Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KUCM.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kpisti egy újabb értelmetlen parkolási anomáliára hívja fel a figyelmünket. Amit szintén egyetlen húzással megoldana, ha vagy eltörölnék az egészet a francba, de az is megtenné, ha legalább ideiglenes lakcímmel lehetne ingyen parkolni a lakásunk előtt:   Van egy…..
KUCM. 2013.12.16 15:52:40
Istenem mennyi irigy gyökér.

Budapesten lakom alberletben. Van autom, nálunk (MÉG MOST) ingyenes a parkolás, de majd megrendszabályozzák egy-két hónapon belül.

Az önkormányzat állando lakcimre ad ingyenes parkolast.

Namost állandora nem kivanok bejelentkezni egy albérletbe.

BKV nem opcio nekem, mert bringaval 30 perc alatt vagyok bent meloban, kocsival 15-20, BKV-val egy óra.

Hmm.. akár föl is adhatnám nyilván az autót, és sportos lennék bringávval, nade heti egyszer-kétszer vidékre megyek, az 40 perc kocsival, ket ora tömegközlekedéssel, és csak másfélszer annyiba kerül benzinből. Ha ketten megyünk siman olcsobb.

Most pedig majd jol fizethetek a parkolásert, ugy hogy ott tartozkodom eletvitelszeruen, csak hat nem adnak rá parkolási kedvezményt.

Ja, attól hogy szupergazdagnak számitok az itteniek szemében: Van autom, és Budapesten lakom, mégsincs napi 1800ftom csak azért, hogy ott álljon a ház előtt.

Ne is vitatkozzunk azon, hogy a benzinben mennyi adó van, a vásárolt auto árában áfa, béfa tréfa regadó, baleseti adó(!!!) meg rendszámadó meg eljárási dij, meg lófaszváladékadó, meg festésadó van, még fizessek azért, hogy "áll" a jármű a ház előtt.

Jelentkezzek be állandóra egy albiba?

ÁLLANDÓRA?

aztan fél év mulva megint költözök, és jelentkezzek ott átt ÁLLANDÓRA? és levelezzek banktól elkezdve az összes hivatallal, hogy legyenek szivesek innentől amoda küldeni?

Nem azert autokazok mert olyan fene nagy luxuscikk, hanem mert kulonben a hetem fele azzal telne hogy a bkvn állok.

Eléggé kurvasok adót fizetek azzalk, hogy fenntartok egy autót, akkor is gecisok lenne ha csak állna egész nap, rohadtul nem értem mi a faszért kéne ott fizetnem, ahol lakok. Nem mondanék egy 9ik emeleti panelt olyan luxusbudai állapotnak.
Most nem lennék a szuper- és hipermarketláncok helyében, mármint amúgy sem, de ezúttal biztos forrásból tudom, hogy az Index gyűjti az anyagot a legmodernebb kor legdurvább munkaadóinak ügyében, és most a Homár is megpróbálja odatenni a magáét. A Spar elkeseredett, és…..
KUCM. 2010.03.22 10:10:04
Namost

Tescoban ez ugy megy (van tescos ismerosom(nem nagy cucc, masodik legnagyobb munkaado :D ))

hogy a beosztás készito rendszeruk nem is engedi, hogy mondjuk delelottos utan éjszakást kapj, mert nincs 12 ora a muszakkezdes kozt.

Ott meg diakmunkaskent is 2*20perc szunet volt 8 oraban, es 8,5 orat voltal bent (igy van a bejelentetteknél is)

Persze ha elvagy a fonokseggel, akkor értelmesen ki lehet kéretszkedni cigizni, vagy ilyenek.

Ott kapasbol ugy megy, hogy egy heten két nap tuti pihenod van (le se tudja a főnök okézni a beosztást, ha hülyén rakja össze)

Ez a papirforma, frankón, törvényesen.

Namost emberi tényezővel számolva:
Nyilván van olyan, hogy eltérnek ettől, de ez már a dolgozók baja.
PL: "Főnök, nem-e lehetne-e (fontosch!) hogy Gizike bejon helyettem holnap delutanra, en meg megyek a' Gizike helyett holnap éjszakásra. Igen, 16 orazunk egyet, csuhajja"
Na ha a fonok belemegy, akkor lehet.

Vagy ha azt mondja a dolgozo, hogy neki -bár nem akar szabadsagot kivenni- de kellene 3 nap mondjuk elkóvályogni rokonokhoz, akkor egy nap 16 órázik, mer' cserélnek.
(ez persze 16,5öt jelent, nem 17-et, mert átfedi egymást a két műszak. tehat 2*8,5 = 16,5, ha reggel hattol este 10ig (tehat 10:30ig) van bent.)

Valamint a hivatalos rendszeruk (amihez tartjak magukat, "teszko titok" ide vagy oda) csak akkor engedi a beosztast leokézni, ha mindenkinek ugyanannyi délelőttös-délutános(hárommuszak esetén éjszakás is) van. Persze ha nem oszthato harommal, akkor annyi rugalom van benne :)

kb ennyi.

Sparba meg nem járok, mert egy fosch az egész.

a CBA, akik jogosan paraznak a tescotol(jönnek fol az expressz boltok keményen) meg csak csinovnyikokat alkalmaz.

Tesco FTW. ;-)

Albiba nem járok
Gábor a néphagyományos szétosztogatás helyett megpróbált pénzt csiholni gyermeke napok alatt kinőtt ruhakészletéből a Baba Expón, de főleg szomorú tanulságokkal gazdagodott: Szeretném veletek megosztani több sorstársam esetét. Mint a címből kiderül a Baba Expo nevű,…..