Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kitudja

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Anyák napi MILF-ek 2013.05.05 15:20:17
A True&Co melltartómárka anyák napi kampányában azt akarja, hogy minden nő MILF legyen. De nem, most nem abban az értelemben, amire gondolsz. A szleng betűszó ismertségét kihasználva, önkényesen lenyúlták és megváltoztatták "Mom I'd like to fuck"-ról "Mom I'd love to fit'-re.…..
kitudja 2013.05.05 23:13:47
@Behajtó70:
blog, használati útmutató:
1. lépés: elolvasni a bejegyzést (nem csak megnézni a képeket...)
2. lépés: hozzászólni, lehetőleg a bejegyzéshez kapcsolódóan
3. különben troll leszel, kafka sem kell hozzá
kitudja 2013.05.07 21:41:24
@Behajtó70: jogos az is :) csak a bejegyzés védelmében szóltam, amúgy egyetértek a szerencsétlen, vagy inkább bárgyú megoldás kritikájával :)
Sok írást olvashattunk arról, hogy miért is nem működik eredeti céljának megfelelően az iskola. Az egyik hozzászólásból kölcsönözöm a kifejezést, "ennek a bogárnak legalább ezer lába van", ezek közül most csak egy párra szeretne Mandrill cipőt adni, hátha más…..
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
kitudja 2009.10.11 13:25:17
@Pitypalatty úrfi:
ezen az alapon azt is mondhatnád, hogy a múlt tudósai mai szemmel nézve buta tökök. nem túl alapos meggondolás. hm?
kitudja 2009.10.11 11:45:18
érdekes, hogy ennyi embert késztet hozzászólásra ez a blogbejegyzés.

úgy tűnik visszasírhatunk régi időket, amikor a pedagógus még megbecsült ember volt, s szavai legalábbis elgondolkodtatták a tanítványait.
talán a mindennapokat uraló, válogatás nélkül ránk zúduló információtömeg az oka, amiből bárki lehetőségei szerint tetszésére válogathat, hogy a ma tanulói csupán magukkal egyenrangúnak (s ez már sokszor szerencsés esetnek mondható) tartják tanáraikat.
emellett a pedagógus többszörös hátányba került: az iskolák felszereltsége (pl. számítógép), az óraszám, a társadalom jelen állása, az alacsony fizetés, a "semmittevő, lógós" besorolás, ezek mind magukban is alkalmasak arra, hogy ellehetetlenítsék egy mégoly lelkes szakember munkáját.
rádásul a magyar szeret szenvedni, de még inkább nyavalyogni, csámcsogni elmúlt, jelen és eljövő szenvedésein. a fiatalok kellő alapossággal szívják magukba ezen életforma megnyilvánulásait, s gyakorolják a mindennapokban élvezettel. (ez kissé paradox: miért is teszik tulajdonképpen, hiszen nem az a másolandó, amit szüleiktől látnak, sőt, az gázos, de úgy tűnik a tunyaság legyűri a mintakövetés cikis valóságát.) mindenesetre az uniós országok között egyedülálló módon a magyar fiatalok a legpesszimistábbak, olyannyira, hogy még az idősebb honi korosztályokon is túltesznek, ami azért már tényleg nem semmi.

valaki korábban felvetette, ill. talán többen is, hogy a gazdaság szükségleteit inkább figyelembe kellene venni a továbbtanulásra felkészítés során. (már ha van ilyen, hogy továbbtanulásra felkészítés. ha nincs, legyen.) talán ideje, hogy felébredjenek gazdasági ágak, bárminemű, szakemberhiánnyal küzdő vállalatok, és idejekorán juttassanak a tanulókhoz az adott területhez kapcsolódó, érett és izgalmas anyagokat, biztosítsanak szakembert (a mának megfelelően előadni képes, a közönségét elvarázsoló tálentumot) az érdeklődés felkeltésére, mert az a nagy helyzet, hogy ezt a pedagógus már nem tudja megtenni.

visszatérve a korábbiakra: mindenki azt hiszi, hogy többet tud a másiknál, s ez épp az iskoláskorban kezdődik: csak olyan kelthet álmélkodást, ébresztheti rá őket tévedésükre, aki az előadása terén specialista. ebben az ultraspecializált világban minden tudomány különleges résztudományokra bomlik, amelyeknek szakértői kizárólagos szakértők, s velük szemben a tanár maga csupán egy bűvészként leleplezett polihiosztor.

de ez ez igazság, hogy polihisztornak lenni minden korban háládatlan tevékenység volt.
Rájöttem! Francia autók 2009.09.15 12:10:00
A francia autók köztudottan rosszak, megbízhatatlanok. Pocsék minőség, például a leggyengébb lemezből gyártják őket, de a motor is rémálom. Nem véletlen, hogy az autószerelők is sírva menekülnek a francia autók láttán. Aki egy kicsit is hazafinak érzi magát, és kicsit is…..
kitudja 2009.09.15 15:58:52
@Karmadealer:
az én egyik ismerôsöm barátja a francia autók gyárában meg azt látta, hogy egy vw jelvényes faszi megrúgdalja minden 2. kocsiban az elektronikát...