Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD

31 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi Baksáné-alterego kicsit elgondolkodtatott, vajon meddig mennek el emberek saját igazuk védelmében. Van-e egyáltalán határ? Mondhatja-e bárki, a másiknak van igaza, s nem nekem, vagy fordítva, amikor eléggé nem egyenes eszközökkel működik olykor a blogon némely…..
Igen! Igen! Igen! Ezt szeretném. Ezt a fajta pezsgést, gondolkodást, ezt a fajta kommunikációt. Sajnos (vagy szerencsére) nem az én szőkeségem a mérvadó sok témában, de én nagyon élvezem ezt a kontrollt, amely kijavít, s ha kell, meg is dorgál, amikor zöldségeket beszélek.…..
Kedves Vérnyúl!Igyekszem felnőni Hozzád, bár olyan magasra tetted a mércét, amelyet egy szőke már csak alulról tud nézni, „átugrani” aligha. Örülök, hogy pezseg a blog, de jobban örülnék, ha nem egymás ellen irányulnának a szellemi párbajok, hanem előbbre jutnánk…..
Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.28 11:11:48
Cen-si!
Te is idealista vagy apafej, de nem baj. Ha csak azon keseregnénk folyamatosan, hogy itt a világvége, akkor nem javulna semmi. De igazad van Cen-si! Én is azt gondolom, ez az útja annak, hogy válaszokat csikarjunk ki. S válaszok kellenek, párbeszéd kell, oda-vissza, nem vádaskodós, köpködős, hanem normális, emberi. Én is hiszem azt, hogy eljön ez egyszer. Türelmetlenek vagyunk, egyből akarunk mi is mindent, s érthető is, mert ahogy telik az idő, visszafordíthatatlanná válnak a folyamatok, vagy nagy károk keletkeznek. Ez teljesen érthető. A Táncsicsban már romlik a helyzet, hogy csak példaként említsem, mert az eddig sem nagyon egységes tantestület még jobban darabokra hullik, a seggnyalók már helyezkednek, a reményvesztettek meg keserűen befelé fordulnak. ogyan lehet így normálisan gyerekeket tanítani? Nem is sejti RM, hogy mire vállalkozik. Egy rossz hangulatú, ellenállásra hajlamos közösséget irányítani nem leányálom, neki meg a képességei se nagyon vannak meg ahhoz, hogy feloldja a halmozódó feszültséget.
De ez csak egy példa. Ha a Fidesz teljes átalakítást akar, akkor mindenütt ez lesz, Cegléd pályázhat a depressziós város címért.
A béke, meg nyugalom, szeretet, meg a hit, amiről kedves polgármesterünk álságos hazugságaiban regél a város honlapján, ezt jelenti nekik. Mi viszont szerintem nem ezt szeretnénk. A valóság, meg a külsőségek nem találkoznak, teljesen másról szólnak. Jönnek majd a válaszok, és gyűlnek majd az információk, igaza van Cen-sinek, csak legyünk türelmesek, s terjesszük a blogot, hogy egyre több ember megtudja, létezik azért Cegléden igazmondás, mégha ez nem is olyan nagyon tetszik a hatalomnak.
Salvador
Ma társadalmi és családi életet éltem. Így, együtt. Ma nem is akarok semmi komolyról írni, már fáradt vagyok hozzá. Ledobáltam a ruháimat, mindjárt indulok tusolni, de előtte azt szeretném, hogy átlássam a dolgokat (ez ilyen szőkén nem lesz egyszerű). Több e-mailt is…..
Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.27 10:55:25
Felháborító. Megnéztem a városi hivatalos fórumot, a polgármester válaszol topikot, ahol a polgármester nem válaszol című topikot találtam. 2006-os bejegyzések vannak. S Vérnyúl, ismét le fogják venni a topikodat, mert nem fér bele a hivatalos városképbe.
Az előző önkormányzat is saját tulajdonaként kezelte a várost, de a mostaniak még inkább ezt akarják, ráadásul úgy, hogy mindenki maradjon kussban. Ez a Fidesz-féle demokrácia Cegléden. És igenis felelősség nélkül tehetik, mert négy évig kirobbantani sem lehet őket innen. S a blogon már kiderült, hogy milyen irányba mennek.
Én is ott voltam a Kozma Attila elleni tüntetésen a Szabadság téren valamikor. Semmit nem értünk el. Az árát megfizette a Várkonyi a rossz önkormányzati döntésnek.
Közben „született” egy Josephinünk, s most döbbenünk rá, hogy mennyire szükségünk van a demokráciára, a szókimondásra, az őszinteségre. Nézzétek meg Cen-sit, hogy honnan indult, s hová jutott. Ne mondjátok nekem, hogy ez nem virtuális szellemi forradalom! Végre sok ember akar valami közöset, sok ember elmondja a véleményét, s tiltakozik a hatalom aljassága ellen!
A hatalom most erkölcsileg lenullázta magát. S ez csak a kezdet, mert egyre többen leszünk, s egyre több információ fog napvilágra kerülni, mert mindenki rá fog jönni lassan arra, hogy a Fidesz-féle demokrácia mit is jelent. Gyerünk gyerekek. Ez a mi otthonunk a blogon. S nem fogjuk hagyni, hogy eltöröljenek bennünket!
Salvador
Ma nehéz napom volt. Nem egyszerű az életem, s ha még belegondolok abba, hogy a mosógépet el kellene indítanom, sírva tudnék fakadni. Feminista élharcos leszek előbb vagy utóbb. Felkötöttem a hajamat, mert pokoli meleg volt ma. Kiszálltam az autóból, s rögtön azt éreztem, itt a…..
Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.26 00:05:25
Üdvözöllek Benneteket!Igazság szerint már nem vágyom másra, mint a puha ágyacskámra, de még néhány gondolatot szeretnék leírni.(Kökörcsin! Nem értelek teljesen, a kritika és az önkritika is fontos, de nem tudlak követni, hogy most mit is szeretnél. A blog képlékeny, vannak…..
Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.25 09:25:00
Ez van, gyerekek! A könyvtár igazgatója gyenge? És akkor mi van? A beosztottak tudják mit kell csinálni, a képviselők tényleg nem járnak könyvtárba, a Művház meg le van tojva. Ott is tudják a beosztottak, mit kell csinálni. Legfeljebb egy-két kirakodóvásárral több lesz. Ceglédre nem kell kultúra, mert attól csak okosodna a nép, azt az okos emberekkel több a baj. Nem olyan egyszerű az orruknál fogva vezetni őket.
Én csak azon csodálkozom, hogy eddig is működött valahogyan a város. Vagy ez volt a színvonal, a valahogyan?
Az újságban épp valamelyik nap nagyszerű tervekről olvastam, melyeket a testület fog megvalósítani, Cegléden eljön a Kánaán, mert dől ide a sok látogató. Hiszen annyi a látnivaló. Árpádsávos zászló a polg.hiv homlokzatán. Templomok, egyházi iskolák. A könyvtárból kialakított antikvárium, a művházból átalakított zsibvásár, az ipari park területén lévő birkalegelő, az új strandfürdő „heringprgramja” a medencékben... Csupa lehengerlő látványosság. De az üzletek már délután ötkor bezárnak (jól megy a ceglédi vállalkozóknak), ha normális dolgokat akarsz venni, akkor mehetsz Kecskemétre, Szolnokra, vagy Pestre. Ha művelődni akarsz, mehetsz (Kecskemétre, Szolnokra) Pestre.
Szép remények ezek, és nagyszerű tervek. Cegléd földrajzi fekvése, látványosságai, szellemi vonzása pontosan erről szól. Éljen!
Salvador
Igen, Értetlenke!Naiv vagy. Az emberek nyilvánvalóan besorakoznak, mert nem lehet hősködni (nem is szabad). A pedagógusok egyébként is „jóbolond” módjára mindent megcsinálnak. Csak hasonlítsd össze a közalkalmazotti és a köztisztviselői bértáblát. Mennyit keres egy…..
SalvadorD Vízió 2007.05.24 10:57:00
Értetlenke!Tüneményes Barátném (Barátom)!Ha a ceglédi önkormányzat javaslata alapján döntött a megyei közgyűlés, akkor miért csodálkozol? Most megmutatják ki a kemény tökű gyerek, s tök mindegy, ki mit dumál, akkor is az lesz, amit ők akarnak. Szakmaiságról ne beszéljünk,…..
SalvadorD Kövek 2007.05.23 21:58:00
Kedves Értetlenke!Van igazságod, most jelenleg még a köveket hordozgatjuk, s mindenki hülyének néz bennünket. Nekik is van igazságuk, de én azt gondolom, most mindenki csak azt mondja, ezek a marhák hurcibálják a köveket az utca másik oldalára, izzadnak, káromkodnak, morgolódnak.…..
SalvadorD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2007.05.22 23:10:00
Remélem már mindenki elégedett: Josephin befejezte! Remélem elégedett az önkormányzat, elégedettek vagytok ti is, mert egyhamar senki sem borítja fel a lelki békéteket. Ennyire futotta tőlünk. Tényleg nem érdemlünk mást, mint behajtani fejünket az igába, s robotolni.Nem…..
SalvadorD Jóéccakát! 2007.05.21 23:06:00
Hát ez az Értetlenke bűbájos egy nőszemély (ha nő egyáltalán). És szerintem nagyon naiv, mert én nem hiszem, hogy bárki venné a fáradtságot (a bátorságról nem is szólva), hogy elmagyarázza a másik oldal álláspontját. Persze nagyon utálom ezt a „másik oldal…..
SalvadorD Kecske!!!!!!!!! 2007.05.19 22:06:00
Tessék! Itt a tér, hogy megtedd nemzeted és a tisztánlátás érdekében, mondd el a magadét kedves Kecske!Védd meg barátodat, sorold az érveket, modd el. miben tévedtünk! Írd meg Josephinnek is, az ő blogjára is, mert azt többen olvassák, hogy Te hogyan gondolod!!! Legyél…..
Sajnos ma nem voltam itthon, bár tudtam mindenről. Kedves szülők ugyan merre jártak, mert én azt hittem, hatalmas tüntetés lesz a polgihiv előtt. Aztán semmi. Szóval, ennyi. Vége mindennek? Hallotam a hírt az unokatesőmtól, aki épp intézkedni ment a hivatalba, csak ottragadt tátani…..
SalvadorD Csütörtök!!!! 2007.05.15 12:42:00
Gyerekek!Én nagyon élvezem ezt a pengeváltást, de ne felejtkezzünk meg a csütörtökről. Csütörtökön vajon ki mond csütörtököt? A demokrácia vagy az önkormányzat? Vagy a lelkiismeret? Mi mindannyian nagy magyar emberek? Erre is figyeljünk már kicsit, mert cseszhetjük a nagy…..
Kedves Josephin! És Mindenki, aki élni akar a szabadságával!Örülök, hogy végre így történnek a dolgok, s annak is örülök, hogy ennek az egésznek részese lehetek. Nem azért, mert  én olyan marha nagy forradalmár lennék, meg hát ez itt nem is forradalom, csak végre látom,…..
SalvadorD Jobb és bal 2007.05.12 17:55:00
Erőszakos jobboldal, impotens baloldal. A politikában ez dívik, de azt azért mindenki látja, hogy ez a fene nagy szabadság, a szlogenek, a kirohanások a népnek szólnak. Orbán nem fasiszta, mint ahogy Gyurcsány sem kommunista. Nem tudom, évente mennyit keresnek, de ezért ezt a klassz kis…..
SalvadorD Korondi 2007.05.11 23:37:00
erről a Korondiról az a hír járja, hogy erdélyi, úgy települt át valamikor hozzánk. Erdély csodálatos. Nem hiszem, hog ő onnan jött, szerintem inkább Romániából. De milyen komoly közéleti ember lett belőle. Főszentfazék a Lizik mellett, meg iskoladiktátor a Refi papi…..
SalvadorD 16 milla 2007.05.11 23:16:00
Üdvözlet! Üdvözlet!Én még nem vagyok álmos, hát beszélgessünk egy kicsit. Josephin utolsó bejegyzése kicsit elgondolkodtatott. Azt hiszem mi csóró köznapi emberek el sem tudjuk képzelni, mennyi lóvét kaszálnak városi potentátjaink. S ami nyilvánosságra kerül, az csak a…..
SalvadorD Josephin.blog.hu 2007.05.11 16:28:00
josephin.blog.hu Ezen a címen keresd a mi szőke angyalunkat!Salvador..
SalvadorD Mi van Josephinnel? 2007.05.11 15:05:00
Helló Lányok és Fiúk!Azt tudjátok, hogy Josephint komoly támadások érték több e-mailben is? Olvastátok a mostani bejegyzését? Hát így kellene valahogy mindannyiunknak. Kulturáltan, normálisan. Ne hagyjátok magára, mert úgy látom senki nem törődik már vele. Ennyit ért…..
SalvadorD Na, mi van? 2007.05.10 19:47:00
Josephin azt írta, türelem, de én nem tudok most várni!!!Hallottam én is a híreket, jönnek az e-mailek. Teljes politikai döntés, gondolom megalkudtak a „bőrötökre”! Elárulhatná már végre valaki, hogy ki a fene ez a Réthi Mari, hogy ennyire ragaszkodik hozzá a…..
SalvadorD Forráspont 2007.05.09 22:11:00
Gyerekek!Holnapra – ha igazak a hírek – berendelték az önkormányzathoz a Somodiné Anikót és a Réthi Marit is. Az informátor szerint alku készül. Csak az lehet jó megoldás, ha Anikó lesz az igazgató, Réthi a helyettes. Ez még elfogadható felállás. Minden mást el…..