Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lassanfelnövöktalán

2 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Békekölcsön 2010.11.02 11:30:00
Súlyos milliókat váltanának üres ígéretre. Pedig a magánnyugdíj az enyém. Megtartom...
lassanfelnövöktalán 2010.11.05 19:47:49
sztok,
1. kisszines: egyik ismerősöm talált egy pici érdekességet a 2011es költségvetésben, idézem:
"...behozták a munkáltató által fizetett tb járulék felsõ határát. ez egyes számítások szerint (a 2009-es 4% különadó befizetésekbõl kiindulva) ez 170 mrd bevétel kiesés a ktgvetésben, és ennek a nagy része a banki szektornál marad, mert ott jelennek meg jellemzõen az ilyen magas fizetések (21.000.- / nap 2010-ben, azaz bruttó 6.300.000.- /hó felett).
Tehát az egyenleg érdekessége, mi is a bankok egyenlege: -különadó, +járulék "spórolás", az egyenleg közel lehet az igazán nagy pénzintézeteknél a nullához."
2. és még egy összeesküvés elmélet, a portfolio.hu egyik elemzése kapcsán(
portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=138920&is=1). Itt a CHF alapú jelzálog hitelek kakamtlábait vetette össze a Lenygyelországival. Ez alapján a kamatkülönbözet 2-3 % (nem bázispont, hanem %) , mert az itthoni bankok a válság közben követték a svájc kamatemeléseket, a végén a kamatvágásokat meg nem. Ezzel szemben a lengyel bankok engedtek a kamatokból. Ez alapján adódik az összeesküvés elmélet másik fele: a bankadó csak egy marketing kampány, amit ott elvesznek tőlük, azt megegyezés alapján visszaszedhetik a CHF hitelesektől és nem cseszteti az állam a bankokat. Megintcsak, OV mososlyog, olyan Robin Hood-osan, hatul meg összekacsint. Mi meg fizetjük.
Mit szóltok?
illetve: W mester! Írj cikket ezekről is az index címoldalra, hadd lássa a nép.
lassanfelnövöktalán 2010.11.05 20:06:08
@Joooe: "Egyébként a nyugdíjasok utazási kedvezményét szerintem senki nem fizeti, azért nem mert nem jár költséggel."
nem lényegi kérdés, de kötözködni jó :-P :-D
Bocsesz, itt tételesen tévedsz, közgazdasági értelemben. A közlekedő jármű költségei igenis függenek a rajta utazók számától. Pl ha kevesebben utaznak, ritkábban járhatnak a sűrű buszok (7-es vonal), ami eszközben (buszokban lekötött tőke ill értékcsökkenés), karbantartásban, sofőr fizetésben igenis csökkenthetné a költségeket. Egyéb hatásokról a BKVsok biztosan tudnának még mesélni, pl vonalszerkezet váltás, mittudoménmik ktsgcsökkentő hatásai. Igenis, a nyugdíjasok utazása az államnak pénzbe kerül. Arról meg lehet vitatkozni, hogy mennyi ilyen költség a "jogos", "jár", "törvényes", "ésszerű", "fenntartható".

Az persze más kérdés, hogy az államnak nem csak a BKV profitjának maximalizálása a feladata, hanem pl az ilyesféle jóléti dolgok is.
Bocsesz, szakmai kérdésem van: hogy a francba nevezzem a  szereplőket? Kódneveket használni baromi fárasztó (kinek is volt a múlt héten a kódneve XIV. Lajos?) a monogrammok olyan izé, a real becenév nagyon átlátszó, a keresztnév első betűje meg gáz. Na mindegy, most ilyen...
Na, ma este betelt a pohár. Eddig elítéltem a bloggereket (defektes barmok, mér nem beszélnek emberekkel írás helyett), de be kell látnom, akárkinek lehet olyan szar vagy jó napja (akár véletlenül is) hogy kénytelen írni. És a blog.hu szerint ezzel akár még híres is lehetek...…..
Megcsinálták. A hazug, népnyúzó, idegenszívű bankárbérenc, meg a populista, szélsőjobbal haverkodó népvezér végre megölelték egymást, meglapogatták egymás hátát, talán még egy finom fenékpacskolás is volt, hogy „Jól van, Feri, végre egyetértünk”, "Igen…..
lassanfelnövöktalán 2007.04.28 11:12:34
Előljárójában: egy ideje olvasom itt, amiket írogattok. Kedvellek titeket, alabna jószándékú rendes gyerekek vagytok. Most viszont nem tartottam vissza magam, regisztráltam.

Kicsit ugyanis nehezen veszem, amit most ennek kapcsán itt csináltok. Megy részletek boncolgatása, megy az "itt nem lehet semmit csinálni" feeling. Már bocsánat, de többet várok tőletek. Sokkal többet. (bocsi, az elején egy kicsit flamelek, mert ezt írták a könyvben, hogy így kell)

ferikefleto 2007.04.27. 14:02:18
"A sajtó csak ugyanolyan, amilyen az ország. Ha a két párt saját tévét tud piacképesen gründolni, az azért van, mert az emberek azt akarják hallani, amit ezek a tévék mondanak."

- Nem kell az embereket (már mint a tömeget) hibáztatni. Ők nem saját akaratukből lettek ilyenek (a döntéseik is jobbára a környezetük hatására alakulnak ki), Egyszerűen csak ennyit, ilyen embereket (és ebben az eloszlásban) tud kitermelni a jelenlegi társadalmunk. Na ez a baj oka, kezitcsókolom.

Avenarius professzor 2007.04.27. 14:37:41
"...a rovidlato barmok tenyleg ebben latjak garantalva a politikai elomeneteluket. ami persze a magyar mediarol is sokat elmond.

- igen ez történik. Eddig szép volt a levezetés, már majdnem ott vagyunk. Tudja folytatni , fiam? Pontosabban: miért nem folytatja? Miért nem kérdezi meg: miért megy ez így?Vagy még inkább : mit is lehetne tenni, hogy ez ne így legyen?


FAcQlyás menyét 2007.04.27. 13:23:31
"A kommunikáció a választók túlnyomó többségénél nem került át az internetre. A választási eredményekre - és úgy általában a közgondolkodásra - nagyrészt a tévék műsorai vannak hatással. "

- Az első mondat igaz, sajnos, egyenlőre. Aztán pedig : és szerinted ez maradjon így? Ti hagyjuk, hogy okosan tervezett agymosás alakítsa a következő 4 évet? Vagy mi, akik már a neten kommunikálunk és (remélem) nem a fenti 2 db TV-ből alakítjuk ki az ikszet a szavazőlapon, megtettünk mindent?

Vajon felelősek vagyunk -e azért, hogy kevésbé látó embertársainkat a magunk kisszerű eszközeivel a gondolkodás és áttételesen a világmegváltás irányába toljuk el?

Szerintem igen.

Tessék ezt a felelősséget komolyan venni. Minden jelentős eszmerendszer vagy gondolkodásmód terjedésekor , mindenhol volt első pár ezer ember. Az ő felelősségük, hogy éssez, okosan nyomják előre az ige terjesztését avagy luzer mód hagyják organkusan fejlődni. Mi (tán írhatom ezt a névmást) most 2-3 db atom jól szervezett, eszközökkel , módszertannal és pénzzel jól ellátott módszeres agymosó propaganda gépezettel szemben, a hitünkre alapozva próbálunk valamit csinálni: mondjuk a véleményünket, bloggolunk, beszélgetünk.
Nem lehetünk olyan lúzerek, hogy hagyjuk a rosszfiúkat az ő pályájukon, az ő játékszabályaikkal tönkrevágni a mi jövőnket.
Számoljatok : gondoljatok a barátaitokra, nézzetek szét a munkahelyeteken: Sokan vagyunk, akiknek tele a hócipője azzal, ami itt megy 17 éve (ez a médiaháború, botrányok, rövidlátó döntések, párt és magán érdekek alapján meghozott döntések, közbesz, stb)... csak valahogy bénák vagyunk, morgunk otthon a tükör vagy a TV elött oszt ahelyett, hogy csinálnánk is valamit, inkább iszunk még egy sört. Vagy bloggolunk és beírjuk, hogy ma is milyen suttyó volt vmelyik véleményformáló médiaisten. ( Jah, még azt is lehet, hogy akkor irány Ausztrália, mert ott majd jó lesz (ilyen barátom is van, :-/ ).

Hát igen, ez a könnyebb út. Csak így, ezzel az átgondolatlan, ötletszerű Brown mozgással, pont oda jutunk, amitől itt félünk: mások -nagy turbinákkal a kezük ügyében- fogják megmondani, mi legyen. És az nem nekünk lesz jó.

Sztem nem tehetünk mást: ideje végre felvállalni a felelősséget, rászánni heti legalább 1-2 órát és elkezdeni tenni is valamit. Szervezettség, kommunikáció, tervek, (meg sok sok tanulás).

Khm, csak a játék kedvéért : ki, és heti hány órát szánna "világmegváltásra" ?