Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vákum

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Na kérem szépen, mai posztunkat egy olyan Valaki szerzette, aki annyira félti identitását, hogy még művésznevét is nekem kellett kitalálnom. Olvassátok hát Pierre Woodmantől az informatikusok egy újabb, kiemelt fajtáját sok szeretettel s jó kedvvel: A modoros IT-vezető…..
vákum 2009.10.07 11:02:08
@Hakkar:

Kedves Hakkar!

Amiket leírtál, azok tök jók. Tényleg. Csakhogy elmúltak azok az idők. Igen, régen lapáttal ástak árkot, most munkagéppel. Azonban ettől a lapátos nem jobb ember, mint a munkagépkezelő. Ez van.
vákum 2009.10.07 11:41:18
@Rigghead:
Én is IT-s vagyok és Hakkarnál a pont! Az ő idézetei adják vissza legjobban, milyen egy IT vezető...
_________________________

És azt kell, hogy mondjam, tudom mit mondanak. Feljebb is írtam már, hogy ez nem érdem. Én is emlékszem ugyanakkor a Z80 világra, a Spectrum-ra, Rucz Lajosra..
De ez nosztalgia.....

Emlékszik valaki ezekre a könyvekre? :)

ep128.hu/Sp_Konyv/SP_Konyv.htm
Az elmúlt hét egyik derűs híre volt, hogy a kormány – elősegítendő roma származású polgártársaink aktívabb részvételét a közigazgatásban – kétszáz (vagy háromszáz, már nem emlékszem pontosan) cigány ember felvételét szorgalmazza a köztisztviselői karba, és…..
vákum 2009.09.24 07:37:56
@varikon:

Csak tudod, folyton az a hülye ötletem támad, hogy ennek mintájára valaki majd úgy hirdet állást:

200 NEM cigány munkavállalót keresek.

Akkor is helyesel majd mindenki?
A napi sajtó évek óta közvetíti élő egyenesben a hanglemezkiadók haláltusáját. Ezekből a tudósításokból gyakran úgy tűnik fel, hogy valami nagyon jelentős, fontos iparág került veszélybe – más üzletekkel tizedennyit sem foglalkozunk. A lemezkiadókat a másik oldalról…..
vákum 2009.09.14 12:55:56
@Hoppázó Beléndek: Kérdésedben a válasz.. Ha unnánk, nem írnánk ide :)
vákum 2009.09.14 13:05:46
@histar007: Nem akarlak megbántani, de ha ilyen jól látod a hibákat, és a felesleges lépéseket, akkor miért nem csinálsz Te is egy kis független kiadót? Az ötleteiddel valószínűleg milliárdos lennél...
vákum 2009.09.14 13:59:28
@sty2: Te, ezt tényleg nekem írtad?? :)))
Márhogy szerintem nem létezik szellemi termék????
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
A megelőző írásokban többször utaltam egy titokzatos közgazdasági szabályra, amely szerint tökéletes versenypiacon a sorozatban gyártott termékek ára hosszú időtávon egyre jobban megközelíti a határköltséget, vagyis az egyetlen példány legyártásához szükséges…..
vákum 2009.07.28 09:52:07
@Win Elen:
Azt írod:
De elutasitottad az alapot. Egy konstruktiv vita, pedig torekszik a konszenzusra. Ahhoz kell egy alap feltetlen. Mivel az elteres mar itt jelentos, nincs hova haladni.
-----------------

Amiben (szerintem) egyetértünk, hogy a IT fejlődése lehetővé tette a tökéletes digitális kópiák létrehozását, valamint igen kevés az esély ennek a megakadályozására. Erről számítógépes mérnökként nincs kétségem :)

Amit másként gondolok ugyanakkor, az a szellemi tulajdon értéke. Szerintem ugyanis (helyesen) elítélik materiális javak eltulajdonítását, ugyanakkor értetlenül állnak a digitálisan tárolt tartalmak másolását ellenzők véleménye előtt.

Egy program, egy zene, egy kotta létrehozása is munka, a szellemi termék is erőforrás. (Méghozzá sokan nem is hinnétek, mennyire az már most is és a jövőben még inkább fontos lesz). Ez is egy termék tehát, az előállításának iszonyatos erőforrás igénye van.
Ezt is elfogadjuk közös alapnak?
vákum 2009.07.28 10:03:51
@Win Elen: Teljesen egyetertek ezzel. Nem az a baj hogy erteket egy arral probaljak meghatarozni, hanem hogy az ar mestersegesen van elmozditva. Ezt irtam mar fent is. En nem azt akarom tamogatni, hogy akkor legyen minden ingyen. Nem vagyok ilyen vegletes.
---------------------

Mesterségesen van elmozdítva? Szerintem inkább a piac által árazódott be ennyire.
Az, hogy valamely terméknek mennyi az önköltsége, az egy dolog. A másik dolog, hogy mennyit adunk érte. A luxusparfümök önköltsége és eladási ára között szerinted mekkora szorzó lehet? :)
vákum 2009.07.28 10:51:53
@Win Elen:

Azt írod:
Durva kerdes lesz. Miert van szuksege a nagy egyutteseknek havi szinten - legyunk jofejek - a minimalber ketszeresenel tobbet keresni? Nem lenne eleg? Mas ezert robotol 10-12 orat. Igy van idej zenet csinalni. Raadasul sokkal piacibb is lenne, es valodi arunak is tekintheto. Miert kell a cegeknek midnig nagyobb profit? (a bankok miatt, es a vegtelenbe tarto fejlodesert - hehe )Tudjuk a valaszt.
---------------------------

Akkor én folytatom a sort, amit megkezdtél:
Miért kell az ügyvédnek súlyos tízezreket adnom egy A/4-es gépelt papírért? Más ezért csak ezer forintot kérne. Miért kell egy jó étteremben 8-10 ezret otthagynom, a sarki kifőzdében ugyanez hatszáz.
Azért kell ennyit fizetned, mert fentiek olyat tudnak, amit a többi piaci szereplő nem tud, vagy ha tudja is, nem olyan jól, mint amennyire neked kell. Ők ennyit kérnek, és ennyiért Neked vagy kell, vagy nem.

Reméljük, soha nem jutunk el oda, hogy megkérdik tőlünk: miért nem elég nekünk a kínai munkás néhány centes bére?
Ugyanis ha a szellemi produktumot, mint terméket lemásoljuk (ezáltal az ára tart majd a nullához) akkor az ebből élők kevesebbet fordítanak majd vissza az értékteremtő folyamatban részt vevők megfizetésére, és egyre inkább minimalizálják a költségeiket.
Márpedig jelenleg az értékteremtő folyamatok nagy része szellemi. Ezt mondom az első kommentem óta.
Belsőség Swiftes konzekvenciák 2009.06.29 17:55:00
Robertó és a Swift. A Swift és Robertó. Lassacskán visszatér minden a régi kerékvágásba, ülepszik az Autót Robertónak - mozgalom tömege által felvert por, lassan érlelődnek az első benyomások, születnek a tapasztalatok. Megkértem, írjon egy pár sort arról, milyen swiftesnek…..