Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hochma

7 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes és nagy vihart kavaró könyv jelent meg alig egy hónappal ezelőtt az USA-ban. A címe Battle Hymn of the Tiger Mother ("A tigrisanya harci himnusza"); magyar nyelvű recenziót már közölt például a Heti Válasz, és az Átmeneti Állapoton megjelent cikket is ajánlom…..
A szülés.hu oldalon a készülő kormányrendeletnek egy újabb szövegverziója olvasható. Megnéztem, hogy az eddigiekhez képest mi változott, a változtatásokat a szövegben kiemeltem, és az alábbiakban a rendelettervezet szövegét ezekkel a kiemelésekkel együtt teszem közzé.A…..
Az otthonszülés új szabályozását Steinberger Attila, az Egészségügyi Minisztérium Kodifikációs Főosztályának vezetője ismertette a sajtóval. Steinberger a sajtótájékoztatón elmondta: „Magyarországon egyre több ember ért egyet azzal, hogy a szülés és a születés…..
Hoze A hét hülyéje - rovat 2010.10.14 01:34:00
Miért őrültség otthon szülni?Tessék, minden hétre jut mindig egy olyan sztori, hogy az ember a fejét fogja, falat kaparja. (Update: Ezennel be is indult a Hét hülyéje rovat itt.) Az eheti díj nyertese kétségkívűl Geréb Ágnes, kuruzsló 'szülésznőt' illeti meg, az un otthon…..
hochma 2010.10.16 18:40:40
senkit nem akarok meggyőzni, puszta tényeket linkeltem. A feleségemet nem tudom otthon szüleszteni, valóban, mivel én is nőből vagyok sőt szültem is, sőt otthon, sőt egészséges négykilós gyereket. (és nem Geréb doktornővel, mielőtt szektásnak lennék kikiáltva)
Sőt az esküvőm sem templomban volt, enni nemcsak az asztalnál lehet (ágybareggeli, óóó éljen a nonkonformizmus) és szexelni se csak az ágyban szoktunk, ennél SOKKAL kreatívabbak vagyunk :P
Ám szüljön kórházban, aki akar, ha az a jó neki, de előtte gondolja át, mennyire biztonságos, ha mondjuk elkap a 25 féle antibiotikum-rezisztens bacik közül egyet is a gyereke, mert ezek csak a kórházban vannak, otthon nem. Jó-e az a gyerekének, ha belevágnak császár vagy gátmetszés közben(barátnőm gyereke az élő példa). Jó-e az a gyerekének, hogy a doki az alkarjával rátehénkedve az anya hasára kirobbantja a gyereket, aki közben a gyorsítástól agyvérzést kap, csak mert a doktorbácsinak tíz perc múlva teniszmeccse lesz. Jó-e a gyereknek, ha hideg vizes csap alatti fürdetésnél azonnal tüdőgyulladást kap (pláne ahol októberig megy a légkondi, mint az István kórházban).

senkit nem akarok meggyőzni, de a kórház nem egyenlő a biztonsággal, az otthon meg nem egyenlő a veszélyeztetéssel., ha van veled szaksegítség.
Linkelt dolgokat ismét ajánlom elolvasni, de csak annak, aki nem szeretne a saját kis álomvilágában maradni.
Bár valakinek a konformizmus meg a megalkuvás meg a rendszer kiszolgálása az életcélja...ők ne olvassák el semmiképp!!!
חכמה egy év után vissza 2010.10.10 17:45:00
Na jó, egy éves szünet és bloghanyagság után érdemes újra ide is írni.Fontosabb események:- 2010. március 18-án megszületett a Gyerek, 3800 grammal és 51 (vagy 52) centivel. Szüléstörténet később.- Gyerek azóta megtanult pár fontos dolgot, épp az ülőpozíciót próbálgatja,…..
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
hochma 2010.03.08 10:51:21
@Szko: szép nagy ötkilós ikersünökkel méghozzá!
Viszont a poszt megérdemli az aztaku-jelzőt. Emberek az ilyenek?!
Amerikába jöttem Viz 2010.01.28 04:57:00
Ma megint felkeltem (jeeee) es nem nagyon volt egy ideig semmihez kedvem. De aztan nezegettem a pocimat es arra jutottam, hogy aranyos meg minden, de talan mar egy kicsit tul nagy. Szepen gombolyodik ha eleresztem magam (eppen ezert mostmar nem csak edzes miatt kell behuzva tartanom, hanem mert…..
חכמה konyhatündérkedés 2009.10.14 15:38:00
Tegnap megpróbáltam somszörpöt főzni. Nem sikerült.Somlekvár lett belőle. :(Amúgy jól leszek lassan, vér nincs 11-e óta (merthogy mégiscsak ünnepivé kell tenni itt a dolgokat), anyutól kaptunk két pöttyösbögrét, anyóstól ágyneműhuzatot. Nagynéném férjétől meg…..
חכמה egészség? ügy? 2009.09.25 17:21:00
Kisfiam vasárnap hajnalban úgy döntött, megkezdi az anyjáról való leválást. Na persze azért még nem tartunk ott, hogy ez lehetséges legyen, először tán szülessen meg, tanuljon meg enni, inni, beszélni, menni, olvasni, írni, számolni, aztán kamaszodjon, nőjön a fejemre, kezdjen…..
Azt hiszem, nem erre szamitottam. Ugyertem, ugyebar arrol hadovalok itt hetek ota, hogy mennyire nem keszultem fel erre az egeszre, de ez a tegnapi azert megiscsak a csucs volt. Vagy nemistudom... Az tortent, hogy megeheztem es elmentem a boltba. Szokasos eltevedes a sorok kozt es ketsegbeesett…..
Senki ne becsülje alá a várandósság alatti hormonháztartás-borulást.Én például fél órája ülök a jútúb előtt, és hallgatom ifjúkorom meséinek iszonyú béna főcímdalait, úgymint Balu kapitány, Duck Tales, Xénia-láz (igen, ezt is), és most derült ki számomra, hogy a…..
Telihold van. Ilyenkor mindig meghulyulok egy picit. Atmentem 6ra az ebedlobe, elotte vettem chipset, mert most olyan vacsi volt, hogy mindenki hozott valamit, A-tol H-ig salatat, J-tol Z-ig ragcsalnivalot. Aztan termeszetesen mindenki hozta a csaladjat. Fura, hogy akikrol azt hittem fiatalok,…..
hochma 2009.09.05 20:25:13
Amerikába jöttem Ebedszunet 2009.09.02 20:58:00
Whooa!... Hat, ez bejott. Tok felve mentem ma at az egyetemre... De hulyeseg volt. Itt meg a kedvesnel is kedvesebbek! Egyelore csak ismerkedunk, beszelgetunk, es kapjuk az infot a pajesz moge. Dehogy ezek milyen jofejek! Ott kezdodott, hogy az IT-n mindenki elmondta, hogy melyik szakra jott…..
חכמה olyan, mint, csak 2009.07.21 13:24:00
Tegnap felhívott egy volt főiskolai évfolyamtársam. Férj iránt érdeklődött, írt neki mailt, megkapta-e, elvállalja e, satöbbi, szokásos. Aztán megkérdezte, amúgy milyen férjnél lenni, háztartást vezetni, ilyesmik. Mire azt mondtam neki, hogy ugyanazt csinálom, mint a…..
חכמה Kalórina 2009.07.02 11:55:14
Miért van az, hogy a világ tele van karcsú nőkkel? Nem gizdákkal (persze azzal is tele van), meg olyanokkal, akiknek ha három napig borogatod a mellét, elmúlik, meg huszonéves létére tizennyolcas méretű farmert hord, hanem a literális értelemben karcsú nőkkel. Akiknek van melle és…..
חכמה Szofizzma 2009.07.01 16:00:00
Hát helló.Sokáig vissza tudtam magam tartani attól, hogy új blogot kezdjek, de nem sikerülhet minden örökké. Meg valahogy együtt járt az inger azzal, hogy gépelőttülős munkám lett, és egy jó ideje a rögzítések metódusa a gépelés lett számomra. Hű, de intelligensen hangzik…..