Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wadnyúl

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papica egy olyan vásárló, aki perverz módon használja is a túrafelszerelés-boltokban vett cuccokat. Vagyis mondjuk vizes fűben gyalogol egy vízálló bakancsban. Vagy esőkabátban túrázik az esőben. Az ilyen vásárlót el kéne pusztítani! Papicát kiborította, hogy amit…..
wadnyúl 2009.07.01 09:54:39
Most őszintén, melyik cuccot nevezzük professzionálisnak - amivel kimegyünk pecázni hétvégén, oszt nem ázik be, vagy amivel 5 napot eltöltünk a Retyezáton? Azért nem mindegy... Professzionális cuccot az erdészek, nemzetiparkosok, katonák, profi hegymászók használnak (nomeg gazdag gyerekek). Egy jó bakancs kb. így néz ki: www.vagabondjourney.com/2008-travel-blog/1010-carhartt-work-boots-travel.shtml
Mindenki isteníti a Vibram talpat, no hát a Vibramnak létezik ezer típusa, és nem mindig az kerül fel a bakira ami tényleg jó lenne, ráadásul a jégen csúszik mint a háborodás. Mivel divatba jöttek a hegymászó-túra cuccok, ezért itt is érvényesül, hogy ha növekszik egy termékből a szériaszám, egyre költséghatékonyabb a cég, magyarán szarabb minőségű lesz a cucc. Egy ismerősömnek volt egy 25 éves (!) csehszlovák bakancsa, amire még csavaros talp volt akkoriban. Szó szerint lekopott a faszi lábáról az a baki, kétszer kellett talpat cserélni, nem volt akkor még Gore-Tex membrán, meg Vibram, meg ilyesmi. A Gore-Tex (és a többi hasonló) is kb. 2,5-3 évig bírja, aztán kikopik-kiszakad a membrán(ezt nem veszed észre), és ugyanúgy bejön a víz ha nem waxolod a bakit. A Decathlonban érdemes venni kirándulásra, nyaralásra és egyébre cuccot, ha komoly és hosszútávú szándékaid vannak, a Dekában is kapsz profi cuccot, csak ugyanolyan árban mint a Mountex/Overland/Nomád boltokban.
Apróságok amiket érdemes megjegyezni: a kínai szabásminták és kaptafák szarok, egy jó cuccnál viszont kurvára számít a varrás (és nem a design!); a román, német, osztrák és spanyol gyártmányú bakik az egyik legjobbak (olaszoknál néha már csak a hírnév jó); aláöltözetért 10 ezret kiadni baromság (munkavédelmi/katonai/turkálókban legalább olyan jókat lehet kifogni mint a túraboltokban); táskákban pedig a legjobb hazai az Alto(tapasztalat).