Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tramp

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző írásomban már jeleztem, hogy nehéz dolog a paleolit étrendet egységes rendszerként kezelni, mert valójában mindenféle elmélet tarkabarka összessége, ami még folyamatosan változásban van. Ennek megfelelően a következőkben olvasható kritikai gondolatok is csak korlátozottan általánosíthatóak.…..
Tramp 2014.01.19 10:29:17
@Meleg Sándor:
Először azt érdemes kipróbálni, amelyik a legkönnyebben megoldható, vállalható a számodra. Főleg ha egyébként teljesen egészséges vagy, mert akkor nem sürget az idő. Akinek van valamilyen betegsége (remélem neked nincs), akkor az úgyis mindent ki fog próbálni amiről úgy gondolja, hogy segíthet. Én pl. ha "ne adja Isten" rákos lennék, akkor 1-2 hónapig szigorú ketogén diétát tartanék.(diéta = kúraszerű,azaz határozott idejű táplálkozási módszer)
Tramp 2014.01.19 11:30:00
@Meleg Sándor:
Kíváncsian várom a folytatást!
Egyébként pedig a kontroll csoportos kísérleteket alapvetően jónak tartom, főleg ha korrekten, becsületesen végzik el azokat. Szendi Gábor is sok ilyen kísérlet eredményeit feldolgozta, és felhasználta azokat a munkáiban.
Én magam korábban vagy 1,5 évig komolyan paleóztam a Szendi-féle módszer szerint. Mostanában szeretnék ismételten visszatérni ehhez az életformához, mert nagyon hiányzik az az általa megszerzett érzés, hogy baromian jól éreztem magam a bőrömben. Szerencsére nem vagyok beteg és csak azért kezdtem el anno paleózni, mert egy kissé felszaporodtak a kilók rajtam (a 174 cm-es magasságomhoz 90 kiló voltam, amit én soknak találtam). A paleozás eredményeként lefogytam 14 kilót és eltűntek a nem megfelelő táplálkozás egyéb következményei is (pattanások, kisebb időszakos ízületi fájdalmak, hasi puffadás, gázképződés, stb.)
Sok olvasó tette fel a kérdést az elmúlt hetekben, hogy mégis mi értelme felkészülni, mi rossz történhetne Magyarországon? Hiszen egy viszonylag szerencsés földrajzi elhelyezkedésű, mérsékelt éghajlatú országról beszélünk, ahol gazdagok az erdők, elegendő vízkészlettel és…..
Tramp 2013.02.26 20:56:38
@shwarcz bácsi:
"Valamint a 10 évig tartó délszláv háborút nem írnám le egy felmondattal...
Ha valakik, akkor azok az emberek akik tényleg tudnának mesélni!"
Itt a blogon többek között elég sok infót lehet találni Selcóról, aki át- és túlélte a délszláv háborút: varositulelo.blog.hu/2012/09/23/tulelni_a_delszlav_haborut
Halálos balesetek, türhő bandázás, kétüteműek szagába keveredő vodkás böfögés: ez az orosz dokumentumfilm megmutatja mindazt, amiért meg lehet utálni a motorosokat. Az orosz anyagot kedves olvasónk tette közzé – ez úton is szeretnénk megköszönni, szegényebb lett volna…..
Rossi csak egy van, gondolnánk, de nem: a motoros szakma kettőt is jegyez. Valentino nálunk is ismert, hisz minden idők egyik legsikeresebb versenyzője, de Robertót inkább a customok szerelmesei emlegetik: az olasz motorépítő finom stílusa közismert. Legújabb építése a…..
Tramp 2012.12.29 21:22:58
@kawa550:

Csak gratulálni tudok az "építő jellegű" hozzászólásodhoz.

Sajnos néha (mint most is)nem tudom megfogadni a bölcs tanácsot, hogy:
"ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal" (Woody Allen):)
Tramp 2013.01.01 17:29:26
@kawa550:

Nem példaképem ez a fazon, nem is lehet, hiszen nem is ismerem személyesen.
Amit viszont mondott (állítólag), és azt én fentebb idéztem, az pont a hozzászólásodhoz illett.
És válaszodat tekintve, már látom, hogy az első benyomásom helyes volt!

Többet nem fogok írni ebben a témában és elnézést kérek a többiektől, ha zavaró lett volna a személyeskedésem, csak az a helyzet, hogy néha ráunok erre sok mindent lefikázó "jóemberre"!
A férfi, aki imádta a mézes-vajas kiflit és szűrőtlen cigaretta füstje mögül méregette a világot, bűvölte a rajzlapot: a huszadik század egyik legnagyobb dizájn-zsenijét idehaza alig ismerik, de nemzetközi szinten is csak most, majd' három évtizeddel halála után kezdik…..
A Green Day-t még azelőtt ismertem – mert mindent azelőtt kell –, hogy igazán híresek lettek volna. Tudja a fene honnan volt meg (valahol anyámnál máig megvan), de a 90 perces TDK kazetta egyik A-oldalán az első stúdióanyag, a 39/Smooth, a B-n a következő Kerplunk volt. Tetszett…..
Tramp 2012.12.04 21:04:16
@scheerti:

:) Ez egy kolosszális duma volt.
A motorépítés nem csak a bőrrojtos keménycsávók hobbija – azok is hódolnak a mesterségnek, akiket a versenypálya, a szúk kanyarok és a tizedmásodperces gázreakciók hoznak lázba, igaz, ők nem is nyújtott villával és tankfestéssel kísérleteznek. A spanyol Radical Ducati…..
Tramp 2012.10.24 23:27:13
@Kiborg01:

Igazad van a sarat a kerék hányja.
A sárvédő pedig védi a sarat. Mitől védi?
:)
Nem kell a rizsa, a kéthengeres dög magáért beszél. Marco Artizzu alig nyúlt hozzá a Ducati Supersport 600-hoz, mégis teljesen új motor lett a végeredmény. Brit versenyzöld tank, fekete elemek, bütykös gumik – a fordulékonyságából biztos vesztett az olasz desmó, de nyert valami…..
  Ha a budapesti motorkiállítás is annyira összezsugorodott volna, mint a motorpiac, talán nem is találtak volna neki megfelelő pavilont a Hungexpón. Így viszont sikerült megtölteni egy tisztességes méretű kiállítóteret, és bár furcsa módon az importőrök egy része nem…..
Tramp 2012.04.01 23:19:28
@AzHofi: Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem a sex nem azt jelenti, hogy lengén öltözött hölgyekhez közel állok sok másik férfivel együtt. Vagy ez lenne az új irányzat a gruppen bámulás? Ilyen alapon akkor egy strandon lenni bikinis hölgyekkel közelében az már maga a perverzió.
Ideális kerékméret: 18 Mai kedvencünk ez az XT500. A Bastard, vagyis Kurafi névre keresztelt gép ügyes átmenet a café racer és a scrambler között. Az egykori terepgépre rá sem lehet ismerni: rövidebb lett a hátsó villa, Jurgi, az építő más típuséra cserélte – az…..
Tramp 2012.02.14 22:11:16
Apám rengeteget mesélt a fiatalkori motorozásokról. Nem csak úgy fel-le, a faluk között nyomták, hanem a szocializmus kereteit kihasználva addig mentek, amíg csak a hatvanas évek elején lehetett. Biztos szívesebben indultak volna nyugatra, nyugati motorokkal, de csak a kelet jutott,…..
Amikor a 250-es Honda Xelvist megvettem, arra gondoltam, hogy az internet korában nem lehet akkora gáz egy-egy belpiacoshoz beszerezni valamit. A legrosszabb esetben drága lesz, de pont ezért lehet viszonylag olcsón megvenni használtan az ilyen motorokat. Emlékeztetőül - nem jön szembe…..
Tramp 2010.09.06 10:35:18
@Csak a yamaha: Szia! Konkrétan kihez kell menni ha belpiacoshoz akarok alkatrész?
A Reuters hírügynökség szerint az olasz, német és francia rendőrség összehangolt akciója során húsz Hells Angels tagot tartóztattak le a hétvégén. A vád egy meg nem határozott rablás, ez volt az oka, hogy fokozott rendőri erők bevonásával megrohantak egy szállodát, ahol…..