Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magellán

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
Magellán 2007.07.24 10:08:06
Hali mindenkinek, hvg.hu most írt egy cikket a jövő járgányairól, meg a jövő üzemanyagairól, ezeket itt most idézem:

„Mivel a biodízelt sok esetben szójából, vagy más terményből sajtolnák, attól tartanak, hogy élelmiszeripari válságot, esetleg akár éhínséget is előidézhet a termények üzemanyaggyártás miatt megemelkedő ára, illetve az is félelmeket vált ki, hogy a mezőgazdaságban jelentős változások állhatnak be, ha elszaporodik az ilyen irányú termesztés. A B20 néven is emlegetett, 20-80 arányú biodízel-dízel keverék különösebb módosítások nélkül alkalmas a dízelmotorok meghajtására,” […] „A kukoricaalapú etanol felhasználása ugyan több sebből vérzik, mivel az előállításához a biodízelnél már említett mezőgazdasági termények nagyüzemi termesztésére van szükség, ez pedig áremelkedést és terményhiányt eredményezhet, mégis érdemes a technológiát közelebbről megvizsgálni, ugyanis egyes módszerekkel szerves ipari hulladékok is betölthetik a kukorica-keményítő szerepét.”

Természetesen vannak még más alternatívák, de a piacrészesedés elérheti 10%-ot, az-az minden tizedik kocsi vagy biodízellel vagy etanollal fog menni. Nagyon remélem mikor a kukorica meg a szója ára úgy felszökik a picsába, hogy majd csak a gazdagok fogják tudni megvenni, akkor is mindenki a szabadversenyes piac híve lesz. 8-))))

------------------------

Amúgy, Árpi nem érdemes összevetni a szocialista nehézipart meg a mezőgazdaságot. A vasöntőket, meg a többit Rákosi hozta létre, mikor egy kerge pillanatába elhatározta, hogy Magyarország a vas és acél országa lesz. Nem is lett volna ezzel semmi baj, csak éppen annyi, hogy egy deka vasérc meg egy lapátnyi szén se nem volt az egész országban csak víz, amivel a kohókat hűtik, de az legalább helyben volt. Innentől kezdve egy icipicit problémás volt vast termelni, ahol semmi körülmény nem volt megadva a nehéziparnak.
A mezőgazdasággal más a helyzet, annak komoly történelme van. Már a XIV. században a magyarok saját lábán terelték a szarvasmarhát az olaszokhoz és ott jó pénzért eladták. Később a Habsburg Birodalmat látta a magyar alföld kajával. A KGST-n belül szintén ez a munkamegosztás volt. Ha az Unión belül nem támogatnák agyon a nyugati gazdákat, akkor simán a magyar meg a lengyel vinné a prímet most is.
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
Magellán 2007.05.07 07:55:53
Én szerintem ez az ügy elsősorban nem politikai természetű. TWÁ szerint biztos a dögevő jobboldali csőcselék volt. Lehet, de van ennél egy kézenfekvőbb magyarázat is. Tudni kell, hogy Kádár feleségének urnája aranyból volt. Szerintem két köztörvényes kiásta sírt az aranyért. Ma már könnyű a határon mozogni, (nyugat felé) elviszik valamilyen ötvöshöz az urnát, és sok pénzt kapnak. Röviden ennyi. A fej pedig már csak egy bonusz, Oliver Cromwell fejét is sokáig őrizgette egy család Angliában.

„Enver Hodzsa? Nicolae Ceausescu? Wojciech Jaruzelski? Erich Honecker? Todor Zsivkov? Rémlenek ezek a nevek? Alattvalóik Kádár Jánosról álmodtak, de nem merték ezt elmondani családjuknak sem.”

Jaja, csakhogy Kádár bácsi nem azért tette Magyarországot a legvidámabb barakká, mert ő egy aranyos ember volt. Nem. Azért mert előtte 453 embert kellett kivégezni azért, hogy ő hatalomra jusson, hogy kitúrja másik kommunistát, Nagy Imrét. Meg persze rá kellett jönnie, hogy magyarok nem románok, hogy 40 éven keresztül kibírják, hogy nem tudnak mit enni. Ezek a mocskos magyarok lázonganak, jobboldali csürhék elfoglalják rádiót, meg egyéb nyalánkságok. A töri könyvek megfogalmazása szerint egyfajta alku jött létre a társadalom és a hatalmi elit között. „Ha te ránk szavazol, nem lázongsz, akkor Trabantot kapsz.” Kádár tudta, hogyha adóságokból emeli az életszínvolnalt, akkor egy ideig kihúzza. Úgyhogy semmi dicséret nem illeti meg, minden kommunista ezt tette volna a helyébe, hogy cukorral idomítja az országot, ha sztálini módszerek hatástalanok.
w Mese pappal 2007.04.30 08:30:00
Vallási vitákban előbb-utóbb előjön az evolúció vs. teremtés című témacsokor, akkor is, ha épp semmi köze az aktuális kérdéshez. Mint ahogy az eggyel előbbi postnál. Gondolom, azért, mert az Isten oldalán prókátorkodó kollégák minden, az övéktől különböző véleményt…..
Magellán 2007.04.30 18:54:01
Rossz felfogás, hogy minden rosszat, amit a nyugati civilizáció elkövetett, azt a keresztények nyakába varrják. Én is elismerem, a keresztes háborúk nagy hibák voltak, hiszen II. Orbán pápa buzdította a híveket arra, hogy menjenek el Isten nevében a Szentföldre oszt a helyi muzulmánokat takarítsák el.
De vajon az angol rabszolga kereskedőket is a pápa küldte Afrikába, hogy kereskedjenek a helyi arabokkal, akik a feketéket fogdosták össze? Vagy mi köze a keresztényeknek Tazmániához? Vajon melyik vallási vezető mondta, gyerünk fiam, Jézus nevébe öld meg a helyieket? A nyugati civilizációnak ha jól tudom, három komponense van, a görög-, a római kultúra és a kereszténység. Nehogy már mindenért csak az-az egy komponens legyen a felelős!
Olyan ez, mintha azért, hogy leesett a földre a vajas kenyered, azért is a keresztények lennének a felelősök.
További tipikus ateista történelemszemlélet, hogy az egyházak hibáit felnagyítják, de a hasznos dolgokat agyon hallgatják. Pl.: a szerzetesek mindenféle vizitdíj nélkül gyógyították a betegeket. A kolostorokban új mezőgazdasági technikákat dolgoztak ki. Ha jobbágynak születtél, nagyon sokáig ez volt az egyetlen felemelkedési forma. A tizeden épített templomokba be lehetett zárkózni, ha ellenség jött. Miután a Nyugat-Római Birodalom megbukott, sokáig ők tartották össze a vidéket. Megőrizték, és bővítették a rómaiak tudását.
Ezek elsőre nem nagy dolgok, de ezek is hozzá járultak ahhoz, hogy Európa történelme úgy alakuljon, ahogy történt. Persze voltak vallási háborúk, meg az eretnekeket megégették, hogy a dolgok rossz oldalát vegyük.