Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bonceke

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- 50dkg Marhahús- 2 fej közepes v.hagyma- 3-4 gerezd fokhagyma- 2-5dl v.bor- Fűszerpaprika- Só- Chili paprika lehetőleg maggal- Víz. Elkészítés:A V.hagymát kevés olajba üvegesre pirítjuk bele tesszük a fokhagymát és a sót.Leveszük a tűzről kicsitt haggyuk hülni 1 percig kb,…..
Parírozás - Letisztítás, formázás. Klopfolás - Hús kiveregetése Spékelés - Tűzdelés, szalonnával vagy foghagymával. Borirozás - szalonna lapokkal való burkolás. Posirozás - kíméletes elő vagy készre főzés Blansírozás - Forrázás Abálás - tartós hőkezelés…..
-          Fehér alap lé (fehérhúshoz PL: szárnyasok -          Hal alaplevek (halászléhez) -          Barna alap lé (cukorral kikeverjük, csont lével…..
1,  Sűrítési eljárások: -  Rántás - Habarás - Lisztszórás   Rántás:         - Világos, vajas rántás (lisztet habzásig hevítjük, belekeverjük a pirított vajat) -          Világos,…..
1, Főzés: A főzés bő ízesített folyadékban való hőkezeléssel történő puhítás. Kezdhetjük: - Hideg folyadékba (Tartós leves) -          Meleg folyadékba (nem lesz annyira tartós)   Főzési módok:…..