Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mollyxyz

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
mollyxyz 2010.06.22 21:43:58
@WildBear: Ahogyan te nem mennél operaénekesnek, ugyanúgy én sem mennék call-centerbe dolgozni hallássérültként. Nem ezen van a hangsúly, hogy mit nem tudunk megcsinálni.

Ha valamit meg tudok csinálni, akkor azt sosem fogják értékelni, mert - a hozzád hasonló emberek miatt - nem kapok esélyt arra, hogy megmutassam tudásomat.

Egy példa: két frissdiplomás, azonos tudású ember, az egyik sérült, a másik nem. Kit vesznek fel? Persze, hogy az ép embert. 2 év múlva: egy két éves tapasztalattal rendelkező ép ember munkát keres, és releváns tapasztalat nélküli sérült ember munkát keres. Kit vesznek fel? Hát persze, hogy az ép embert, mert van gyakorlata. És itt én is azt az embert venném fel, akinek van gyakorlata. És sajnos visszajutunk az eredeti problémához: egy sérültnek nincs esélye... Érted már?

Egy nagyobb cég esetében, ahol több tíz, több száz ember dolgozik, simán megtehetné a munkaadó, hogy felvesz néhány sérültet is.

A volt munkahelyemen elmondtam, mit nem tudok vállalni, amire a főnököm válasza az volt: "Nem érdekel, mit nem tudsz megcsinálni, az érdekel, hogy mit tudsz."
mollyxyz 2010.06.22 21:47:37
@WildBear: Unod a nyavalygást, de sajnos van okunk nyavalyogni. Amíg az épek úgy gondolják, hogy a sérültek az épek kárára vállalnak munkát, addig baj van a társadalommal...
mollyxyz 2010.06.23 15:40:28
@nyíregyházi betti: kár WildBear-rel vitatkozni, látszik, hogy nem érti, mit akarunk neki elmagyarázni. Számára egy sérült ember mindig értéktelenebb lesz, mint egy egészséges. Nem tudja elképzelni, hogy egy sérült ember lehet ugyanolyan jó munkavállaló, mint egy egészséges.
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
mollyxyz 2010.06.11 14:24:18
Tőlünk nyugatabbra, pl Hollandiában, Kanadában teljesen természetes dolog az otthonszülés. NEM hal meg több gyerek, illetve NEM sérül több gyerek és kismama az otthon szülés közben, mint a kórházakban. Természetesen megvannak a megfelelő protokollok, amiket be kell tartani: csak egészséges kismama és baba esetén engedélyezett az otthonszülés, és olyankor is van velük egy szakképzett szülész vagy orvos. Ha úgy tűnik, valami probléma lesz, akkor a szakember értesíti a mentőket, akik KÉRDEZÉS NÉLKÜL, megfelelően felszerelt kocsival/helikopterrel AZONNAL elindulnak, így a kismama és a baba fél órán belül a műtőbe kerül.

Ne értsetek félre, én is a kórházban való szülést támogatom. A fentiekkel csak azt akartam leírni, hogy megfelelő hozzáállással és infrastruktúrával az otthonszülés megoldható.

A nők nem csak az "otthonszülés hangulata" miatt szeretnék az otthonszülést választani. Ezt, kedves Tóta W., teljesen félreérted. A nők a "kórházi szülés hangulatát" nem szeretik. Mi értek ez alatt?

- Élettan és nőgyógyász professzorom fejtette ki többször is - egymástól függetlenül - hogy ha a nőt békén hagyják a szülés alatt, és a maga tempójában megszülhet, akkor jóval kisebb a komplikációk aránya, mint egyéb esetben. Sajnos a kórházban a zavartalan szülés lehetetlen. Ha a szülés nem zavartalan, akkor felesleges komplikációk léphetnek fel, a baba elakad a szülőcsatornában, stb.

- ha a dokinak lejár a munkaideje, és meg akarja kapni a hálapénzt, akkor gyógyszerekkel felgyorsítja a szülést, emiatt a nő szakad, vágják, esetleg császármetszés lesz, tök feleslegesen. Magyarországon 10 orvosból 9 megteszi.

- hogy az orvosnak ne legyen kényelmetlen a vizsgálat, a nőnek muszáj háton fekve, szétterpesztett lábbal szülnie. Minden szempontból ez a lehető legrosszabb pozíció. Emiatt a szülés feleslegesen lassul, a baba és a mama is fárad, nagyobb lesz az esély komplikációra, császármetszésre. Ha a nő maga választhatja meg a szülés pozícióját, 95%, hogy mást választ.

- talán viccesen hangzik, de kórházban nagyobb a fertőzésveszély, mint otthon. Nem a szülés alatt, hanem utána, a WC-k és fürdőszobák katasztrofális állapotban vannak, a véres lepedőt nem cserélik ki a nő alatt, stb. Elmúlt egy évben több szülő nő ismerősöm szerzett másodlagos betegséget/fertőzést a kórházi tartózkodása alatt.

- Tévedés azt hinni, hogy a kórházban a szülő nő állandó orvosi felügyelet alatt van. Vajúdás alatt egyszer-egyszer ránéznek (első vajúdás 8-10 óra), aztán kész. Szülés közben sincs végig ott az orvos, csak a szülésznő.

- Félelem és kiszolgáltatottságérzet: lehet azt szajkózni, hogy a gyerekért a nőnek mindent el kell viselnie. Sajnos ha a nő fél, és teljesen kiszolgáltatottan érzi magát, akkor nem lesz képes arra, hogy megfelelően elengedje magát, és a szervezete ahelyett, hogy a szülésre koncentrálna, elkezd más tüneteket is produkálni (vérnyomás felugrik, idegesség, pánik tünetei). Ez szintén azt okozza, hogy a szülés lassul, komplikációk léphetnek fel.

Ha Magyarországon a fentieket el lehetne kerülni a kórházi szülés alatt, akkor minden nő boldogan szülne a kórházban.
BtheBest Hazi allatok 2010.02.02 08:15:00
 Latom hogy a lovak amikor szoba kerultek akkor nagyon sok embert erdekeltek vagy legalabbis beszeltek rola! Eppen ezert gondoltam hogy irok most arrol milyen hazi allatokat kell tartani ahhoz hogy igazan teljessegeben azt lehessen mondani h mennyire cool arcok vagyunk!! Elosszor is ott…..