Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EtoN (törölt)

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Masqurade Fizikai Nobelem lesz 2009.12.16 23:24:00
Elhatároztam, hogy megszerzem a matematikai Nobel-díjat. Nem csak, hogy megszerzem, de én leszek a legfiatalabb is. Ami azt jelenti, hogy még van öt évem arra, hogy Nobelt kapjak. Szerintem lehetséges. Ha számításba vesszük, hogy nem értek a matekhoz, és hogy nincs is matematikai…..
EtoN (törölt) 2009.12.18 21:16:27
Masqurade John Williams is the man 2009.12.07 21:24:00
Ilyen a sors. Éppen John Williams mesterről szerettem volna írni, erre a winamp úgy döntött, hogy ne csak írjak róla, hanem hallgassam is. Szívesen teszem. Nem is olyan rég éppen arról beszélgettünk, hogy mi pont abba a generációba születtünk bele, ahol a legnagyobbak, akiket mind…..
Tündérbogyónak Ajánlva  A sziklák csak az ürességet verték vissza. A köd úgy szállott a tájra, mintha csak ott lenne helye a világban. A köd felett az ég tiszta volt, de madár már régen nem szállott arra. Ezt a helyet mindenki elkerülte, jó messzire. A helybéliek,…..
EtoN (törölt) 2009.12.01 13:47:50
Masqurade Családi hagyományok 2009.11.12 09:17:00
Vannak dolgok, amik generációról generációra vándorolnak. A legtöbb családnak vannak szokásai, receptjei, emléktárgyai vagy olyan történetei, amit mindenki ismer. Nekem kevés ilyen örökségem van, de azokra nagyon vigyázok. A családi receptek és történetek nagy része…..
Masqurade A Semmi 2009.11.07 21:54:00
Koponyacsontommal keresztbe metszem az agyamat Szerethető ez a világ. Szerethető, de nem kötelező szeretni. Akinek nem tetszik az nem szereti. Egyértelmű. Én szeretem, és nem csak azért mert szerethető, hanem mert annyi szép dolog van rajta. Nem csak a mi Föld nevű fél komputer fél…..
EtoN (törölt) 2009.11.08 00:15:46
van egy nagyon érdekes tudományos feltevés vagy hipotézis ezzel kapcsolatban. én most ezt le fogom ide írni, ha érdekel elovasod, ha nem akkor nem :D. van egy ún fraktálelmélet a matematikában, nem akarom túlmagyarázni, a lényeg h ez egy algoritmus szerű vmi aminek a lényege h végtelenségig ismétlődnek a dolgok, tehát egyes tulajdonságok egyes mérettartományokban ismétlődhetnek: www.metacafe.com/watch/948389/trippy_fractal_video/ itt láthatod miről beszélek. ami érdekes, hogy van pl hasonlóság egy atom és mondjuk egy csillagrendszer között is, igaz nem sok, de van némi egyezés a két rendszer működési elve között. ha távolodnánk a földről, előbb a naprendszert látnánk magunk előtt, a mi naprendszerünk a tejút nevű galaxisban van, ami egyébként nem igazán tágul. amiről sztem te akartál írni az a világegyetem, ami rengeteg galaxis halmaza, amit úgy lehet nagyon egyszerűen elképzelni mint mondjuk egy tüzijátékot (big bang), csak itt az a helyzet, h egy idő után a tágulás egyesek szerint meg fog állni, majd a gravitációs erők miatt ez a gömb alakú galaxishalmaz megint össze fog tömörödni, aztán megint egy nagy bum és így tovább. az elmélet lényege az, hogy lehet hogy több ilyen "világegyetem" is létezik, rengeteg egymás mellett, s mint az atomok, lehet mi is valami sokkal nagyobbnak vagyunk az alkotórésze, mintha ez az elképzelhetetlenül nagy galaxisrendszer egy kis elemi valamije lenne vminek. Az, hogy a semmit nem tudod elképzelni pedig nem a te hibád, valami egyszerűen emberi ésszel föl nem fogható. ne értsd félre a hasonlatot, de pl egy állat (egy kutya mondjuk) se lesz képes megtanulni forgalomban vezetni, vagy nem tudna mit szólni egy magányos cédrushoz sem, mert egyszerűen nincs meg egy adottság az agyában, ami ehhez szükséges. lehet nekünk sincs meg az hogy felfogjuk a semmit, vagy akár a végtelent, mert végletek között élünk, a végletek foglyai vagyunk. www.youtube.com/watch?v=HEheh1BH34Q&fmt=18 egy igen érdekes videó, sztem tetszeni fog :)
Masqurade Kezdetek 2009.10.29 10:09:00
A kezdetek kezdetén, minden olyan volt, mint a világvégén. Üres, mocskos és egy halk nagy bumm. Persze étterem, gyerekszoba és internet akkor is volt, és lesz is, mert velük van az erő!   Remélem, mindenki fél a világvégétől, hiszen nem sokára itt lesz. Pontosan 2012…..