Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RealJohn

27 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen a De Morgan-azonosságokkal egyszerűsítek kódot.Ja, élünk, meg minden. Majd jelentkezünk is :) Addig is nézegessétek Márti blogját, járt Koreában, vannak képek...
Pár hete az irodában megsült a vízforraló. A pénzügyi igazgató elcsoszogott a közeli műszaki áruházba, ahol garanciába kicserélték, majd a lelkére kötötték, hogy a "MIN" jelzés alatti vízmennyiséggel ne használjuk. Azt gondolná az ember, hogy aki már programozni…..
RealJohn 2012.02.27 23:25:14
@Tvirag: igazán köszönöm! :)
Újfent szeretettel köszöntöm minden, még megmaradt olvasómat. Kissé hosszú szünetet sikerült tartani a legutóbbi bejegyzés óta, de az előző posztban már emlegetett új hobbik csúnyán elvitték az estéket. Még mindig ne kérdezzétek mik ezek, ha lesz látszatja is,…..
RealJohn 2012.02.06 17:42:42
@JoliMama: Végül is nem volt rá szükség, a metró magához tért ma reggelre. Pontosan beértem, ahogy illik.
Drága Olvasóim! Sűrűn kérem az elnézést mindenkitől, amiért ilyen hosszadalmas hallgatásba burkolóztam. Az igazság az, hogy egyrészt kitaláltam magamnak 1-2 szabadidős elfoglaltságot, másrészt pedig jobbára hivatalokkal küzdöttem, és úgy gondoltam, a bürokrácia unalmas…..
RealJohn 2011.11.27 19:33:53
@Tvirag: Köszönöm!
Az a rossz hírem van, kedves Tamás, hogy olyan kollégára még nem akadtam, aki ne szerette volna a sört :) De a csajszit is bevállalhatnád, nem rossz.
RealJohn 2011.11.27 20:34:58
@Tvirag: vagy két liter jól jönne, lassan teljesen kifogynak a készleteink :))
RealJohn 2012.01.08 23:59:27
@JoliMama: Köszönöm szépen! Mindig jól esik hazamenni :)
Hamarosan írok majd megint, ne gondoljátok, hogy nincs miről! puszi
Ott fejeztük be a zseniális cliffhangerrel végződő előző posztban, hogy már majdnem nem volt hova menni aludni. Komolyan mondom, ha csak olvastam volna, pont olyan izgalmas lett volna, mint a Dallas végén a kérdés, hogy akkor most Jockey lelőtte magát? Így, hogy intézni, alakítani…..
Van az a régi kollégiumi mondás, hogy csak akkor jössz rá mennyi cuccod van, amikor költözni kell. És tényleg. Talán annyival egészíteném ki, hogy ilyenkor arra is rájössz, mennyi ingyenélőt hord a hátán a föld. Mert nem elég, hogy a rengeteg táska/szatyor/bőrönd/doboz ott…..
Drága Olvasók, ti egyszerűen nem tudjátok elképzelni, mennyi mérget megettem, mire eljutottam odáig, hogy megírjam ezt a bejegyzést. Képzeljétek el azt, hogy egy olyan gépen kell dolgoznotok, ami bármelyik pillanatban csonttá fagyhat úgy, hogy semmi előjel nincsen, menteni pedig…..
De csak a tévében. Tartottam attól, hogy majd nehezen szokom meg az angol időjárást, aztán érkezésem után 2 egész hónapig meg voltam lepődve. Abban a két hónapban talán egyszer esett. Most meg, hogy "nyár" lett? Nincs két nap egymás után, amikor rövid gatyában lehetne…..
Olyan sztorijaim vannak, nem hiszitek el. De komolyan, ha nekem csak mesélnék, vagy nem hinném el, vagy elosztanám kettővel. Mozgalmas volt a hét, még úgy is, hogy Márti már másfél hete otthon lógatja a lábát, én meg itt malmozok egyedül. De nehogy azt higgyétek, hogy én most…..
Komolyan mondom, kész aranybánya ez a ház. Most nem azt akarom mondani, hogy én vagyok a legokosabb a világon (mert az Stephen Hawking és Sheldon Cooper, megosztva), de amilyen elképzeléseknek itt emberek hangot adnak, teljesen kész. Eddig is volt pár, amin jót mosolyogtunk Mártival, de…..
Azt is ígértem nektek, mesélek a lakótársainkról. Bár az ember Londonban viszonylag gyakran költözik, valószínűleg minden állomáshely megér egy misét. Amit biztosan tudok, hogy az előző helyünk és a mostani is ilyen, de szorítkozzunk csak a mostanira. Kiváló terepet biztosít…..
Kedves Mindenki! Elléptem haza egy családi villámlátogatásra, keddig. Vigyázzatok magatokra, vigyázok én is!    ..
"Riadó-riadó, kezdődik a Híradó..." /Bobafett: Híradó/ A világ történései megunhatatlanok, főleg, ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akik ezeket a történéseket teljesen más szemszögből nézik, mint te. Nem mondom, hozzáállásban van még mit tanulni, ami…..
Sziasztok újra Kedves Olvasók! Elnézést kérek, hogy a rögtönzött tavaszi szünetet nem jelentettem be előre, kaptam is érte a fejemre rendesen. De akkor mostmár nézzünk valami olvasnivalót. A cím ne ijesszen meg senkit, nem leszünk aktakukacok, csak arról gondoltam…..
Eltelt tehát az első hét, és ideje, hogy beszámoljak az első benyomásokról. Röviden persze azt mondanám, hogy szuper, de vannak azért sztorik, amiket, úgy gondoltam, elmesélek. A teljesség igénye nélkül, mert gyakran jut eszembe (természetesen amikor nem vagyok blogközelben), hogy…..
A hétvége kellemesen eltelt, és alkalmas volt arra, hogy megfelelően rápihenjek a munkára. A program a szokásos volt: vásárlás, séta, Forma-1, főzés, pihenés. Természetesen vasárnap este kicsit nehezen aludtam el, hiszen rendkívül izgatottan vártam, hogy milyen…..
Kedden úgy tűnt, nincs már sok hátra ebből az egész álláskeresősdiből, hiszen kaptam egy ajánlatot egy jó cégtől, jó pozícióra, jó pénzért. Én úgy voltam vele, az a tisztességes, ha kérek 2 nap gondolkodási időt, és az alatt beszerzem a másik két meglátogatott cég…..
RealJohn 2011.04.16 12:42:51
@Tvirag: helyes, köszönöm. Mi tegnap este tettük ugyanezt :)
Eljött az egyik pillanat, amire nagyon vártam, sikeresen teljesítettem az adatbázisprogramozós interjúkat, és úgy döntöttek, állást ajánlanak nekem! :) Hogyaszongya:"Kedves János,először is még egyszer köszönöm, hogy befáradtál hozzánk még egy…..
Sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a mondás. De két jó ember rengetegsok cucca? Úgy döntöttünk tehát, mint már említettem, hogy nagyobb szoba után nézünk. Nem kellett sokáig keresgélni, Londonban naponta százával teremnek az albérleti hirdetések. Ami azt illeti, rutinosak…..
Ma a szokásosnál (8:30) egy órával hamarabb, 7:30-kor volt ébresztő. Londonnak olyan környékére vártak interjúra, ahol még sohasem jártam. Előzetesen kis puskákat készítettem magamnak a mai napra, cetlire felírva, hogy a melyik metrótól milyen irányú sétával jutok el a…..
Az álláskeresés története ott folytatódott, hogy kedd reggel megérkezett az SQL Server teszt. Meg voltam ijedve, hogy elnyelte a gmail, vagy az éter, de a srác megnyugtatott a levélben, hogy csak beletett a kedvemért pár nehezebb kérdést, mert az első interjú után úgy érezte,…..
Mára (hétfő) volt tehát leszervezve az első személyes interjú. Ezt magamnak intéztem, nem fejvadász segítségével (ez a ritkább, mint korábban említettem). 11:30-ra voltam hivatalos a belvárosi irodába. Nem ment azonban minden olyan simán, persze első alkalommal mi megy…..
A nagy készülődés közepette is kell a pihenés.Márti már elkezdett a vizsgáira tanulni, pedig májusban lesz az első, de azt mondta, addig akar matekot tanulni, amíg itthon vagyok, mert akkor tudok segíteni. Ebben is van valami. Én pedig átrágtam magam az Adatbázisok könyv 8-as…..
A mai telefonos interjú kipipálva, köszönöm mindenkinek aki szurkolt / gondolt rám. Negyed órás volt mindössze (akár 3/4 órára is elhúzódhat egy ilyen), és nem állítottak falhoz. Pár kérdés volt arról, hogy mit keresek itt, mik a céljaim, meg programoztunk kicsit telefonon és…..
A hétvége csöndesen és kellemesen telt, vasárnap főztem egy jó kis paprikás krumplit, ami aztán keddig kitartott. 6 évig voltam kollégista, nekem nem okoz problémát 3 napig ugyanazt enni, és Márti sem sajnálta, hogy addig sem kell kajára költeni. Este 7re Feri barátom invitált…..