Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lara C

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég, hogy többszáz százalékos uzsorakamatot szed a késve fizető egyetemistáktól, a pécsi Hallgatói Pénzügyi Iroda azzal is megpróbálkozott, hogy az egyetem belső előírásait megszegve, jogtalanul eltiltson a vizsgázástól egy diákot. A hallgató korábban késett a…..
Lara C 2009.07.03 13:18:31
Sziasztok!
Kommunikáció szakos hallgató vagyok. Elég komolyan veszem az egészet, és nekem úgy tűnik, nem csúszik zsebbe a diploma. Sőt, intézményen belül annyi buktató és szívatás van, hogy egy átlag komm. szakos minimum 2 félévet csúszik. Itt is van bőven tanulnivaló, sőt, buktatások is vannak bőven. Csak erről nem ír senki. A szak nagy előnye, hogy gyakorlatias és a közgázon kivűl mindent be lehet magolni. Nyugodtan utána lehet nézni, hogy mennyi mindent lehet még tanulni a kommunikációról. Nemcsak 0-5 éves korig tanulja az ember a beszédet, a gesztusokat, a mimikákat stb. Ha valaki kicsit tanulmányozza mondjuk a szociálpszichológiát, akkor rájön 1-2 dologra. Egy kis ízelítő a szakirodalomból: kvótamátrix, koncentrikus kör modell, interdiszciplinális stúdium, látás-perzisztencia, kultivációs elmélet, Chomsky innata elmélete...

"Attól, hogy valaki költségtérítéssel jár egyetemre nem feltétlenül milliomos és link" -Abszolút igaz. A szakom nagy részén Diákhitellel fizetik ki a tandíjat, és ha elvégzik a szakot, akkor 2,5 milliós adósságheggyel indulnak(a BKF-re járok).
Abban igazat adok, hogy sok link van ezen a szakon. Több, mint máshol. Viszont itt is vannak olyanok, akiket komolyan érdekel.

"kommunikációszakos diploma önmagában elég súlyos büntetés..." Hmmm ez érdekes. Úgy vettem észre, bármilyen diplomával munkába állhatsz, és egyre többen keresnek komm. szakot végzetteket. Kissé irreális ez a kijelentés. Ez azt mutatja, nem ismered a munkaerő piacot.

Végképp nem igaz az sem, hogyha nem tanulsz, meglesz a diplomád. Aki ismeri a szak vezetőjét a BKF-en, tudja miről beszélek. Aki nem, csak annyit mondok, hogy előszeretettel megbuktat, rohadtul nem érdekli, ki vagy és mennyi pénzed van.
Egyébként a komm. nem bölcsész szak, hanem a bölcsész és a társadalomtudományi képzés között van.
A cikkbeli srácról annyit: életképtelen. Nem fog semmit elérni az életében...