Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pekkerály

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt elég régen egy bejegyzésem arról, milyen pofátlanul árazzák itt-ott a külföldi borokat, már akkortájt azt ígértem, elmesélem, mit gondolok a történet másik feléről, ami nyilván sokkal több embert érdekel ebben a szubkultúrában. A túlárazott-túlárazás kifejezés…..
Zia felhő & Boulder Flickstop 2010.06.10 22:13:00
Ma sok volt a munka. Ennyire futotta  : )                       melloblocco..
pekkerály 2010.06.11 05:25:46
Kérem kommenteljenek azok akik órában másznak, és írják le azt is, hogy mit mérnek vele. Franco Campesato a Sector amerikai területi igazgatója, úgy gondolta idén komolyan kell venni a márka szlogenjét, (No limits / Exceed your limits) és megvenni pár igazán jó sportolót az új…..
Aki esetleg lemaradt volna Tuareg kommentjéről. Iker Pou megmászta a Demencia Senil-t (5.15a) is. IKER POU - DEMENCIA SENIL (MONTAJE 2.1) from jordi canyigueral on Vimeo.  ..
pekkerály 2010.02.23 09:52:56
Miről sutyorog Julcsi, Borcsi? Mi az aminek hallatán kiesiek az építőkocka Józsika szájából? Igen, hát persze, mi más, a Talend Open Studio. Alapozzunk hát mi is egy kis Talenddel, hisz mi jobb dolgunk lehetne ezen a szürke szerda délutánon. Nem, még ahhoz korán…..
Történt, hogy kaptam kölcsön egy halom könyvet. Köztük a már rég óta áhított fehér pókot. Mivel az Eiger már egy ideje foglalkoztat, így a felkavaró kezdés után begyűrtem a témakör fellelhető további darabjait is. Heinrich Harrer: A fehér Pók Ezzel a könyvvel kezdtem az…..
Egy olyan helyen, ahol a sziklamászásra is nagyszerűek a feltételek, egyre csak nyílnak a jobbnál-jobb mászótermek. Mint például a Movement Climbing + Fitness. Éppen olvastam egy régi Matulás cikket, ami Magyarország egyhelyben járásáról szól. A budapesti…..
pekkerály 2009.11.05 12:37:15
Az EnterpriseDB-s srácok új fricskákat, ugró-pörgő rugásokat és sunyi kis maflásokat küldenek csatába az Oracle adatbázisok ellen. Gondolom mindenkinek tiszta, hogy az komolyabb Oracle kompatibilitást az EDB Advanced Server-e biztosítja, ahol van PL/SQL futtatási lehetőség és…..
 Ha már Feketeg kollégám oly remekbe szabott módon, és a rá jellemző komor szabatossággal írt nekünk az Infobright előnyeiről és hátrányairól, nem akarok én sem lemaradni, mint 8. kisfröccs után a borravaló - elhintek pár szót arról, mi a steisz az alternatív…..
pekkerály 2009.10.25 19:35:00
@csillagp: Érdekes amit írsz, bár egyes esetekben eltérő módon látjuk az MPP világot. :) Az MPP-t szerinten eleve DWH-s problémák megoldására hozták létre (by Teradata) és ezen problémák megoldására használják sok-sok éve. Talán az elmúlt évek sokrán kényszerülnek a gyártók olyan árazási politikára (a verseny ugy csodákra képes :) ), hogy olyan módon árazott termékekkel is megjelennek, melyek nem ehte EDW (sok, párhuzamos, egymástól nagyon eltőrő típusú lekérdezés kiszolgálására alkalmas architektúra), hanem specializáltabb megoldások.
A túl könnyű alkalmazni dologról annyit, hogy számos történet kering, amikor Oracle szakemberek megkíséreltek egy Teradata implementációt - sikeretlenül. Hidd el, itt is megvan az az öröm, amelyet a szaktudás ad. Hintek alkalmazása nélkül néha kimondottan trükkös egy lekérdezés végrehajtási tervét befolyásolni.

Bár mindent összevetve az érzésed helyes: kevesebb trükközésre van szükség MPP alkalmazásával, jobban lehet koncentrálni az üzleti probléma megoldására. De érteni ehhez is kell. :)
Azon kedves olvasóink, akik netán lemaradtak volna a Miss Plastic Hungary 2009 világszámról: ő Kulcsár Edina, "két dolog van amért igazán rajong: a zene és az állatok, imád énekelni, lovagolni és falatmászni". Kattints a "tovább"-ra, ha készen állsz fejest…..
Itt ez a videó, ami nem a szokványos kemény'aszú, ugri-bugri sémára készült, de mégis vannak benne frankó jelenetek. A zenével, és a zürichi városrészek bemutatásával együtt elég korrekt a film hangulata. (by Ties Linders)..
Nos, lezajlott a nagy esemény, tudjuk le a kötelező bulvár köröket: A kávé kellemes csalódás volt Nagyon jó volt a csoki kóstolás Nem vezettem Lexus-t Kihagytam a borkóstolást Mind az SAP felhasználók, mind a szoftver forgalmazói tudnak önfeledten hajnali…..
Alex Honnold a solozás fenegyereke, ezúttal biztosítva, egy 5.13-as utat próbál be.Alex Honnold sending in Indian Creek, Utah from Black Diamond Equipment on Vimeo...
Komondi Csaba szuper kezdéssel egészen az elődöntőig maga mögé szorította a mezőnyt, végül (egy megcsúszást követően - ahogy a live cast-ből ki lehetett venni) a 4. helyen végzett az idei Rock Master-en. Az első a cseh, Libor Hroza lett 7:21-el. Ezzel megverte a tavalyi…..
pekkerály 2009.09.08 09:55:19
Ha nem vagy 18 ne is kattints a tovább gombra. Ez a post nem neked szól. Egy kedves lány bemegy a mászóterembe, ahol egy nagyon segítőkész kopasz úriember várja, hogy bevezesse a biztosításos mászás örömeibe. Az atomnagy terem véletlenűl tök üres. Történnek az események és…..
pekkerály 2009.07.26 21:29:09
Most következzenek egy kis ingyenreklám, illetve szerencsés pillanat az éppen mászókellékeket vásárlóknak.Kötél szinte ingyen (50%-os leértékelés)Expressz fillérekért (50%-os leértékelés)..
pekkerály 2009.07.23 09:52:06
Ugyan már az év közepében járunk, de úgy érzem érdemes beszerezni ezt a 2009-es mászós naptárat. Én már rendelem is meg.....
Tegnap este a Mountex Boulder klubban jártam. Családias hangulatban telt a kunsztok fotózása. A tovább után 21 kép. ..
A hónapokkal ezelőtti mászásnak végre van filmes végeredménye. Valahogy március, április tájéken Chris Sharma, Dalia Ojeda, Adam Ondra Spanyolországban csapatták, miközben a BigUp Productions csapata rögzítette ténykedésüket. Az eredmény természetesen minőségi anyag, itt…..