Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hzsolt

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a bejegyzést 2011 májusában kezdtem el írni. Talán ez lett a blog történetében az egyik leglassabban befejezett bejegyzés. :) Szűkebb kereskedői ismerettségi köröm tudja, hogy komoly magánéleti/kapcsolati válságba sodortam magam, amin igyekeztem az elmúlt négy hónapban…..
hzsolt 2011.09.13 21:54:11
Szia,

Több éve olvasom a blogodat, de ez a bejegyzés vitt ár az első hozzászólásomra. Már eddig is illet volna gratulálnom, de ez a cikk a korona az eddigi bejegyzéseken. Több éve kereskedem, hasonló pályát futottam be én is. Végül egy éve csináltam egy Tradinghouse nevű dolgot (
www.tradinghous.hu), ahol együtt kereskedünk, és különféle szolgáltatásokat nyújtunk. Itt rengeteg emberrel találkoztam, és egy csomó háttérinformáció eljuott hozzám. Ezek alapján 100%ban igazat adok minden sorodnak. Azt gondolom nem befejezted, hanem most kezdted el, amihez sok sikert kívánok. Udvariasságból nem említetted, hogy a brókercégeknek, és kialakult tőzsdeiparnak arra van szüksége, hogy minél többen kis idősíkon kereskedjenek: ekkor lesz sok jutalék, sok számladarálás, nullázás, ekkor veszik meg a robotot, és méregdrága oktatásokat. Hosszú távú kereskedéshez nem sok kell ezekből, és ott jutalék sem sok terem.

Nekem még annyi hiányzott, hogy a pozíciómenedzselést tudjam automatizálni hetes/napos/h4/h1 pozíciókra. Erre és más egyéb hasznos dologra írtunk egy kereskedési rendszert az elmúlt fél évben, azóta a hosszútávú kereskedés nyugodtan mondhatom, hogy NULLA mentális terhelést és egészen minimális időt igényel. És a profit sem rosszab, mint daytradenél, sőt!

Tehát azt gondolom jó irányba mész.
Érdekes ugyanezt írtam le pár nappal ezelőtt saját blogomon, csak nem ennyire alaposan mint Te, hanem kicsit költői formában :)

tozsde.mlsv.hu/?p=1218

Üdv,

és sok sikert ezen az úton!

Zsolt
hzsolt 2011.09.14 06:54:28
@shortosgyula: Szia!

Lehet, hogy Neked ezt jelenti a szivárvány, nekem nem. Annak ellenére, hogy hallottam arról, hogy van akinek ez jut róla eszébe, még soha sem tudtam így tekinteni egy szivárványra. (Sok múlik az ember szemén)

Nem haragszok, de ebből pénzt keresek két féleképpen: Egyrészt ezzel a rendszerrel kereskedek éles számlán H1-nél nagyobb idősíkon, ami profitot jelent. Másrészt nagyon sok ügyfelünk, aki nem ragadt le a meleges hasonlatodon, hanem kipróbálta, és használta, pénzt adott érte, mert úgy érezte segíti a kereskedését.

A letöltési sebességgel pár hete valóban gondok vannak, ezért bocs, ezen dolgozunk. Van több blogom is, de ezt egy külön IP címen üzemeltetem, és pár hete egy IP címről folyamatos DOS támadást kapunk. Átraktuk máshova, ment pár napig, majd újra kezdték. Más megoldás lesz.

Egyébként abszolut nem vicc a dolog. Pont olyan dolgok miatt jött létre, amikről Wik írt: én is azt látom, hogy nagyon nagy a szakadék marketingekben megjelenő ígéretek és a valóság között, aminek az eredménye rengeteg sikertelen, és csalódott tréder (akik közül sokan nálam kötnek ki:) ). Az ilyen cikkek, amit Wik írt segítenek a tisztán látásban, és mi is ezt tűztük ki célul: eddigi visszajelzéseink alapján ez sikerült is.

Egyébként szerintem félreértetted Wik írását: "Ne add fel , hajrá Wik! "

Szerintem Wik nem adta fel, hanem eddigi tapasztalati alapján úgy döntött hogy sokkal bölcsebb dolog magasabb idősíkon kereskedni, és szakítani a rövid idősíkkal, és ezt alaposan megindokolta. Én itt semmi feladást nem látok.

Ugyanezen az úton én is végig mentem, és ugyanarra jutottam. Nem arról van szó, hogy nem voltam sikeres daytradeben, hanem sokkal jobbak az eredmények magasabb idősíkon, kevesebb időráfordítással, kevesebb stresszel, egy sokkal emberibb életritmussal. Én ezt hallottam ki Wik cikkéből, és erre írtam, hogy abszolut egyetértek minden megállapításával.

Egyébként udvariasabb dolognak tartom, ha valamit/valakit előbb megismersz, és utána minősítgetsz. Épp ezért szívesen adok Neked akár ingyen is egy ilyen expertet, hogy ki tud próbálni (na ragadj le a nevénél), de akár szívesen be is mutatom Neked skypon keresztül ha érdekel, és egymást is meg tudjuk ismerni. A Tradinghouse legnagyobb hozadéka, hogy rengeteg értékes embert ismertem meg, amit pénzben nem lehet kifejezni. Veled is szívesen megismerkedem, olvastam a beírásaidat, és nagyon tetszettek.

Üdv,

és sok sikert!

Zsolt
Több hónapos trendvonalat tört a devizapár, LONG 1.0850nál a trendvonal visszatesztnél.Stop Loss:   napos zárás 1.0550 alattTake Profit: ahogy az árfolyam mozgás…..