sőt. Persze nem HD felbontásban, de elég jól fut 2-3 éves gépeken is.
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
derry 2010.01.12 13:39:00
@Gaines: Pedig a K-Pax zenéje legalább annyira zseniális, mint a BSG-é. Szinte pontosan úgy illeszkedik a film minden rezdüléséhez, ahogy McCreary dallamai a sorozathoz.
www.youtube.com/watch?v=YAgp-BeBnOs

Ha már játékzenék, akkor bizony a Starcraft-ban és a World of Warcraft-ban is akad pár elég szép darab, nem is szólva a Diablo I gitáros témájáról, igaz az 1996. :)