Regisztráció Blogot indítok
Adatok
solti anasztazia

0 bejegyzést írt és 480 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát elmúlt ! Pedig mennyire vártuk, mennyit készültünk, mennyit költöttünk - sokan erőn felül -  hogy ez a karácsony se legyen szegényesebb, mint a legutóbbi. Igazából a Szenteste karácsonyfát hozó szépsége, a fényfűzérek, díszek csillogása, a fa alatti ajándékokra  rácsodálkozó gyermeki tekintetek,…..
Lázas izgalommal készültem a másnapi vadászatra és a "lázas" szó, nem csak jelző lett, hanem valóság. A bennem lappangó - unokámtól kapott baci - az éjszakámat is elvitte, mivel köhögni, orrot fújni és aludni egyszerre nem nagyon lehet. Én egyébként sem vagyok valami nagy alvó, ha igaz, hogy "aki…..
Nekem duplám is várakozással teli az idei advent. Mint a gyerekek a Jézuskát, úgy várom a pénteket, amikor az "új " lábamon állva,- puskával a kezemben -  várhatom a fácánkakasokat. Remélem a fácánok is átérzik majd az ünnepi hangulatom és irányomba igazítják röptüket.  Gyerekkorban a várakozást, a…..
Vadász-horgász ember lévén, álságos lenne, ha egy vad szakszerű elejtését, vagy egy hal kifogását tragédiaként élném meg, ugyanis mindkét esetben sikernek könyvelem el. Abba már belefáradtam, hogy a"sötétzöldek"-el vitázzak ha nekik úgy jó, hogy tudatlanságukban gyilkosnak titulálnak - ám legyen.…..
A szakadt, farmer a divat, amiből jószerével kilátszik a fiatalok térde, combja, a szakadás szélén rojtokban lóg a varrás, és mindez eredetileg így gyártva.Így divatos !  Érti ezt valaki ? A gyermekkorom régvolt szegénysége, a nyomor és a nélkülözés gyakran a ruhánkon  hagyott nyomot - mert azért…..
Advent napjait éljük, amikor azt talán még tudjuk, vagy hagyományként őrizzük, hogy minden héten egy újabb gyertyát kell gyújtani, mivel egyre közeleg a Karácsony,de közben azon idegeskedünk, hogy egyre fogy az idő, amikor még ajándékot tudunk vásárolni az embertömeg közepén. Sajnos, az advent igazi…..
A könyvespolcomon kutatva, kezembe került a 2001-es Vadászati Almannach díszes, bőrkötéses kiadványa. Nagy élvezettel lapoztam bele, sorra-másra köszöntek ki az ismerős nevek, remek tollú vadászírók, elismert szakemberek írásai, valahogy az egész kiadványból sugárzott a vadászat, vadgazdálkodás…..
Egy jó cím, fél siker - ahogy a bulvármédia teszi. Mi az, hogy "őznász", mint az előző bejegyzésem címe. Vadász érti, más nem, vagy találgat, hogy esetleg elírtam, mert ősznászt akartam írni, ami ugye egy őszi lakodalmat és az azt követő hetye-petyét jelenti - mert ez ugye érthető. De a cím, amit…..
Az események sűrű sorban sorakoznak, a leírásuk erősen akadozik. Először is meleg van. Pláne itt, ahol írásaimat farigcsálni szoktam. Másodsorban foci EB van, de az élelmesebbek az egyik csatornán a Copa Amerikát is nézhetik. Mint én is. Hű de jó focit "játszanak "odaát. Bevallom, ha a jól szereplő…..
Az erdőben a szúnyogok vették át a hatalmat, pirinyó testük, tenyérrel könnyen elmázolható karosszériájuk ellenére, az erdő rémei lettek, mert tömegesen támadnak, lehetetlen ellenük védekezni. Szegény vadak nem is nagyon tudnak, csak a késői órákban mozdulnak, a nappalokat valahol elbújva töltik.…..
Most nem vadásztörténet következik, mert a tegnap délutánom vadászat helyett olvasással telt, mégpedig Esterházy Péter Hasnyálmirígynaplóját olvastam, talán éppen akkor, azokban az órákban, amikor meghalt. Rémes egybeesés! Halálával egy közeli barátot vesztettem, mondom ezt anélkül, hogy bármikor…..
solti anasztazia 2016.07.18 12:23:24
Karácsonykor nincs vadászat, nem tiltja senki, de csak elvetemült ember fog ilyenkor puskát. De valamit azért  fogni kell - hogy átkössek - ez pedig legyen a fakanál. Kedves hölgyek urak, most a töltött dagadó receptje következik - amit persze én készítek minden évben és soha nem…..
Az alföldi vadászatokon is a gyaloglásé a fő szerep, mert a fácános helyek sörétlövésnyire vannak egymástól, de az itteni - majdnem azt mondtam, hogy az én - vadászterületemen is a lábaké a fő szerep. A helybéli apróvadazás annyiból áll, hogy valamelyik patakvölgyön…..
Figyelj Vahur, itt valami nem stimmel a gazdánál. Tegnap is majdnem egy órát ugattam neki, mire  megjelent a vacsoránkkal, de a vacsora utáni séta is rövid volt, mert sietett. Ha nincs nála puska, hová siethetett?  Milyen viselkedés ez - kérdem én Tőled?  Mi a fene történhetett,…..
Basszus, ezek már megint itt vannak - sóhajtott fel az egyik vendéglátó vadász a begördülő rendőrautó láttán. A hangjába és őrnagyi mivoltába szerelmes yard-csaj, először is szoros gyűrűbe rendezett bennünket maga köré, nehogy értékes mondandója egyetlen foszlánya is…..
Már a leshez vezető út sem volt minden izgalomtól mentes.  Az afrikaiak,"wait one minute"-nak nevezik az arasznyi szúrós tövises bokrot, mert ha beleakadsz, egyhamar nem szabadulsz. Erről, a rólam leszaggatott nadrágok tudnának mesélni.  De csak "lónyúlvány" volt az afrikai bokrok…..
solti anasztazia 2015.01.17 19:10:35
Jól érezte az öreg nyárfa. Megjött a hó ! Hozzáteszem gyorsan, hogy végre ! És nem is a szokásos módon, felülről lefelé esve, vagy költőien - szállingózva-  hanem vízszintesen, szélviharra ülve. Az örömöm nem annak szól, hogy majd valami téli sportot űzhetek, mert…..
Ki az, aki szívesen magára veszi a "nem normális" jelzőt? Nem kell találgatni, a vadász. Mert ugye úgy szól a  lassan klasszikussá érő mondás, hogy a vadász akkor indul  vadászni, amikor a normálisok otthon maradnak. Két napja esik, hol jobban, hol kevésbé, mindehhez társul a…..
Karcsú, vékony, formás, kezes a szép hölgy,  csak akkor "szól" ha szólítom, nem nagy igényű, bár a hozzávaló egy kicsit drága, amit persze kamatostól meghálál. Bevallom, nagyon összenőttünk, szinte elválaszthatatlanok lettünk, pedig volna más lehetőségem is, de én csak őt…..
Az erdőt, mezőt járó puskás emberek sem mennek a szomszédba, hogy humort kérjenek kölcsön. Az egyik ilyen "aranyköpés", így szól l Olyan magasról lőttem a fácánt, hogy mire leért, beköpték a legyek!  Ahogy erre mondani szokták: erényed a szerénységed ! De az sem semmi,…..
A tegnapi történet  úgy kezdődött, hogy pesti civilek - ahogy önmagukat nevezik - karácsonyi csomagokkal felpakolva, elindultak jótékonykodni. Első útjuk, ide hozzánk vezetett, a mi kis községünkbe.  Nem tudni miért  - mert Dunaszekcső  nem egy panaszkodós "fajta", sokkal…..
Mondanék én magának valamit szomszéd - ha meg nem sértem!  Ha jól számolom a gyűrűimet, már legalább nyolcvan évet megéltem, nem úgy mint maga, akit jó tíz évgyűrűvel később ástak ide mellém. Ott alul, nagyon rendben van a távolságunk, de itt fent pimaszul belém mászott,…..
Egy kicsit megtekerve a mondást: aki disznók közé keveredik, megeszik a korpák. Ha  társasvadászatra elmegyek, vállaljam, hogy bárki állhat mellettem. Az alábbi történetben, hogy ki a disznó és ki a korpa - az ízlés kérdése. Hát így esett, az alábbi eset, hogy emelném a…..
solti anasztazia 2014.11.28 12:06:12
Mindenki ismeri - persze életkortól függően -  Máthé Péter szép dalát, ami a barátokról szól, akik azért vannak, hogy visszahozzanak egy rég elvesztett álmot...stb, stb. Kb. ennyi a lényeg, nem akarván szó szerint idézni.  És akkor mire vannak a vadász barátok? Mit hozzanak…..
Valamikor, nem is túl régen, az országnak ezt a Déli részét, kincses Baranyának hívták. Azután ugye történt, ami történt - hogy kik hibájából - most hagyjuk - és lettünk az ország sereghajtói. Baranyának kilátszik a csupasz segge a Mecsek alól. Most egy kisebb logikai…..