Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sandra H.

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..
Sandra H. 2011.01.09 09:29:46
@komiszborisz: Mindenki csak a saját lelkét tudja megváltani
2008. október 21. kedd, 18.00 óra Laki János A tudomány megbízhatósága Az előadás azt a kérdést veti föl, megkülönböztethető-e egymástól a tudomány és az áltudomány az empirista ismeretelméletre alapozott igazolási és cáfolási módszerek segítségével. Föl vannak-e mentve a szkeptikus vizsgálat alól…..
Régebben már megcáfoltam Anzelm istenérvét is és talán még Kurt Gödel is kiérdemli, hogy foglalkozzam vele. Később 2022-ben meg Gödel első nemteljességi tételéről  mutattam ki hogy áltudományos. Ja meg egyértelmű tény, hogy még az Isteneket sem tudta összeszámolni matematikusként helyesen. Már…..
Sandra H. 2008.09.06 20:00:01
Pár napja tették közzé a James Randi Oktatási Alapítvány idei ösztöndíjpályázatának eredményeit, s mint arra egy szemfüles olvasónk felhívta figyelmünket, a díjazottak listáján egy magyar név is szerepel. Borbély Tamás Angliában tanul pszichológiát. Őt kérdeztük az elnyert ösztöndíjról és terveiről...
Mi szkeptikusok időnként elveszünk az ezotéria és az áltudományok által használt kifejezések dzsungelében. Úgy gondoltam, szükség van egy kis fényre az éjszakában, hisz oly makacs és tudatlan emberek vagyunk. Íme az Alternatív Szkeptikus Szótár, hogy végre mosolyogva igazodjunk el e számunkra…..
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
 Azt kell, hogy mondjam, hogy az intelligens tervezés tevékenysége már megérdemelné, hogy a záróránál tartson, vagy haláltáncot járjon, de hát nyilván nem lesz így. Az emberi társadalom sajnos mindenféle butaságot képes felkapni, és legjobb esetben azt várhatjuk, hogy pár év múlva kifulladnak,…..
"Ideális életmód A-tól Z-ig" hirdeti a weboldal és rögtön olvashatunk is a csodaszerről, amely "napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett". Ez a szer nem más, mint az ezüst-kolloid. A cikk kitűnő tárháza azoknak a frázisoknak,…..
Sandra H. 2008.05.12 22:28:21
Ezt nem állom meg, hogy ne osszam meg veletek is:

" Ekpafat egyik cikkében olvastam az ezüstkolloidról. Ők ezzel permeteznek. Szerintem, erre kellene rátérni a kiskertekben is. A permetezést meg amennyire lehet, felejtsük el! Nem véletlenül indult el a bio gazdálkodás."

www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=44571

"#51 - ekpafat - 2008.05.12 - 22:08:27
Másik: Nem is szabad venni házilag gyártott kolloidot, mert annak előállítása szigorúan szabályozott. Mi is gyógynövény boltban vettük előszőr, aztán vettünk egy készüléket és azóta mi állítjuk elő, de csak saját magunknak. A klubb gépével, pedig egy személy van megbízva, aki felelősséggel van, amit a klub tagjainak csinál, önköltségi áron. / 1dl. 100forint/
Permetezésre pedig: 10 liter vízhez, 2,5-3 dl. használunk. Nem mondom, hogy holdakat lehet permeterni, de a házi kertünket igen."

www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=44571
Elérkezett hát Magyarországra is az Uri Geller utódját kereső show, melynek első részét szombaton láthattuk a TV2-n (aki nem látta, a TV2 videóarchívumában tekintheti meg részletekben). A versenyzők jobb sorsra érdemes bűvészek, akiket szerződésük arra kötelez, hogy többnek állítsák be magukat, mint…..
"Sok emberek hisznek ebben, hogy ez valódi. Sok emberek azt mondják, hogy ez egy trükk. Én akarom, hogy ez misztikus legyen." - mondta Uri Geller a TV2 tegnap esti Napló Extra c. műsorában, később pedig némi unszolásra egy kanalat is meghajlított. Mi nem akarjuk, hogy ez misztikus legyen...
Sandra H. 2008.01.25 07:45:57
Kedves bolhabetu 2008.01.24. 15:14:47

A tűzön járás több mint jó példa. Lebukkatatja egyes magukat szkeptikusnak állítók manipulatív információközlésát, azaz hazugságait. Nézzük a valóban tényeket.

1. A tüzönjárás még néhány éve,(max.10-15 éve)egyértelműen parajelenségnek számított a hazai közéletben, médiában,parakutatóknál és a szkeptikusoknál is.

2. Számos könyv, újságcikk és tévéműsor bizonyítja, hogy a hazai parakutatók, ezotérikusok, newagesek, érdeklődők sokasága a tűzönjárást parajelenségnek tartják hazánkban 10-15 évvel ezelőtt.

3.Számos írásmű és irásmű hiánya bizonyítja, hogy a hazai szkeptikusok TTT is parajelenségnek tartja a tűzönjárást. Ha nem tartották volna annak, akkor már abban az időben is jelentek volna meg jelentős feltáró cikkeik a témában. Illetve IGe 1999-es Szkeptikus konferencián szétosztott írására, amely a témát érinti, lennie kellett volna érdemi reakciónak.
vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=1310

4. Tény, hogy hazánkba 1990-es évek elején jött be a tűzönjárás technológiája és azóta tömegeknek volt lehetősége ezt saját magán is megtapasztalnia. Ezzel együtt vizsgálnia is a kérdést.

5. Tehát tény, hogy hazánkban a tüzönjárás 10-15 évvel ezelőtt egyértelmű parajelenségnek számított, amiért a Randi "dijjat" teljesen jogosan el lehetett volna vinni. Mert akkor még tudományos válasz nem létezett, de megtenni egyértelműen meg lehetett tenni.

6. Tehát tény, hogy egyes parajelenségek az idő multával átmennek érdekes tudományos kisérletbe, vagy példába.

Társaságunk szkeptikus és ateista, mi sem természetesebb tehát, mint hogy leüljünk végre egy jezsuita szerzetes tanárral beszélgetni...
Vizi E. Szilveszternek - a Magyar Tudományos Akadémia elnökének - tanúságtételére nem kisebb helyen, mint a Szent István Bazilikában került sor, a Katolikus Egyház budapesti városmissziójának részeként.Legelőször is leszögeznénk, hogy helytelenítjük, hogy a Magyar Tudományos Akadémia…..
A november gazdag szkeptikus programmal indul. Hatodikán, kedden Budapesten a Nyitott Könyv kiadó és a Szkeptikus Társaság bemutatja Richard Dawkins új könyvének magyar fordítását: "Isteni téveszme". Ugyanezen a napon a társaság szegedi csoportja szkeptikus klubestet rendez a…..
Szkeptikus blog Isteni téveszme 2007.11.07 15:00:00
Kedden az Erzsébet téri Gödör Klubban a Nyitott Könyvműhely kiadó és a Szkeptikus Társaság bemutatta Richard Dawkins legújabb könyvének magyar fordítását: Isteni Téveszme. Az érdeklődők kérdéseket tettek fel a társaság két jelenlévő tagjának Vágó Istvánnak és Marosán Györgynek a könyvről és…..
James Randi, a híres bűvész és szkeptikus levelet írt a Magyar Tudományos Akadémiának, amint erről Legfrisebb hírlevelében beszámol: "Kapcsolatba léptem a Magyar Tudományos Akadémiával, hogy beszélgessünk arról a tudománynépszerűsítést tervező műsorsorozatról - a saját csatornájukon -,…..
Sandra H. 2007.11.01 19:45:32
IGe tényleg kiírt egy James Randi trükkel operáló díjat és úgy látom, hogy a szkeptikusoknak és az ateistáknak szögezte:

Isten Teszt - 1 millió forintos kihívás ateistáknak

istenteszt.blog.hu/2007/10/20/1_millio_forintos_kihivas_ateistaknak_1

"...James Randi 1 milló dolláros kihívásához hasonlatosan -részben provokatív jellegü- díjat írok ki abban a témakörben, amiben biztosnak érzem magamat. Hozzá hasonlóan annyira biztos vagyok a következőkben pontosan megadott témában, hogy ezért 1 millió forintot teszek kockázatra, ha esetleg mégis tévednék....

... 1 000 000 (egymillió) magyar forintot fizetek annak vagy azoknak az ateistáknak, szkeptikusoknak, darwinistáknak, szabadgondolkodóknak, racionalistáknak, materalistáknak, naturalistáknak akik cáfolni tudják logikus és racionális érvekkel írásban, vagy demonstrációval, bemutatással, hogy a tudományos igényességgel létrehozott Általános Isten meghatározása levezetésem alapjaiban hibás lenne."

Ez bizony szép csapda, mert akár tesztek valamit, akár nem ezzel teljesen nevetségessé tette Randi díját hazai vízeken.
Galileit - Kolumbuszhoz és Semmelweishez hasonlóan - gyakran hozzák fel példának arra, hogy a forradalmian új gondolatok megalkotóit általában meghurcolják a szkeptikusokhoz hasonló figurák. Galilei az ilyen elbeszélésekben a tudomány mártírjaként tűnik fel, aki távcsövével vizsgálódva…..
A napokban került kezembe Taszít István fenti című könyve. A könyv az intelligens mozgató elmélete és a gravitacionista felfogás főbb vitapontjait mutatja be közérthető formában. Egyre több és több tudós vallja, hogy a Newton által megalapozott, majd Einstein által továbbfejlesztett, ortodox…..
Visszatérő kérdés itt a blogon és más fórumainkon, hogy mit is jelent az, hogy „szkeptikus” valaki. Volt már, hogy szemünkre hányták: „miért nem vagyunk szkeptikusok a tudomány eredményeivel kapcsolatban?” Van, aki nem szeretné magát szkeptikusként azonosítani, mert azt a még…..
Aki szerint Jézus az ókori kivégzőeszközön alul öltözött, az virtuálisan egy játékban különféle ruhákba öltözötten is megtekintheti. Csak rá kell húzni az egérrel a különféle ruhadarabokat.Jézusöltöztető játék   Minden szép és jó megoldásért megjutalmazhatják gyerekeiket egy ilyen nyalókával:  ..
Sandra H. 2007.10.08 11:24:15