Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Örülő Vincent

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Ezer év dicsérete 2009.08.20 18:03:00
Hiába tépázta meg az országot forradalom, zsarnokság, megszállás, megaláztatás, még mindig létezik. Létezik, mert akik számára kedves, azok nem akarják magára hagyni.         Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól…..
Örülő Vincent 2009.08.22 16:57:11
@Bereznay András: Juan Donoso Cortez elutasitotta a demokraciat, a szolas- es vallasszabadsagot. Joseph de Maistre ditto. Aki trendy konzerv, az maximum elfogadja a demokraciat mint szukseges rosszat, de kozben fitymalolag nez korbe, hogy that is not our class my darling. Nem kell komolyan venni.
Örülő Vincent 2009.08.22 18:21:26
@Bereznay András: Ez egy szerepjáték. Olyan mint a Békés Márton féle legitimizmus. Nem kell ezt komolyan venni. Ez egy modorosság.
Örülő Vincent 2009.08.24 14:46:57
@megadjagabor:

Ez gyönyörű. Jártál a Nyugaton, és azt tapasztaltad, hogy a Nyugat nevű helyen mindenki iszik vagy drogozik, és nincsenek társas kapcsolatok. :)) Ezt tényleg képes voltál leírni ?
Emlékeznek-e még az általános iskolára? Ott voltunk összezárva 25-30 másik gyerekkel, és azt mondták rá, hogy második bé. Pedig volt ott mindenféle: okos, buta, nagyszájú, szerény, leendő szakmájában kiváló orvos/kőműves, nomeg jövendő kontár ügyvéd és csapnivaló…..
Örülő Vincent 2009.08.21 17:08:12
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia): Amikor iskolaban azt tanitjak, hogy a termeszetes szamok halmaza megszamlalhato, akkor az nem azt jelenti, hogyha egy model teljesiti a termeszetes szamok axiomarendszeret akkor szuksegkeppen megszamlalhato. Arrol van szo, hogy amikor a termeszetes szamokrol beszelunk, egy konkret modellre gondolunk ami egy nagyobb elmeletbol latszik csak. A termeszetes szamok modelljei tartalmazzak minimalis modellkent ezt a bizonyos sztenderd modellt, de tartalmazhatnak nagyobb szamokat is. Ha egy allitas Godel szama ilyen "nagyobb" szam, akkor az a teny, hogy abban a modellben ez az allitas igaz, nem olyan veszedelmes dolog. Mondok egy peldat. Ha te nekem mondasz egy n termeszetes szamot, akkor en mondok neked arra egy bizonyitast, hogy az n feju Goodstein hidrat megoli a Goodstein Herkules. Ennek ellenere annak a tetelnek, hogy "Minden n-re az n feju Goodstein hidrat megoli a Goodstein Herkules " nincs bizonyitasa. Van oka annak, hogy nem foglalkozom matematikai logikaval, legalabbis csak modjaval :)))
Örülő Vincent 2009.08.21 21:24:58
@peetmaster: A teljes indukció csak naív módon tanítható az iskolában. A teljesen axiomatikus felépítése a természetes számoknak még egyetemen is ijesztő. Logikából szokták tanítani.

A teljes indukció valójában axiómák egy végtelen rendszerét jelenti, de egy szépen leírható végtelen rendszerét.Csúnyán leírható axiómarendszerek lehetnek teljesek, hiszen van maximális ellentmondásmentes rendszer.
Jó kis botrány van kibontakozóban: a hosszú évek óta rendszeresen a Népszabadságba publikáló Bächer Iván, akinek könyveit is a Népszabadság Könyvek kiadó adja ki, írt egy tőle megszokott, nem túl izgalmas, kissé slendrián szösszenetet, amiben a szocialistákat ekézi, elég…..
Örülő Vincent 2009.08.17 18:04:09
@Bereznay András: Ember, Bacher Ivan nem fog a Jobbikra szavazni. Jonathan Swift pedig nem akart ragut fozni az ir kisdedekbol.
Örülő Vincent 2009.08.17 20:55:48
@Bereznay András: Mi baj van a tartalmával ? Ez ún. megmondósprovokatívérzelmikitörés jellegű publicisztika akart lenni a Népszabiban. Van igazsága ? Van. Akár akkora is, hogy megmondósprovokatívérzelmikitörést produkáljon. Ez izlés dolga. Én speciel megértem. Nincs ezzel az írással semmi baj, szerintem ezt le lehetett volna hozni a Népszabiban, hagy pattogjon a Gréczy.

Az, hogy a Magyar Hírlap simán ellopja más ember szellemi tulajdonát, az egy másik dolog.
Rendkívül érdekes, hogy egy valaha volt kereskedelmi megállapodás hová jutott: hiszen ez a formáció, az Európai Unió lassan állami vonásokat kezd mutatni. Ugyanakkor a történelemben van még legalább egy föderáció, melynek fejlődéstörténete rendkívül izgalmas, és azt…..
Örülő Vincent 2009.08.15 16:57:20
@Shenpen: Az Amerikai Egyesult Allamokban eltorolte a Legfelso Birosag a halalbuntetest. 1972-ben. Es ket olyan biro is volt akkor aki explicite kimondta, hogy minden korulmenyek kozott alkotmanyellenes a halalbuntetes.
5:4 aranyban hoztak meg vegul a dontest, ami utan felfuggesztettek az osszes halalos itelet vegrehajtasat, es formalisan minden allam halalbuntetesrol szolo torvenyet alkotmanyellenesnek nyilvanitottak. Ezek utan 1976-ban Gregg kontra Georgiaban meg jol visszaallitottak.

Vannak olyan esetek, hogy a szovetsegi allam nem szol bele az allamok dontesebe. Pl. az alkoholfogyasztas korhatararol. Ha egy allam akarja akkor elvileg 12 eves gyerek is ihat alkoholt. Ha azonban nem 21 ev a korhatar, sajnos nem kapjak meg a szovetsegi utalap-tamogatas teljes osszeget. Ez viszont egy szovetsegi torveny 1986-bol. Es hat lass csodat valahogy minden allamban 21 ev lett a korhatar.

Azert gondold meg, az Egyesult Allamokban a szovetsegi ado sokkal magasabb mint a helyi allami ado, es azert europai unios ado egyaltalan nincs. Egy szazaleka az unios budget az unios GDP-nek.
Amugy az Europai Unio GDP-je valamivel az amerikai felett van. Ez ket kulonbozo ugy, nem erdemes oket hasonlitgatni.
  1. Ne úgy köszönjünk be, hogy "Adjon az Isten jó reggelt!", és ne úgy köszönjünk el, hogy "Szebb jövőt!", különben hamar a Modorosblogra kerülünk! 2. A gallérunkat hajtsuk be! Ha mégis kihajtjuk, akkor mindkét oldalon hajtsuk ki, ne csak az egyiken! 3.…..
Az Obama karizmájára, képességeire helyezett túlzott hangsúly, a liberális–baloldali vágyakozás a békére, a környezetszennyezés megszüntetésére és az állam felfújására biztosan nem lesz elegendő ahhoz, hogy az Egyesült Államok megerősödhessen és kellő erővel…..
Örülő Vincent 2009.07.29 22:23:51
@peetmaster: Az, hogy egy bizonyításban az esetszétválasztást számítógéppel végzik el, mint Appel és Haken, az nem azt jelenti, hogy egy számítógép írta a cikket. Egyetlen számítógépről tudok aki rendszeresen publikál, Shalosh B. Ekhad, de azért ő is leginkább társszerzővel :)
Én egyelőre nyomát nem látom annak, hogy gépek bizonyítani készülnének.
Örülő Vincent 2009.07.29 22:32:20
@peetmaster: Egyáltalán nem igaz, hogy mindenre van jó matematikai modell. A molekuláris biológiában rosszul működnek a matematikai modellek. Mésfelől azt gondolom, hogy lehet olyan robot tervezni ami jobban rúgja a szabadrúgást mint Ronaldinho. Azt hiszem ezt BME-s diákok is meg tudnák építeni. Sorfal nélkül gondolom én is. Egy ágyúra építeném a konstrukciót. :)
Tudjuk, hogy a jelenlegi pénzügyi válság egyik (de nem egyetlen) oka a nagy bankok üzletkötőinek és vezetőinek "Fogd a jutalékot és fuss - utánam az özönvíz!"-mentalitása volt. Ez a mentalitás elsősorban az itt bemutatott folyamat eredménye: a rövid távú érdekek…..
Örülő Vincent 2009.07.25 17:04:52
@rosta: 1. Nem valtoztatta meg az Erdos-Renyi fele veletlen halozatok elmeletet. OK ? Eleg khmm kulonos dolgot sikerult leirnia errol a konyveben, de ezt most hagyjuk. Az egyebkent igaz, hogy o azt hitte, hogy azt a jelenseget amit lat nem lehet Erdos-Renyi jellegu modellekkel leirni, es aztan kiderult, hogy az inhomogen Erdos-Renyivel megis.

2. Valojaban az tortent, hogy bizonyos halozatok eseteben azt josolta, hogy azok rendelkezni fognak egy nem igazan korulhatarolt de azert nagyjabol elmagyarazhato (scale-free) tulajdonsaggal. A klasszikus pelda amin keresztul ezt az egeszet eladtak, az internet volt. Az internet NEM scale-free, ez egy egy tevedesre epult, ezt most publikaltak az AMS Notices-ben.
www.ams.org/notices/200905/rtx090500586p.pdf

Vannak azert halozatok amelyeknek van scale-free jelleguk, bar magat a scale-free ugyet sok-sok eve ismerik, es mar Mandelbrot is attol lett hires, hogy scale-free ugyben az otvenes evek vegen osszebalhezott egy kesobbi Nobel dijas kozgazdasszal. En azt gondolom, hogy Barabasi erdekes dolgokat csinalt, de azert az a hype ami a scale-free halozatok kore epult elgondolkoztato. Az, hogy indokkent hasznaljak mar tenyleg mindenre a vilagon esz nelkul a komplex network megmondast meg vicces.
 Rakjuk el Magyar Bálint ütős mondatait az utókornak, a mai, "Ennek az SZDSZ-nek vége" című interjújából.  "Az SZDSZ volt az a párt, amely mindvégig követelte a titkosszolgálati iratok nyilvánosságra kerülését, miközben a bal- és jobboldal ezt együtt…..
Örülő Vincent 2009.07.22 23:38:56
@Arma Gedeonka: Bakker, ez egy válasz. Hihetetlen. És bezárták az OPNI-t. Ezek tényleg hülyék.
A végső lökést a Hospinvest elnökével készített rendkívül érdekfeszítő interjú adta meg ennek a posztnak a megírásához, pedig pár dolgot már régóta nem ártana tisztázni. Vannak ilyen általánosan hangoztatott dolgok, mint hogy a magyar egészségügy szarul működik,…..
Örülő Vincent 2009.07.22 16:31:19
@Caracalla: En csak peldat hoztam, nem javasoltam semmit. Azt nem hiszem, hogy az orvosok kremje kevesbe lenne kontraszelektalt mint az egyetemi professzorok/tudomanyos kutatok kremje. Miert lenne ez igy ?
Örülő Vincent 2009.07.22 17:30:01
@Caracalla: Azert az nem igaz, hogy a tudomanyos kutatasban nem keletkezik merheto teljesitmeny. Ez eleg komoly marhasagnak tunik. Meg lehet nezni pl. ki hol es mennyit publikal, mennyit hivatkoznak ra, milyen konferenciakra hivjak.
Örülő Vincent 2009.07.22 17:44:33
@bz249: www.om.hu/main.php?folderID=539&articleID=4833&ctag=articlelist&iid=1

Ez olyan nagyon nem valtozhatott. A 206.oldal korul vannak statisztikak. Erdekes.
A magyar politikusok annál, hogy eszement hülyeségeket csináljanak, csak egy dolgot szeretnek jobban: hogy eszement hülyeségeket beszéljenek. Nyilván a jobbik eset, ha csak beszélnek a hülyeségekről, és közben mégis vállalható lépéseket tesznek. Orbán Viktor esetében azonban…..
    Biztos láb, világos iránytű, "remek dokumentum". A következő négy évben a Fidesz ennek alapján végzi a munkáját - így jellemezte Orbán Viktor a Polgárok Házában a Fundamentumok című, 12 pontos elnöki programját. "A Fidesz megcélozza a saját program alapján álló,…..
Örülő Vincent 2009.07.17 13:21:39
@Win Elen: deliberatív megközelítés ????????????????????
én ismerek valakit aki ezt már leírta, de ő a saját nevén szokott írni a netre. :))))
Örülő Vincent 2009.07.17 13:45:07
@loláb: Senki sem próbál meggyőzni arról, hogy ne szavazz a FIDESZ-re.
Örülő Vincent 2009.07.17 13:50:47
@molaris: Nálad a kis sárga tabletta, nálam a del gomb. Versenyezzünk, kistücsök ? :)))
A Bourbonok ugyan nem felejtettek, de tanultak - ellentétben az európai civilizáció generációival, akik újra és újra próbálkoznak a jakobinus vagy épp a girondista projekttel, holott azoknak már régen lejárt a szavatossága. A konzervatívok már az elején megmondták: ez így nem…..
Örülő Vincent 2009.07.15 12:59:33
@SzilvayG (dszg): Nálatok liberálisoknál ? :)) Figyelj, ide itt semmiféle itéletről nem volt szó, Boros Máté hasonlít az apjára, ezt vettem észre. (de az édesanyja volt ismert közszereplő).

Gondolod, hogy én mély érdeklődést tanusítok a Nagy Francia Forradalom iránt és van róla véleményem ? :)))


Franciaországban az 1870-es évek végén egyáltalán nem volt világos, hogy megmarad-e a köztársaság, az elnök elkezdett a monarchisták felé húzni és abban a pillanatban ahogy a monarchisták meggyengültek egy választáson az ellenoldal előhozta a Bastille-történetet. A népnek tetszett, ennek lett politikai következménye és pár év múlva hivatalosan is ez lett az állami ünnep, végleg kinyírva a monarchista álmokat. A magyarországi kultúrkampf egy dolog, a tizenkilencedik századi francia politika egy teljesen másik. A magyar jobboldali bölcsészértelmiség ki akarja találni magát, és ennek van pár jellegzetes módozata, az egyik a franciaforradalmazás, a másik az antiszociológia, stb stb stb. Nincs ezzel semmi különösebb baj, a magyar baloldali bölcsészértelmiség is kitalálta magát adott ponton. Nembölcsészként ez sem érint olyan rettentően.
Örülő Vincent 2009.07.15 22:32:54
@tölgy: A modellezés azt jelenti, hogy van valami aminek a lényégét meg tudom fogni, ezek alapján csinálok valami hasonlót és az nagyjából úgy fog viselkedni mint az eredeti.
Ez remekül működik a szilárdtestfizikában. A molekuláris biológiában már kevésbé.

Valamennyire működik a közgazdaságtudományban, de a szociológiában a matematika egy kalapács, egy eszköz amit csak primitív célokra lehet használni. A lényeg megértéséhez nem. És ? Sárgabaracklekvárral meg nem lehet hegeszteni.
Örülő Vincent 2009.07.16 10:51:46
@tölgy: Én amellett érvelek amit gondolok (nem feltétlenül, végülis...) Vélhetően hasonlítanak a nézeteink egyes társadalomtudományok túlmatematizálásával kapcsolatban, ennyi az egész.
Nem kell felelősséget vállalnia (Vona Gábor)Jobbik, mint párt környezetében és Vona Gábor "testőrségében" több olyan ember is található, akiket erőszakos bűncselekmények miatt ítélt el korábban a bíróság.A felvételek szerint alvilági nevükön Szkinhed Bandinak…..
Tegnaphoz húsz éve mondta el Kádár János utolsó, az MSZMP Központi Bizottsága előtt elhangzott beszédét. Rá majdnem három hónappal, azon a napon, amelyen Nagy Imre felmentő ítélete megszületett, meghalt. A beszéd Kornis Mihály által korrektúrázott változatát a link alatt…..
Örülő Vincent 2009.07.07 16:43:26
@Shenpen: Bence Gyorgy vagy Kis Janos szalonellenzeki lett volna ?? Hm... Esetleg Demszky Gabor, Orban Viktor vagy Deutsch Tamas szalonellenzekiek voltak, akik szalonpofonokat, szalonfenyegeteseket kaptak ? Milyen " bujkalo" , "valodi" ellenzek letezett Magyarorszagon ?
A mai otvenes-hatvanas jobber ujsagirok jelentos resze, szinte mindegyik, kommunista parttag volt. Akarcsak az otvenes-hatvanas baller ujsagirok.
A Konzi altal favorizalt konzervativ "elmeleti szakemberek" mint Schlett Istvan es Tokeczky is kommerek voltak, Schlett meg 88 vegen is buzgo leninista volt. Nem volt veszedelmes figura, de teljesen elvhu volt. Kun Miklos a fokonzervativ, Kadar Janos spiclije volt, egy akkora bolsi mint egy haz a kedves felesegevel egyutt. A Demokratas Bencsik a Partelet rovatot vezette a Nepszabadsagban. Mely ujsag nem volt zsenans Bayer Zsoltnak amikor a kilencvenes evek idejen penzre volt szuksege. Te tenyleg ugy gondolod, hogy Biro Zoltan az egy ellenzeki volt, ellenben mondjuk Lengyel Laszlo az nem ? Mindketten reformkommunistak voltak, egyutt zartak ki oket a Partbol. Az otodik kizarando, elvette a belugyminiszter lanyat es ezzel meguszta. Stumpf Istvannak hivtak.

A 168 oranak (ahol Bayer Zsolt szinten rendszeresen publikalt a rendszervaltas utan, inkluzive o reklamozta a Demokratikus Chartat) viszont semmi koze nem volt az ellenzekhez, neha egy-egy volt ellenzeki ir bele, ahogy mashova is, de alapvetoen a vilagon semmi kozuk nem volt a Demokratikus Ellenzekhez.

A valosag az, hogy van nekunk egy kulturkampfunk, es a kulturkampfhoz kell egy szep kover ellensegkep. Valodi teljesitmenyt felmutatni nehez lenne, ezert hosszu ujsagcikkekben kell mocskolni a masik oldalt, amivel egyuttal lojalitasunkat is bizonyithatjuk. A teljesitmenyhez tehetseg kellene, kreativitas, szakmai alazat, a lojalitas viszont instant konvertalhato mindenfele szepre jora. Ezzel most be is fejeztem, csak megtalalja a DEL-gombot valaki :)
(Gabrilo és vadnyul közös cikke) A konzervatív polgárháború egyik tétje, hogy ki osztogathatja a konzervatív cimkét, ki mondja meg, mi az elfogadott konzervativizmus. A baloldali értelmiség is egy ideje kedveli ezt a megnevezést, és úgy hivatkozik rá, mintha ő lenne az egyedül…..
http://www.hirtv.hu/kulfold/?article_hid=277509A HirTV hire szerint az olasz parlament elfogadta az Olasz Nemzeti Gárda felállítását.Az Olasz Nemzeti Gárda egy konkrét szervezet, amelyet az Olasz Szociális Mozgalom utódpárja vezetője Gaetano Saya alapított.Amikor a nácik…..
Örülő Vincent 2009.07.05 21:57:48
@dolphin: Mária is tudjukki volt... A HírTV-t nem lehet átvágni :))
A Vona család meghívója Gabi Bár Micvójára: A JP egyik törzskommentelője így emlékszik vissza a speciális napra: “Emlékszem, fülledt, forró nyári nap volt. Ékev szombatja. Én vittem reggel a kakós kalácsot Weisz nénitől a sülba. B. Gyuri bácsi, akire Gabi szinte…..
Örülő Vincent 2009.07.05 21:53:12
@akak: Ez nem egybeesés. Itt a Jobbikos Vona Gáborról van szó, csak nem eredeti a dokument. Hülyéskedett valaki.
Vona 1978-ban valóban Gyöngyösön született, 1991-ben tizenhárom éves korában lehetett volna a Bar Micvója.

91-ben Vona Gábort nem Vonának hívták, a családja nem Vona volt, hanem Zázrivecz. Csak egy Zázrivecz Bar Micvója egy kicsit erős lett volna :)))
 Ma lesz egy tüntetés. Budaházyért, a Magyar Gárdáért, a poltikai foglyokért. Nem tudom ki Budaházy, nem tudom, hogy ügynök-e Toroczkai, nem tudom, hogy ki irányítja a gárdát és azt se tudom, hogy vannak-e politikai foglyok. Egyet tudok: bárki bármikor tüntethet egy…..
Örülő Vincent 2009.07.05 12:06:06
@lelkylola: A konzervatívok ugyan toleránsak, de azért az alapjog fogalmát nem ismerik el. Az alapjogi gondolkodás a Felvilágosodás egyik eredménye, és sajnálom ha most ismételten lerombolok valamit az identitásodból, a konzervatívoknak valamelyest ellenszenvezni kell a Felvilágosodással. Nem véletlen, hogy a Nagyonkonzervatóriumon minden bajok okozójaként Voltaire szerepelt illusztrációként. Érdemes tudni, hogy a konzervatív Hamilton ellenezte a Bill of Rights-t,

"I go further, and affirm that bills of rights, in the sense and in the extent in which they are contended for, are not only unnecessary in the proposed constitution, but would even be dangerous. "

A liberális Jefferson volt az alapjogok mellett, nem véletlen, hogy ő bircsizte a legjobban a Nagy Francia Forradalmat az Alapító Atyák közül.
Örülő Vincent 2009.07.05 12:07:02
Konzervatórium Jobb(ik)-tézisek 2009.07.02 12:00:00
A középjobb számára alaposan fel van adva a lecke, hogy szembenézzen a magyar társadalom (benne a cigányság, cigány-nem cigány együttélés) alapvető problémáival.  A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható. Kapcsolódó írások:Cigányútra tévedtünk SOS…..
Örülő Vincent 2009.07.04 23:41:22