Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ryuk (törölt)

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem igaz, hogy a médiatörvény megalkotásába nem vonták bele a médiaszakmát, világosan különváltak viszont a politikai és a szakmai elgondolások. Ennek így is kell lennie, mégsincs rendben minden. Egy hosszú írás arról, hogyan dolgoztunk együtt, milyen erényei vannak a…..
ryuk (törölt) 2011.01.13 11:12:17
"Szimbolikus jelentőségű, de fontos mozzanat mindjárt az alapelvek fejezetében, az első szakaszok egyikében, hogy végre sajtójogszabályba kerülhetett a szakmai önszabályozó szervezetek elismerése; jóval később pedig egy teljes fejezet szól arról, hogy a hatóság munkája során miképpen támaszkodhat ezek munkájára, és milyen protokollok szerint dolgozik együtt az állami és a civil szabályozó világ."
+ mindeközben úgy alakítják át a közmédiát, hogy ne lehessen érdekképviseleti szervet létrehozni az intézményeken belül

Nézők milliói örülnek majd annak, hogy kis területen fogható tévéadók nem dughatnak el fontos, sokakat érdeklő közvetítéseket mások elől a kizárólagos közvetítési jog megszerzésével. Példa: a Bajnokok Ligája mérkőzéseit mostantól bárki otthon is megnézheti. Furcsa, nem gondoltuk volna, hogy így lesz, de 2011-ben ez is vívmánynak számít.
+nézők milliói, MUHAHAHA és mik ezek az eldugott, fontos események, amik nem a bajnokjok ligája? vagy ezek után minden városi tévé olimpiát közvetít majd?

Szintén a kizárólagos közvetítési jogok körébe tartozik az, hogy ha valaki ilyet birtokol, köteles lesz legalább ötven másodpercben mozgóképes összefoglalót átadni minden olyan adó hírműsora részére, amely ezt igényli.
+ez külön törvény nélkül is jól működött már vagy 10 éve

Jobb minőségű, részletesebb híradókat fogunk látni ezentúl.
+MUHAHAHAHA

A zeneipari összeomlás idejében a csodával határos módon még létező magyar popzene is minimális levegőhöz juthat azáltal, hogy a törvény garantálja: legalább 35 százalékban magyar műveket kell játszaniuk a rádióknak - ez a szabályozás egyáltalán nem ismeretlen az EU-ban, és ha gondolunk még valamit a nemzeti kultúráról, akkor helyeseljük nyugodtan ezt az intézkedést.
+a népmesei felütés ellenére is elég sok magyar zenét játszottak eddig is a rádiókban, mégha ez nem volt mindenkienk egyérelmű, mert ha nincs benne szöveg, vagy nem magyarul énekelnek, akkor az nyilván nem is magyar zene

A televíziózásban nagy-nagy megnyugvást hoz, hogy végre működhet a termékelhelyezésnek a világon teljesen általános, bevett, működő gyakorlata. Mostantól nem kell kipixelezni a világ összes márkáját és logóját a magyar tévéműsorokból, nem büntethet értük a hatóság.
+hurrá meg vagyunk mentve és a kiskorúak is!

Nem elfelejtendő, hogy egy tévéhíradókra alkalmazandó, sokat vitatott szabály, a bűnügyi hírek arányának maximalizálása is eredetileg jó szándékkal született: egy szakma háborgott háborgott/röhögött/kesergett tíz éve azon, hogy a kereskedelmi tévéhíradók fél percben letudták még a legfontosabb közérdekű eseményeket is, majd tízperceken keresztül izgalmas karambolokkal és dermesztő családi drámákkal rótták le közszolgálati kötelezettségeiket.
+a jó szándék fontos, a pokolba vezető út is azzal van...

A frekvenciapályáztatás részleteivel kerek hat oldalon keresztül foglalkozik a törvény, ez talán jelenthet némi garanciát arra nézve, hogy nem ismétlődik meg a 2009-es kellemetlen rádióbotrány (ami éppen a szabályzás hiányosságainak és az elbírálási szempontok rossz megválasztásának is volt köszönhető).
+ha sokat írnak róla, nyilván jó is - a klubrádió a pluralizmus jegyében szűnik meg éppen

ezekért aztán tényleg megérte! grat!
  Vannak ugye a közhelyek, hogy ami az orrunk előtt van, azt nem vesszük észre, meg hogy csak egy kívülálló látja meg a bennünk rejlő értékeinket, blabla. Nos Aditya Dev Sood, a 3quarksdaily.com indiai-amerikai bloggere, most mindezt a közhelyt igazolja, mikor…..
Nahát ilyet, valaki teleragasztgatta várost olyan plakátokkal, melyeken Tarlós István és a Fidesz embléma összeollózva szerepel. Szégyen gyalázat. Aki nem tudná, ezek nevetséges hamisítványok. Nem is kell mondanom kinek áll érdekében, és kinek van pénze ilyen kiadványok…..
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
Emlékszünk még, hogy 98-ban elhangzott, hogy más pártprogram és más a kormányprogram? Nos most is valami ilyen érzetem támadt, a sok "Új irány"-ról. Azonnali adócsökkentés, a költségvetés visszavonása, a mentelmi jog megváltoztatása - csak néhány azon ígéretek…..
Subba A szerkesztőségi himnusz 2010.08.02 10:00:00
Valami borzasztó és egyben nagyszerű dolgot szeretnénk rászabadítani nemzetünkre! Az eljárás külföldön már régóta menő, - na ez itthon nem lesz probléma! - reméljük az a rengeteg kreatív, tehetséges, és éppen irodákban zselésedő figura kapva kap az alkalmon, hogy valami…..
Subba WTF: Sztaki 2010.07.28 10:00:00
Mindig is tudtuk, hogy jófejek dolgoznak a Sztakinál...
ryuk (törölt) 2010.07.28 19:06:40
Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei…..
ryuk (törölt) 2010.06.16 10:22:08
Egy kis időrend. Múlt csütörtökön a parlamenti házbizottság megtárgyalta az e heti két ülésnap napirendjét. Ettől a ponttól lehetett tudni, miket fognak tárgyalni most - elvileg.Pénteken a Fidesz az ellenzék számára váratlanul beterjesztett egy törvényjavaslatot a választási…..
ryuk (törölt) 2010.06.15 11:12:17
Melyik volt a magasabb pozíció a szocialista diktatúrában? Ha valaki helyettes államtitkár volt 1981-től 1990-ig, vagy ha a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál volt hatósági osztályvezető 1985-90 között? Mert az egyikből majdnem köztársasági elnök lett, a másikból…..
ryuk (törölt) 2010.06.15 11:09:29
Varánusz Sólyom vs. Schmitt 2010.06.15 08:00:00
Tegnap találtam egy Lázár János cikk végén egy apró, ám nem jelentéktelen széljegyzetet. Mivel éppen könnyes szemmel röhögtem Lázár azon kijelentésén, miszerint "politikai mutyik" helyett most egyértelmű döntések lesznek, - a tegnapi napotok után politikai mutyiról…..
ryuk (törölt) 2010.06.15 09:39:56
A FIDESZ újfent lehetőséget adott a "megfelelő ember" címke használatára, a végén még sorozat lesz belőle. Úgy látszik kiélvezik, hogy a kétharmad birtokában tényleg azt tehetnek, amit akarnak. A közpénzügyek miatt egykor gyanúsított Papcsák, és az egykori III/III-as tartótiszt Horváth után megint…..
ryuk (törölt) 2010.06.15 09:27:52
Bárki.Bővített mondatban: bárki, akire Orbán Viktor rámutat."Egy, csak egy párt van talpon a vidéken, meddig a szem ellát puszta földön égen". Ez az egy pedig úgy érzi jól magát, ha kontroll nélkül tehet meg bármit, amit akar. Legalábbis minden jel erre utal az utóbbi…..
ryuk (törölt) 2010.06.14 18:00:39
Kurvannya Istenes preambulum 2010.05.27 13:11:00
A nemrégiben (és nem botránymenetesen) megalakult új Parlamentben, a "kettős állampolgárság" megadásához képest itthon kevéssé vitatott, tartalmában nemzeti konszenzust is élvező törvényt fogad el ma az Országgyűlés A Nemzeti Összetartozás (sic!) melletti…..
ryuk (törölt) 2010.05.27 18:33:49
@sorokinV: "akik hiszünk abban, hogy Isten a történelem ura, s azok, akik a történelem menetét más forrásokból igyekszünk megérteni"
és ez szerinted nem embercsoportok megkülönböztetése.
ryuk (törölt) 2010.05.27 18:44:09
@sorokinV: 1. isten nevét hiába a szádra ne vedd 2. a beterjesztő valamiért fontosnak tartotta kifejezni a csoportok közötti (a törvény szempontjából teljesen indifferens) különbséget, és nem az egységesítéshez közelebb álló "mindannyian" formulát választotta. tehát kérdem én, ha valakinek fontos, hogy különbséget keressen, és különbséget tegyen egy állapotban, ami full nem tartozik a törvény tartalmához, az igenis megoszt, nem pedig egységesít, bármennyire nem érted.
ryuk (törölt) 2010.05.27 18:45:20
@ryuk: végül nem is kérd'tem, hanem mondtam
Vasárnap este, 6 évad után befejeződött az Oceanic 815 túlélőinek szövevényes kalandja a Lost szigetén. A (reklámokkal együtt) két és fél órás dupla záróepizód reklámidejének minden egyes fél perce 177 millió forintba került a hirdetőknek, viszont ezeket az értékes…..
ryuk (törölt) 2010.05.26 12:30:26
Az elmúlt napokban a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező FIDESZ-KDNP szövetség minden korábbi tempót meghaladva kezdett neki a jogalkotási munkának. Hagyjuk most, hogy a jogalkotási munka dandárját a legtöbb demokratikus országban általában igazságügy-minisztériumok képzett kodifikátorai…..
ryuk (törölt) 2010.05.20 18:17:14
@Gergő77: az értékeket te kötöd szigorúan a kereszténységhez, de pl. a családbarát gondolkodás már az ősközösségben is megjelent, hiszen nem ették meg saját családtagjaikat, hanem a szomszéd törzsből válogattak a levesbe.
@onlame: nem ítélkeztem.
ryuk (törölt) 2010.05.20 18:23:39
@onlame: de belekeverik, különben az lenne az elején, hogy "Mi, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének tagjai, azok, akik hiszünk abban, hogy Isten, VAGY AZ ISTENEK a történelem uraI, s azok akik a történelem menetét más forrásokból igyekszünk megérteni…"
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
ryuk (törölt) 2010.05.20 15:51:11
@asz_tapasz: és arra jön majd a szlovák válasz, amire az újabb magyar, azt követi az újabb szlovák, soroljam?
ryuk (törölt) 2010.05.20 15:52:56
@Várúr: thats the spirit!
ryuk (törölt) 2010.05.20 16:40:25
Drága Jobbik-szavazók, itt az alkalom, amire vártatok! Ide küldjétek a retket, ne a Subbára! Csak el ne felejtsétek, hogy pártotok hivatalosan nem rasszista, így az „A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni amikor születtél vagy egy nagy…..
ryuk (törölt) 2010.05.17 16:38:00
@deflorator: igen, az szakértelem. emberek esetében viszont nem fajtákról beszélünk, hanem egyes emberekről. fajtákról morvai krisztina képviselőasszony beszél, amikor azt mondja hogy "magunkfajták" és "magukfajták".
ryuk (törölt) 2010.05.17 16:42:51
@BP80: teljesen igazad van. az elmúlt húsz évben minden kormányunk magasan szart a cigányokra és maximálisan szart a problémás körzetekben élőkre. a harmadik köztársaság minden kormányra kerülő ereje csak a saját szavazatainak maximalizálására használta (ki) a cigányokat, remek példája ennek a két nagy párt saját cigánytábora, saját cigányvezetőikkel az élen. valódi megoldást eddig sem próbáltak adni a problémára és ezután sem sokat várhatunk.
ryuk (törölt) 2010.05.17 16:50:08
@deflorator: lol, hogy ismersz fel egy négert a hangjáról? hogy szagolsz ki egy cigányt egy négert és egy ázsiait egy sötét szobában? igen, ha látod őket, akkor látod a különbségeket is, pl bőrszínben, vágott szemben. de ha ezek a jelek nem egyértelműek, akkor nem biztos, hogy meg tudod állapítani az illető alfaját. amúgy a vágott szem még nem jelent automatiksan szorgalmat, mint ahogy az ébenfekete bőr sem jelent automatikusan gyors futási képességet. és persze a fehér bőr sem jelenti azt, hogy birtokosa a társadalmi normákat betartva, gondos apaként, szerető férjként, a közössége aktív tagjaként éli életét. a kutyáknál ez picit tényleg máshogy van.
Legjobb indulattal is max 500 ember lézengett az idei Kenderpikniken vasárnap a Margitszigeten. A Kendermag Egyesület még mindig 60 milliárd forintra becsüli az évente kieső adóbevételeket, amit az állam a fűkereskedelem meg nem adóztatásával a maffiának juttat. Persze ennél…..
ryuk (törölt) 2010.05.10 13:57:44
@eszkep: ez így van, a zsírszövetekből akár három hónap múlva is kimutatható a thc. ellentétben az alkohollal, a nikotinnal, a kokainnal, a heroinnal, az lsdvel, az mdmaval, a ragasztóval és a gyógyszerekkel, vagy a koffeinnel. szervezetünk ez utóbbiakat ugyanis agresszív méregként ismeri fel és mindent megtesz, hogy mihamarabb kiürítse, míg a thc-t nem ítéli méregnek. lehet, hogy a szervezetünk alapból hülye, de tudományos kísérletekkel mindmáig nem sikerült megtalálni a marihuána halálos dózisát, míg a többi szernél ezen érték elég jól megállapítható.
Subba Akik nem tudnak várni 2010.04.22 08:30:00
Én tuti nem mernék ruhát csórni a jótékonysági gyüjtődobozból, ha egy ilyen brigád hesszelne közben!..
ryuk (törölt) 2010.04.22 18:07:55
Hát nem lesz idén adócsökkentés. Milyen szomorú. Pedig már megmondta a Viktor is. Akkor most a Viktor hazudott? Borzalom.Na igen. Ez a kampány, ez már csak ilyen. Hazudott a Fidesz, mint ahogy négy éve az MSZP is. De mondok durvábbat. Ha a Jobbik vagy az LMP jutott volna hatalomra,…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
gg.blog.hu A kampánycsend halála 2010.04.12 16:46:00
A vasárnap este 7 óra után történt, egyszerre vicces és botrányos események halálos csapást mértek a kampánycsend intézményére. Nem maradt más választás, el kell takarítani ezt a hullát az útból, minél hamarabb. Az internetes tartalomszolgáltatók egyesületének soros…..
Van az év elején módosított KRESZ-nek egy olyan része, amit a média is az egyik leglényegesebb elemnek tekintett és a mai napig előkerül, csak épp hibásan, amivel közvetve akár balesetet is előidézhetnek, ugyanis félreinformálják az embereket. A szabálymódosításnak az a fele…..