Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MotoMoto

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó hét indul, feleim, elválik hamarost a szar a májtól, és kiderül, ki vagy kik nyeri(k) a húszmilliót. Tengerparti képpel kezdünk inkább, és ezen a héten nem baszogatjuk szegény Gólemet tovább, mert teljesen értelmetlen, viccesnek meg már a harmadik hogyvolt óta nem volt…..
Soha ilyen nehéz dolgom még nem volt hogyvolttal, mint ebben az esetben. A Gábor-Nóri ügy, amiről sem a TV2, sem senki nem gondolta, hogy az lesz belőle, eléggé felkavarta az állóvizet, ami a műsort egyébként övezi a sajtóban, és ez alól nem tudja kihúzni magát ez a blog sem,…..
MotoMoto 2015.04.28 18:04:07
index.hu/belfold/2015/04/27/vizsgalatot_indit_a_tv2_az_eden_hotel_ugyben/
Ihol egy jó írás az ügyben. És leíratik egy nagyon fontos fogalom: "szürke zóna". (Nem, ez nem a Szürke ötven árnyalatából van, pupákok! :) ) Erre még visszatérek, csak most jegyezzük meg.
Én magát az adást kevésbé, inkább Sixx-et követem a HV-kal. De az ennyi alapján is teljesen világos, hogy Nóri iskolapéldája az áldozatnak. Van egy híres pszichológiai kísérlet, nyilván ismeritek (csomó filmet is csináltak a témában). Az emberek fogságban való viselkedését vizsgálta, 1971-ben végezték a Stanford Egyetemen, Philip Zimbardo vezetésével. A részt vevő önkéntes diákok foglyok és börtönőrök szerepét játszották el az egyetem alagsorában berendezett börtönben. A kísérletet viszont 6 nap után félbe kellett szakítani, mert az alanyok viselkedésükkel veszélyeztetni kezdték egymás testi és lelki épségét.
Ezek a valóság show-k engem emlékeztetnek erre a kísérletre. Nóri 45 napja van a "hüJe" szerepkörében, mindenféle külső visszacsatolás nélkül. Pusztán a véletlen műve (vagy a rossz castingé?), hogy nincs bent egyetlen egy olyan ember sem, aki rezonálna az ő személyiségére (tényleg nincs). Ergo egyedül küzd meg az őt érő hatásokkal. Ez persze, másra is igaz, de nem mindegy, hogy valaki a népszerű szerepbe kerül, vagy a hülyéjébe. Nem mindegy, hogy börtönőr vagy, vagy fogoly. Kapis? Nem lehet ebben a közegben a kinti életben adható reakciókat számon kérni egy ponton túl. Nem tudom, van-e mentális felmérés a bekerülés előtt, de Loki pl. abszolút pszichotikus tüneteket mutat, és bennem is felmerült (valaki írta korábban), hogy Gábőr lehet, hogy drogos (sajnos láttam már élőben is elvonási tüneteket). Nóri a folyamatos ekézések ellenére is egészen egyben volt idáig, és az, hogy érkezett valaki, aki végre nem taposta, hanem első körben vonzónak találta (vagy ezt mondta), amire ő nyitottan reagált, az teljesen természetes. Próbáljon már meg valaki nőként ilyen ellenséges közegben nem szétcsúszni. (Jó szemetek egyébként a többiek, hogy ezt nem érzik át. Szerintem ez emberi minőség tekintetében alapszint - kellene legyen.) Lehet, hogy Nóri a kinti világban egy nagyképű, magával elégedett csaj, azt olvastam, az elején azért inkább ilyesmi karakternek indult, de mivel be van zárva, és az ÉH-ban eléggé más jelzéseket kap, ezt ő is mondta, kezdi magát értéktelennek látni és küzd ellene, ahogy tud. Tehát próbál minden irányban megfelelni - ne felejtsük el azt sem, hogy ezek huszonpár éves emberek (Pjotr kivételével, neki a felelőssége is nagyobb szerintem, ahogy Botox is a 30-hoz van azért közelebb, Gyulán meg látszik, hogy eleve egy normálisabb fazon) - egyrészt a többieknek, hogy beszél velük, próbál játszani, amit szintén mindig számon kértek rajta, másrészt magának, azzal, hogy bizonyít önmagának: "csak jónő vagyok én is, lám, tudok húzni én is egy faszit". A kettőből a vadbarom Gábőr közreműködéséből meg ez lett, ez az igenis erőszakos jelenet. A "szürke zónát" éppen ez a kombó adja ki: nem tűnik erőszaknak, mert látszólag Nóri mindent megtett érte, plusz utólag még ő maga is azt mondja, hogy "áhh, semmi nem volt", DE mégis AZ- A jelenet magáért beszél, még nézve is összehúzta a gyomrom. A legalapvetőbb pszichológia is tudja, hogy az áldozat hárít, a bűnös tagad, a környezet pedig áldozatot hibáztat. Óriási baj, ha ezért a csatornát nem marasztalják el nagyon komolyan.

És azt is remélem, hogyha van a többiben minimális kis jóérzés, most látva és olvasva a sajtót, szakad le az arcuk a szégyentől. Akkor is, ha ők is ugyanúgy kicsavarodtak már önmagukból. Mert azért olyanra is láttunk már példát, hogy nem lett állat valakiből a 2 hónap alatt.
És ugyanez vonatkozik a szerkikre is, meg a castingosokra is.
Az ÉH első két szériája messze nem ez a szint volt. Az ÉH1-ben a hányós Levi volt a legdurvább arc Pókmajommal, itt őket már észre sem lehetne venni. Kár.
MotoMoto 2015.04.28 18:29:44
@Almeron: Tiszta sor. :) Ezért remélem, hogy jól ráb@sznak. Amúgy pedig a profizmus éppen arról szól, hogy az erőszakos, alpári, ordenáré vadbaromságokon túl is tud valaki rendes show-t csinálni. Egy profi casting és profi szerkesztés ezt kisujjból megoldja. (Itt olyan alaphibák vannak, szerkesztésben, vágásban, hogy pár filmes szemináriummal a hátam mögött is röhögök, pedig nem értek a műfajhoz) Pedig volt már 2 széria ez előtt. Innen nézve olyan, mintha ez volna az első kör, és anno az első széria meg a harmadik, amiben már tanultak a hibákból. ;)