Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ifjLL

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a szép a kampányban, hogy amikor azt hinnénk, ennél undorítóbb szintre már nem lehet lemenni, csak sikerül valakinek. Most épp Mesterházy rakott rá egy lapáttal, ezzel az MSZP visszavette a vezetést a ki tud többet ígérgetni a nyugdíjasoknak minden alap…..
Vagy a magyar liberális gondolat képviseletének már csak egy új szervezet, egy új liberális párt adhat csak esélyt? Ez a kérdés foglalkoztat sokunkat egyre erősebben. Amikor az európai parlamenti választást követő napokban megfogalmaztuk, majd közzétettük a szabadságról és…..
ifjLL 2009.07.04 10:20:50
Kedves Levelezők! Az SZDSZ megújításának - és a márkanév szalonképssé tételének - lehetősége Fodor Gábor lemondásával elmúlt. Programja jó volt, ám hiába, mert elképzeléseit alapvetően Kóka Jánosék - a frakciótöbbség - nem engedték megvalósítani. Példa erre a Külügyi Kabinet működése is, amelyet a Határon túli magyarok szekciójának tagjaként volt szerencsém közelebbről is tapasztalni. Fodor - helyesen - azon az állásponton volt, hogy akkor megy a szomszédos országok magyarságához, ha van az SZDSZ-nek új mondanivalója. De nem lehetett, mert minden szakítási kísérlet a határon túli magyarságról tudomást nem vevő politikával hisztérikus ellenállásba ütközött. Pedig nem érthető, miért is nem kellene egy liberália s pártnak avval foglalkoznia, hogy segítse Trianon miatt más országok fennhatósága alá került nemzettársait szabadságjogaik megtartásában vagy visszaszerzésében. Ez nem eléggé liberális program? Már hogyne volna az! Akkor alighanem ez az egyik bionyítéka annak, hogy itt valójában már szó sincs liberalizmusról.
Tehát a párt tönkrement, a márkanév elkopott, megújulás csak új formáció keretein belül képzelhető el. Olyan formációban, amely kiérleli álláspontját a legfontosabb társadalmi-politikai kérdésekkel kapcsolatban, nem akar feltétlenül 2010-ben rögtön bejutni a parlamentbe (pl. azért nem, nehogy rossz kompromisszumokat kelljen kötnie). Számos alapillért újra kell építeni, ezek közül most csak a határon túli magyarok helyzetét emelném ki. Azokkal a hozzászólókkal értek egyet, akik látják annak a lehetőségét, hogy evvel a problémával súlyának megfelelően, de nem populista megközelítéssel foglalkozzunk. És itt van egy légüres tér, amelyet be lehetne tölteni. Anélkül, hogy ezt most hosszasan fejtegetném, csak röviden utalok arra, hogy vállalkozások ösztönzésétől kezdve az oktatási intézmények közötti kapcsolatok további segítésén át a közlekedési összekötettések javításáig számos olyan terület van, ahol lehetne mondanivalónk. És természetesen nem kerülhető meg a kettős állampolgárság kérdése, különösen a vajdasági és a kárpátaljai magyarokat illetően. IfjLL