Regisztráció Blogot indítok
Adatok
talalkozas

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd…..
talalkozas 2009.11.05 07:56:18
Ez sem lesz rövid olvasmány, de mindenkinek forrón ajánlom, ugyanis még a Homár is ritkán kap ilyen erős, mondhatni letaglózó levelet. A Magyarországon befogadott, állítólag rasszista görögöktől eljutunk a Homéroszt tanító szkíta mágusig, közben olvasónkat egyszerűen…..
talalkozas 2009.10.06 10:32:06
@Kandras: Részben van igazad. Szerintem fontos kihangsúlyozni, hogy görög volt a sofőr, az utaskisérő stb. Ez azonban még nem ok, csak magyarázat. Én dolgoztam már mokány magyar sofőrrel is, aki veszekedett volna az utassal, amíg rá nem szóltam.

Amit még sajnálok, hogy amíg azt mondod, a nőnek a szövegéből süt a gyűlölet minden iránt, ami nem magyar (megjegyzem, ha így volna a Balatonon nyaralna, vagy valahol az elszakított területeken, hogy kiélje ilyen irányú igényeit, és nem dícsérné a görög házigazdát), nos addig a te szövegedből meg süt az előítéletesség, már-már gyűlölet minden iránt, ami jobboldali, nemzeti stb. És ez a baj.
talalkozas 2009.10.06 10:42:56
@Kandras: Ez legyen az együttgondolkodás kiindulója. Mert ebben egyet tudok érteni veled. "Nem is kicsit, nagyon."
talalkozas 2009.10.06 10:48:31
@Kandras: Még valami. Nem a jobboldaliság romlott el, nem ezek az értékek lettek rosszak, hanem az emberek, akik "érkeztek". Ha pedig utánajárunk az okoknak, akkor magyarázat is van rá. De a megoldás nem az, hogy az ember elmenekül, hanem azon dolgozik, hogy olyan maradjon, amilyennek ő álmodta meg. Kicsit sarkított példával, ha egyszer több lesz a kínai Magyarországon, mint a magyarul beszélő, akkor elköltözöl Austráliába? Vagy ha egyszer ennél is sokkal több lesz a román Marosvásárhelyen, akkor elmenekülök Székelyudvarhelyre? Kérdezem, mert a választ tényleg nem tudom rá.
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
talalkozas 2009.09.17 10:51:23
Árpika. Nem fogok belemenni a hülyeségeid cáfolatába, mert irasaidbol tapasztalom, hogy eleve elveszett eset vagy.

A lényegről talán annyit, hogy minden ideológiai, politikai irányzat arra törekszik, hogy másokat meggyőzzön az elvei és meglátásai helytállásáról. Ebben pedig főleg te és a hozzád hasonlók, ultraliberálisok mutatjátok az utat. Ha nem akarnál másokat meggyőzni a magad igazáról, és a "jobbosok" infantilizmusáról, akkor nem írogatnál ilyen nagyokat. De ti, ha valakit meg akartok bélyegezni, akkor még pejoratív kifejezéseket is legyártotok, a lejáratási mechanizmusok zseniális működtetésére. Így teremtettetek külön kifejezést azoknak, akik devianciának tartják, ha az egyébként szaporító szerveknek tanított testrészeket, nem rendeltetésszerűen használják. Hisz nem véletlen az, hogy az egyik himbilimbi, a másik meg lik. Szóval aki ezt így gondolja, és zavarja őt a fesztiválnak nevezett magamutogatás, az szerintetek homofób. A fóbia pedig valamiféle betegséget jelöl. Így aztán rögtön az lett a beteg, legalábbis a ti rendkívül toleráns fejetekben, aki egyébként akár ideológiai, akár racionális okoknál fogva tiltakozik a devianciák ellen. Ennyit a liberális áltoleranciáról.

Amire inkább felhívnám a figyelmed, mint magát nagytehetségű tollnoknak beállító "közirónak", hogy az egyelőre és egyenlőre különböző jelentéstartalommal bír. Értem én azt, hogy a magyar nyelvet ma már könnyebb gyilkolni, mint "mívelni", de ha már "tollat ragadsz", méltóztass felelősséget is vállalni ezért. De ti liberálisok, gondolom ezt is leszarjátok.

Javallott példák:

„Egyelőre még nem ismerem az elnök álláspontját.”
„Még nem dőlt el a mmérkőzés, a két csapat egyenlőre áll.”

Maradéktalan toleranciával, PP.