Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megmondomtv

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..
megmondomtv 2015.08.22 13:34:17
@Málna Szörp: Várom jövőre a héber tábort ahol bemutatják a Közel-Kelet zsidó vallási életét az ortodox és világi szempontokat is figyelembe véve...
megmondomtv 2015.08.22 13:37:10
@vacsad: Visszább egy kicsit mert aki írta is liberális ha nem tudnád. De a szélsőséges iszlám igen is veszélyt hordoz. Ha ezt és a jelen helyzet veszélyeit nem látod akkor áldozat leszel. Izrael - akit te lehet hogy rasszistának tartasz szegény palesztinokkal való bánásmódja következtében - pontosan érti ezt mert ismeri ezt a gondolkodás módot.
Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a…..
megmondomtv 2015.03.19 12:01:20
@Könnyen elkaptuk, uram!: Várható volt hogy ide is benéz egy ilyen barom...
megmondomtv 2015.03.19 12:03:02
@prognosys: és Orbán erre kapta a megbízatását amit csinál? Persze ezt lehet mondani hogy nem ígért semmi konkrétat... Na mindegy csak a még szemetebb jobbik ne jöjjön...
Balsai Kormánybiztos István, miután alaposan kivizsgálta a 2006-ban történt rendőri túlkapásokat, igazi jogállami törvényjavaslattal állt elő. Az ötlet lényege nagyon egyszerű, egyetlen mondat foglalja össze. „A 2006. szeptember 18. és október 24. között, a Magyar…..
 ADÁSIDŐPONTOK NEMSOKÁRA!..
Úgy tűnik, lassan hétköznapi dologgá válik, hogy az ateisták és a hívők (elsősorban a katolikusok) hitvitája az utcán, illetve az utcán látható posztereken zajlik. Még el sem múlt az első nagy felháborodás, amelyet a Brit Humanista Szövetség szervezett, itt is van a…..
megmondomtv 2009.11.22 23:27:30
Kedves mindenki,

próbáltam végigolvasni, hogy ne ismételjek, ha mégis elkerülte a figyelmemet, bocs.

1. Az, aki abban a meggyőződésben neveli fel a gyermekét, hogy majd az döntsön a saját meggyőződése szerint hitéről, az nem a saját meggyőződése szerint nevelte a gyereket?...

2. Tudjátok-e akik a föld lapos és a többi ilyen álláspontot a kereszténységgel azonosítjátok, hogy a Biblia és az ún. hagyományok - különös tekintettel itt az Órigenésszel kezdődő, Ágoston munkásságával kiformálódó ideológiájú katolikus egyháztörténelemre - között hatalmas ellentmondások találhatóak, így pld. a Biblia soha nem állította, hogy a föld lapos, ellenben egy egyszerű keresés alapján a "Föld kereksége" kifejezés 19-szer fordul elő, és nem csak metaforikus fomában. Pl. Ézsaiás 40,22 "Ki ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák előtte, ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;". Itt megfigyelhető az "egek" kifejezés is, ami nem elirás, a Biblia más helyen részletesen beszámol, hogy milyen valóságot tartalmaznak az "egek", leegyszerűsítve egyéb dimenziókat ért alatta az Írás. A vallásos babonaság, félelem, és hatalomféltés szellemében működő középkori inkvizíciónak rengeteg Bibliában hívő áldozata volt, akik vallották, hogy az eredeti ige, és a tudományos felfedezések között semmilyen ellentmondás nincsen, az igazi tudomány objektív leírásai mindíg összhangban voltak az Isten által teremtett valósággal. Tehát tegyünk különbséget, ha lehet kérnem.
megmondomtv 2009.11.23 14:20:30
@ó jaj: "A darwinizmus sokszorosan bizonyíott"

Egyáltalán nem! Pont a darwinizmus elméletei azok, amelyeket nem lehet tudományos bizonyításokkal leírni, hanem hit kell hozzá, bármennyire is borzasztó ez a szó az ateisták számára.
Erre nagyon jó érveket soroltat fel Prof. Tóth Tibor a Tudomány hit világmagyarázat c. könyvében, de kivonatot, interjút is találtok itt.
www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200505/eredetunk_alternativai